= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
mislis ovako kao sto ja drzim =PPP
http://www.pohrani.com/t/1o/WX/4doLnCMT/p2090187.jpg
Printable View
= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
mislis ovako kao sto ja drzim =PPP
http://www.pohrani.com/t/1o/WX/4doLnCMT/p2090187.jpg
e kutija baš na tom mjestu a graficku tamo na ruteru.. ionako nikakve razlike neces osjetiti u kromu a oku je ugodnija uživo :D
ovak, odlučih se počastiti u sljedećih mjesec dana nekom novom komponentom za komp... imam kojih 1300 kn... i sad sam u dilemi... uzeti još jednu hd6870 za CF ili uzeti SSD? 90% je vjerojatnost da će biti nešto od toga tako da me ne pokušavate nagovoriti na nešto drugo osim ako je super-iber-mega-kul... :)
kaj se tiče SSDa, uzeo bi recimo neki OCZ vertex 2 ili sl. od 120 GB... koliki boost mogu očekivati? pri pokretanju kompa navodno značajan? kakva je situacija s pokretanjem programa i svime ostalime? any first hand experience?
što se tiče 6870 CFa, gledao sam dosta testova i vidim da je skaliranje veoma dobro. naravno da ovisi od igre do igre ali sve u svemu, dobro je... jedino što me muči je napajanje... nisam na vrijeme razmišljao i ne znam da li seasonic od 520 W ne bude na knap... treba uzeti u obzir da su nutra 4 diska, pržilica, 2 x 250 mm vent (od čega jedan svijetli), i 1x 120 mm vent...
što uzeti, pitanje je sad... :)
Oboje je glupost i bacanje novaca.SSD bi ti donio brže dizanje sistema , odazivniji komp , brže učitavanje igara ali bez svega toga možeš čist fino .Druga grafa bi ti donijela porast performansi pa bi u tih par naslova što podržavaju DX11 mogao forsirati max detalje ali to uopće nije vrijedno novaca.Toliko će brzo zastariti da će boljeti ego za godinu dana.
Radije još malo uštedi pa si kupi neki LCD televizor ili PS3 ako to već nemaš ili uloži u bolji zvuk i sl.
eh... a da tako gledam, i phenom 2 mi je bio bacanje novaca... isto tako i ova hd6870 što sad imam... :) ps3 neću iz principa, a TV opće ne gledam... ne sjećam se kad sam zadnji put neki film pogledao... zadnje što sam gledao je game of thrones serija...= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
edit: i da, ovo ću shvatiti kao +1 za SSD... :D
SSD :rambo:
Jap ssd :D
Ali po meni bi bilo najbolje da gledas tvz 3 generaciju (sata 3 kontroler) jer zbog novih kontrolera (sandforce po mogucnosti) i cipova puno dulje "traju" .
Mada meni je u oko pal OCZ Vertex 2 sa sandfroce 1222 kontrolerom , ekipa je poprilicno sretna s njima ..
Koju ono periferiju imaš (tipkovnica, miš, podloga, zvučnici, headset/slušalice, tv-kartica, printer, skener, ...)?
Možda nešto od toga...
mx518 @ roccat taito, sennheiser hd201 slušalice... jedino tipkovnicu imam neko smeće... mogel bi čak i neku keybu ubost, fakat... :) trilema sad... :)= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
Ma kakva trilema, uzmeš neku dobru mehaničku keybu (Razer BlackWidow, Steelseries 6Gv2,...) i taman ti ostane za još nešto, recimo neki 60GB SSD...
Na tvom mjestu ja bih i miša promijenio; nije MX-518 loš al ipak bih uzeo nešto malo hardverski potkovanije, modernije...
uzmi si logitech illuminated ako naides ne koji primjerak jos...to je po meni best buy,jedina periferija uz monitor koja se kod mene zadrzala vise od godinu dana =)
sad sam ja kao malo dijete, potpuno neodlučan... ali sad mi palo na pamet, da bi mogao onda uzeti za početak tipkovnicu i neki gamepad za pc... koji preporučate...
a ssd drugom prilikom... od grafe odustajem, malo sam promislio i neda mi se zajebavati sa CFom - za sada mi sve radi prva liga, a kad više neće, uzimam neko novu grafu opet, a ovo prodam...
Pametno .
tipkovnicaS+ npr ovoS.U toj kombinaciji možeš pisati i igrati se ko čovjek .Naravno i dobar gamepad je obavezan .OvajSti je najbolji izbor.
Sa ovim komponentama će ti doživljaj upotrebe PC -a porasti u vlastitim očima puno više od SSD-a ili totalno nepotrebne dodatne grafe.
