Voliš priče o odrastanju? Pogledaj Cracker BagSi Netherland Dwarf. Doduše nisu sf ali su odlični kratki filmovi.
Kad smo već kod kratkih filmova, imaš i The Door. Doduše on nije baš o odrastanju ali je opet odličan. Kad sam se već zadao imaš i Six ShooterSkoji je dobio Oskara.
Richard Parker, bengalski tigar s kojim se Pi nađe na čamcu, je do danas vjerojatno najbolje renderirana životinja na filmskom ekranu, uopće, ikad. Na trenutke je CGI očigledan, ali nije bitno; glavno da se podiže nova razina fotorealističnosti.
Ok, specijalni efekti na stranu, film je zanimljiva priča prepuna nevjerojatnih slučajnosti zbog kojih vam se učini da je cijela stvar zapravo hrpa neuvjerljivog sadržaja, barem do pred sam kraj kad se ispostavi da je to u jednu ruku upravo bila i poanta.
0\5 :yuck: Film bez radnje, bez likova, bez ičega. Jedna dobra šala koje se više ni ne sjećam. Užas.
24-12-2012, 13:22
StormCr0w
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
Ti si očekivao nešto bolje od Stillera?
24-12-2012, 13:25
Aerial
Kamo sreće :D
Greenberg čak ni nije tipični Stiller. Film je onak, baš ništa konkretno... ne znam, ne sjećam se ni ja NIČEGA. Mislim da sam zaspao negdje na pola filma, probudio se pred kraj i reko ajd ok.
24-12-2012, 15:01
whiskey
Najbolji filmovi ove godine koji nisu bili prikazani u kinima, ima raznih boleština :) Check it out.
Uncle Boonmee Who Can Recall His Past LivesS(2010)
Imao sam tako veliku želju da mi ovaj film bude super...
Činjenica da je dobio Palme D'OrSna Cannesu pretprošle godine bi već trebala dovoljno insinuirati na opasnost od pseudointelektualizma, doduše.
Segmentacija radnje ide ovako:
- govedo u šumi; promatra ga majmun crvenih očiju
- večera za stolom ujaka Boonmeea; pojavi se duh njegove žene i priča s njima; pojavi se i njegov sin koji se bio pretvorio u majmuna crvenih očiju zato jer se seksao s majmunskim duhom
- princeza priča s ribom u jezeru; riba joj se uvuče među noge i poje*e je
- Boonmee i obitelj odu u špilju da tamo umre
- budist se tušira
Sve snimljeno, naravno, izduženim i potpuno statičnim kadrovima.
Pretpostavljam da treba određena kulturalna predispozicija da bi uopće shvatio na koji vrag tajlandski redatelj Weerasethakul cilja. Koliko vidim po komentarima kritičara, film je odličan "zato što je nejasan". Ma daj.
??/5
24-12-2012, 20:41
vukopas
http://www.queensmuseum.org/blog/wp-...kerfrenchB.jpg
Moj drugi susret sa Tarkovskyim (prvi je bio Ivanovo djetinjstvo, koji iako je imao neke fenomenalne trenutke me sveukupno nije odusevio).
Jako hipnotican film, tempo prilicno spor ali svejedno uspijeva zadrzati moj interes kroz skoro cijelo trajanje. Vizualno savrsen ali to se i valjda ocekuje od Tarkovskog.
Stvarno neznam kada cu ga sljedeci put imati volje pogledati posto mi je bio dosta tezak za gledanje, ali u svakome slucaju ne zalim za 2 i pol sata koja sam potrosio gledajuci.
Nekih 8.5/10
Vjerujem da je dobar dio ljudi u ovoj temi dobro upoznat sa Tarkovskyim pa evo da vas pitam: sta dalje od njega da gledam? Solaris? Andrei Rublev?
Ok, vec vidim da bi mi Gilliam mogao postati jedan od najdrazih redatelja posto mi je svaki film od njega koji sam pogledao fenomenalan. Skoro pa savrsen film, mozda mrvicu predug (iako gledao sam produzenu verziju tako da je mozda do toga) ali prilicno zanemraivo.
Kraj filma bas lijepo pogada tocno di boli :D, neznam kada me zadnji put neki film ovako rastuzio.
Jedino mi nije jasno o kakvoj to "uzasno teskoj za pratiti" radnji ljudi pricaju, posto na takve probleme nisam naisao. Osim ako ja nisam nesto krivo shvatio.
