Jedini?? Oblivion :pray: :pray:
Printable View
Jedini?? Oblivion :pray: :pray:
Oblivion je meni bolji,dakako.Nemoj nasjedati na ove fore i one koji pljuju po Oblivionu zato što Bethesda prodaje službene modove.Bilo bi puno bolje da ne prodaje,ali....Mislim da ima puno onih kojima je Oblivion bolji.
I vjerojatno isto toliko onih kojima je Morrowind. Još nisam nikog sreo tko je govorio da je Oblivion loš zbog cijene modova.... kao da je to neka zapreka.
oblivion rullla
oboje su dobri jednako,.mozda trenutno dajem malo vise prednost oblivionu, jer nemam Morrowind vec duze vrijeme(no sam sam si morao poboljsat gameplay ,.i ono sto sam otkrio: ne valja smanjiti tezinu uspod normal,. lagan prolazak nije zabavan,.ne valja koristit fast travel,.gubis osjecaj za uzivanje u igri. I uzastopni dungeon hack&slash zna bit dosadan,.pa ga je potrebno radit dok ti se pozeli :D )
Hehe,. no nisu mi to najbolji rpgovi :P
ovak ide:
Arcanum: Of Steamwork and Magic Obscura
Planescape Torment
Gothic 2
Vampire The Masquerade
Gothic 1
Baldur's Gate
Baldur's Gate II
TES: Morrowind
TES: Oblivion
Gothic 3
Diablo II
Fable
Sacred
Diablo
Blade&Sword
(mozda sam koji zaboravio,.sumnjam)
eto,.jos mi puno rpg-ova fali,. al stigne se :)
Morrowind je imo bolju mušiku :yuck:
Morrowind >>>>>>>>> Oblivion
Na 100-tu potenciju= Citat =:
Izvorno postao Nefron
I ja sam mislio da oblivion rula sve dok nisam vidio Morrowind :pray:
Igrao sam Morrowind po 8h na dan.Trailer za Oblivion sam gledao po 50 puta na dan,krizao datume na kalendaru do izlaska.Kada sam ga napokon zaigrao :Bah,nista.Mislim da sam ocekivao previse.
Kad jednom upadneš u priču iz Morrowinda, ne možeš izaći.
Meni je Morrowind bezveza ali OBLIVION >>:pray: :pray:
Jedino u čemu je oblivion po meni bolji je grafika (naravno) i glazba, koja mi je puno atmosferičnija nego u morrowindu iako je i tamo jako dobra. Svatko imasvoje mišljenje, ali mislim da će se ljudi koji su prvo igrali morrowind složiti samnom kada kažem da je oblivion praktički morrowind u lijepom papiru zamotan predivnom mašnom...
...kojemu su oduzeli 40 % igre. (vec se jako puno pricalo o tim nedostacima Obl. tako da ja necu zapocinjat[ali da se zna da su to{itemi,questovi,općenito duljina igre}]) :) jedino sto oblivion ,po meni,uz neke ostale stvari ima,jest character generation(ono rastezanje face na pocetku :D )jer se na morrowindu bez modova nema puno dobrih faca za izabrat...= Citat =:
Izvorno postao Outmind
Morrowind sam igrao cijelu godinu bez prestanka, iako grafika i sustav borbe nisu baš najbolji, i nisam ga prešao jer mi se sjebao komp.
Oblivion, počeo sam ga igrati nekoliko puta ali ga nisam uspio igrati više od 10 h, jer nema ono nešto što ima Morrowind pa me nije toliko privukao kao on.
Kad se sve zbroji i oduzme... :pray: Morrowind :pray: pwns Oblivion.
