A Bartuc je nije dodao, unatoč preporuci. :)= Citat =:
Izvorno postao Teon
Sad će barem.
Printable View
A Bartuc je nije dodao, unatoč preporuci. :)= Citat =:
Izvorno postao Teon
Sad će barem.
Ma bilo ih je tako puno navedenih da sam morao jednu propustiti :D
PS: Kada sve isprobam, javim da li sve rade na Visti, tako da postoji i taj info na forumu :P Pošto je ipak riječ o prastarim igrama, više/manje.
Eh da ... Discworld Noir jedva da i radi na XPu kako treba, nadam se da ce ti radit, jer je igra zbilja fenomenalna. Mracna, scary, napeta prica a opet tako zabavna i komicna. Nisam mogao da ce spoj noir+fantasy+humor ikako ispasti a kamoli ovako dobro. Nis odo ja natrag u igru ...
Vidim da ima 3 nastavka od Discworlda!? Samo je Noir dobar?
Sva tri su odlicna, no ovisi kakav tip preferiras. Discworld Noir ti je kao sto ime kaze Noir avantura...
Sad sam zapeo, imam listu true believersa i vidio sam Mooncalfa sa trollom no neznam sta dalje :?
P.S. Nemorate pomagat, vec cu ja skuzit
Iskreno, počni s Noirom jer nije povezan sa ostalima (i jer je odličan primjer kad te igra iznenadi prevratom koji ne očekuješ nikako).
Ne znam kakvo ti je iskustvo sa PnC avanturama, ali prethodnici su relativno teški ako si početnik.
Teški početnik :D
Recimo samo da mi je S&M jedina avantura koju sam odigrao do kraja :D
Sanitarium, zbog najčudnije atmosfere u igrama općenito, pogotovo u startu dok se ne navikneš na sve to. Grafika je na razine Planescapea otprilike, slična animacija likova.= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
No to nije bitno, jer kad počneš u ludnici gdje njeni naseljenici od muke udaraju glavom u zidove, kad dođeš u grad gdje su roditelji mrtvi a djeca deformirana, onda znaš što igraš.
Blade Runner, jer je uzeo najbolje iz knjige i filma i ponudio potpuno orginalnu priču. Napeto, drugačije. Možda i najbolja detektivska igra.
The Longest Journey, jer pojam moderne bajke stavlja na novu razinu. Dugačko i inspirativno, s fantastičnim lokacijama i prepoznatljivim likovima.
Syberia, jer je dan danas najkompletnija i najljepša point and click avantura.
Kad to završiš, traži dalje.
Fahrenheit se ne trebaš ni truditi igrati. Teško da tu uopće ima igre. Samo radiš grimase na kontroleru i slijediš bezveznjikavu i taknu pričicu. Uz toliku kratkoću, radi se o zbilja dosadnoj igri.
Sanitarium i The Longest Journey mi ne rade na Visti x64. Radi mi Dreamfall: The Longest Journey, da li on može nadomjestiti TLJ ili bi trebao oba nastavka odigrati? Lako ja puknem XP na mjesec ili 2, dok ne pređem sve te starije avanture :D
Syberiu 1 i 2 imam, to ću obavezno odigrati.
Blade Runner nemam, budem probao nabaviti. Hvala na preporuci.
Skužio sam da me nove igre ne ispunjavaju, pa nadoknađujem sve što sam propustio. Još samo da mi je nabaviti KotOR-e :pray:
Uf, Blade Runner ti je prastar tako da probaj hoće li ti ići uopće na Visti. A Sanitarium je vjerojatno najmorbidnija igra koja sam ikad igrao, skoro mi je pokrenula želudac na nekoliko mjesta koliko gadnih prizora ima (ne možda po krvi i to, nego čisto... gadnih). Dreamfall ti je ala. Fahrenheit tako da je više interaktivni film (istina, ima više interakcije) nego punokrvna avantura, ali dobar je premda lošiji od originala.
Sad ste me jako zainteresirali za taj sanitarium... morat ću ga probat :)
Ja sam si od raznih starih djelova šta ljudi drže po špajzama složio nekakav PII, 128 MB RAMa i "pitajbogakakvom" grafičkom.= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Dušu dao za W98 bez problema s kompatibilnošću.
Obavezno nađi još:
Heart of Darkness, 2D logički platformer s previše duše. Čisti zaboravljeni dragulj.
OddworldSserijal, 2D logički platformer s nevjerojatnom dozom humora i stila.
Neverhood, uvjerljivo najljepša avantura ikad, kompletno izrađena od plastelina.
