ja sam jednom imo lucidan san, sanjo sam da me divovi-jezevi love na biciklima i onda sam ja stvorio sekiru s kojom sam ih ubio :D
ja sam poremecjen :D :D
Printable View
ja sam jednom imo lucidan san, sanjo sam da me divovi-jezevi love na biciklima i onda sam ja stvorio sekiru s kojom sam ih ubio :D
ja sam poremecjen :D :D
lol ja sam jucer krepo od smijeha lol.Moj buraz je sanjo da pisa po nekom cvijetu i vidis lik se probudi i stvarno se upišo u krevet,ono lik ima 17 god. ja nisam mogo doći k sebi :D :D :D
Ovako ja imam problem, tj. nebi znao tocno reci kolko je to zapravo "problem", al me malo plasi.
U zadnje vrijeme zadnjih 2 mjeseca, svaki dan-dva pojavi mi se deža-vu. I to ne neka glupa slika kao zapamtis samo jedan dio slike kao poznato ti je stablo ili tako nes, nego kompletna slika, i uvijek se zamrznem na 5-6 sekundi. Znam da ovo nije bas povezano s ovom temom, ali fakat me malo strah. Neki dan prolazim kroz jednu ulicu, koju doslovno prvi put vidim; tj. nikada se njom nisam kretao i dodem do jednog djela i stanem. Dio jednog isaranog zida, komad trave i stari radijator u tom parkicu; te auti na cesti iza (crveni, crni,crni i metalic plavi; tako ih se sjecam, nazalost nisam prepozno marku). Evo moram rec da me doslo strah. Mislim da najcesce slike koje su mi poznate one kada ulazim u neku prostoriju (isto prije nevidenu), samo stanem na nekoliko sekundi i taj trenutak, npr. kada me iz te sobe pogledaju ljudi mi je isti takav u pamcenju. Ovo pisem cisto iz razloga sto to nemam nigdje drugdje napisati, pa ako netko slucajno nes zna o toj temi.
Uzmi plavu tabletu kad ti ju ponude... :D
A sad ozbiljno - zanimljiv fenomen, je li? Ako ti se baš nikad prije nisu događale takve stvari, ili deja vu-i nisu bili tako jasni, onda je stvarno zanimljivo...
Ne znam je li prihvaćena pretpostavka da deja-vu dolazi iz snova, odnosno da u snovima vidimo ono što će se dogoditi, ali ako malo počneš trenirat pamćenje snova i vodit DJ, možda istreniraš taj deja-vu pa ćeš moći i predvidjeti što se dogodi idućih par sekundi. Vjeruj mi ima ljudi koji to mogu.
Naravno da su mi se dogadale takve stvari i prije, brijem da je svako normalan dozivio par deža-vua^^. Ali prije mi se to dogadalo jedno svakih 5-6 mjeseci, a ne ovako intezivno.
Dogodilo se i meni par jakih deja-vua ali nikad ovakvim intenzitetom kakvim se, kažeš, tebi događaju. Inače ljudi kažu da je gadno iskustvo imat osjećaj da si mogao predvidjet djelić svoje budućnosti, ali meni je to fora :D .
ja svako malo imam taj vrag
šta sam ja joda :(
O Jodo kralju moj, vodi me!1
to se meni zna dogadati.. jedno vrijeme sam svaki dan imao barem 2-3 deja vua...= Citat =:
Izvorno postao LD
ja ih imam po 3-4 svaki dan
i uvijek se dogodi :shock:
nemoš promijenit nikako :shock:
Deja vu = moždani lag, veoma uobićajeno
meni se svaki dan po 5-6 puta dogodi,ali nikad ne u mojoj kući, uvijek kod prijatelja, na ulici i tako slično
Olaksanje.. Bolje da trokam nego da nesto nije u redu samnom :)= Citat =:
Izvorno postao Aerospark
meni se nekad dogodi da se par minuta nakon sto zaspem naglo probudim, jer imam osjecaj kao da sam pao sa visine od 10-20 centimetara na krevet. ono, spavam i samo tresnem odjednom i srce mi luđački lupa. znam da nista nisam sanjao jer pogledam na budilicu i vidim da sam jos prije 5 minuta bio potpuno budan. i nakon toga opet brzo zaspim i kao da se nista nije dogodilo.
ja isto
force within Sony Ericsson :D
maloprije imao lucidni san, samo ovako je pao, posto sam skuzio da je nemoguce da se ne mogu nimalo pomaknuti, i da mi je desna ruka "mrtva" onda mi postane sumnjivo, ali vuklo je polagano na nocnu moru pa sam se probucio, steta
inace, nisam niti jednom vjezbao ovo, pa vi koji vjezbate, malo placite
ja se tako nekad probudim, a ne mogu pomaknit nijednu ruku jer su bile ispod mene pa su utrnule dok sam spavao. moćan osjecaj kad se ujutro koprcas da bi se nekako maknuo s ruku pa onda jos cekas da malo krene cirkulacija :rotfl:
Evo plačem :cry:= Citat =:
Izvorno postao croat1gamer
Ja redovito padam u krevet, ništa čudno. Ali kad mi se čudne stvari dešavaju u snu, ne mogu nikako dokazat sam sebi da sanjam. U zadnje vrijeme sam i pospan tako da svako moje WILD-ovanje završi tako da slučajno zaspim prije hypnagogica.