Evo ja se vratio morrowindu i dodao sam na ljetnu "To Do List": Da prijedem morrowind skupa sa bloodmoon i tribunal,i sada sam malo izluden prvim questom mages guilda(trazi usrane gljive)...Vec sat i pol lunjam Bitter Coastom za zadnjom gljivom...But anyways slucajno sam izaso iz njega(nisam ni skuzio),i tako ja lijepo trazim i naidem na neku zensku koju je opljackao bandit,kaze mi da odnesem njezinu rukavicu u pelagiad tom friku jer se nekaj zatreskala u njega i sl,ja to sve napravim dam liku lik mi da pismo da odnesem ja odnesem i kad napokon zavrsim taj quest,preuzme me cudan osjecaj stvarnosti i originalnosti u igri...Nesto poslije cega kada sam slicne questove radio u Oblivionu nema :cry: From this day,upon Oblivion :yuck: :boohoo:
Morrowind 8) :pray:
nadam se da si malo pročačkao ovdje prije no što si počeo igrat
http://forums.evercrest.com/cgi-bin/ult ... =1&t=56902
ako nisi obavezno take a look
Intrsting modovi...samo ova lista je napravljena početkom 2004, tako da neke stranice ne mogu otvorit, istekle su ili šta ja znan šta.= Citat =:
Izvorno postao Prince-Artas
:(
nek barem pogleda na tes forumu listu must have modova
Googlaš naslov onoga koji se ne da otvoriti; vjerojatno je još negdje hostan.
Meni je Oblivion bolji jer nisam ni igrao MW, a naravno da ce svima koji su MW igrali prije Obla biti bolji jer su se navikli na taj svijet i gameplay, radnju...
Morrowind je bogatiji od Obliviona, možda zato jer je taj ukupni dojam u Oblivionu zasjenjem stvarima koje su dobile bespotrebnu pažnu, i u to meni nema sumnje.
Oblivion je single player igra koju sam ja mislim najduze igrao od svih znaci stvarno je jaaaako dobar :) , Morrowind sam pak kupio nedavno i jedna me stvar pocela smetat vec na pocetku: borba :-x ... cim sam nekoga pokusavao ubit stalno sam promasivao njega sa mojim bladeom i nikak da ga pogodim, na Morrowind temi sam prije 2-3 dana pitao za pomoc oko toga i rekli su mi u cemu je stvar i neznam sad cim se vratim doma cu ponovo instalirat Morroind pa cemo vidit ali Oblivon je stvarno pree dobra igra :) ali ja ipak mislim da ce mi se Morrowind vise svidit
Slusaj, ako hoces da uspijes da nekog pogodis sa macem(ili bilo kojim drugim oruzijem) moras skill tog oruzija staviti u major skilove.A druga stvar je da moras imat prilicno visoki agility tako da kad biras dva glavna atributa budi siguran da je jedan od njih agility.= Citat =:
Izvorno postao Archil
A sto se tice Obl vs. Morr.
Morrovind je 1000000000000x bolji nego Obl. Zasto? Zato sto sam Morrowind
igro godinu i po(a i sad ga ponekad upalim pa zaigram) a Oblivion sam presao za 1mjesec.Morrowind je jednostavno dublja igra.Ima ono nesto.
MW možeš prijeći u 10min :P
Ja OB igram 1.5 godina a ni glavni quest nisam započeo.
A DF možeš igrati 5 godina i još nećeš izigrati ni 20%
= Citat =:
Izvorno postao Zica
Joj meni su obje igre zakon! Ali opet nemrem reči nit da je Oblivion bolji nit da je Morrowind bolji... Možda kad bi bili u istom settingu, onda bi ih mogao usporediti!
Npr. Morrowind je totalno drugačija, mistična, hladna atmosfera dok je oblivion nekak više RL atmosferičan! Tak da jedan dan bu ti pasao Morrowind, drugi dan Oblivion, ovisno o raspoloženju :D
A dalje što se gameplay-a tiče, opet ih je teško usporediti jerbo ono što ima Morrowind nema Oblivion i obrnuto! Kod Obliviona su definitivno žešče i zanimljivije borbe nego u Morrowindu! Ali zato one sitnice iz Morrowinda, tipa enchant, mark/recall, bolji skill sistem su odlične i fale u Oblivionu!
Ali opet kad sve +/- ---> ipak je Morrowind nešto bolji, još samo da ima malo dinamičniju borbu :D
Ja cu rec samo jednu stvar.
Ako pitas nekoga starijeg i iskusnijeg fana TES-a koji je odigrao i Daerfall i Arenu i Morr i naravno Obl sve i jedan ce ti rec da je Morr bolji.