Little Big AdventureSserijal, još jedan dragulj devedesetih. Dvojka je još bolja. Odlična akcijska avantura s primjesima RPG-a, vrlo orginalne izvedbe.
ima li neka strateska igra sto ima osmanlijsko i ostala carstva.
ali da nema pusaka u igri ni topova
Stronghold Crusader maybe, ali nema Osmanlija, ali ako te zanima imaju Saraceni tj. Arapi tj. cijela igra se vrti oko križarskih ratova, jedina igra( koju ja znam ) u kojoj ima Osmanlijsko carstvo je nažalost s puškama i topovima a to je Imperial Glory, sad neznam možda netko drugi zna neku drugu igru.
Knights of Honor i Medieval II imaju Osmanlije.
Joj kako sam to mogao zaboravit :hangin:= Citat =:
Izvorno postao Herr Schnitzel
Ako si ikad igrao bilo koji TW serijal ovo ćeš voljet, trust me.
knights of honour mi se svidja
mozel se prek neta igrat?
imas i europa universalis 3. igra pokriva razdoblje od 1390. do 1820.
osmanlija itekako ima :D
Da, ali samo bitke. Igra je mnogo vise orijentirana na SP.= Citat =:
Izvorno postao majstoro2
frend mi kaze da je igra drama teska= Citat =:
Izvorno postao Herr Schnitzel
jel to tako ili...
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Ja nemam kamo sa jednim takvim PC-om. A i danas možeš skinuti program Virtual PC i snimiti bilo koji OS (Microsoft ili drugi) te ga koristiti kao emulator sustava. Samo ti treba instalacijski CD od recimo Win98, snimiš i pokreneš VirtulPC, kroz čarobnjaka za mutave odabereš koji OS želiš, koliko mu memorije i HDD prostora želiš "posuditi" i imaš Windowse u Windowsima :D
Evo ima i službeni Microsoftov Virual PC - http://www.microsoft.com/windows/produc ... rview.mspx
A ima i ovaj Virtual Box s kojim se može emulirati i Linux i sl. - http://www.sun.com/software/products/vi ... /index.jsp
Također, hvala na preporukama. Prvo ću preći tih 10-12 avantura + BurnoutParadise + Left4Dead + Mirror's Edge, pa ću onda dalje razmišljati što i kako :D
Igra je za malo zahtjevniju publiku i ne oslanja se na fancy i šarenu 3d grafiku kao mnoge 8)= Citat =:
Izvorno postao majstoro2
Naisao sam na neki mmo The Chronicles of Spellborn, pa je ko igro, je vrijedi sta, dali se ispati skinut?
Knights of Honor je precarska igra, tamo imas i hrvate i srbe, cak i 3 irska naroda :P
kako obozavam tlaciti madjare ^^
sve je to lijepo i krasno Bartuče, uz jednu možda vrlo važnu napomenu. Virtual pc ne emulira 3d akceleraciju. Za igre do kraja 97-e je to idealno riješenje, ali za dosta igara napravljenih isključivo na 3dfx platformi ili igrama koje ne možeš pokrenut unutar xp/viste a treba im 3d nema ti u vpc spasa... Dakle bolje je imat neki tamo p200 mmx sa 32 mb rama i recimo rivom tnt ili voodoo dvojkom.= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Evo da se zahvalim ljudima na preporukama, puno toga sam instalirao ali neke od preporučenih igara ne radi na Visti x64...
Snimio sam ovo, sve radi savršeno čak i bez igranja sa Compatibilityem:
Blade RunnerS- radi, samo je grafika zeznuta, a to se ispravi tako da stisnete tipku Win te se nazad vratite u igru
Discworld Noir
Fahrenheit
LoK - Defiance
LoK - Soul Reaver
LoK - Soul Reaver 2
Syberia 1
Syberia 2
The Longest Journey
Dreamfall: The Longest Journey
+
Burnout Paradise
Left 4 Dead
Mirror's Edge
Drugim riječima, imam puno štiva :D :pray:
I da, danas ću još dobiti i Sanitarium, možda ću sa tom instalacijom imati više sreće nego sa prošlom, tako da se nadam da ću toj listi dodati i ovaj "gnjusni dragulj"...
@Outmind,Snisam znao, mislio sam da se normalno iskorištava grafa koju imaš. Hvala na info :friends:
EDIT: Evo i SS-a od kolekcije :pray:
http://www.imagesforme.com/out.php/t470363_Igre.jpg
Fak, kako mu nitko nije preporučio Grim FandangoS(ili si već igrao)?= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Jedna od (naj)boljih Lucas Artsovih igara dok još nisu bili muzli Star Wars licencu.
Nisam ga odigrao i ne radi mi na x64. Njega ću u drugoj turi, na x86 sustavu xD Ne želi se uopće pokrenuti instalacija, odmah mi u startu kaže da ne podržava x64 sustav što mi nije jasno pošto x64 sustav ima i svoj folder za x86 aplikacije, znači da ima svu potrebnu podršku!?
Ne znam... si probao sa Virtual PC? Možda nije do 3D podrške kao neku drugi naslovi pa bude išlo.
Virtualno računalo emulira hardver nepodoban za računalne igre.