pa, probaj ovako:
zaspi u nekome polozaju gdje ti je neki dio tijela nepomican, posto ces u rem fazi se pokretati, ali ce ti neki dio tijela bit imobiliziran, sto ce te dovesti da ti mozak ubaci san negdje gdje ces biti u slicnoj poziciji, ali jos nesto, ne raditi preko noci posto ces vjerovatno prespavati san, najbolje popodne, posto je tesko da ces prespavati san
znaci ispada da ti se tijekom lucidnih snova mozak ne odmara? :yuck:
pa za vrijeme svih snova je mozak najaktivniji :roll:
da, treba netko loadati sve te teksture!= Citat =:
Izvorno postao croat1gamer
Kad smo već kod toga, jednom sam imao, iako ne lucidan, vrlo realističan i opipljiv san na temu Jurassic Park - The Lost World-a.
Sjećam se kako sam s kolegama ulovio malog stegosaura. Kad je bio u transportnom kavezu, sjećam se da sam ga pogladio. I osjetio sam to kao da je RL!
Kasnije je bilo malo bježanja od T-Rexa i drugih interesantnih stvari, jurcanja s kombijima kroz šumu. Texture su bile sjajne, pixel i vertex shaderi 3.0, rekao bih, čak i AA. :D
U lucidnim snovima (barem meni) stvari su veoma opipljive, kao da ih diraš IRL, još moram probati pojesti nešto u LD-u da vidim ima li hrana okusa :)= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Dogodi mi se nekad da mogu upravljat snom. Radim šta god hoću. Ali, nekad mi se desi da sanjam nešto što se zbilja dogodi. Neki flashback sa mojom učiteljicom kako se dere a ja sjedim u drugoj klupi. Obično se moja nastavnica ne dere ali ja sam promjenio klupu i ona se derala, ali sve je bilo isto, točno onako kako sam sanjao, ista odjeća, isti raspored predmeta, ma sve!
To mi se dešava često, možda imam neki deja vu forward edition? :rotfl:
Evo sna:
Stari nesto podje srati da mu vratim sve pare koje mu duzim, i cifra je bila tocno 11, 562 KM
ja pod pritiskom kradem kljuce od auta i bjezim u neku vukojebinu
I vozam se ja, pijem jeger neznam sta cu na rubu sloma, kad vidim frenda kako prca kozu!
on udje iza sa kozom i nastave se karati![WTF?!]
I tako se mi vozili kad ja proleti niz provaliju, ali ja GTA 4 stajl ispadam iz auta i zatim sam se kotrljam u 100-metarsku provaliju, pokusavam se uhvatiti za ono sitno granje i za korjene nekih stabljika i onda samo vidim gomilu iskrivljena zeljeza :shock:
koza je proslost, bas kao i moj prijatelj
tako ja nastavim bjezati suprotno od doma po mrklom mraku i kad je sunce napokon doslo, odjednom imam sta vidjeti!
krajolik ko iz shivering islesa!
penjem se ja na nakvu terasu nalik na gljivu, dakle na stupu terasa
kad sam se napokon popeo vidim sva cuda i divim se...
odjednom skoci na tu platformu/terasu nakav carobnjak
proba on na meni castati par spellova, ali nista nisam osjetio
i ja ga stocem u nos 2-3 puta i on padne i raskrivi se, ali bas podje plakati ija ga onak podignem, ispricam mu se, kazem da necu vise i on me samo gurne dolje i ja smrskam glavu.
probudio sam se s osmjehom i tek sam se sjetio sna za 2 dana, tj jutros
To i jest deja vu, samo što se ti očitio sjećaš da si to vidio u snu valjda.= Citat =:
Izvorno postao Saint Jimmy
@eddie:
:o OMG...
Jel može neko objasniti ove metode MILD, WILD i kombinacije sa njima kako ih treba napraviti i kako ću znati da sam došao u to hypnogogic stanje(kako izgleda)?
Sve ti je na http://www.ld4all.com, potraži Guide, i tamo je svaka metoda opisana.
Hypnagogic state je ono kad počneš padat u san pa ti počnu razne stvari padat na pamet. Kao što kažu na ld4all, to mogu bit zvukovi, riječi slike, predmeti, itd. Najbliže što sam ja došao LD-u sam postigo tako da sam uspostavio interakciju s tim slikama. Npr. ako ti na pamet tokom toga padne na pamet, štajaznam, prozor (ne, nije cenzura :D ), zamisli ciglu i razbij ga s njom. Ili napravi bilo šta drugo, samo da stupiš u interakciju.
