= Citat =:
Izvorno postao goGAMERo
zašto nebi bilo moguće provaliti blu ray?
Printable View
= Citat =:
Izvorno postao goGAMERo
zašto nebi bilo moguće provaliti blu ray?
Teži slučja, al ne smijemo na forumu! nego de mi recite jel još netko sa foruma kupio konzolu?
Nijedna konzola nemože stići pc, zašto?Zato što za pc svakog mjeseca dolaze novi dijelovi hardwera a tako će se i nastaviti dok konzole izađu pa 3 godine ništa i onda opet bum! i u prednosti budu možda mjesec 2 ali onda opet pc nadvlada, a tako će i ostati!
PC WILL OVERCOME!
pc HAS Overcome....
x1900XT je snažniji od grafe unutar PS-a 3
buahaha!!
mora biti... ili je barem jednaka ovome šta je u Xboxu 360...
za xbox 360 znamo da grafički čip ima 48 shader unita i da je made by Ati... znamo i clock jezgre i koliko se sjećam kreće se oko 500mhz.. što je manje od X1900Xt ...
Sony šuti kad se radi o podacima unutar grafičkog čipa PS-a 3... zna se samo da je snažniji od dvije 6800ultre u SLI-u.. pa šta? stavi dvije x1900XT u crossfire i gledaj kako leti :D ...
enivej.. kad ps3 izađe moooooožda bude jak ko najjači PC.. ali i to je upitno :fof:
jedinu nadu polažem u Nintenodv Revolution , zbog onog kontrolera koji se čini kulj, a i zbog Nintendovih igara koje su uvjek prezabavne...
e btw. Priča se da će Nintendov Revolution bit puno slabiji od ostalih next gen konzola... pa da će se teško radit portovi igara sa ps-a 3 i xboxa 360 na Revolution.. e danas smo saznali da to nije istina... jer Midway radi next gen FPS pogonjen Unrealom 3 koji se radi za sve tri next gen konzole, dakle i za Revolution. Ako može pokrenut Unreal 3 može pokrenut sve šta mogu i ostala next-gen braća. :friends: .. a uz to ima kulj kontroler..
Čuo sam da će nitendo revolution biti snage kao moj PC u prosjeku manje više 2 ghz, 512 ram-a....:!Al tema je XBOX 360!
neznam sta ce mi, kosta previse, a za te pare mogu kupiti 256 mb graficku karticu i jos ostatka da imam, imat cu savsen PC tada sta ce mi xbox 360 kada skoro sve igre mogu na PC :D :D :D :D :D :D
kako neshvacate da npr. xbox 733 Mhz nije isto ko i kompijutorskih 733Mhz. Uzmite si ko primjer Playstatio 1 koji ima 33 Mhz, znaci po vasem moja 386 je brza i jaca, ma lol
kako nekontas da je kompjuter bolji od xbox-a i sto se tice tih njegovih 700 mhz nemoze nista klokovanom racunaru od 3000 mhz :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Ovako, nisam ćitao cijeli post, ali ono kaj sam pročitao me iznenađuje.
Ljudi, nemožete uspoređivati konzole sa PC-em, kao prvo, konzole su za igranje i točka, nemogu se nadograditi itd... ali služe dobro i to je to.
Što se tiče jačine, trenutno konzole nove generacije dobivaju PC!
Nemožete uspoređivati memoriju, i procesorsku snagu PC-a i konzola jer je totalno druga arhitektura! Konzola radi na manje MHz itd, to svi znamo ali pokreče bajne stvari.
Netko je napisao da kupiš x1900 grafičku i da si pobjedil konzolu nove generacije, ma jesi figu! Konzola je napravljena da svaki njen dio radi savršeno međusobno i samo za jenu stvar, a to je grafiku. Pogledajte što može pokrenuti PS2 sa jadnih 300 i nekaj MHz, a šta će onda moći PS3 sa 8x3,2 MHz?
Naravno da je PC bolji u mnogim aspektima od konzola, no konzole polagano dobivaju tržište igara. Kome od vas treba komp od 3,2 MHz i gigu rama za word ili net, netreba vam,neko za igrice vam treba kao i meni :). Malo ljudi treba moćan strooj za posao.
Želim reći nakraju, konzole nove generacije su najisplativija zabava, dok komp moraš stalno nadograđivati, drivere sređivati itd....
Soory zbog dugog po9sta :)
= Citat =:
Izvorno postao S
Sir da sve je to lijepo al gledajmo 2 * x1900 XT = cca 9000 kn mozda i vise. i dobit ces kolko 30 do 50 % vece performanse u crosfireu + cijena ostatka kompa je recimo hmm 3000 kn = 12 000 kn
A PS3 ce imat sličnu grafiku mozda malo losiju za kojih 5000 kn sto je velika razlika u cijeni i naravno imat ce trajnost od 5,6 godina da ce ti sve igre radit bez trzanja i da ostane ti kojih 6 soma u depu a za to si kupis lijepi televizor na kojem igras ko bog bogova pa onda mos lagano jebat PC..
