Printable View
E to te pitam, hvala :D
Kolika je cijena u tmobileu za pozive u Europu?
= Citat =:
Izvorno postao hansi
Bar ne tražim ovu pjesmu zadnjih 5 godina :pray: :pray:
Frizura mu je odlična
Koja je uloga govora kojim je napisan Dundo Maroje? Osim toga što svatko u renesansi koristi narodni jezik?
Nisam siguran, ali ako je pisan dubrovackim govorom a nagadam da je, ali nisam citao knjigu - dubrovacki govor je temelj hrvatskog knjizevnog jezika ili tako nesto. Uglavnom oni pricaju ili su nekad pricali hrvatski najtocnije. Ne sjecam se bas tocno.
EDIT: sad sam bolje procitao tvoj post, i ako mislis koja je uloga govora bas u knjizi(kak da se izrazim, kako govor utjece na nesto u knjizi i to), e to neznam :(
Ma da, malo blesavo pitanje ali jebiga. Najočitije mi je da su pisci općenito htjeli približit ideje humanizma i sl. puku, ali mislim da to nije bit pitanja.
Ja bih reformirao cijeli sustav podučavanja hrvatskog u školama. Neznam kako ali znam da ovo sad ne valja. Zapravo reformirao bih svijet. Neznam kako. Ali trebalo bi to... :(
Stavio sam još da su se ovi naši pisci obrazovali u Italiji, tamo pokupili renesansne ideje i da su tako pisali i u Hrvatskoj, pa je i Držić pisao u tom stilu na narodnom (duborvačkom) jeziku. Valjda je to enough.
A za hrvatski, eh. Mogao bih se složiti, nisam u srednjoj ništa konkretno naučio. Ali opet, s druge strane, dosta toga od književnosti naučiš i valjda je jedini sat na kojem možeš uć u malo dublje rasprave (ovisi o profesoru, naravno, ja sam te sreće da je dobra profesorica...). Gramatika je smor.
98% profesora nije dobro. Moj profesor je super ovako za knjizevnost i stvarno razumije u pjesmama ono sto ni u knjizi ne pise (u udz ionako nista nepise) svaka mu cast, ali sto se testova tice.... Uvijek doleti s testovima punih pitanja na koja odgovore nismo nikad ni spomenuli i nema ih u knjizi, ili su testovi iz krivog gradiva skroz i tako...
EDIT: a ovi na maturi su se zalili da su im teska pitanja lol, mi smo im urlali od smijeha :rotfl:
Brznisko pitanje, nešto mi ne valja u bilježnici (a i ne znam, jebenog li mog znanja :()
Napon između prve i druge faze: ?
Napon između druge i treće faze: ?
Napon između prve i treće faze: ?
Napon između sve tri faze: ?
Napon između faze i nule: ?
Napon između faze i zemlje: ?
Napon između zemlje i nule: ?
plox halp
OK, jel normalno da je razlika u cijeni TV-a jebenih 1000 kuna između dućana i direktne kupovine s neta?
Samsungov TV u Chipoteci košta 3.5k kuna, a naručba direktno od Samsunga (plus shipping unutar 5-7 dana) je 2.5k KN.
(carina?)
Kud baš u Čipoteci kupovati...
Čipotekin Samsung nije isti Samsung ko u drugim dućanima?
Ne, nego Čipoteka općenito. Skuplji su :)
Aha, to.. a iskreno, ne bi znao, nisam nešto njuškao po dućanima u zadnje vrijeme :D
Huh, nevermind, sad našo kod Elipsa nekakvu akciju, naručio :D
Good boy. Tamo sam i ja svoje đubre kupio.
Sad je na servisu :(
:D
zvala me malo prije na mob predstavnica da potvrdim narudžbu.. Kaže ona "to ide u Šibenik jelda?" "Um, ne Zadar." "23000 je Zadar?"..."da".
Nadam se da neće završiti u Zaboku ili Zapuntelu O_o
zapuntel je relativno blizu, frend mi ima kuću tamo :D
Na koji faks da idem.
