Sad se više to nemože. Taj dan kad sam to napisal je bilo moguće ali su iz nekog razloga maknuli.
Možda jer bi onda bilo konflikta s ovim premještanjem tabova..
Šteta kaj više nema.
Printable View
Sad se više to nemože. Taj dan kad sam to napisal je bilo moguće ali su iz nekog razloga maknuli.
Možda jer bi onda bilo konflikta s ovim premještanjem tabova..
Šteta kaj više nema.
Kako da enableam html5 umjesto flasha u chromeu?
ha?
Pitaj Vekija.
Na jutubu il generalno?
Na jutubu odeš na www.youtube.com/html5Si staviš "join beta". Meni radi sporije od fleša pa ne idem na to. =\
Generalno baš i ne možeš :D= Citat =:
Izvorno postao KingMortal
Radi sporije iz razloga što je html5 tek u povojima i može se očekivati puno poboljšanja na tom polju..To je youtube stavio samo kako bi se vidjele neke ranije mogućnosti hml-a 5.
Upravo postao moj defoltni preglednik .Radi savršeno .Prikazuje sve stranice kako treba za razliku od Opere , brzo ih otvara , ima odličan minimalistički dizajn , jednostavan za podesiti ...preporodio se.
Vratiti ćeš se u roku 3 dana, čim te ošamari poplava nedostataka :D
Ne vidim koji bi to nedostaci bili jer surfam na petnaestak stranica i sve rade kako treba . Na Operi dvije tri nisu radile nikako.ADM stranca ne otvara pregled komponenta, dnevnik HR ne otvara slike i sl .
Lol. Kao što rekoh, Chrome je auto bez ikakve opreme, dok je Opera auto sa full exclusive opremom. Naravno, Chrome zbog toga nije nimalo loš browser, u biti odličan je.
A ovo kaj se tiče bugova, svaki browser ih ima; ja trenutno na operi nemam ama baš nikakvih problema i sve savršeno radi, ako koja stranica ne radi samo ja maskiram sa ff-om i to je to. Ako trebam neš testirat onda vrtim i ie,ff,chrome te safari. Nekad čak ff i manje jer mu treba 10 sec da se podigne :(
Tih par stranica si ja na Operi maskiram da ih otvara sa FireFox kompatibilnošću. To je 4 klika i postavke zapamti zauvijek.
Na Chromeu me smetao download manager, pdf downloader, smooth scrool, lockup time prije scrollanja zbog čega je sporiji i od FireFoxa... Tako da sam odustao od njega.
Sory ali rađe Japanca bez opreme nego Talijana sa full opremom . Od "opreme" mi ne treba ništa .Skin ne namjeravam mijenjati jer izgleda baš kako volim ...minimalistički i funkcionalno . Traka oznake je tu i najvažnije otvara sve stranice kako treba bez potrebe bilo kakvih maskiranja .
Što se maskiranja u Operi tiče meni ih nije pamtio kada bi ju nadogradio novom verzijom što je svako malo .Također ima iritantan Bug u zadnje dvije verzije da se ne pali svaki puta nego moraš ctr+alt+delite i gasiti ju procesima. Hebo ja to ako se ne moram zajebavati sa glupostima.
Nitko niti ne govori o izgledu, ja koristim defaultni look, kakav dobiš kad prvi put pokreneš operu. Govorim o bookmark manageru, savršenom searchu na trenutno stranici bez kojeg nemogu više zamislit surfanje, speed dial, mogućnostima podešavanja kao da je programiraš u hodu, blockanju contenta, operi dragonflyu, operi unite, mouse gesturama, integriranom email klijentu te još brdo toga. Izgled i kozmetika su za peškiriće, govorim o stvarima koji su ispod haube i koji su tu da maksimalno osiguraju uživanje u browsanju netom, bez ikakvih dodatnih addonova i modifikacija.