Hypnagogic stanje, na kraju krajeva, je stanje u kojem si još uvijek donekle budan, pa bi ga trebao bez problema prepoznat.
Ja pak imam problema s Reality checkom. Skužio sam da često u snu znam da sanjam, ali nikako se ne sjetim da mogu iskoristit tu činjenicu da pokrenem LD. :)
Sinoć sam sanjao da se vozim na motoru i nisam mogao brže od trideset, a znao sam da je to zato šta je ovo san, pa moj mozak ne može obrađivati kretanje brže od 30-ak kph.
Ja radim RC stalno i nikak da ga u snu napravim, BTW ovo je na engleskom pa baš i ne razumijem i neče mi loudat stranicu piše loading dreams i tako cijelo vrijeme...
Eh, da, dobrodošao na forum :D
Bitno je da prije hypnagogic stanja napraviš vježbu za opuštanje - dok udišeš napneš mišiće nogu, izdahneš - opustiš. Zatim isto s trbuhom i ostalim dijelovima tijela sve do glave. Mislim da je netko to opisao u ovom topicu, pred nekoliko stranica.
Kozojebaču jedan...= Citat =:
Izvorno postao eddie2142
Meni ti lucidni snovi više ne idu, prije je i bilo nekako a sada nema šanse.
a znate sta je bilo poslije sna?
na toj istoj lokaciji koju sam sanjao(selo, dje mi je pokojni deda zivio, zovu se Goranci)
se izvrnuo auto, s jednim preminulim a drugi je prezivio
http://www.bljesak.info/content/view/24841/158/
tu je inace 2-3 coeka poginulo pa sam valjda zbog te cinjenice bas to sanjao
ps
usporedite datume
Eto, tako se to dogodi, nekad zna bit i creepy, al eto...
Inače, prošli san je bio dosta čudan. I dalje sam mogao upravljat, i dalje sam bio polusvjestan ali opet nešt ne valja. Sanjao sam da me proganja neki toster na ulici i da se smeće prevrnulo ( netko je prevrnuo kontijener )
Sve bi to bilo dobro da nisam naišao kasnije na pokvareni toster i prevrnuto smeće. Mene ovo pomalo plaši, svima kažem ali opet me baš ne shvaćaju ozbiljno, osim mog frenda, on se bavi okultizmom i misticizmom i pitaj boga čime sve. Jel mi može neko ovo objasnit, jer bi htio da ovo konačno riješim?
ne možeš to sam tak.. treba ti bunika..nadam se da ne pušiš :D
Ja ću ti reći.Netko je,kad je išao na posao,nedvojbeno slučajno srušio kantu za smeće u kojemu je,među ostalim stvarima,bio i stari,dotrajali toster.
Možda je netko kopkao po njemu,i vidio stari toster od svoje susjede,sa nadom pružio ruku prema tosteru,i vidio da ne valja,nakon čega je isfrustrirano lupio kantu za smeće i bacio toster.
Da nastavim?
:rotfl:
Može, slobodno...
OK.
Baka je išla kupiti novi toster,ali joj se pokvario i iz bijesa bacila toster u kantu,koja se srušila,a od jačine samog bacanja tostera i on se razbio.
Neki klinci su provalili u susjednu kuću i bacili toster sa prozora,gađajući mačku na kanti za smeće,ali se toster razbio i oni su,u žurbi u kojoj su napuštali kuću,uspaničeno bježeći,srušili kantu za smeće.
Alieni su pokušavali otkriti kako funkcionira toster,i kad su skužili,bacili su ga s visine od 1000 metara,koji je uz gromoglasan tresak pao na kantu za smeće.
Nekome je pregorio toster i bacio ga je u kantu za smeće,isfrustrirano ga u hodu lupivši,usput rušeći kantu za smeće.
Još?
ja sam imao lucidne snove jos tamo sa 10-11 godina... (sad 14 imam)
ali sam jako cesto mjesecario, i s vremenom sam prestao imat lucidne snove - a s time i mjesecarenja...
samo sto ja nisam prakticirao nikakve uber fensi tehnike... :O
Puno puta sanjam nešto što ne mogu promjeniti, iako ja počnem taj san, utjecaj nekih vanjskih likova dosta puta zajebe radnju i na kraju ispadne uglavnom kao neki horor film ili igra, nešto najsličnije Silent Hillu... :) Ali što je najgore, baš kada bi trebao biti neki vrhunac, majka me probudi za ić u školu, nevjerojatno, a svaki put kada sanjam subotom neda mi se sanjat ništa posebno, pa se prepustim spavanjcu...