http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=12810
:shock:
jel to 24" ili 19" :D .
Printable View
http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=12810
:shock:
jel to 24" ili 19" :D .
19"
:D
Da je 24", sutra bi išao po njega xD
LINKS
SUBOTNJA AKCIJA - 25.10.2008.
AKCIJA: HDD 1000.0 GB SAMSUNG SpinPoint F1, SATA, 32MB cache, 7200 okr./min, za desktop
859,00kn
Diskont 24Su ponudi ima izuzetno povoljan 24" monitor.
Radi se o Samsungovom modelu 2443NW
2001 kn
http://www.diskont24.com/product.php?productid=39039
SyncMaster 2443NW Technical characteristics :
Brightness: 300 cd/sq. m
Dynamic Contrast : 20 000:1
Response Time : 5 ms
Viewing angle : 170°/160° (CR>10)
Quantity of colors (max.) 16,7 millions
Special characteristics: MagicBright, Image size, Color effect, MagicWizard, MagicKey and MagicTune , MultiScreen
Ne piše, ali nazivna rezolucija mu je 1920x1200, što u biti i priliči monitoru te dimenzije.
Lol, ček dis aut:
MBO:SGigabyte MA790FX-DQ6, sAM2S-> VeMil -> 1.737,34 kune
MBO:SGigabyte MA790FX-DQ6, sAM2S-> ADM - 989,95 kn
Ista ploča, duplo jeftinija u ADM-u. Ploča je zvijer i jedna od ponajboljih izbora za AM2 procesore tipa Phenom ili neki drugi high end sustav. Da li se radi o kakvoj grešci, nemam pojma!? Ima je i u Linksu za cca 1050 kuna sudeći prema nabavi...
adm je brzo korigirao cijene, za razlik od vemila koji su spori za ne vjerovat.. morali su dropat jer su biostar, asrock, dfi i gigabyte poslali k nama nove phenom ploče sa 790GX northbridge/SB750 southbridge kombinacijom po bizarnim cijenama. ono, čak je i dfi model ispod 1000 kuna
sad će i ostali brzo pratit trend sa 790fx pločama
sutra u linksu "akcija", e8400 za 1099,00 kn... više na OVOMSlinku... akcija vrijedi samo za online kupovinu, a pod navodnicima je zato jer je pitanje kolko je to zapravo povoljno kad ga dosta trgovina ima vec za 1150 kn...
da su stavili za 950 ili 999kn većda , ovako ne ..= Citat =:
Izvorno postao IGoR_2803
Ak se mene pita sve iznad 1100kn za 2 jezgreni cpu je bezveze.Ili 4 jezgre ili osrednji 2-jezgreni.
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Jer se isplati ovaj monitor ili je to neka banana, mislim malo pre jeftino zvuci? :shock:
Rade bi ubo ovo nego 22".
Nema ništa bolju ili lošiju sliku od većine Samsungovih TN modela.
Radi se samo o manjoj opremljenosti, te jednostavnijem dizajnu, gdje su dobili dovoljno prostora da srežu troškove i cijenu.
Usporedivši ga s recimo Samsungovim T240 modelom, isto tako 24" dijagonale, na prvi pogled je vidljivo da je dizajn puno jednostavniji, a korišteni materijali uobičajeniji.
Isto tako, dok T240 ima čak tri načina spajanja, VGA, DVI i HDMI, ovaj model ima samo prvi, VGA, što će mu mnogi pripisati mani.
No tu dolazi do izražaja glavna odlika ovog modela, a to je 600-700 kuna manja cijena.
Stavi na vagu dizajn i načine spajanja, te procijeni vrijedi li to tvojih novaca više.
Naravno, manji model iste linije, T220, dijeli cijenu s 2443NW modelom, i dobiti ćeš dizajn i "prestižnu" liniju. S druge strane, on ne posjeduje HDMI priključak većeg modela (jer ga ne može iskoristiti), a dobiti ćeš 5.06 cm (2") manju dimenziju, te izgubiti HD rezoluciju.
Ukoliko ne posjeduješ znanje o načinima priključka, radi se o tome da je DVI digitalni priključak kao i HDMI, dok je VGA analogni.
Tvoja grafička kartica, neovisno o sadržaju (film, igra, windows) radi digitalni signal i šalje ga prema monitoru.
I dok DVI i HDMI taj signal puštaju direktno, VGA ga mora s grafičke prvo pretvoriti u analogni, pustiti kroz kabel i potom opet pretvoriti u digitalni za prikaz na monitoru (LCD).
Neki će ti tvrditi da tu dolazi do gubitka kvalitete, i da je signal sporiji, no to je više u teoriji nego u praksi.
