pa stavio sam ti link maloprije.
kakvi nastavci?
Printable View
pa stavio sam ti link maloprije.
kakvi nastavci?
''KIT EF-S 55-250mm''
brijem da se to zovu objektivi :o http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...H7C0lkF5o2&t=1
Koji smeh :rotfl:
Prvo: "nastavci" se zovu objektivi :D
Drugo: imam Pentax K-x i odličan je fotić, ALI...
Treće: ovo što ti želiš nije moguće s nikakvim kit objektivima (oni koje kupiš u kompletu s fotićem), a ni jeftinijim "brand name" objektivima. Za slikanje TAKVIH detalja koji bi dobro izgledali trebaš imati zbilja, zbilja, zbilja dobra "stakla".
Četvrto: to što želiš ne možeš dobiti za manje od 10k kuna. Nek me Nitros ispravi ako sam u krivu, ali sumnjam da jesam. Imao sam Sigmin 70-300 koji ima jebački macro (300mm na 0.9m) mod i nema šanse da takve detalje snimiš.
Peto: to bi jedino mogao s teleskopom. Baš prodajem jedan ^^
Šesto: NAJLOŠIJI DSLR JE BOLJI OD NAJBOLJEG KOMPAKTA :)
Sedmo, i najbitnije: odluči se što želiš i za koliko novaca :)
Ma gledaj ti rađe kompakte. Kupit ćeš DSLR i onda ćeš biti nezadovoljan jer za korištenje istoga je potrebna određena doza znanja.
Druga stvar: Pentax je jedan od najpoznatijih proizvođača fotoaparata, to što vidiš nikone i canone ne znači da je pentax loš, jedino je problem s prodajom opreme od pentaxa kao i svih drugih proizvođača, osim nikona i canona...
Treća stvar: Možda bi se dalo složiti nešto za ispod 10k kuna, ali za tvoj budget sigurno ne.
Za te detalje koje ti hoćeš trebaš imati makro objektiv. A makro objektivi su ti od 3500kn - 10k kuna. (ako se ne varam, nisam baš za tu fotografiju zagrižen) + tijelo koje ispod 5000kn nećeš naći. (znači da ima tu rezoluciju i sve što si nabrojao, govorimo o novim fotoaparatima. Polovno bi se još možda moglo nešto naći)
Uglavnom, kupi kompakt i nećeš pogriješiti :)
ma radje cu onda sparat jos godinu dana i kupit pravu stvar nego neki obiteljski fotic
jer meni ce to bit nacin zaradjivanja, dosad sam skido sa neta fotke i po njima slikao slike, sto opet nije ok, necu se moc predstavljat sa slikama koje su radjene po tudjem djelu
i to sto neznam baratat sa tim pro aparatima stoji, al naucio bio ko i svi ostali jer me zanima al i moram
a jos imam mogucnosti izborne na akademiji predmet fotografija
evo primjeri sta otprilike trazim od jednog fotoaparata:
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._3332313_n.jpg
evo jedna mobajlom 8)
Ubijte me.
Trebam savjete/prijedloge kakav fotoaparat da nabavim, inace ce mi svaka fotografija ispasti ovakva predivna grozota.
Do 3-4k kn bi bio cjenovni rang, ali posto sam u djelimicnoj stisci s novcima, moze i manje.
DSLR ili obican digitalac?
Posto sam totalni amater na tom podrucju, ne kuzim niti najmanje sta bi to znacilo.
Ugl, volio bih da moze raditi i dosta dobre makro slike (dakle, nesto slicno (ili bolje) od ovoga), ali da i moze slikati na udaljenostima (primjerice, slicno (po mogucnosti bolje) od ovoga)
Osobno, nebi skodilo da je malo kompaktnije velicine jer nije nimalo zabavno penjati/spustati se po ovakvomSpodrucju.
Vrlo vazno bi bilo da mi nema tako izrazenog blur-out efekt kao sto je na vecini ovih slika, jer mi je to dosta njih unistilo. Dobar primjer bi bila ova u prijasnjem postu.
(Sori na niskim rezama, nemam volje da nanovo uploadam 2048x1536 slike.)
Eh, i sve je slikano sa kamerom na mobitelu, 3.2mpix, sa auto fokusom. Tako da vam ne stoji da ne mogu proci bez neke pricey opreme.
Sry na offtopicu, jel to možda slikano na Krku, Baška Draga?
1. i 3. fotografija su u Baski radene, 2. fotografija je radena u Puntu. Prethodni post je takoder Baska.
Da, činilo mi se poznatim :D
Ovaj "blur-out" koji ti spominješ ti je defektna leća...
