-
Re: Mehanička tipkovnica 500-750 Kn
@Cham3leon: CM Storm QuickFire Rapid Black i Rapid Red (500-600 Kn), Steelseries 6Gv2 (500 Kn), CM Storm Quickfire TK Red (600 Kn), Razer Blackwidow (600 Kn).
Te su ti od jeftinijih mehaničkih dostupne na nađem tržištu. I sve su redom bolje od membranskih. Red su taman za one koji vole osjet membranskih, blue su za pisanje, black su za gamere a brown su preskupe ili nenabavljive (kod nas).
-
Radije bih pisao na touchscreen tipkovnici nego na mehaničkoj.
-
W3DR4Ne, shvatili smo, ne moraš ponavljati kao papagaj. Ti ne bi pisao na mehaničkoj. Pa šta, ne moraš to ponavljati na svakoj stranici teme.
-
Tek sam se sad sjetio ove fore. Inače bih prije napisao.
-
= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Lijep je taj Corsair, svi... Ček, 800 kn za tipkovnicu? Looooooooooool.
Imam ju i ne zalim kune sto sam iskesirao,a ove Vedranove su za pipice,on je pipica,njega bole prsti od pisanja na tipkovnici.
-
Bravo Vedro! :D
W3DR4N samo nije koristio mehaničku keybu dovoljno da se privikne, da je koristio koji tjedan sigurno više ne bi hvalio membranske... :p
-
Ja sam naprimjer koristio SteelSeries 6Gv2, ali (pošto za pisanje većinom koristim touchscreen) prodao sam je nakon 3 mjeseca.
Logitech za 200 kuna je sasvim bardo za mene, iako Apple tipkovnica daleko najseksi je.
Kad kupuješ letvu sa slovima 191x7?
Tampi jerbo ćeš nakon što penetriramo u EU zasigurno imati mnogo bolji boriz. Strpi se malo, možda dojde i koja s famoznim smeđim klikerima.
-
Rođendan za 7 dana, a plaća kad sjedne pa...
Ako sad ne uzmem, novci odlaze za nešto drugo (u što ja ne želim ulagati) tako da mislim da mi nije mudro čekati.
-
= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
Tampi jerbo ćeš nakon što penetriramo u EU zasigurno imati mnogo bolji boriz. Strpi se malo, možda dojde i koja s famoznim smeđim klikerima.
Moš misliti, jedino kaj će se promijeniti je to da ćeš keybu u Linksu kupiti od rumunja ili bugara koji radi za 1200 kuna iza šaltera, a na povratku kući baciti par kuna u čašicu bivšem djelatniku (hrvatu) koji od 01.07. svira Banjo pokraj dućana.
-
Je,ak bu tak otkud onda njemu pare za keybu?
-
Dobio je inženjersku plaću od 1600 kuna pod krinkom stručnog usavršavanja.
-
Znao sam da je mućka neka :D
-
O meni pričate? Ako je tako, ne radi se o stručnom usavršavanju ni plaći za njega.
-
Ma šala glupa,ništa ozbiljno.
Samo ne zelim vjerovati da ce nam biti losije ulaskom u EU.
-
-
Sto je to imao uscuvati i odrzavati u ta dva-tri tjedna?
-
Nema šanse bez garancije, čak i za takvu cifru. I taman posla ljudi kupe 800kn keybu i prodaju je za 40% cifre par tjedana poslije.
-
Brijem da je ukradena ili liku hitno trebaju pare u roku dan/dva. Možda ju je i dobio od nekog tko mu je bio dužan pare, pa treba pare i zato prodaje jeftino da odmah dobije pare koje mu trebaju, jer pare svima trebaju, a ne kurac plastični za pritiskanje kad ima MS za 20 kuna ovo ono.
-
Ili je dobio kroz kompenzaciju. Toga danas ima sve više i više. Zato su oglasnici puni novih grafičkih kartica.
-
Ili je možda uzeo curi tipkovnicu kad je skužio da ga vara s krastavcem iz obližnjeg Konzuma, dok on uči da postane doktor nauka, pa nema vremena za trivijalne stvari poput seksa?
Sve opcije su otvorene and only time will tell.
-
Fora, u Das Keyboard(s) nude na odabir koje switcheve želiš u kojoj verziji keybe. Mećimo ova Pro verzija nije skupa, mada ne znam jel bi je carinili kod nas i da li je dostava do nas besplatna. Samo zbog odabira switcheva mi izgleda kao puno bolja opcija od 6Gv2...
http://www.daskeyboard.com/model-s-professional-soft/
Jedino kaj je grda za popizditi, isto ko SteelSeries :D Čak i grđa zbog glossy površine.
EDIT:
I da, ovi nude kreiranje custom mehaničkih keybi...
http://www.wasdkeyboards.com/
-
Odakle taj debilizam da tipkovnica treba biti lijepa. To dođe na isto kao da monitor biraš po izgledu kućišta u kojem je ekran ili USB portovima. Ionako kod tipkovnice tipke zauzimaju 80% površine (malo sam i rekao), a one su izgledom više-manje iste. Funkcija je tu IMO jedino što je bitno. Ni MX 518 nije lijep (pogotovo kad se zguli logo), a opet su ga kupovali na vagone. Dođe čovjeku da se zapita koji nam je svima kurac.
-
-
Kad ikad sam ja to govorio,ihhh...
-
Ovo je genijalno.
Pogotovo kad odabereš old school preset. :pray:
-
Ne uzimam polovnu, pa makar bila stara 4 dana s skoro cijelom garancijom. Ne mogu snimit unboxing polovnog, to ne ide.
