Standardna ok akcija, zgodne lokacije i još zgodnije žene.
Iako je malo koherentniji po pitanju radnje od Casina, nekako je sve ostalo ispalo razvodnjenije. Craig kao da je odglumio onako "reda radi", Olga Kurylenko je ultra zgodna ali joj fali karizma prethodnice...
Kad ju se ne stavi u neko smeće tipa House at the End of the Street, Jennifer Lawrence (Hunger Games) je prilično dobar komad bisera. Winter's BoneSje tmurna mystery drama o curi koja pokušava naći oca među šumama i gorama Ozark platoa napučenog seljoberima, primitivcima i drogerašima. Odlične uloge i zanimljiv setting. U konačnici me nije baš toliko impresionirao kao što sam očekivao, s obzirom na ogromnu hvalu koju je film stekao od kritike i nominacija.
Osim možda nezgodne i neprirodne montaže tu i tamo (prijelaza sa scene na scenu da budem točniji), stvarno nemam šta zamjeriti filmu. Humor baš po mom guštu.
Nedavno pogledao seriju koja mi je bila fenomenalna od početka do kraja (primjeti avatar) pa sam imao izrazito velika očekivanja. Na moje iznenađenje ostao sam razočaran, pošto mi je ovo najgori Lynchov koji sam gledao (nisam još pogledao Dune i Elephant man).
Za razliku od serije koja ide na kombinaciju sapunice (ajmo reći) i trilera sa mnogo likova film je više psihološka drama sa fokusom na jedan lik (uz iznimku uvodnih 20 minuta sa FBI agentima). U otprilike prvih sat vremena sve to solidno funkcionira ali nakon toga se lagano počinje raspadati, sa nekim radnjama koje mi se čini da ne vode nikamo. Tijekom gledanja sam razmišljao kako film djeluje kao da je netko maknuo pola sadržaja, što je eto na kraju ispalo točno pošto Lynch kaže da je snimio preko 5 sati sadržaja ali je iz očitih razloga morao mnogo toga maknuti što je na kraju i prilično promjenilo film u odnosu kako ga je zamislio. Navodno već godinama pokušava izdati produženo dvd izdanje.
No pošto Lynch nemože skroz loš film napraviti ni da hoće, Fire walk with me je imao dvije sjajne scene. Scena sa Davidom Bowijem koja me uspijela ponovo natjerati da se iznenađeno zapitam "koji se vrag ovdje događa?" iako sam bio uvjeren da se takvo što nemože dogoditi nakon gledanja Inland empire-a, te naravno prekrasnih zadnjih par minuta koje definitvno spadaju među najbolje završetke filma koje sam vidio. Još da je i ostatak filma na razini...
5/10
02-01-2013, 21:28
flander
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
jel istina da ce Bonda glumit crnac poslije Craiga ?
02-01-2013, 21:29
Sgt. Bull
Idris Elba (Luther)
Tako kažu.
02-01-2013, 21:31
flander
nisam rasist ali :(
02-01-2013, 21:33
Sgt. Bull
...je besmisleno. I to pravo. Doduše prvo treba ispratiti Craiga jer je potpisao na još 2 (ili 3, nisam siguran) filma. :)
02-01-2013, 21:34
StormCr0w
Bond niger :pray:
Ubijte me odma :pray:
02-01-2013, 21:34
Hexfire
Idris je cool. Super bi bio za Bonda. Ali i sam je rekao da je mala šansa jer ne želi ostati upamćen kao prvi crni Bond.
02-01-2013, 21:38
StormCr0w
Ako ništa, bar je Englez (lol) :(
02-01-2013, 21:38
flander
kakva bi to bila uloga crnca, a da ne pogine :D
02-01-2013, 21:41
The Boz
E, al koliko ja znam, to su samo fan-made "what if" nagađanja. Da je Bond crnac, to bi bio Idris Elba. Ali nije. Stoga nije.
02-01-2013, 21:42
Sgt. Bull
Nisu fan-made 'what if' (điz fakin krajst izraza) nego je bio u pregovorima čo'ek ali nije ništa potvrđeno jer je gspn. Krejg potpisao na još dva-tri filma.
02-01-2013, 21:50
The Boz
Orly? Sauce?
02-01-2013, 21:58
Kid A
Bond crnac ima smisla kao Dylan Dog amer, al opet vec su napraviti takav film pa ne znam sta da kazem
02-01-2013, 22:51
The Great Duck
A tek Sean Connery Španjolac-Egipćanin sa škotskim naglaskom? :D
03-01-2013, 00:13
Dreamer Deceiver
rekli su da elba bit i novi batman
03-01-2013, 00:18
Gu$ht3r
i spiderman
03-01-2013, 00:47
Sonic_Moronic
Parker je trenutno mrtav i zamijenjen Doc Ockom.
03-01-2013, 00:55
Xero
= Citat =:
Izvorno postao The Great Duck
A tek Sean Connery Španjolac-Egipćanin sa škotskim naglaskom? :D
Solidan triler/horror s poprilično ''izlizanom'' radnjom, no uspijeva stvoriti kakvu-takvu atmosferu s dobrom glazbom u pozadini i glumci su čist ok, pogotovo ova klinka...
Jedna od prvih uloga Erica Bane u australskom kvazi-biografskom filmu o serijskom ubojici Marku "Chopper" Reedu, prema istinitoj priči.
Snimljen s nekakvim omanjim budžetom i s tada nepoznatim glumcima film je pravo malo kultno ostvarenje.
Bana je fenomenalan - nemoguće je profilirati osobu koju glumi; u jednom trenu je psihopat kojeg ne želite gledati, u sljedećem je najsimpatičnija osoba koju ste susreli. Prije snimanja je zapravo proveo neko vrijeme s ChopperomSda bolje "pohvata" kakav je tip... zbilja kad pogledate i usporedite, odlično ga je skinuo.
Upečatljivo je kako je film dodatno koloriran, uvjerljivo psihodeličan i potpuno nepredvidljiv na momente.
Killing Them SoftlyS- radije bih da sam ga gledao doma nego u kinu. Ali bio mi je dobar. Nekako sam imao dojam kao da su jednostavno realno prikazali par dana života random kriminalnog miljea.