što reći
Printable View
što reći
Ljudi moji... koji ste iz Zagreba...
Odite u Granu (Prečko) i NEMOJTE naručiti ćevape!!!!!!!!! Naručite si sljedeće:
1) Pljeskavica sa sirom
2) Pekarski krumpir
3) Šopska salata (opcionalno)
Uz to ćete dobiti još i lepinju narezanu na komade i preprženu sa svih strana, te naravno hrpu luka. Ja finiju pljeskavicu nisam u životu probao, dotakneš ju vilicom i počne se ljuljati koliko je sočna i puna sira. Zarežeš i rascjedi se po tanjuru, a okusi su toliko savršeni, toliko uzbuđujući, rekao bi orgazam u ustima, ali problem je što smo uglavnom muški forum pa gubi smisao :D
Ćevapi kod njih su cca 8/10, ali ovo čudo je jedno 27/10 :pray: :pray: :pray: :pray:
Sad sam gladan :(
Bartuc bi trebao raditi u marketingu
Pa i jesam voditelj prodaje, ali ne pljeskavica :D
jebote koda si otkrio toplu vodu= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
to imam za ručak bar 3 puta mjesečno
bitno za pljeskavice ili čevape da nema svinjetine i to ti je više manje to
probaj si za roštilj kupit Banja Lučke čevape
Banja Luka. Ane.
Zašto banjalučke?
ZATO JER SU TO NAJBOLJI ČEVAPI IGDJE IKAD
(mislim, ne, ali nema veze)
@Flander, lol, nije da prvi put jedem pljeskavicu u životu :/
Nebitan si. Flander tamo jede od pete godine.
Fejkeru.
Nope, Flander ne zna gdje je Prečko, a kamoli gdje je Grana :D On priča da je to doma fino, a ja pričam gdje da ljudi u ZG-u odu na pre jebenu pljeskavicu kakvu doma sigurno ne napraviš :P
Vidim imaju i dostavu. Hnnnnng. Vikend sam u ziđibi, ima da se nažderem :D
dobio sam dojam da si to prvi put jeo= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
sorry faco
Kad ovako čitam bartucov post odmah zamislim debele, masne ćevape u nekoj lepinji i debljeg lika koji ih jede.
Sad u osmi mjesec idem gore, tražim Granu ili Prečko znači :)
prečko je kvart, grana je restoran.
da ne trazis jedno ili drugo xD
Hm... Prvi post u topicu :P
Da, više puta se spomenula Grana. Treba probati sve na meniu, ne samo ovo po čemu su poznati. Ova pljeskavica me oduševila, a bome i ovo kak narežu lepinju i preprže sa svih strana, pre jebeno.= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
To sa starim naručujem već godinama tamo. Ta lepinja je uvjerljivo najfinija :)
Baš, nisam znao kaj bi jeo, pekarski krumpir ili lepinju, na kraju sam trpao sve u usta :D I taj pekarski im je odličan, nemam pojma kak se radi, brijem isto kao pomfrit, samo sa pravim krumpirom (ne onim zaleđenim qurcima) i rezan zajedno sa ljuskom.
Pekarski krumpir mi zvuči nešto kao police, a ne s uljem pečen... onda je isti kok ko pomfrit.
Gledam recepte i sve se zove pekarski krumpir, a svaki recept drugačiji gdje je jedina dodirna točka oprani krumpir :D
Pekarski ti se pravi u loncu (pretis jel'te), na ulju. Oguliš i presječeš na pola ili na četvrtine, kako želiš i baciš na ulje i tako se prži u loncu (zatvoren i sve ostalo, začine ono standardno dodaješ po želji). Nema mi ništa draže (i nezdravije) od pekarskog krumpira i piletine zajedno napravljene. Doduše pitanje je, da li je kod vas u hr. pekarski isto što i kod nas. Gledam po netu i prema onome što vidim kod nas se ovo zove musaka (neki recepti) a neki nemaju imena uopće (ono isjeci krumpir i pospi sa malo brašna i gurni u rernu).
Da, to tvoje mi zvuči baš tak kak mi je ovo izgledalo. Na četvrtine zajedno sa korom i preprženo, pošto je sličan okus pomfrija, ali nekako bolji zbog arome što kora ostavi.
Tu na našim sajtovima piše da ide i paradajza i luka i šta ja znam što sve ne nutra, nije niti bitno, fino je, naručite kad ste tamo :D
Ah, onda si jeo pravi pekarski... niš' znam šta mi je za ručak sutra, ionako idem na dijetu od ponedeljka :D
Možda nebi bilo loše napraviti u OP nekakav raspored postova po gradovima, kako da već objasnim.
Znač, ovako nešto:
Zagreb
pa napravi
Obrati se moderatoru.
Pljeskavicu sličnu Bartucovom opisu jeo sam 'Kod dede'.
Siđete na Petrovaradinskoj (dvije stanice od Jaruna prema Prečku, ili nekih 3-4 stanice od Prečka).
Onda desno od stanice ulicom najbližoj stanici i onda prva ulica lijevo, dve/tri kuće dalje je restoran.
Otkad sam tu pljeskavicu probao, samo u taj restoran idem i samo tu pljeskavicu jedem. Nikakvi ćevapi.
Jedino je malo skupa (35kn pljeskavica + 5kn lepinja ako se ne varam). Krumpiri mi uz to ne trebaju.
Inače imaju još raznih jela s roštilja.
http://i44.tinypic.com/11748xk.png
Evo koliko nemam život sad ću to i napraviti, pa onda Pingvin ubaciš u op?