I paranoičan sam, tko zna što je bivši vlasnik sve radio pored tipkovnice i s kakvim ju rukama dirao. Ne želim ni pomisao na tjelesne tekućine.
Ista stvar i s polovnim miševima. S diskovima, podatkovnim karticama, stickovima - isto, ko zna šta je prošli vlasnik s tim radio.
Das Keyboard su dobre tipkovnice, no do ulaska u EU naravno da podliježu carini i porezovanju. I naravno da plaćaš dostavu.
Bartuc, ta keyba bi te izašla {[110$ (nekih 650 Kn) + dostava]S+ na to sve obračunata carina 6%} + 25% PDV na to + nekih barem 150 Kn usluga Overseasa.
Meni su za onaj glupi testbench što sam dobio tražili skoro 700 Kn. Ta keyba bi te izašla skoro duplo.
I Niko je uredno ponovio što sam i ja nedavno u temi pisao - ne gledaš u keybu, ne mora biti lijepa.
Oni koji sude keybu prema izgledu i onako pojma nemaju te te mišljenje takvih ni ne bi trebali brinuti, više vrijedi kad nekome kažeš Cherry MX Brown a on kaže WOW.
A ako ti izgledom i ne paše odmah, bez brige - na to se brzo navikneš.
-
tl:dr glupo je hvaliti se da imaš lijepu tipkovnicu, ali je ok hvaliti se da ima brown switcheve.
-
= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
Ne uzimam polovnu, pa makar bila stara 4 dana s skoro cijelom garancijom. Ne mogu snimit unboxing polovnog, to ne ide.
I paranoičan sam, tko zna što je bivši vlasnik sve radio pored tipkovnice i s kakvim ju rukama dirao. Ne želim ni pomisao na tjelesne tekućine.
Ista stvar i s polovnim miševima. S diskovima, podatkovnim karticama, stickovima - isto, ko zna šta je prošli vlasnik s tim radio.
:pray:
-
Istina bog da ne gledaš u keybu često, ali opet bi volio da na nešto liči. Volio bi Logi Illuminated, ovaj K800 model, ali sa Brown swičevima :pray:
EDIT: I full HR svetleči layout, te bez dodatnih naljepnica za simbole. Za to bi već dao soma kuna bez jebemti. Trenutna ponuda od 800+ kuna mi se čini debelo precijenjena.
-
Onda gledaj G710+ XD meni je debelo iznad budžeta a jedina je kod nas s MX Brown.
-
I Vedranov post sam slučajno prebacio...
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Vedro, daj pliz fotkaj stol.
-
G710 bi bila dobra tipkovnica da je prava membranska, a ne to zastarjelo mehaničko smeće koje je prestalo biti zanimljivo 1975.
-
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
I Vedranov post sam slučajno prebacio...
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Vedro, daj pliz fotkaj stol.
Evo iz teme Slike kante:
-
O lol, tek sad pogledao slike ove 7G što se prodaje na PCE forumu, pa di su to Ž stavili nabijem ih smotane :pray: :pray: :rotfl: Ovaj 6Gv2 je televizor u boji naspram 7G, nemoj kupiti 7G marijanoviću, popizditi ćeš zbog layouta. Čak i da se uspiješ naviknuti na taj layout, zamisli pakao kad se vratiš na normalan layout (posao, drugi komp i sl.). Ne vrijedi jebade.
PS: Evo link na sliku da ne morate tražiti:
Bolje zemi 6Gv2 i stavi neku letvu ispred nje da dobiješ takav hand rest. Napraviš si ga za 20-ak kuna i uštediš skoro 400 kuna.
EDIT:
Hahahahahha, pa jebote i 6Gv2 je retardirana, sad mi je jasno zašto ju je Niko prodao. Ona nema gore iznad entera Ž, nego ima dolje ispod entera :pray: Pa jebote kakvi su to poluproizvodi!?!?!? :rotfl: Već sam 100x pogledo sliku i tek sad to skužio, fakat moraš paziti na te detalje, inače ti uvale takvu glupost :D
-
Svjestan sam toga Bartuc, ali - bolje ikakav HR layout nego nikakav.
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
G710 bi bila dobra tipkovnica da je prava membranska, a ne to zastarjelo mehaničko smeće koje je prestalo biti zanimljivo 1975.
Ne, baš naprotiv, bila bi dobra da je jeftinija (barem 300-400 Kn).
-
Ma nisam je prodao zato, nego iz razloga što većinu tog što pišempišempišem na touchscreen, a igram više manje sve na gamepad. Bilo mi je glupo imati mehaniku kad se ni ne koristi, ali morao sam probati da me pusti hype sotonjarski.
-
Ali da si morao puno koristiti keybu, bi li ostao na 6Gv2?
-
Ova mi se sviđa. Apsolutno savršeni layout, full HR backlight, nema previše makro tipki (taman dovoljno), sve korisne media tipke, jedino bi volio malo pitomiji dizajn. Da bar je mogu probati, čak je i cijena relativno OK.
-
= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
Ali da si morao puno koristiti keybu, bi li ostao na 6Gv2?
Da.
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Ova mi se sviđa. Apsolutno savršeni layout, full HR backlight, nema previše makro tipki (taman dovoljno), sve korisne media tipke, jedino bi volio malo pitomiji dizajn. Da bar je mogu probati, čak je i cijena relativno OK.
Opet su usrali slova. Nije isti font. Pogledaj Ć i Đ. Katastrofa.
-
Jel tko od vas koristio ovo? http://www.links.hr/?naziv=tipkovnica-s ... 01.201.071
http://www.sharkoon.com/sites/defaul...er_flat_UK.jpg
Ima hrvatski layout (samo ne nađem na netu slike) i čini se kao prihvatljiva entry-level gaming tipkovnica.