-
Re: Novosti iz Hardware svijeta!!!
Kućište je preodlično. Najbolje mi je što se može donji dio kaveza za diskove ukloniti, jer većina ljudi ionako nema više od dva diska u kućištu, a bez tog donjeg dijela kaveza za diskove protok zraka je brutalan poput najbrutalnije brutale kada je najbrutalnija. Ma prebrutalan kejs!
-
= Citat =:
Izvorno postao Talični Tom
Kućište je preodlično. Najbolje mi je što se može donji dio kaveza za diskove ukloniti, jer većina ljudi ionako nema više od dva diska u kućištu, a bez tog donjeg dijela kaveza za diskove protok zraka je brutalan poput najbrutalnije brutale kada je najbrutalnija. Ma prebrutalan kejs!
očito nisi vidio boljeg onda .. prošeći linksom kad budeš mogao :)
-
-
High mouse DPI numbers are just marketing ploys
http://static.arstechnica.com/mouse_ars.jpg
It really doesn't matter much
We've been talking about gaming mice a little bit in the past few weeks, and one of the ways gamers judge the quality of their mice is by the DPI: dots per inch. You see a high number, and you think you have a good mouse. Does that number mean anything in terms of actual performance?
"The industry has been highly successful in establishing this number as something highly important, when in reality it doesn't really mean all that much," Kim Rom, the CMO of SteelSeries told Ars. SteelSeriesSmakes some of the more respected mice and headsets used by pro gamers; this is a company that knows how to make a performance product.
DPI is a measure of sensitivity, or how little you have to move your mouse to move whatever virtual object you're controlling on the screen, such as your gun in a first-person shooter or your cursor in a real-time strategy game.
"Technology has progressed to a level where you can move your mouse, say, one inch on your desk, and your cursor will move 2 or 3 times your screen length. That sounds impressive for sure, but where is the real value in that?" Rom asked. "That doesn't make you more precise or accurate; I would argue that it does exactly the opposite. A higher DPI in a mouse doesn't offer a lot of value, and it is not a benchmark for how precise or awesome the mouse is. It's simply a measure of sensitivity."
Rom's argument is a simple one: go to a tournament where professional players are in the running for serious money. These are people with something real at stake, who know how to choose their equipment and settings for maximum performance. "Ninety percent of the expert gamers there will be using a DPI value between 800 to 1,600," he said. If you paid some serious money for your gaming mouse, check out its stats: it's likely it can do some multiple of 1,600 at maximum sensitivity.
"And just to round off my DPI rant... DPI is short for Dots Per Inch," Rom said. "Think about that for a second, then tell me where on your computer you have dots? I see pixels on my screen. They look square to me. Not only has the industry succeeded in establishing the sensitivity of a mouse as the most important feature of the product, it has done so by using a term that is technically incorrect. Isn't that amazing?"
We asked Rom where competitor's products go wrong, and we couldn't get a solid answer. "I would really hate to say that other companies go wrong. I think there are a lot of great products on the market; obviously someone made those. The way we think [about]Sand approach our products is a little different compared to other companies... We are hardware purists—we believe in function first, technology second." We'll be putting some SteelSeries gear to the test very soon, but it was refreshing to hear another take on gaming mice, one that isn't driven by having a larger number on the box.
-
Ako se ovo do kraja godine desi, nVidija je lagano u banani:
http://www.brightsideofnews.com/news/20 ... ocess.aspx
-
sto oni jos nisu izdali fermi :rotfl:
-
= Citat =:
Izvorno postao Constantine
sto oni jos nisu izdali fermi :rotfl:
Nisu. zato 58xx drži jaku cijenu, a i raste zbog jačanja dolara (recimo 4670HD poskupila 30-40kn).
-
Ste primijetili kako su sve igre dobro optimalizirane od kako nvidia ima problema sa prelaskom na novi proizvodni proces...nema ni jedne nove igre a da nije super igriva na grafama starim po dvije godine .Ne pamtim kada sam imao istu grafu preko godinu i pola i sve peglao na high .
Ili su programeri prestali biti lijena gamad ili je u pitanju urota hardveraša i softveraša .
-
Stvar ti je u tome što nemaju sindorm "ment to be played", tj. nVidija ne kešira toliko kao prije.
Kad im prifali sirove snage, keširaju da se optimizira za njihove čipove, pa "razbiju ATi".
Čisti primjer COD serijal.
-
Yup, uvjek me "čudilo" što većina ATIca koje su u većini igara jače od nVIDIA modela daju manje performanse u CoDu.