Al opet, svatko voli svoje :) Opera je svakom inačicom sve bolja, ima ogroman feedback i komunu iza sebe kakvu nema nitko, ako niš ne budu usrali u budućnosti, opera će još čvršće zacementirati svoju poziciju kao najbolji browser na tržištu. Šteta je samo kaj se to ne vidi u tržišnom udjelu, al to je već drugi razlog koji sam opisao ranije. Plus, i tu se situacija mijenja.
Opet sve što si nabrajao i te "napredne" opcije u Operi ja nisam ni koristio niti mi trebaju .Mejlove čitam preko gmaila ..jednostavno stavim ikonicu u traku prikaza , kliknem jednom i čitam mejlove .Bookmark mi se svodi na petnaestak ikonica u traki prikaza koje mogu prilagoditi jednako kao i na Operi ...i to je to.Drugo mi ne treba osim da sve prikazuje kako treba što i radi .
Na Operu nazad ako se ikada sredi.Prvo što ću probati je kako otvara ADM stranicu i slike na Dnevnik HR .Ako tu padne ide deinstal u roku keks.
ne,chrome je kao nabrijani Ferrari,a Opera je kao mercedes S klase,ja preferiram ovo prvo.= Citat =:
Izvorno postao Aral
Ok, ti više voliš tak, ja volim udobnost, snagu, sigurnost, skupa sa brzinom. Svatko si nađe svoj browser, ja sam se našao u Operi, to odražava moje ja i moj pojam surfanja po netu. Ako Chrome nabaci još opcija i neke stvari koje mu fale, rado ču ga koristit umjesto ff-a, koji mi je trenutno backup browser.
Pa ni meni pol toga netreba, al nije da se samo nas pita, nego sve druge ljude koji će odabrat browser koji žele ;) ADM radi bez beda, kad je maskiran, i radi kad se upgradea verzija i sve. Osobno, bolje par klikova za maskiranje i bok, nego da se vračam ne nešto "inferiornije".= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
I da, za Dnevnik.hr ne radi, moram im poslat mail i pitat koji vrag su napravili jer je prije radilo, očito je Opera sa svojim kodom otišla toliko naprijed da ovi zaostaju, ili su jednostavno fegeti pa ne žele povuć par linija koda da radi i na operi.
edit: Ah, dabl post :( Odoh zubljat dvorište, produktivnije je :)
Meni se neda ispravljati krive Drine .Ja se uvijek postavim kako vjetar puše .Trenutno ne puše u Operina jedra .Zadnje dvije verzije su jedan veliki bug.
Da, 10.61 je neš zasrala, 10.60 je bila super(barem meni) al ovo je nekaj čudno. Vidjet ćemo kaj će u idućoj verziji napravit.
Definitivni preporod. Oduševljen Chromeom :thumbs2: .
Ako ćemo tako onda je firefox BMW 745i iz '82. Matora krama, za današnje vrjeme ne puno inovativna ali bit je u tome da je ispod haube 6 cilindara sa turbopunjačem, kožni sicevi deblji od 10cm, plinski amortizeri... i da nenabrajam dalje. I nakraju tu je onaj klasičan dizajn i vrhunska kvaliteta izrade.= Citat =:
Izvorno postao Aral
Opera već nakon par kilometara ima vidljivih problema sa zatvaranjem vrata dok na firefoxu koi je gotovo odltimer to radi kao i prvog dana :D
Da, osim kaj je opera u pogonu punih 10godina prije ff-a ^^
Ajmo se svadati koji je browser bolji :(
a jeste za lol nekad ^^
Istina.= Citat =:
Izvorno postao Sickmanno1
Svi znamo da Chrome nema konkurencije i nek na tome ostane...
ljudi od firefoxa su i prije radili na browserima.. :)= Citat =:
Izvorno postao Aral
Da li se to meni čini ili je google chrome upravo updejtan :s
Jes jes.= Citat =:
Izvorno postao Markecgrad
Sad ima onaj 'stop' kad učitava (konačno).
Chrome sada izgleda puno ljepše, i nešto je jednostavniji za korištenje.
Preview:
google chrome polako preuzima prevlast kao moj omiljeni browser
balansiram između njega i opere... borba prsa o prsa, reklo bi se
premda chrome vodi u add-onsima