Jedna fora stvar za kad vam bude dosadno. Demonstracija kako funkcionira genetski algoritam na primjeru 2D "autića" kojima varira oblik "karoserije" i položaj i svojstva kotača.
Dakle, na početku napišete nešto u onaj textbox tamo da se na temelju toga generira teren, nakon toga se generira populacija autića sa random osobinama, onda se za iduću populaciju križaju autići koji su najdalje došli, i tako nakon nekoliko generacija postanu prilagođeni tom terenu. Nakon jedno 20 generacija počne prevladavati vrlo specifična "rasa" autića koji najbolje svladavaju teren.
11-10-2013, 15:30
Paran0a
Re: Što ste danas spoznali. Part Deux
Jebenica , probam sad .:D
11-10-2013, 19:17
ProzoЯ
ne kuzim kako se od stringa napravi teren?
11-10-2013, 19:38
cham3leon
String je seed za random funkciju. Pošto u pravom svijetu ne postoji pravi random, da bi se slučajno generirao broj na računalu, random algoritmi trebaju neki seed na temelju kojeg će izbaciti broj. C/C++ rand funkcija ako se ne varam generira tako što za seed uzme broj sekundi protekao od 1.1.1970. Ovaj algić ovdje napravi seed od nekog stringa koji upišeš, možda im zbroji ascii vrijednosti ili neš.
Jedna fora stvar za kad vam bude dosadno. Demonstracija kako funkcionira genetski algoritam na primjeru 2D "autića" kojima varira oblik "karoserije" i položaj i svojstva kotača.
Dakle, na početku napišete nešto u onaj textbox tamo da se na temelju toga generira teren, nakon toga se generira populacija autića sa random osobinama, onda se za iduću populaciju križaju autići koji su najdalje došli, i tako nakon nekoliko generacija postanu prilagođeni tom terenu. Nakon jedno 20 generacija počne prevladavati vrlo specifična "rasa" autića koji najbolje svladavaju teren.
Slična stvar sa satovima, na malo "višoj" razini. Pregenijalan koncept :)
13-10-2013, 17:31
Sonic_Moronic
Ova emisija gdje Ciganović i kuje ocjenjuju styling selebritija. Isuse, umrem na preseravanja. "Dekonstruktivistička košulja" mi je citat tjedna.
13-10-2013, 17:40
SharpDressedChevap
= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
Ova emisija gdje Ciganović i kuje ocjenjuju styling selebritija. Isuse, umrem na preseravanja. "Dekonstruktivistička košulja" mi je citat tjedna.
Ne znam tko je stavio onu kravu od Dvornika ondje, ona je najveći biser među njima. Baš me zanima što onaSima reći o tim pizdarijama. Mislim, nije da me zanima općenito, ali moraš imat valjda nekakav nazovi-kredibilitet.
Aaaaaanyways, skida mi se Civ 5 trenutno. Igrao sam samo dvojku. Šta da očekujem? Jel u srži ista igra?
13-10-2013, 17:52
cham3leon
Da. Neke stvari iz starijih nastavaka su izbačene i/ili pojednostavljene, ali igra je prezakon. Već samo zato što su ubacili hexove umjesto kvadratića i onemogućili stackanje mi se čini bolja od prošlih nastavaka.
Jedini problem je prilično loš AI. Čak sam našao mod za uravnoteženiji i manje agresivni AI protivničkih civova, ali naravno, radi samo na BNW ekspanziji.
14-10-2013, 21:38
p0ky12
:pray:
14-10-2013, 22:57
Windwalker
Kažu ljudi da je fora igra.
Igrat će se jednom.
16-10-2013, 12:29
Arbiter of Change
Gledam Raptr tjedni izvještaj. Isse Dania, spavaš li ti uopće? :)
16-10-2013, 12:34
cham3leon
Ja sam nabio 11 sati civilizacije, a možda je pola tjedna prošlo kako sam je instalirao :(
Sad mi je bed jer svi vide koliko šta igram.
16-10-2013, 13:38
Niko Bellic
Ja Skyrim kada instaliran, igran ga 14 sati u komadu, a onda dve sedmice ništa dok se jopet ne žaželin mačovanja i magije.
Najbolja igre za perijodično igranje su nogometanje i trke. Nemereš mi strategije igrat natenane.
16-10-2013, 13:41
StormCr0w
Lol kameleon :)))))))))
Ona vremena kad sam imao 120+ hours last 2 weeks... Ahhhh...
16-10-2013, 13:53
cham3leon
E, to je zbilja postignuće. Ja imam u KSP 110 sati, ali imam ga već pol godine i ne igram baš u zadnje vrijeme.
@Niko: Strategije obično i nisu za redovito igranje, ali Civilization je iznimka za sve. Jedna od rijetkih igara koju bih mogao igrati redovito, a kad krenem ne mogu stat.
16-10-2013, 13:59
StormCr0w
Nadam se da pričaš o četvorci.
Ako ne, probaj to zaigrat :D
Petica je nula, NULA!
16-10-2013, 14:11
Niko Bellic
Ja sam strategije igrao od 12e do 16e, a onda sam shvatio da su za kurac. RPG je najbolja vrsta igara jerbo možeš da se uživiš do daske i ne trebaš vicutra da vidiš zmaeve. #skyrimdojaja
16-10-2013, 14:35
cham3leon
= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
Nadam se da pričaš o četvorci.
Ako ne, probaj to zaigrat :D
Petica je nula, NULA!
ne, peticu, na četvorku se ne bih šaltao već samo zbog hexova i novog borbenog sistema. Jednog dana kad upiknem i ekspanzije bit će veselo.
Ovo iznad neću ni komentirat, šteta tipkanja.
16-10-2013, 14:45
StormCr0w
Okej, igraj poglupljenu verziju inače izvrsne igre. S 10x manje sadržaja :D