I u CoD2 u opcijama piše "optimize for SLi" s u CoD4 piše samo "Dual Video Cards".
Isto je i sa crytekom...
-
Pade mi na pamet cudna ideja, sto atiju i nvidiji prijeci spajanje dviju kompanija, mislim skupa bi imali nize cijene i jos bolje performanse, a profit bi se djelio pravilno? Znam da postoji mali milijun razloga ali opet eto, najveci su ponosi kompanija?
-
= Citat =:
Izvorno postao _cryphx_
Pade mi na pamet cudna ideja, sto atiju i nvidiji prijeci spajanje dviju kompanija, mislim skupa bi imali nize cijene i jos bolje performanse, a profit bi se djelio pravilno? Znam da postoji mali milijun razloga ali opet eto, najveci su ponosi kompanija?
Baš suprotno. Po zakonu ekonomije i tržišta nastao bi kaos zbog monopola (1 proizvođač pa diktira cijene).
U principu bi išli unatrag, pa bi plaćali sve skuplje kartice sa manje performansi.
Biše bi bilo dobro da dođe još neki proizvođač procesora/grafika.
Makar bi bilo čudno da Intel kupi nVidiju pa njihove kartica gura u svoje proceve. To bi bio deal, al po koju cijenu?
Sigurno ne jeftino. Jeftin Intel i nVidija? Yeah right..
-
Sutra "izlazi" jedna od novijih ATI kartica koja definitivno zaslužuje mjesto u mnogim današnjim igračim računalima.
Radi se o Radeonu HD 5830. Zvjer klase HD 4890, dakle između nVidia GTX 260 i 275, s puno manjom potrošnjom i puno fičera.
Evo par linkova s specifikacijama i sličnim:
http://www.fudzilla.com/content/view/17781/1/S- Specifikacije
http://www.fudzilla.com/content/view/17803/1/S- Malo o performansama
http://www.fudzilla.com/content/view/17806/1/S- o Gigabyte i PowerColor modelima
Osobno mi se vrlo sviđa Gigabyte model, no zanima me kakvi će biti recimo Asus i Sapphire (osim skupi) te VTX 3D...
-
to mi je sljedeca kartica sigurno...cijena pretpostavljam da ce biti oko 1600kn kod nas
-
Onda radije dodam još koju stotku i kupim 5850 .I dalje prenapuhane cijene kompletne 58xx serije .Nvidio di si više :( .
-
nvidia ti bude kostala 700 baksa za gtx 480 ako se ne varam,pa si izracunaj koliko to bude u hrv,a nize klase ko zna kad ce predstavit.
Ova 5830 mi bas i nema nekakvog smisla,za te novce se nađe polovna 5850 sa garancijom.
-
Ni ne mislim kupovati nvidiu nego očekujem pad cijena za atice jer ne dam ovoliko koliko traže sada .
-
nekako sumnjam da će biti velikih padova cijena, barem ne sad na početku kad nvidija konačno izbaci fermi... nvidiji se vjerojatno neće isplatiti snižavati cijenu i oni će prije furati svoju staru politiku pošto TSMC ima problema sa yieldovima...
-
= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
Ni ne mislim kupovati nvidiu nego očekujem pad cijena za atice jer ne dam ovoliko koliko traže sada .
istina .. neki očekivani pad od 250-300kn sigurno nećemo vidjet možda simboličan reklamni trik od 100kn max
ati je još i poskupio stare modele tako da ljudi nemaju izbora pa da naivni kupuju novu seriju
jedna jadna HD 5770 koja prefomansama parira HD 4870 košta 1200-1300kn malo puno previše i realna cjena takve kartice nebi smjela bit veća od 950kn a tek da negovorim HD 5760 za 700-800kn :shock:
općenito dosta toga je poskupilo i kako stvari stoje ništa nije isplativo kupovat još neko vrijeme jer jebo ja 2X2gb DDR3 1333mhz sa prosječnom cjenom od 900kn , kao preskupe intelove procesore i matične ploče , na prvom mjestu katastrofalno loše kartice sa visokom cjenom , vidim i amd-u raste cjena
u ovo jadno vrijeme jedino što se isplati su diskovi ostalo je sve isto ili dosta skuplje a najveće razočarenje intelovi I3 i I5 amdove ploče kao i intelove ploče i naravno memorije :thumbs1:
sjetite se prošle godine u ovo vrijeme 2X2Gb ddr2 g.skill pq seria za 380kn :)
-
i5 razočaranje,odkud to tebi molim te?
