Jao koji haos. Migrena mi se vratila.
P.S. Hladnjak za RAM paše kad imaš u kompu vodeno, a inače više smeta i nagrđuje, nego što koristi i uljepšava.
Printable View
Jao koji haos. Migrena mi se vratila.
P.S. Hladnjak za RAM paše kad imaš u kompu vodeno, a inače više smeta i nagrđuje, nego što koristi i uljepšava.
Pa tako nešto, da, brijem da bi zaplakao ako vidim nagomilanu prašinu na hladnjaku i još ako je ne uspijem maknuti sa usisavačem...jao. :D= Citat =:
Izvorno postao Vedro
Budem provjerio temperature u subotu pa ću razmisliti...
Ionako bi si trebao nabaviti kompresirani zrak u limenci tako da prašina ne bi trebala biti problem.
Druga stvar o kojoj razmišljam je da nabavim još jedan ventilator za CPU hladnjak...
Sad znam zašto nisam stavio filter na prednji fan, zato jer ga već imam na prednjoj strani kučišta...dooh...
Zato vas pitam...dva filtera (Ispred i iza) na jednom ventilatoru. Da ili ne? (200 mm ventilator koji se nalazi na prednjoj strani kučišta.)
(Pošto taj filter ionako ne mogu nigdje drugdje smjestiti mislim da ću ga staviti.)
@Vedro, mora to ići bolje :D Mene strašno jebe layout matične pa opet izgleda masu bolje u istom kućištu, kad bu ti dosadno stavi komp pred sebe i doradi malo bolje te kablove, sve što ti treba su vezice i nešto slobodnog vremena :D
Evo moje slike sa tim kućištem, mogle su neke stvari biti i bolje, ali opet nebi bilo savršeno kad je matična smeće :(
Veliki 24 pinski kabal :(
Oću i ja
Pa, time bi blokirao ventilator i on ne bi imao nikakvu funkciju. Filter ako ide, onda ide ispred na ventilator koji služi za upuh.= Citat =:
Izvorno postao Mirogamemasta
Ja imam filter jedino ispod napajanja. Filteri su sranje. Ionako i uz najbolji filter moraš čistiti kućište, a s filterima samo imaš duplo posla.= Citat =:
Izvorno postao Mirogamemasta
Istina, ali, ne znam, kad pogledam koliko se prašine nakupi na njima , bolje da je vidim na filteru nego na komponentama.
Nego... hoce netko kupiti filter 200 mm? :)
Hvala vam na prijedlozima i kritikama.Dakle ceka me malo posla.Prvo cu ocistiti sve,maknuti cu ram hladnjak da mogu normalno okrenuti cpu hladnjak.Izvadit cu panel odnosno fan kontroler jer je pun zica koje samo smetaju a u biti mi taj panel nije ni potreban i skoro ga uopce nikako ne koristim.I zatim cu se igrati kejbl menadzmenta.Mozda kupim OCZ ModXStream Pro napajanje pa bi trebalo na kraju sve bolje i urednije izgledati.Moze odmah i pitanje? Hoce li biti dovoljan OCZ ModXStream Pro 500W za Phenom II X4 B35 i Nvidia GTX 285? Ako ne ,onda bih uzeo 600W.
OCZ napajanja imaju jako kratke kabele, to im je glavna mana. Koliko bi dao za napajanje?
Do 550kn. Ako ne moze modularno onda sa sto manje kablova i crne boje.Primjetio sam da neka novija napajanja imaju manje molex konektora nego ovaj moj Chieftec.
Edit: Gledam ovog Corsaira ali mislim da ga kombinacija moga proca i grafe pojede.Manje od 400kn kosta.
http://www.magazinrs.hr/slike/velike...9020058-EU.jpg
Ovako nešto:
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=052740023
Alternativa:
http://www.protis.hr/products/details/n ... 60eu/67275S(i možda i bolje)
I jeftinija varijanta:
http://www.protis.hr/products/details/n ... 59eu/67276
Lijepo je imati modularno napajanje, ali pravo modularno i košta pravo :D
Uzmi si jedno od ova 2...
1) XFX Core Edition 80+ 550W
http://i.imgur.com/hUXwPJY.pngS+ jedna SATA grana koja nije ubrojana
2) SEASONIC 520W S12 II
http://i.imgur.com/QteLv8t.png
PS: Slike sam ti dao zbog duljina kablova... :D
A šta to, molim te, fali Corsair CX Bronze seriji? To su izvrsna napajanja.
Lol, nisam niti skužio tvoj post. Uvijek otvorim 10-ak tabova pa mi se ubaci par postova iznad mojega pošto ih ne osvježim prije postanja... sorry.