Inače sam za PC al sad tu serete s PC.
Gledajući istu grafiku mos dobit za upola manje cijene..
a vidiš da je sve pisano sa pun k smajlića i u zajebavačkom tonu...
sprdam se jebo ga ti...
ali činjenica je da da postoje PC-i koji su jako ko i konzole...
ali džabe kad će na konzolama biti bolja grafika barem prva dva mjeseca
nece vec ce s grafikom biti bolje bar mozda čak i dve godine jer gledaj kolki postotak si moze priustiti mrcine od grafičkih .. vecina ce igrat na pcu igre na low ili medium rijetko ko moze igrat dve tri godine na high sve. prosjek je sest mjeseci od kupnje kompa jer ipak nasa ekipa nema para zakomp od 15 k kuna tak da kak god gledo konzole rulaju.. na svoj nacin a i pc na svoj. Zivio PC i rts i fpsi :) :D
Ja mislim da će PS3 biti jači iako ne s prevelikom razlikom.
vidjet ćete za 2 godine kakve će igre izlazit za PS3 i xbox360....a past će vam i mrak na oči kad vidite kakvi će nama trebati kompovi da te igre igramo....optimizacija ljudi...zašto Halo(prvi Halo) leti na prvom xboxu a trza na troduplo jačim kompovima?? halo je prva generacija xbox igara.Halo 2 je zadnja generacija za prvi xbox i pogledajte kolika je vizualna razlika.
sad zamislite kad programeri skuže i postupno otkriju svu snagu next gen konzola kakve će igre moći raditi na njima!!!! a mi ćemo za te igre morati imati NV60 čipove i 3GB memorije!!!
jer oni svaku sitnicu na konzoli optimiziraju do boli,a za PC mnogo manje!
dakle next gen konzole će i za 2-3 godine radit na potpuno istom hardveru,maksimalno iskorištenom i vrtjet će glatko svaku igru koja im se namjeni.tek onda će početi zastarjevati i PC će biti brži,grafičke će imati tehnologije koje te konzole ne podržavaju i onda će komp bit samostalni car kojih godinu dana.dok opet ne dođu jođ novije knzole i tako unedogled. 8)
:bravo: :bravo: :bravo: javascript:emoticon(':bravo:')= Citat =:
Izvorno postao mravojed
not true... ali neda mi se objašnjavat zašto :o= Citat =:
Izvorno postao mravojed
daj objasni zašto,pa raspravljamo o tome,ne? :(
pa vjerojatno zato jer ni sad nije ista situacija (sa XB 360 i PS3) kao što je bila sa PS2 i XB. 8)
ajde čekamo da dođe plejstejšn 3 pa ćemo vidjet,iako ja mislim da će bit onako kak sam rekao. 8)
Za PS3 nisam siguran u snagu. ATI zna napraviti GPU do jaja... uglavnom, nVidia je svoj pravila dok je pravila G70 - - vjerojatno vuku iste korijene po pitanju programibilnosti... zasada ATI je nVidiji po pitanju dinamike upravljanja shader programima pokazao sta zna
= Citat =:
Izvorno postao mravojed
:bravo: :pray: aleluja netko razumije!!!!!!!
mislim da se igre za komp namjerno ne optimiziraju samo da proizvođači hardvera omaste brkove..... isto tako izlaze exclusive igre za konzole koje je usput i prodaju.... i moram priznat da to pali...
imam komp koji me zadovoljava, sada ću uz komp uzet i PS2 i lagano skupljat za PS3.... i taman negdje za 2 god, kada će poćet izlazit sve bolje i bolje igre uzet ću tu famoznu "trojku"
Dobro, ali ti velis da je stvar optimizacije. Pa ako programeri nece imati volje potruditi se da optimiziraju igru za piceke, onda ce i vjerojatno sama konverzija ispast losa. A onda nije ni vrijedna igranja.= Citat =:
vidjet ćete za 2 godine kakve će igre izlazit za PS3 i xbox360....a past će vam i mrak na oči kad vidite kakvi će nama trebati kompovi da te igre igramo....optimizacija ljudi...zašto Halo(prvi Halo) leti na prvom xboxu a trza na troduplo jačim kompovima?? halo je prva generacija xbox igara.Halo 2 je zadnja generacija za prvi xbox i pogledajte kolika je vizualna razlika.
sad zamislite kad programeri skuže i postupno otkriju svu snagu next gen konzola kakve će igre moći raditi na njima!!!! a mi ćemo za te igre morati imati NV60 čipove i 3GB memorije!!!
jer oni svaku sitnicu na konzoli optimiziraju do boli,a za PC mnogo manje!
dakle next gen konzole će i za 2-3 godine radit na potpuno istom hardveru,maksimalno iskorištenom i vrtjet će glatko svaku igru koja im se namjeni.tek onda će početi zastarjevati i PC će biti brži,grafičke će imati tehnologije koje te konzole ne podržavaju i onda će komp bit samostalni car kojih godinu dana.dok opet ne dođu jođ novije knzole i tako unedogled.