-
= Citat =:
Pa je, razočaranje je.
Razočaran sam što je tako skup.
Razočaran sam što je tako skup a tako jak.
Razočaran sam što je tako skup a tako jak i ja ga nemam.
Tri razočaranja su dovoljno da bude razočaranje.
-
Cijeli svijet hardvera je počeo biti jedno veliko razočaranje :(
-
Moram pitat jel isplativije kupovat sad comp, ili mozda kasnije? Neznam oce li cijene rast ili padat, ne mislim na sadasnje proizvode nego na one koji ce paralelno s vremenom izlazit...
-
kasnije,kada izađe fermi i cijena atica padnu.
-
Ima li ikakve sanse da me ne opljackaju ako uzmem za mozda najvise godinu fermi i i7? Mislim da za godinu uzmem masinu baziranu na njima, znaci hoce li se cijene stabilizirati?
-
= Citat =:
Izvorno postao _cryphx_
Moram pitat jel isplativije kupovat sad comp, ili mozda kasnije? Neznam oce li cijene rast ili padat, ne mislim na sadasnje proizvode nego na one koji ce paralelno s vremenom izlazit...
Hah, ti si kao jedan tip, kaže ovako:
- E, kupio bi komp, ali ne znam dali da sada, ili za 6 mjeseci kad padne cijena 5850HD.
- Za 6 mjeseci će doći nove grafe po cijeni 5850HD, recimo nVidija Fermi.
- Uf, pa da sačekam da dođe, pa onda još 6 mjeseci da padne cijena?
- Pa možeš, ali tada ATi izbacuje refresh serije 5, sa 5890 i 5990 grafama sigurno,a vjerovatno i 5790.
- A jebemu, šta da radim?
- Najbolje da ne kupiš PC nikad. Uvjek ćeš reći "a šta da pričekam?". Ako je do toga, nikad nećeš kupiti PC.
OT: Izašla 5830HD. Cijenom bliža 5850, brzinom bliža 5770HD. Krivac? nVidija i kašnjenje Fermija.
Još nije tržišno gafika utvrđena, trebala je biti cijenom bliža 5770HD.
-
Don Kihot prije sto pokazes svoj own skill mogao si promisliti?
Znaci pitao sam jer neznam dali ce recesija samo nadalje povecavati cijene grafickih itd, ne mislim na povecavanja kako budu izlazile komponente nego opcenito, znamo da je bilo vremena kad su komponente sve u svemu kostale manje po dobivenim performansama...
-
Povećanje cijena nema apsolutno ništa sa recesijom i umjetnom krizom koju su stvorili Kosor/Sanader...
Rast cijena je u toku zbog rasta USA Dolara... Amen...
-
= Citat =:
a zašto bi molimte kupovo i5 za 1400-1500kn kad za 1200kn imam X4 955BE kojeg ionako i ovako nemogu iskoristit a razlika nije toliko velika da vrijedi tog novca uz to amd je još BE i sa pločom od 850kn možeš napravit čudo
http://www.hardwaresecrets.com/article/819/3
http://www.hardwaresecrets.com/article/819/3
http://www.hardwaresecrets.com/article/819/5
http://www.hardwaresecrets.com/article/819/10
Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Edition, socket AM3, BOX 1225 KN
Procesor AMD Phenom II X4 965 Black Edition, socket AM3, BOX 1325 KN
Procesor Intel i5 650, 3.2GHz, 1156MHz, 4Mb cache, socket 1156 1405 KN
Procesor Intel i5 750, 2.66GHz, 1156MHz, 8Mb cache, socket 1156 1480 KN
razlika između X4 955 i i5 750 (( 250kn ))
stim da SB710 ploče imaš već po 500kn i snjima se da postić dobar OC
logično je da je amd isplativiji
http://www.nabava.net/trazilica.php?q=A ... tra%C5%BEiS1135kn 955BE
http://www.nabava.net/trazilica.php?q=i ... tra%C5%BEi
1470kn I5 750 :thumbs1:
EDIT : što bi to onda trebalo značit ako dolar skoči na 8kn kao u stara vremena :D
-
Stigao AMD-ov novi High-end chipset, sa njim i 3 nove ploče.
http://www.tomshardware.com/reviews/amd ... ,2571.html
Nije me se baš nešto dojmio, pošto su potpuno ukinuli ACC opciju, a ni ploče baš nisu nešto opremljene. :thumbs1: