-
Re: Baldur's Gate i Icewind Dale
= Citat =:
Izvorno postao Forengner
Coo! :D. Uleti u prostoriju baci par cloud kill splova i torgal je gotov.Ako nemas cloud kill,koristi chromatic orb a posle fireball.
Pa... Mislio sam da Cloudkill radi samo na otvorenim prostorima, a ne u zgradama. :( nemamo cloudkill spell u družini :(
Samo Nalia ima chromatic orb, i samo ga jednom može iskoristiti (između rest-ova), pa i nije baš efektno... No pokušat ću to sa fireballovima.
No, prvo bih se trebao centrirati na to da se dualclassam u Mage-a, a sad znam i kako, zahvaljujući Aerial-u.
Hvala Forengner i Aerial 51 :)
Coo!
-
= Citat =:
Izvorno postao Feanor
eh i da igram s BG tutu-om, znači BG1 prebačen u ''engiene'' od dvojke tako da mogu igrat s većom rezolucijom....
Ima i widescreen patch, ako ti je promaknuo, pa ga skini u slučaju da igraš na takvom monitoru :)
-
Amfg, tek sam sad instalirao BG TuTu.
božeisusezakonomg :D
-
e Aerial, di je stranica sa tim tvojim forum skillsima, koje imaš u sigu :)
-
Ma to sam sklepao sam u paintu :D
Uzeo izgled skillova iz Guild Warsa :P
-
EEE hitno odgovorite.
Odustao sam od igranja sa Bardom i opet započeo ali kao Mage, i radim cquest za onog cowled wizarda, želi da mu vratim onog rangera koji je pobjegao od njih. Našao sam ga u Umar hillsima, i on oće da ubije svog pretka nekog. Da mu pomognem ili da ga direkt vratim Wizardsima? šta je isplativije?
-
Sve jedno, osobno ga nisam nikada ubio pošto je Wizard koji te to traži seronja. Ne utječe na Mage Stronghold quest...
-
Obavezno ga spasi,idi u Slums > Sphere i pomocu rangera udji u sphere.(obavi quest,uzmi spehre kao svoj stronghold)
I da,obavezno uzmi Keldorna u druzinu,necu ti spoilati zasto.
-
Zašto Keldorna? Uvijek sam ga imao sa sobom i nikada nisam primijetio da se isticao u tom questu?
-
Treba ti paladin ako hoces da na low-levelu ubijes onog demona i uzmes mu srce.
-
Keldorn je i obavezan ako ne igraš s paladinom jer....
mislim ono...
CARSOMYRS:D
E da:
Kad sam već spmenuo Carsomyr..
4xv2jVv2SL8
Level 9 party vs Firkraag :D
-
Carsomyr +6. :pray:
Napravio sam ga jednom prilikom u ToB-u.(carso i crom su po meni najefektivniji,nije ni Lilarcor los,ali malo zivcira.
Also-krenuo sam jedan rp,neozbiljni game,napravio sam kensai/magea i rp-am da sam zapravo Ilithid u ljudskoj formi,lawful evil sam,i generalno sam tajnovit i stealthy. :)
A opet,imam i dwarf berserkera,ja i Korgan,Jan,Mazzy.Bukvalno mala druzina :D
-
Mmmm, čekić.
Crom Faeyr u offhandu + Flail of Ages u main (ili bilo koji imba onehander) = delicious powa :D
-
Ma žao mi je što mogu samo pet NPCjeva u družbu. Minsca i Jaheiru imam sigurno, i Aerie mi se dopada, pogotovo zato jer mi je Forengner reko za romansu s njom. :D
to je već tri. Ostala tri-- dvoumim se između Keldorna (ako ga mogu u družinu), Jana, i još nekih. Koji bi bili najkorisniji i najefektivniji?
I jeste li primjetili da je Umar Witch project jedna ogromna parodija na Blair Witch Project? :pray: :pray: :pray:
-
Da,imas i knjigu 'Umar witch project' dobijas je od debelog prodavca.
Sto se part membera tice-uzmi Keldorna,Jan-a,Jaheiru,Minsca.+(eventualno Korgan) ~Kasnije dobijas i Imoen,ali ona mi je bljak.
Btw:krenuo sam ponovo BGI,mage,u druzini su mi Minsc,Khalid,Jahy,+minscova vestica.