Bez brige, biti ce i dosta igara napravljenih prvenstveno za kompove i te ce valjda ok raditi (Oblivion, Quake Wars). Dobro, trebat ce nadogradit komp. za njih, ali taj komp nece trebati biti 2x jaci od PS3. A nadogradnja ce biti isplativija.
DrunkyDuck: Dobro, ali ti velis da je stvar optimizacije. Pa ako programeri nece imati volje potruditi se da optimiziraju igru za piceke, onda ce i vjerojatno sama konverzija ispast losa. A onda nije ni vrijedna igranja.
Bez brige, biti ce i dosta igara napravljenih prvenstveno za kompove i te ce valjda ok raditi (Oblivion, Quake Wars). Dobro, trebat ce nadogradit komp. za njih, ali taj komp nece trebati biti 2x jaci od PS3. A nadogradnja ce biti isplativija.[/quote]
Nije samo stvar optimizaciji, nego i samoj strukturi hardvera na konzolama, naravno da znaju zasrati i sa optimizacijom, no bolje da izadje nego da ne izadje.
Što se tiče nadogradnje, nadogradnja praktički dođe ko konzola, barem nadogradnja za sljedećih godinu i pol, no i onda se nemogu vrtiti sve igre u high rezi i high detaljima.
Ja sam zagriženi PC-aš ali vidim u zadnje vrijeme prijednost konzola. Nabavil sam PS2, te kada sam vidio MGS3 kako zgledan na tom hardveru sam bio zaprepašten. :shock: A da ne pričamo o next-gen, no opet prijednost PC-a je miš i tipkovnica. Ako konzole uskoro nenapavi miša i tipkovnicu, poćeti če puno gubiti.
Ja sam zagriženi PC-aš ali vidim u zadnje vrijeme prijednost konzola. Nabavil sam PS2, te kada sam vidio MGS3 kako zgledan na tom hardveru sam bio zaprepašten. :shock: A da ne pričamo o next-gen, no opet prijednost PC-a je miš i tipkovnica. Ako konzole uskoro nenapavi miša i tipkovnicu, poćeti če puno gubiti.[/color][/quote]S- krivo quotanje! Zanemarite ga...= Citat =:
Izvorno postao Frost
Kao prvo: PC i konzole će uvijek biti 2 zasebna svijeta (pa kak može netko očekivat da ću ja zavaljen u fotelji igrat sa tipkovnicom i mišem, ili đojstikom na stolcu ispred monitora :P )
a kao drugo: konzole nikad neće gubiti jer se većina igara može igrati samo na njima (nogomet, utrke, tučnjave, sport, arkade, platforme, TPS, klasični RPG...)
i kao treće: Oblivion izlazi i na XBoxu 360 ak netko nije znao 8)
Ne znam baš za utrke. Meni ih je bolje igrat na kompu.
Kao prvo-kada sam igrao killzone na ps2, vidio sam da je igra ok, ali nemam živaca na kontroleru to prelaziti, totalno jadno, i tu mi je izgubila igra cijeli gušt, da je ima za PC (s istom grafikom, nije važna grafika) bi je kupio.
Kao drugo-ja sam rekao da će konzole gubiti u FPS naslovima, kako su gubile i do sada, a gubile su zbog miša i tipkovnice.
Kao treće-i razmišljam kupiti XBox360 zbog obliviona, no opet taj miš, naviko sam se na njega i točka.
Znam. Ali PC verzija nece biti konverzija ove s Xboxa, to sam mislio.= Citat =:
i kao treće: Oblivion izlazi i na XBoxu 360 ak netko nije znao
Prednost konzola sam vidio u vrijeme Playstationa 1 jer je bio relativno jeftin u odnosu na pc-eve u to vrijeme, a i dosta je dugo potrajao.
Sad se vise ne isplati toliko uzimat konzolu jer ih stampaju ko blesavi. Pogotovo zbog jedne igre.
:boohoo:
ljudi najbolje je kupiti i pc i konzolu tak sam napravio sa ps2 i napravil bum sa ps3 i budem si kupil high-end konfu :D
S:bravo: napokon je netko shvatio!!! :P :rambo:= Citat =:
Izvorno postao INDIGO