Hobbit se ne bi smio uspoređivati sa trilogijom (ni filmovi, a ni knjige), zbog hrpe razloga...To je naglasio i sam redatelj, ali eto, ljudi su ljudi... Imaju predložak, pa se prema njemu orijentiraju.
Ja još nisam gledao film (idem sutra), al' vidim da i neki kritičari isto govore o karakterizaciji likova uspoređujući ih sa filmskom LoTR trilogijom. Kad već moramo uspoređivati likove iz ta dva uratka, moramo znati, da je u trilogiji bio lakši posao, jer je družina bila i manja, i različitih rasa, a k tome i podijeljenja u zasebne priče. Bliže usporedbe u karakterizaciji likova, našle bi se u ratnim filmovima, i serijama tipa "Saving private Ryan", "Band of Brothers", itd...
Imate vod vojnika u istima uniformama, koje na početku dijelimo samo po fizičkom izgledu, jer im imena ne možemo popamtiti. No, kako se radnja odvija, polako im pamtimo imena prema onome što rade kao vod.
17-12-2012, 11:19
Hexfire
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
Možda se ne sjećam više dobro, ali mislim da se i knjizi uglavnom svodi na Bilba i Thorina.
Učitelj dolazi u ''podivljali'' razred o dovodi ga u red...već viđeni predložak, no ovaj film je vjerojatno najbolji na tu foru koji sam pogledao..odličan Poitier u glavnoj ulozi, općenito dobra gluma, naslovna pjesma je pamtljiva...
8/10
18-12-2012, 15:22
beba nema zvečku
kiklop film na telki danas u 21
18-12-2012, 21:22
DelPiero
Hobbit,otišao sa malim rođacima računajući da ću se smoriti,kad ono ugodno iznenađenje.
Moja ocjena 7/10
19-12-2012, 02:58
loo
Tko ide gledat Hobbita očekujući dosadu? Još tjedan dana ga neću pogledat :/
20-12-2012, 21:38
SaZzu
Killing Them Softly - 9/10
Odlična gluma, čudni dijalozi, mnogo spora radnja i predivna fotografija... ali ima ono nešto zbog čega mi se jako dopada, baš poput The Assassination of Jesse James by the coward Robert Ford, koji mi je nakon drugog gledanja bio savršen.
Kako je rekla jedna osoba nakon završetka filma... "dobro da nisam platio za ovo...". :)
Definitivno nije za svakoga, ali kome se dopao AOJJBTCRF velike su šanse da će mu se ovo svidjeti.
21-12-2012, 01:53
Windwalker
The Loved Ones
Koja luda, luda boleština.
Jedan od boljih i zabavnijih horroraca koje sam pogledao u dugo vremena.
8/10
21-12-2012, 02:03
Aerial
Totalno, i meni je šou bio :D
21-12-2012, 14:27
crnisokol
= Citat =:
Izvorno postao SaZzu
Killing Them Softly - 9/10
Odlična gluma, čudni dijalozi, mnogo spora radnja i predivna fotografija... ali ima ono nešto zbog čega mi se jako dopada, baš poput The Assassination of Jesse James by the coward Robert Ford, koji mi je nakon drugog gledanja bio savršen.
Kako je rekla jedna osoba nakon završetka filma... "dobro da nisam platio za ovo...". :)
Definitivno nije za svakoga, ali kome se dopao AOJJBTCRF velike su šanse da će mu se ovo svidjeti.
znači onda da ne polažem velike nade u Killing Them Softly...
21-12-2012, 21:11
SaZzu
Ako ti se Jesse James nije dopao, KTS će ti biti mnogo dosadan. :)
Htio sam pitat kak vec da je u kinima, onda sam vidio da je Routh
22-12-2012, 17:48
Sgt. Bull
Yup, Dylan Dog.
x|
22-12-2012, 17:50
Dreamer Deceiver
ono je smeće a ne dylan dog
22-12-2012, 18:32
DelPiero
= Citat =:
Izvorno postao loo
Tko ide gledat Hobbita očekujući dosadu? Još tjedan dana ga neću pogledat :/
Prva trećina filma mi je bila šablonska,bebasta i dosadna.Ostatak je ok.
22-12-2012, 19:44
Aerial
= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
Superman Returns
0,5\5 Smeće.
Por qué?
22-12-2012, 19:45
Bara
The Hobbit: Unexpected Journey 6.5/10
Evo ja baš sinoć s ocem i bratom pogledao. Pa mogu reći da mi je stvarno fora bio. Onako, dobar film, sigurno ću ga opet gledati kad budem radio Hobbit maraton kada svi izađu, ali ono s kvalitetom Gospodara prstenova ne može se mjeriti ni blizu. Glupo mi je bilo kad sam shvatio da se većini ljudi film ne sviđa radi 48 FPS-a, a neš ti 48 FPS-a, jedina zamjerka tih 48 fps-a je ta šta one početne kadrove Erebora nisam dobro vidio zato što su stvarno bili preubrzani, i onda ti film postane normalan za gledati, i onda shvatiš opet da su 48 fpsa kad vidiš kako Varg protrči kroz polje kao da ga netko fast forwarda, i tako... Priča hobita kao priča hobita, nisu mi se pretjerano svidjele epizode koje su produljivale radnju, jer odavale su dojam toga da su redatelji htjeli papilovu, na što mi se i na kraju sveo čitav film, neugodan osjećaj artificijelnosti koji mi je umanjivao gušt gledanja. Efekti super, Bilbo super, Gandalf, Thorin i ekipa super. Naravno zvijezda cijelog filma opet je Gollum, hehe.