Ako imaš neke jadne zvučnike razmisli o tomeS.
zvučnike ne bi sad još, zivim u zgradi tak da bi moglo biti problema sa susjedima... uzet ću sad prvo tipkovnicu i kontroler, a onda kroz 2,3 mjeseca SSD...
nego, taj logitech illuminated, vidim da piše da nema hr znakove... da li to znači da opće nema tih tipki na kojima su otherwise naši dijakritici, ili su tipke tamo ali gore nisu otisnuti naši znakovi...
Tipke su uvijek tamo, samo što nema otisnutih naših znakova (i zamijenjeno Y i Z). Dapače, možeđ potrefiti da su naljepljeni naši znakovi (što narušava izgled osvjetljenja).
I Logitech Illuminated nije mehanička već obična membranska. Moj savijet ti je nekakva mehanička, osjetno je bolje za rad i igranje igara.
1 x RAZER BlackWidow , gamerska programabilna tipkovnica
1 x Logitech Gamepad F510, Dual vibration feedback motors, Floating
817,99Kn @ ADM
Gamepad MICROSOFT XBOX 360 for Windows, za PC, 52A-00005, USB, žičani
Tipkovnica STEELSERIES 7G, crna, USB, PS/2
1.168,00 KN @ Links
Tipkovnica RAZER BlackWidow, gaming keyboard, crna, USB
Gamepad MICROSOFT XBOX 360 for Windows, za PC, 52A-00005, USB, žičani
948,00 Kn @ Links
Nabava.net (pa si odabereš trgovine) xD:
Steelseries 6Gv2 - 500-600 Kn
Microsoft XBOX 360 Gamepad - 250 - 350 Kn
E sad, tvoje je da odlučiš hoćeš li Razer BlackWidow, Steelseries 7G ili Steelseries 6Gv2 (moja preporuka) a što se gamepada tiče XBOX 360 kontroler za Windowse je onako jedan od najboljih...
Edit:
Čisto da se zna, i SSD od 60GB možeš ugurati unutra...
1 x Tipkovnica Logitech Illuminated Keyboard, USB
1 x Logitech Gamepad F310, Floating D-pad, Comfort grips, USB
1 x OCZ 60GB SSD Vertex 2 Cache:N/A MB 2.5" SATA II, High Perfor.
1.375,99Kn @ ADM
ne znam koliko mi je mudro uzimati 60 GB SSD, ako već uzimam onda bolje da odma uzmem i malo veći...
Pa ako imaš para; 80-90 GB je onak sasvim dovoljno...
Meni je sasvim dovljno i 40 gb s obzirom da nisam bio spreman platiti nešto krače učitavanje igara.Za to imam druge diskove . Isto tako mi nije bilo bitno vrijeme zapisivanja .Jednom instaliaš OS i poratne programe i to je to.Ono što mi je bilo bitno je vrijeme čitanja , kratko vrijeme pristupa i niska cijena . Za OS i sve popratne programe sasvim dovoljno .Ako ćemo za pravo i 2TB ne bi bilo dovoljno tak da je 40 GB i ovce i novce .Za 500 kn prije godinu dana i imam odazivan i brz OS .Ego zadovoljen :D .
http://img717.imageshack.us/img717/8...lipping.th.jpg
koji ssd do 800-900 kn preporučate? malo sam postao dosadan kak i 90% ovih "one-night-stand" tipova koji ulete na forum, ali kaj se može, ne... :)
OvoSti je ludilo od diska .
R:500/W:450MB/s
tnx na prijedlogu, budem vidio još kojih 10ak dana pa onda uzimam...= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
Sta onda na kraju bude s tipkovnicom i gamepadom?
vidjet ćemo...= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
jučer kupio ovo čudo... :)
Jel i tvoj isto nema žice ili je to tako samo na slici?
hehe, ima... bilo mi žao dati 150ak kn više za wireless.. i onako nemam naviku igrati iz kauča ;)= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
Ma i taj wireless je banana. Stalno moraš voditi računa o tome da li mu je baterija puna i to je po meni još jedna totalno nepotrebna obaveza. Daj mi samo još reci, ako si prije koristio gamepad standardnog (PlayStation) oblika, koliko je primjetna razlika kada ovaj po prvi put primiš u ruke i je li s ergonomskog aspekta bolje, lošije ili isto?
Mogu ti ja odgovorit?
:bravo:
ne znam kaj da ti velim jer ovo mi je prvi gamepad ikad... istinabog, igrao sam ja plejku itd., ali to je bilo tu i tamo, sporadično...