OvoSda ima defektnu lecu?
To koristim za fotografiju. Auto-fokus, nedostatak zooma na najvecoj rezoluciji, potreba za skoro pa apsolutno mirnom rukom, divovska osjetljivost na svjetlo, etc.
Nadam se da je jasno zasto trazim fotoaparat.
Po onoj gore prvoj slici mi izgleda ko da ti je leća defektna. Zbog onog blura na lijevoj strani. To nije moguće s običnim objektivom napraviti, osim ak nije defektan.
Osobno, nebih znao, ali usporedi s ovime. Slikano je 5-10 minuta kasnije, a tu mi ne izgleda zblurano.
ko i na mom mobitelu, sve bježi u ljubičasto mada je moj daleko gori. ak sam 2 normalne slike s njim uspio napravit, a jeda od njih samo zato jer sam ju u b/w pretopio.
Nice :)
Thx
Ovo više ide Nitrosa, ali ako netko zna nek se priključi: prodajete li fotke za stockove? Ako da, na kojim stranicama?
shuterstock 8)
http://i.imgur.com/cGRT9.jpg
Tri male ljubicice sto sam jutros uslikaohttp://gamer.hr/forum/images/smilies/rolleyes.gif
Awwh
= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
Ne prodajem. Teško se tu može nešto zaraditi. Postoje baš fotografi koji se bave tom fotografijom i nevjerojatno koliko puno stock fotografija bacaju na net dnevno. Tako da oni mogu zarađivati. Sad da ja stavim 10 fotki ionak će većina cijene koju kupac plati, otići u džep sitea...
NITROS,jel koristis lightroom?
Jel ovo slikano na Rabu?= Citat =:
Izvorno postao croat1gamer
Blizu, Krk. Precizirao sam na prosloj stranici.
Evo ti priblizne koordinate. :)
44.952241,14.754553
Jbg,vidim Velebit iza,i tamo ogoljeni dio otoka pa sam odmah pomislio da je Rab..
Nope, prije sam koristio, ali kada mi je sjebao katalog pri prelasku s verzije 2.7 na 3.0 otišao na bridge i photoshop. Napravio sam si vlastite baze i imam istu brzinu i veću fleksibilnost rada od lightrooma.= Citat =:
Izvorno postao Constantine
Zašto pitaš?
ma imam neki problem sa bojama,svugdje su dobre samo ne u LR-u
Ehh teško da ti tu mogu pomoći, al navečer ću malo pogledati pa možda nađemo rješenje.= Citat =:
Izvorno postao Constantine
ne treba,rijesio sam
problem je bio u tome sto mi monitor nije bio postavljen na sRGB
Inače baš sam ti htio predložiti da pogledaš profile. Ajd glavno da si riješio. :)
Inace, okusao sam se u retusiranju slika da mi izgledaju prirodnije:
Original
Prvi korak
Drugi korak
Odsijecanje od oka
Odsijecanje po zlatnom omjeru
Odsijecanje po zlatnom omjeru, pokusaj 2
Thoughts?
http://i.imgur.com/v6EHy.jpg
WHOA, IM GETTING DIZZY
Odličan. <3
Kak si ovo uspel?
Ne vjerujem da si točno pogodil centar s ovom točkom...
Jesam, pogodio sam.
Nađeš Sjevernjaču, staviš ju koliko možeš u centar kadra i pustiš da snima. Na duljim ekspozicijama se i kod nje vidi pomak jer Sjevernjača nije 100% na sjevernom astronomskom polu:
http://i.imgur.com/AVZCo.jpg
http://apod.nasa.gov/apod/image/0512/st ... ni_big.jpg
Al pingvin trebao si staviti bar pola sata. Premale su mi ove crtice...
Slika ti je po defaultu loša i loš primjer gdje se ide retuširati. 2 nisi dobio nikako prirodnije boje. Dobio si ljubičasto nebo for gods sake :D= Citat =:
Izvorno postao croat1gamer
Što se tiče zlatnog pravila, nemoj ga se držati ko pijan plota. Cropaj onako kako misliš da treba, a ne po nekim pravilima. S vremenom ćeš dobiti osjećaj kako kadrirati i više ništa nećeš morati cropati.
Ovako si cropao objekat i napravio si još veću glupost jer si stavio objekat u sredinu, a to ti je u pravilu najgore kaj možeš učiniti...
Btw. od kud ti opće da je to zlatni omjer?
Bit će više kratkih ekspozicija. Šum je prejak, iako sam fotkao na ISO 100. Šest puta po 5 minuta ću raditi :)= Citat =:
Izvorno postao NITROS