A šta si ti toliko butthurt što je još netko predložio svoju opciju? Bartuc nigdje nije napisao da tvoji odabir ne valja, nego je iznio svoj. Možda ima bolja iskustva s tim napajanjima, možda mu je corsair uništio instalacije u zgradi, možda mu se više sviđa boja... koga briga, njegov je odabir.
I bome mi nije jasno koga vraga ti se ide ispričavati.
Ja sam njegovo, citiram:= Citat =:
Izvorno postao Hexfire
Protumačio kao "Ova što je marijanovic predložio nisu dovoljno skupa da bi bila dobra" jer tako i djeluje da je napisano.= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Bartuc je to skužio i zato se i ispričao. Čovjek zna da ta napajanja također jesu dobra.
A ova što je on predložio nisu modularna niti polumodularna iako jesu dobra.
Zašto ti, Hexfire, ne predložiš onda neku svoju varijantu preporuke modularnog napajanja do 550 Kn ako se već ideš miješati?
Ili zašto, ako već ne preporučaš, ne staneš uz preporuku koju je dao netko drugi? Glavno da ideš kritizirati moje i Bartucove postove kao da te netko pitao za mišljenje oko toga.
Edit:
@Bartuc: isprika prihvaćena. Kužim da je u pitanju previd, htio si Vedrou reći da za modularno napajanje treba izdvojiti više a ne meni da napajanja koja sam predložio nisu dobra.
Kritizirao sam samo tvoj post jer je bio glup. Njegov je bio ok.
Kako god vi kežate gospon referent za forumske postove.= Citat =:
Izvorno postao Hexfire
Ne mogu vjerovati da se neko još uvijek ima volje svađati na ovom forumu... na forumu koji je odavno otišao u tri krasne i na kojemu više ni modovi ne jebu pol posto bilo kakav pokušaj flamea, trollanja ili bilo čeg drugog...
:)
A jbg, ja sam još nov ovdje, moram nadoknaditi propušteno. Ovakvi ko marijanović su mi savršena prilika za to.
:rotfl:= Citat =:
Izvorno postao Hexfire
O joj,nisam pratio Nabava.net zadnjih mjesec dana tako da sam vidio samo CX 430M u ponudi,prema tome nisam znao da su stigli 500 i 600W modeli.Vjerovatno cu onda kupiti CX500M za koji mjesec,samo da se ne rasproda do tada.Modularni Cors od 500W za manje od 500kn je prava prilika.
Hvala obojici !
I drugi put.
Još ti fali iPrinter
Ovo je bio najmekastiji printer u dućanu.
Mac corner.
Lijepo :thumbs2:
Jel valja šta ta mala mac tipkovnica? Koliko sam je imao prilike isprobati djeluje dosta krhko i neudobno.
Ponekad mi fali numpad.
Osim toga? Meni numpad ionako samo smeta. Kad upisujem brojeve potpuno zaboravim na njega. Brijem da će mi iduća tipkovnica biti bez numpada.
Pa ja nemam puno prigovora jer već godinama pišem po tipkovnicama s "otočićima", odnosno odvojenim tipkama.
Zbog toga mi je jedna od najugodnijih tipkovnica za PC upravo Logitech K360. Mali form factor, odvojene tipke, numpad i baterija koja traje doslovno godinama.
Logitech i wireless. Lol. Posljednju njihovu tastaturu su mi doslovno iz supporta preporučili da bacim u smeće jer je žderala dvi baterije u dva sata. Lol.
Taj plitki hod tipki je nešto najgore što su tipkovnicama mogli napraviti.
Nedavno me moja Media 600 toliko naživcirala da od tada i otvoreno tvrdi - Logitech tipkovnice su smeće.
Ne znam za mehaničku G710, ali sve ostalo je kriminalno loše.
Što ne kažeš, ja obožavam plitak hod tipki, ko na tipkovnicama od laptopa. Uvijek tipkam brže na laptopu nego na ovoj staroj podrtini s dugim hodom.
Plitki hod rastura, mrzim kad moram ići u nekoga kome nisam ja bira tipkovnicu pa ima neku s dubokim hodom, pravi užas, pogotovo kad se navikneš na plitki.
7 godina korištenja plitkohodnih i još se nisam navikao. Na to se jednostavno ne možeš naviknuti.
Na laptopu sam se navikao na plitki hod pa si i zato uzeo Illuminated. Meni je super.
Meni isto ne lezi bas plitki hod, zato sam si uzeo neku golemu Lenovo keybu jerbo nemam para za mehanicku atm. ...
Evo samo da pitam u vezi kupnje napajanja.Je li ovo Thermaltakeovo dobro? Zasto je tako jeftino? http://www.nabava.net/trazilica.php?tp= ... rt+SE+530W
Kupio bih ipak to napajanje ako je dobro.
Ja sam ga baš nedavno gledao, jer na ljeto planiram umiroviti svoj HX520W. Ima super kablove i specifikacije su skroz ok. Meni dovoljno.