-
Re: Anime & manga everything related
= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
@megalodon:
Je, samo što tamo rejpuju njemački lagano... ono, mislim da će novaci ostati zbunjeni ako pogledaju 1. epizodu budući da ima više imena i rankova (sve njemačko ili inspirirano istim) samo u toj epizodi nego što drugi anime uratci imaju kroz čitavu sezonu. :)
Da, no zapravo te podsjete svaku epizodu ko je ko pa se vremenom ureze u pamcenje.
Sto se tice rejpa njemackog, cak mi je i drago, ionako je Galakticko Carstvo zasnovano na Pruskoj, ostavlja poseban feeling:D
I kao sto rekoh, vjerovatno najdublji anime koji sam pogledao, odlicno i zacudo zrelo obradjene teme republike i monarhije, rata, socijanih odnosa etc. Drugo, zato sto je to anime, a ne neki megakomercijalni igrani film, radnja se odvija sporo i sa dosta detalja, no nikad ne postane zamorno. Bitke su vec posebna prica:D
-
Behold... Tokyo tower falling! http://upload.wikimedia.org/wikipedi...smiley.svg.png
http://www.imagesforme.com/out.php/i...DCA5213733.JPG
Nije baš da je neočekivano bilo, ali se nekako brzo dogodilo. Pomislio sam da će to bit za nekakav "epic kraj" ostavljeno. Klinci opet bez ogrebotine ostali... nije da želim da poginu ali ono, malo je klišejno već.
-
Aha, znači error na myanimelist... Već sam se pitao što sam to dovraga učinio.
Danas sam završio Higurashi no Naku Koro ni.
... Fantastično.
Sad ću valjda reprizirat Fate/Stay Night (ne mogu izdržati više) pa krenuti iHgurashi no Naku Koro ni - Kai.
-
Više ni sam neznam što da mislim o Shangri-La. Neke su epizode srednja žalost i naprosto mi dođe da ga droppam dok me neke jednostavno iznenade svojom kvalitetom i preokretima. Bit će teško ovo ocjenit...
-
= Citat =:
Izvorno postao Arkannen
Sad ću valjda reprizirat Fate/Stay Night (ne mogu izdržati više) pa krenuti iHgurashi no Naku Koro ni - Kai
Kad si već spomenuo, F/S Night će dobiti uskoro film... pretpostavlja se da će biti u anime maniri, ne live-action.
@megalodon:
Bitke su ono, uber. :)
Jedino sa čime imam problem u animeu je kako je prolazak vremena prikazan, tj. kako nije dosljedno prikazan tako da je jako teško steći dojam koliko je nešto trajalo osim ako nije eksplicitno rečeno (datumi na stranu, mislim prvenstveno na bitke jer ja do tamo neke 20+ epizode nisam mogao konkretno staviti u nekakve okvire koliko traje jedna bitka).
-
A onako, bitke su nekako najslabija strana tog animea, objektivno, jer je radnja izuzetno realna i tecna. Svaka se zavrsi sa negdje 80% gubitaka, sto je nelogicno, i taj vremenski problem, ono, makljaza traje 5 minuta i onda se prebace na mapu i prikazu neki uber manevar od 4 sekunde koji opkoli flotu, ono lol. No nista od toga ne kvari kvalitet, naravno:D
-
Kaiji
Tko god pogleda nece pozalit, anime je tolko napet da je to prestrasno. Meni medju top10 fav anime.
Inace, pogledao sam prvu epizodu Legend of Galactic Heroes, prestrasno :pray: A tek je prva epizoda. To ce mi biti sad sljedeci long run anime, taman kad se vratim s mora da gledam.
Btw. zasto su imena na njemackom?
-
-
-
Meh, cijelo to prepucavanje koji lik podsijeća na kojega je potputo besmisleno, ja u svakom random animeu kojeg pogledam nađem bar jednog lika koji me podsjeća na nekog drugog.
-
Lol, a tko se prepucava :?
-
A heh, nisam mislio na vas, nego na hrpu fegeta na netu, koji stalno tvrde kako jedan anime krade od drugog i obrnuto...
Inače, kad već uspoređujete... http://www.sankakucomplex.com/2009/0...-mioko-azusca/
Fufufu. :3
-
A lol, pa nece izmisljat toplu vodu, imas jedno 10 muskih i 10 zenskih likova i po toj sabloni radis. Jedino je Lukcy Star malo drugaciji xD
-
Problem u anime industriji ne leži toliko u tome koliko su likovi izgledomSslični, iako jesu, već u tome da je 90% likova u biti samo archtype i moraju biti takvi jer su industrija i publika (čitaj; fanatični otakui) navikli na to. Zato rijetko vidiš normalne aka. izbalansirane likove u animejima umjesto klišeja (tsundere, meganekko, itd).
@Aral:
Naslovi/imena su njemački jer je carstvo (koje se zapravo u animeu i zove Reich) bazirano na Pruskoj. FPA nema njemačka imena.