9/10
24-12-2012, 20:53
Aerial
= Citat =:
Izvorno postao vukopas
Vjerujem da je dobar dio ljudi u ovoj temi dobro upoznat sa Tarkovskyim pa evo da vas pitam: sta dalje od njega da gledam? Solaris? Andrei Rublev?
Solaris što se mene tiče.
Andrei Rublev je užasno zahtjevan, ja ga još moram pogledati cijeloga. S razlogom se uzima kao najbolji ruski film ikad, treba imati malo žešće filmsko znanje da bi absorbirao taj film :S
24-12-2012, 21:05
MILF hunter
Slažem se u vezi Rubleva, ja sam odustao na pola filma.
24-12-2012, 21:27
šcer od SAVE BAĆIĆA
Vjerojatno zvučim blesavo ali meni su takvi filmovi slično kao i kavijar kod jela. Znam da ga cijene ljudi istančana ukusa ali meni je jednostavno odvratan.
24-12-2012, 21:35
DelPiero
= Citat =:
Izvorno postao Aerial
= Citat =:
Izvorno postao vukopas
Andrei Rublev je užasno zahtjevan, ja ga još moram pogledati cijeloga. S razlogom se uzima kao najbolji ruski film ikad, treba imati malo žešće filmsko znanje da bi absorbirao taj film :S
Stalker filmčina9/10,Solaris će mi biti obavezan ovih dana,poslije na listu dolazi obavezno Andrei Rublev.
Evo jedan od rijetkih dobrih filmova da sam pogledao u zadnje vrijeme: The Artist http://thumbnails103.imagebam.com/22...0227761912.jpg
24-12-2012, 21:37
Wishmaster
= Citat =:
Izvorno postao Aerial
= Citat =:
Izvorno postao vukopas
Meni je Solaris puno zahtjevniji. Rubleev je poprilično 'lak' za gledanje, ali treba ga pogledati najmanje dva puta za poloviti sve.
24-12-2012, 22:54
W3DR4N
= Citat =:
Izvorno postao vukopas
Ok, vec vidim da bi mi Gilliam mogao postati jedan od najdrazih redatelja posto mi je svaki film od njega koji sam pogledao fenomenalan. Skoro pa savrsen film, mozda mrvicu predug (iako gledao sam produzenu verziju tako da je mozda do toga) ali prilicno zanemraivo.
Kraj filma bas lijepo pogada tocno di boli :D, neznam kada me zadnji put neki film ovako rastuzio.
Trebao si gledati prvo Time Bandits, zatim Brazil i iza njega Barona Munchausena.
To je Gilliamova trilogija o izgubljenom životu i tako najbolje funkcionira. Prvi je o djetinjstvu izgubljenom u mašti, drugi o srednjovječnosti izgubljenoj u sivilu prosječnosti, a treći o starijim godinama izgubljenim u sjećanju.
Osrednje s dobrom završnicom i solidnim Ferrellom...
6/10
25-12-2012, 11:37
flander
osobno nemogu smislit tog Ferrella, po meni najiritantniji glumac ikada, posebice onaj sa Walbergom kad su pajkani
tolko forsiranog humora nisam vidio od svih onih mrak filmova i američkih pita od četvorke nadalje
25-12-2012, 11:57
Dreamer Deceiver
ma ferrel je bog :D
25-12-2012, 11:58
flander
:D
25-12-2012, 12:01
The Great Duck
= Citat =:
Izvorno postao flander
osobno nemogu smislit tog Ferrella, po meni najiritantniji glumac ikada, posebice onaj sa Walbergom kad su pajkani
tolko forsiranog humora nisam vidio od svih onih mrak filmova i američkih pita od četvorke nadalje
+1
Ja ne znam kako on nekome može biti smiješan. Isto važi i za Galifianakisa (čak imaju i jedan film skupa :scared: ), Branda, Hilla, Carella, i pogotovo Jacka Blacka. :yuck:
25-12-2012, 12:26
Sonic_Moronic
Steve Martin je uvjerljivo najnesmješniji komičar.
25-12-2012, 12:41
šcer od SAVE BAĆIĆA
= Citat =:
Izvorno postao The Great Duck
= Citat =:
Izvorno postao flander
+1
Ja ne znam kako on nekome može biti smiješan. Isto važi i za Galifianakisa (čak imaju i jedan film skupa :scared: ), Branda, Hilla, Carella, i pogotovo Jacka Blacka. :yuck:
Ima on pokoju solidnu ulogu a jedan njegov film mi je posebno dobro legnuo.