Šta reći, koju posluku porati, lijepo se bilo još jedanput vratiti u Međuzemlje, i jedva se čekam ponovno vratiti sljedeće godine, ali Hobbitovi propusti i mane su očiti, ne možeš od bajke od 250 strana velikog fonta napraviti 9 sati filma. A zbog soundtracka sam se osjećao naprosto prevarenim, ponavljanje Shoreove simfonije iz Gospodara, plus još odvratna glavna tema čiji se tonovi kreću otprilike u jednoj oktavi, eventualno noni.
22-12-2012, 19:51
Aerial
Meni je Gollum bio isuse bože iritantan, ponajviše zato što su, naravno, dijalog učinili 5x dužim nego što bi trebao biti. Doduše, ok, sam lik i treba biti obnoxious piece of weirdness, ali.... bleh.
Hrpa ludih uloga, energična montaža, dobra glazba i par poučnih lekcija, uglavnom o svinjama :D
4/5
22-12-2012, 22:10
Windwalker
Pa Hobbit ima fenomenalan soundtrack.
Stare LOTR teme da se naježiš kad ih čuješ.
A ona nova dwarf tema je pun pogodak i često si je vrtim u glavi.
Gollum je legenda i svaka scena s njim bila je odlična.
22-12-2012, 22:43
W3DR4N
Ti si već dosta napisao za tri života.
22-12-2012, 23:45
šcer od SAVE BAĆIĆA
Cloud Atlas
Primjer filma gdje kraj poništi sve na čemu se gradio. Film ima svojih trenutaka, stalo ti je do likova, odlična muzika, neke od priča su stvarno dobre i onda kada očekuješ da će se sve skupa objediniti u nešto značajno dobiješ objašnjenje u stilu Djeda Mraza.
23-12-2012, 01:04
hrčak
Hobbit je prejeben. Uspoređivat ga se LOTR-om je mutavo i nema veze sa stvarnošću. Uzevši u obzir knjigu i film, Film zaslužuje barem 4/5.
23-12-2012, 01:09
Sonic_Moronic
Godzilla (1954)
Htio sam pogledati otkad sam vidio Godzillathon na Cinemassacre. Dobar i definitivno ozbiljniji nego cijela franšiza :) Scene uništavanja su dobre u vremenskom kontekstu i sama beštija izgleda bolje nego očekivano zbog snimanja u crno-bijelom, ali fokus je na cijelu spiku o atomskoj bombi.
GOJIRAAA!
A baš bih i mogao pogledati neki od ovih modernijih reboota, gleda mi se besmisleno neozbiljno razaranje.
Priča o Hushpuppy, šestogodišnjakinji koja s ocem živi u Bathtubu, nekakvoj zajednici ljudi na jugu Louisiane, negdje na delti Mississippija, unutar "nepovratne" zone što se tiče poplava i uragana. Bathtub je sačinjen od ljudi koji ne žele živjeti po pravilima civilizacije, već su, eto, naturalistički ili minimalistički orjentirani. Od lokalne biologinje Hushpuppy nauči kako je "cijeli svemir u ravnoteži", a kad oluja uništi gotovo cijeli Bathtub ona, zajedno s terminalno bolesnim ocem, će pokušati učiniti što može da "vrati ravnotežu" i snađe se kako može.
Mislim da ću početi obožavati Sundance. BeastsSje još jedna odlična indie priča o odrastanju, ali i puno više. Uz elemente fantazije i društvene retorike, BeastsSulazi u područje alegorija ili metafizike. Odlični nastupi, impresivna scena (nema ni jednog objekta u filmu koji valjda nije improviziran ili de facto smeće), zanimljiva sub-kultura...
Ovisno kako gledate na ovaj društveni dio, film možda ispadne i užasan. Lako je film doživjeti kao naivnu, možda i lažnu, priču o nekakvoj idealnoj zajednici ljudi, a koji su u stvarnosti zapravo dno dna. Što se mene tiče, nije bila poanta u prikazivanju realnih beskućnika kao nekakvih duhovno liberiranih ljudi, nego jedna hipotetska fantazija. Može i kritika kapitalizma ako ste baš hippijevski raspoloženi.
5/5
23-12-2012, 13:55
Sgt. Bull
Voliš priče o odrastanju? Pogledaj Cracker BagSi Netherland Dwarf. Doduše nisu sf ali su odlični kratki filmovi.
Kad smo već kod kratkih filmova, imaš i The Door. Doduše on nije baš o odrastanju ali je opet odličan. Kad sam se već zadao imaš i Six ShooterSkoji je dobio Oskara.
23-12-2012, 21:11
Windwalker
Ja sam još prije gledao onaj Bridge to Terabithia, koji je na sličnu temu.
Čini se kao standardni dječji film, ali je kraj sjeban.
Dobra bezglava krvava pucačina. Od Dredda sam očekivao mrvicu dublju priču i mračniju atmosferu, no čini se da je redatelj odlučio ići drugim smjerom, koji je sasvim ok izveden (za jedan akcijski mozak-na-pašu film).
23-12-2012, 22:42
Arbiter of Change
Neće nikada prikazati 2000AD kako spada na velikom ekranu. Judge Dredd je općenito samo još jedan akcijski film sa Stalloneom, a novi Dredd je previše utemeljen u stvarnosti te bez onog apsurda prisutnog u settingu. Ako ništa drugo Karl Urban je bio odličan kao Dredd premda je kostim iz prethodnog filma većinom bio vjerniji originalu.