(uzmi u obzir činjenicu da se CRT monitori spajaju samo analogno preko VGA (imaju analogni prikaz slike, preko katodne cijevi, i pretvorbu iz digitalnog u analogni), pa svejedno prikaziju kvalitetniju sliku od bilo kojeg TN LCD modela, neovisno i matrici ili načinu spajanja)
HDMI je superioran svemu jer pušta puni signal odjednom, bez kompresiranja, zbog velike propusnosti, pričem ne gubi niti na kvaliteti, niti na brzini.
Glavna prednost 24" monitora i te rezolucije je činjenica da ulaziš u "veliku ligu". Imaš mogućnost reproduciranja Full HD materijala bez sažimanja slike, a i produktivnost radnog prostora za rad je veća. Mada se neki ne slažu, mislim da je 1680 tek prolazna rezolucija, jer niti je HD Ready, niti je Full HD. Jednostavno je broj točkica zapeo na sredini, a tu će vrlo brzo i ostati, s standardizacijom Blue Ray video sadržaja i novim igrama. Za performanse u igrama ne brini, jer je razlika između 1680 i 1920 mala tj. gotovo nikakva što se tiče zahtjevnosti.
Treba kupiti što jeftiniji 22" model.Samsung 2232 BW ide po 1500-1600 kuna .Monitor je odličan i potrajati će do proboja oled ekrana koji su po svemu superiorniji lcd-u.Tako da je lcd ,bez obzira na rezoluciju , prolazna tehnologija u koju ne vrijedi previše ulagati.
Naravno ,to je samo moje mišljenje ......
To isto su prije deset godina rekli za plazmu, pa još uvijek sprema LCD-u kašicu za doručak, pošto sam ne umije raditi kao veliki tata. :wink:
BTW nema više 2232BW, sve su to prastari modeli po dućanima.
Ukoliko ste zapeli za striktno taj model, njegovu ulogu je preuzeo nasljedni model 2233BW.
Ima veći raspon dinamičkog kontrasta i nešto promjenjene konture u dizajnu.
Najpovoljniji je u Diskontu24, gdje mu cijena iznosi 1637 kn.
http://www.imagesforme.com/out.php/i...1151768750.jpg
U ponudi je samo 11-inčniSmodel debljine 3 milimetra, koji se prodaje po cijeni od 200.000 yena, odnosno oko 9.000 kuna.
Načekati ćemo se mi da kotač dođe do naših džepova, a model ispod 24" kod mene ne dolazi u obzir.
Puno hvala na ovim iscrpnim informacijama, znaci kolko vidim bolje je ovaj uzet nego neki s DVI prikljuckom.
Samo jos jedno pitanje posto jos cekam novac koji bi konacno trebao doc sljedeci tjedan pa jos gledam di mogu proci bolje.
Dali je ovaj samsungov bolji od recimo ovog kojeg si mi preporucio koji navodno stize kroz dan dva a koliko se sjecam cijena bi im trebala biti ista?
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=031131
Inace ovo su specifikacije ovog samsunga gore.
Dijagonala 24"
Format ekrana Wide format
Veličina piksela [mm]S 0
Max. rezolucija 1920x1200 (WUXGA)
Svjetlina [cd/m2]S 300
Kontrast DC 20000:1
Vidljivi kut (hor.) [°]S 170
Vidljivi kut (ver.) [°]S 160
Vrijeme odziva [ms]S 5
Priključci D-Sub
Energija i potrošnja
Potrošnja (Power On) [W]S 50
Potrošnja (Stand-by) [W]S 1
Ostale karakteristike
Zidni nosač (nije uključen) VESA 100 mm
TCO TCO'03
Boja Crna
Postolje fiksno, zakretno u hor. osi
Inace razumjem da ovo nije tema gdje bi ovako nesto trebao niti smio pitati pa ako je problem necu se ljutiti ako izbrisete post, moze odgovor i na pm.
Hvala
Za 3-4 godine bu to standard ..mislim na oled u svim veličinama.Cijene će brzo padati kao što su na lcd tehnologiji padale.Lcd će se tada spominjati kao zastrajela i loša tehnologija.
Linkao si LG, tako da te više ništa ne kužim. Doduše, taj LG je jedan od najboljih 22" TN ekrana na tržištu i kupnjom njega ne možeš pogriješiti.
Usput pročitaj iscrpnu temu Što mislite o ovim monitorima?
@bezimeni
Da baš sad uzmem 30" Appleov Cinema LCD, kroz 4 godine će se isplatiti i biti ću spreman za novi monitor, a dotad ću imati najbolje od najboljeg.
Tako da ti pada u vodu teorija o zastarjelosti, kad je sljedeći korak predaleko, uzevši u obzir tvoju tezu s kojom se ne slažem, ali je za ovu hipotetsku situaciju uzimam u obzir.