*na specijalni zahtev suda pravde*
Uzmi Jan-a,Keldorna,Minsca i Jahy,a ako si totalno lud,uzmi i Edwina zajedno s njima.
-
Imoen? Slaba kao thief (yoshimo je stoput bolji, pretvorio sam ga u pravog ninđu :D ), slaba kao Mage (ja i Jaheira smo bolji, screw Imoen).
Fokusiram se da nađem Irenicusa kod Wizardsa, a Imoen ću ostaviti. Nek se samozadovoljava sa onim svojim remenom.
E da, šta je uopće sa tim njenim remenom koji se ne može skinuti?
-
Jahy je druidica,ako ti je PC mage,onda ti Imoen-mage ne treba,a opet
GIGA SPOLIER ~
yoshimo te izdaje u Spellhold-u.Tako da ti je bolje da uzmes Jana,a tik pre nego sto odes da ubijes Irenicusa prvi put,prebaci Joshima u Mage-a,bice beskoristan.
-
HOLY SHIT.
Hvala na spoileru, trebao mi je. Toliko sam nabildao Yoshima da ga mi je žao. A niš, obavit ću quest sa špijuniranjem onog zločestog Shadow Thiefa, pa ću ga izbacit iz družbe.
Ali, žao mi ga je :(
-
= Citat =:
Izvorno postao Chupacabra
E da, šta je uopće sa tim njenim remenom koji se ne može skinuti?
"It is a plot device from the developers to make sure good old Imoen stays alive until she leaves Jon's dungeon."
Znaci ak padne na 1hp i dobije jos dmg bude samo pobjegla i rekla kako nemoze umrijeti tu, nest u tom stilu
-
A da, vidio sam to. Hvala
-
Pa da,zato sto ti treba za plot-line a u tom trenutku Jahy nema Harper's Call,pa nema revajva.
-
To jest, mora ostati živa tako da je Wizardsi uhvate.
Ostala je živa da bi je mogli uhititi :D
Ne mogu vjerovati koliko je BG2 ENORMAN. OGROMAN. ima puno questova, neznam šta prvo :D
EDIT: gdje da idem ako oću brzo i lako levelati?
-
Radi stronghold questove,za ,mage-a,Sphere,za sve fightere nalia's hold,za bardove Haer-Dalis,za rangere umar hils cini mi se,za paladina Fikraag,za druide Trademeet~druid grove,za priesta,Sewers~Kultisti oka.
To su ti veliki questovi koji donose dosta para i EXP-ea.(uradi ih sve)
-
Dakle, prvo treba napraviti ovaj za Valygara jer sam Mage. Tako ću dobiti Stronghold quest za Sphere, i bogme želim svoj stronghold. >:O
-
Yup,a stronghold ti donosi jos questova i itema.(pogotovo mage stronghold) *necu ti spoilati to*
-
A gdje je Elminster? jedva čekam da ga upoznam, gdje god bio :)
-
Samo ako uradis questove sa harperima,i ako imas reputaciju 15 ili vise.
Eliminster se pojavljuje u BGI,prvo na samom pocetku igre,a kasnije povremeno upada u plot-line i pomaze ti,on je bio frend tvog Goriona,a samim tim,tvoj saveznik.Od poznatih licnosti jos mozes da sretnes i Drtizz-a,(iako je on po meni dosadan do zla boga) a i Volo-a.
-
= Citat =:
Izvorno postao Forengner
Treba ti paladin ako hoces da na low-levelu ubijes onog demona i uzmes mu srce.
Ne znam za tebe, ali ja sam ih sva 3 odsolirao na Core težini sa Berserker/Mage ili Berserker/Cleric (ne sjećam se točno) 8) :D
-
Ja sam kao maldjani mage odmah krenuo po taj quest,bio sam neki lvl 9-10,druzina slaba,i 2-3 puta smo pukli dok nisam re-load na save game i tad krenuo sa Keldornom.
U drugom game-u gde mi je PC bio inq pala,tu sam bez problema ubio sva tri,ali ovako-tesko.
-
Upravo sam editirao chara sa Shadow Keeperom :(
Ne mogu igrati evil chara da me je*eš :(
Oh, well, niš, idemo dalje sa soliranjem BG1, od sad kao neutral good fight/cleric :D