-
Aha, to sam skuzio dalje kak sam gledao. Nazalost samo jednu epizodu sam pogledao, kad se vratim s mora onda slijedi ostalo. Moram priznat da i ovo kaj sam imao prilike vidjet u 20min me se fakat dojmilo. Volim gledat te stare anime.
-
Pogledao School Days - Valentine Days OVA, predobro :rotfl:
Nije mračno kao School Days, već ustvari parodira anime... recimo ova scena, svi mu žele dat čokoladu za valentinovo te trče za njim s noževima and such (svi znamo kako je završilo nakraju xD). Kraj je epski, neću sad spoilat, morat ćete pogledat xD
http://www.imagesforme.com/out.php/i620108_OVA.JPG
Magical Heart OVA je lošija no ima svojih boljih trenutaka, kao nice boat. :D
http://www.imagesforme.com/out.php/i...2337191825.JPG
-
= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Meh, cijelo to prepucavanje koji lik podsijeća na kojega je potputo besmisleno, ja u svakom random animeu kojeg pogledam nađem bar jednog lika koji me podsjeća na nekog drugog.
I meni je glupo to uspoređivanje, ali ja uopće ne nalazim sličnosti. Ne trudim se, svi su mi zanimljivi.
-
= Citat =:
Izvorno postao Arkannen
= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
I meni je glupo to uspoređivanje, ali ja uopće ne nalazim sličnosti. Ne trudim se, svi su mi zanimljivi.
Meh, onako, ne tražim ih ni ja, ali čisto primjetim neke povezne točke... Neki likovi su jednostavno napravljeni na isti/sličan kalup... I meni su svi zanimljivi, da se razumijemo. :)
-
Ljudi evo da vas pozdravim samo, idem na moreno, nece me bit dva tjedna!
Uzivajte i pozz ;)
-
-
Aral na moru, Sonic onesposobljen... ah, već osjećam kako bi ozbiljniji anime uradci mogli dobiti nešto više pažnje. :)
-
Dobar je ovaj Serial Experiments Lain, 2 epizode pogledao zasad. Nisam očekivao da će cura već spoznat svoje moći ili kako god je to već napravila (pretpostavljam da ima veze sa tableticom s nano mehanizmom).
-
= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Aral na moru, Sonic onesposobljen... ah, već osjećam kako bi ozbiljniji anime uradci mogli dobiti nešto više pažnje. :)
Samo tako nastavi, pa ću te gnjaviti o tvojem glazbenom ukusu do smrti. :)
Nisam onesposobljen, gledam ja... Iz sjene. :evil:
Počeo sam gledati HNNKN - Kai, priča je ostavila prevelik dojam na mene da pauziram. Kako je predobro, e.
= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Gdje točno ideš? :P
Ne idemo do Korčule, prestani se nadati. :oops:
-
News just in:
= Citat =:
K-ON! Best Selling TV Anime Ever
The release of the K-ON! Blu-ray edition has seen a new opening day sales record set, with the Blu-ray edition selling 33,000 copies, with a further 8,000 sales of the DVD edition, a total which makes it the best selling TV anime of all time, and one of the best selling anime titles ever.
Moar here: http://www.sankakucomplex.com/2009/0...tv-anime-ever/
... Otaku win? http://www.yoyogames.com/extras/user...ome_smiley.jpg
-
Eto, sad je dokazano da je prosječan.
-
Vjerojatno zadnji anime koji će skupiti takav fandom u bliže dogledno vrijeme, prije njega je to bio uspio Code Geass, posebno moe tipa sad kad je Haruhi 2. sezona failala. Otaku win? Definitivno, budući da su moe likovi prodali seriju, a svi znamo da se na to većina otakua napaljuje.
-
Yep, definitivno otaku win.
Iako, neću se složit da je prosječan samo zato jer ima moe likove. Jest da ima mana ali sve u svemu je jako dobar i komičan slice of life anime, a svi ti moe elementi ne utječu previše na samu radnju koja je ostala vjerna mangi. Eto, sad su Haruhi i Lucky Star dobili kandidata u overhypeanju. ^^
-
= Citat =:
Izvorno postao Jihad
Pogledao sam Kaiji pred koji dan :D
Moze tko preporuciti nesto po uzoru na monstera?
Čuo sam da je Death Note jako sličan Monsteru.
-
= Citat =:
Izvorno postao Raz
Iako, neću se složit da je prosječan samo zato jer ima moe likove. Jest da ima mana ali sve u svemu je jako dobar i komičan slice of life anime, a svi ti moe elementi ne utječu previše na samu radnju koja je ostala vjerna mangi. Eto, sad su Haruhi i Lucky Star dobili kandidata u overhypeanju. ^^
Nemože.
-
= Citat =:
Izvorno postao Arkannen
= Citat =:
Izvorno postao Raz
Nemože.
Ah, šta da ti radim kad si postao prljavi fanboy :P