Iako imm samo 16 god odigrao sam sve ove igre.Prva koju sam dobio je bila Morr i ona me ovele u TES-a .Onda sam saznao za Arenu a zatim i za Daggerfall.I Arena I Daggerfall i Morr se bitno razlikuju od Obliviona i mogu reci da su te igre dosta.... "dublje" nego Obl.
Morrowind sam presao 3 puta sa tri razlicita lika i svaki put kad sam poceo igrati otkrio sam neke nove stvari koje su mi prosli put promakle.U oblivionu toga nema.
Da, vidite, ja mislim da se većini (uvjetno rečeno) ljudi Oblivion nije svidio zato jer je jedan Generic Fantasy svijet, tj. Cyrodiil je takav. Naspram njega, Morrowind je, kao što je Bartuc rekao, jedna jako mistična (Bethesda je pametno igrala na Kinu i istok kao inspiraciju), udaljena i jednostavno nije nešto što je viđeno u drugim RPG igrama. Oblivion je, ne znam, nekako više za igrače koji nisu voljni uložiti malo više vremena i stvarnoSotkriti svijet u kojem se nalaze - za novije igrače koji kao "nemaju vremena za sve to", dok je Morrowind (i budimo iskreni, prijašnji nastavci) više jedno "životno iskustvo" i onaj tko ga jedanput odigra nikad ga ne zaboravlja (znam da ja nisam).
Od MIN 50 ljudi koji su govorili DF, ti si drugi ili treći koji kaže da je MW bolji od DF-a.= Citat =:
Ako pitas nekoga starijeg i iskusnijeg fana TES-a koji je odigrao i Daerfall i Arenu i Morr i naravno Obl sve i jedan ce ti rec da je Morr bolji.
Ja sam jednom izigrao Arenu, dvaput DF, 50 puta MW i 20 puta OB. I, iskreno rečeno, smatram da MW nema ništa osim atmosfere. OB ima igrivost i jake RP elemente za one koji su dovoljno strpljivi a DF ima featurese za kojima svaki današnji RPG plače i svijet veći od Velike Britanije.
Gledajući na ono što je MW trebao biti (vremensko širenje blighta, sve velike kuće, gradovi koji su srušeni i re-buildirani, cijeli Morrowind...) i što je od njega postalo, MW je veliko razočaranje kojega je spasila činjenica da je DF izašao u vrijeme dok gaming nije bio toliko jako popularan kad u 2000-toj godini i unique atmosfera koju nema ni jedna druga igra i koja je Bethesdi pokazala da je profitibalnije raditi pliće igre nego kompleksnije.
Provincije od kojih očekuj mističnu atmosferu:= Citat =:
Da, vidite, ja mislim da se većini (uvjetno rečeno) ljudi Oblivion nije svidio zato jer je jedan Generic Fantasy svijet, tj. Cyrodiil je takav. Naspram njega, Morrowind je, kao što je Bartuc rekao, jedna jako mistična (Bethesda je pametno igrala na Kinu i istok kao inspiraciju), udaljena i jednostavno nije nešto što je viđeno u drugim RPG igrama.
Elsewhyr
Black Marsh
Summerset
Akavir(65%)
Skyrim(45%)
Hammerfell(50%)
Provincije od kojih ne gubi vrijeme na očekivanje:
High Rock
Akavir(35%)
Hammerfell(50%)
Skyrim(55%)
Atmora
Valenwood
Cyrodiil (95%) (nije mi jasno kako je itko i mogao očekivati mističnu atmosferu od ove igre kad je odavno planirano da Cyrodiil nije ništa drugo nego domovina arogantnih ignoranata koje kultura pretjerano ne zanima. Da su Ayledi živi, to bi bila potpuno drugačija priča. Ali nisu. End of story.)
Morrowind:
-je po meni u mnogim aspektima jedan veliki uspjeh (GOLEMA količina lore-a i interakcije koja je tada bila neviđen u RPG žanru (gdje si još mogao pokupiti skoro sve?), jedinstven setting (Ald Skar, anyone?), od Guildovima/frakcijama/organizacijama da i ne pričamo (koliko ono.. oko 15 (brojim i vampirske klanove)?), naprosto golem broj NPC-jeva na jednom kontinentu (iz novije generacije igara, znam da ga je DF naveliko premašio) etc.),
-ali je igra isto tako i bogata greškama (tehnička strana Bethesdi nikada nije bila jača, enciklopedijski razgovori, nedorađen sistem borbe, etc).