Hocu hvala upravo idem.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Ne, LG sam dobio preporuko od vas kada sam pitao za novi pc kao najbolji pa sam se odlucio za njega ali posto je ovaj 24" a stvarno si nemogu priustit recimo vise od 2k za monitor pa me zanimalo samo dali je ovaj 24" ipak isplativiji od tog LG 22" jer su im cijene priblizno iste ali je rezolucija na samsugu ipak veca pa bi to moyda bila odlucujuca prednost?
Daj mi samo reci kak će se isplatiti...dali zarađuješ kruh na tom monitoru ili ti služi za zabavu ? Ako je za zabavu tada je samo po sebi neisplativo .Nekad si kupio televizor i nisi ga mjenjao po dvadest godina i duže .Danas bi svi mjenjali nakon 3-4 godine .Ako sam već "primoran" mjenjati zbog prebrzog napretka tehnologije onda za moj pojam ni ne vrijedi puno ulagati u nju pogotovo jer je nova na vidiku.OLED je tehnologija za jedno duže razdoblje .Ima sve prednosti koje joj osiguravaju dužu dudućnost nego lcd-u koji je prepun mana baš kao i plazma tehnologija.
Da i da. Hvala na pitanju.= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
Tvoja teza o propadanju bilo čega je suluda, jer se tehnologija katodne cijevi, stara više od stotinu godina, dan danas:
-proizvodi za privatne svrhe
-proizvodi za specijalizirane svrhe
-proizvodi i prodaje više od svih ostalih tehnologija prikaza
-veliki proizvođači ekrana, poput Samsunga, neprestano ulažu u CRT i izbacuju na tržište nove modele
CRT je kvalitetniji od lcd-a ili plazma ekrana u specifičnim situacijama tako da nije ni čudo da ta tehnologija koja se razvija 100 godina i dovedena je do savršenstva i dalje opstaje na tržištu...istina samo u specifičnim situacijama jer kao kućna elektronika je na izdisaju.Crt monitori i televizori za kućnu upotrebu se još uvijek prodaju samo u najsiromašnijim zemljama.Lcd je po prikazu slike lošiji od dobrog starog crt-a makar ima druge prednosti koji prevladavju.Oled gotovo da i nema mana osim same cijene koja će padati i padati .Meni je pak suludo da ti vjeruješ u budućnost lcd-a.
Ja vjerujem u sadašnjost. I u to kako je radi relativno malih 2-3-5 tisuća kuna suludo čekati četiri godine.
Da pričamo o automobilima, opet je suludo čekati taj vremenski period, a oni su, barem što se tiče kompaktne klase, 30 puta skuplji od ekrana.
Opet krivo....za 1600 kn kupiš odličan 22" monitor koji je za kućnog prosječnog korisnika savršen te je nepotrebno ulagati više za nešto što će "ubrzo" završiti na tavanu ili kontejneru...to je bila moja misao i to bi bila sadašnjost ali kako tko želi.
LINKS - SUBOTNJA AKCIJA - 08.11.2008
http://www.links.hr/img/novosti/868.jpg
HDD 750.0 GB SAMSUNG Spinpoint F1, SATA, 32MB cache, 7200 okr./min, za desktop
Drive Configuration
Capacity 750 GB
Interface Serial ATA 3.0 Gbps
Buffer DRAM Size 32 MB
Byte per Sector 512 bytes
Rotational Speed 7200 RPM
Performance Specifications
Average Seek time(typical) 8.9 ms
Average Latency 4.17 ms
Data Transfer Rate / Media to/from Buffer(Max.) 175 MB/sec
Data Transfer Rate / Buffer to/from Host(Max.) 300 MB/sec
Drive Reday Time(typical) 12 sec
SUBOTNJA AKCIJA: 629,00KN
E da sam cekao subotu sad sam mogao uzet ovaj hard, al dobro mene ionako nece sreca :D
HGspot
Četiri giga kvalitetnih rama + Far Cry 2 = 1.059,00 kn
RAM, 4 GB (2GB + 2GB) + FarCry2, DDR 2, PC-8500, 1066 MHz, MUSHKIN XP Series
http://hgspot.hr/opis.aspx?ID=038529
RAM PC-6400, 2 GB, CRUCIAL Rendition, DDR2 800 MHz
LINKS SUBOTNJA AKCIJA: 139,00kn
Module Details: RM25664AA800.
Module Size: 2GB.
Package: 240-pin DIMM.
Feature: DDR2 PC2-6400.
Configuration: 256Meg x 64.
Error Checking: NON-ECC.
Voltage: 1.8V.
Memory Timings: CL=6.
errmm.. ??? wtf?? kakvo je to smeće od memorije?
PC-6400 sa CL6 ??
To je šrot :) Nisu to ballistixi :)