Malo sam prepravio listu - i Skyrim i Hammerfell su isto tako "generic" svijetovi, samo sa drugačijim utjecajem na tematiku (jedan "divlji", a jedan snježni) tako da tu ne očekujem preveliku mističnost.= Citat =:
Izvorno postao Akul
Na drugu ruku, Elsweyrr (sa svim svojim vrstama Khajiita, legalnom skoomom i čitavim DINA feelingom), Argonia aka. Black Marsh (sa svoom ekologijom koja je smrtonosna za sve osim za Argonijance i jedinstvenim "stablim" kojima putuju), Summerset (raj za Magove, postojbina magije na Nirnu, joše jedan Toranj, politička previranja?) te Akavir (šta tu reći? Tsaeci (Ljudi Zmije), Ka Po'Tun (Mačke-Zmajevi), Kamal (Snježni demoni/kukci/nomadi/divovi)?) mi izgleda kao jednostavno odlični setting za svaku igru.
A ovo drugo da, male su šanse da ćemo te vidjeti, iako većina vjerojatno ni ne zna šta je to Atmora.
Tehnički gledano, Imperialci su kao Rimljani - nositelji kulture i svega toga, te imaju najjaču vojsku, kulturu (iako su dosta toga, čak i simbol zmaja, pokupili od Ayleida i Tsaecija), pa nekako mislim da nisu toliko ignorantni. :P
neznam bas kolko bi hamerfell bio mistican, posto cijelo vrijeme u Anvilu nailazim na traceve(rumors) koji katu kako je ondje arhitektura i cjeli gradovi i kuce skoro isti kao Anvil...
Po meni Anvil bas i nije mistican...
Nemojmo zaboraviti podrum sa duhovima i Lichem u Anvilu :D Diš većeg užasa i mističnosti od skeletal mage-a koj ti vino čuva!= Citat =:
Izvorno postao 1van
Obrnuto zapravo; Anvil ima arhitekturu kao Hammerfell zato jer je situiran tamo gdje je (isto kao što Bruma i Cheydinhall imaju svoje arhitekture jedinstvene njihovim lokacijama), tako da se da nagađati da je Hammerfell stilski nešto kao Italija i Turska.= Citat =:
Izvorno postao 1van
Hehe, mislim da je to poseban slučaj, ali nije loša ideja. :D= Citat =:
Nemojmo zaboraviti podrum sa duhovima i Lichem u Anvilu. Diš većeg užasa i mističnosti od skeletal mage-a koj ti vino čuva!
Nisam ja rekao da je Morr bolji od Dagerfalla nego da je bolji od Oblivion.= Citat =:
Izvorno postao Akul
Nisam taj ques presao, ali sam pobijo duhove koji ti dođu dok spavas, a nije mi to tako misticno...= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Morrowind je duži,više itema,spellova i svega ostalog, ali je nekako mrtav, ljudi su mrtvi , a u Oblivioni ljudi imaju svoj karakter,glas,neki su bezobrazni,neki su dobri prema tebi itd.
je je, istina, vjerojatno zato i je tako dobar...= Citat =:
Izvorno postao Thrall
tu ga nitko nemoze niti ce ga potuci jos dugo dgo vremena...
Da je čitati tekst u Morrowindu vidjeli bi da i tamo ljudi imaju karaktere (bar u onima linijama koju se samo njihove, a ne one enciklopedijske), ali voice acting stvarno je velika prednost koju Oblivion ima nad Morrowindom. Naravno, ne kažem ja da je to povoljno rješenje (pogotovo za modere), ali moraju ići u korak sa vremenom.
Tko ne čita tekst u Morrowindu :twisted: Najbolje je igrati obadbva istovremeno, kao ja. :roll:
Kakav tekst? Mislite na knjige ili...?= Citat =:
Izvorno postao Thrall
Evo ja iskreno nisam baš nešto puno čitao te knjige, jesam nekoliko ali ipak ih ima malo previše! Nego dajte, recite, jel guš čitati te knjige? Ima kaj korisnoga u njima?