Bilo koji s kojim ćeš u inozemstvu naći posao :D
Koji god ti je najbliži.
Dodatak: mogu po ocjenama upast na sve faksove, jos samo da se malo potrudim za maturu a to nije problem.
Hit me more. :D
Tehnički ili prirodoslovni, najzabavnije i najperspektivnije.
Zašto u inozemstvu? Što ne bi momak unio svježinu svoje mladosti da oživi ovo naše posrnulo gospodarstvo?= Citat =:
Izvorno postao Aerial
PMF, matematiku il eventualno fiziku, štaš bolje
Što mogu raditi s PMF matematikom(s računarstvom bi uzeo) i koje su prednosti tog izbora nad FER - računarstvom?
kad to zavrsis mozes drzat djeci instrukcije
Prednost je što ne ideš na FER.
Računarstvo ti je diplomski, imat ćeš do toga dosta ako to upišeš pa ono imaš vrimena. Koja je prednost nad ferovim ne znam, al ovi je sigurno puno više fokusiran na matematiku i tu ćeš sigurno prednost imati, a sad jel to cilja na ista znanja i koje su stvarne razlike stvarno ne znam.
Kad završiš matematiku moš radit pa svugdi, ono zavodi za statistiku, osiguravajuća društva, banke naravno, znanstveni rad, ono nemoš nemat posa s tim faksom. Ali naravno ne ići na nastavnički smjer, i ako matematika nije ono što želiš bolje idi na drugi faks, tu baš i nema ili ili.
A nije mi matematika neki problem ono nije da ju obožavam al mogu dosta dobro razmišljat matematički, dokazivat stvari i takve gluposti, al ipak bi bio zahvalan ako netko zna kakvo je stanje s zaposlenjem nakon FERa u rvackoj? Mislim nije mi baš životni cilj završit FER pa biti nezaposlen ili radit u te-mobilu na nekoj truloj poziciji, a također nisam upoznat s nekim drugim mogućim poslovima u RH za ferovce osim takvih sličnih, ili posao na faksu. Znam da su plaće i na takvim poslovima solidne, ali jel postoje kakve bolje mogućnosti osim otvaranja svoje firme na ovoj zasoljenoj zemlji ili treba emigrirat?
Svi trube kak je FER super jer svima trebaju ferovci al ja u RH jednostavno još ne vidim tržište za takvu radnu snagu u tolikoj količini i mislim da jednostavno mora uskoro doći do zasićenja informatičke radne snage.
A ono, u Hrvatskoj je došlo do zasićenja u svim granama, kriza još traje. Informatika je bar perspektivna, a šta god izabereš ćeš imat veliku konkurenciju u životu za zaposlit se, naravno.
A dobro je bit i nezaposlen i zivit na grbaci staraca :P
Opet ponavljam, ne postoje instajob fakulteti nigdje. Poslodavci ne traže FERovce nego traže ljude koji su marljivi, kreativni, produktivni. I naravno da posjeduju određena znanja koja im omogućuju da ispune te tri osobine na radnom mjestu koje oni nude. Gdje si ti ta znanja pokupio nije nikome bitno.
Ne znam koliko poslodavci gledaju na diplome i tko dolazi odakle, ali da sam ja na njihovom mjestu, diplomu ne bih ni pogledao. Zato što sam baš nedavno završio preddiplomski računarstva na faksu koji bi trebao biti respektiran nešto manje od FER-a, ali opet više od raznih lijevih informatičkih studija, pa znam kako to otprilike ide. Istu diplomu koju ja imam posjeduju i određene skice koje nisu sposobne napisati ništa kompliciranije od "Hello World-a". I ako si takav, bez obzira na ocjene koje imaš, nitko normalan te neće primiti zato jer je to poslodavcu investicija koja se mora isplatiti i stoga će dobro provjeriti da ne kupuje mačka u vreći.
Naravno, veća je šansa da je netko tko je završio FER pametniji od nekoga sa slabijom diplomom, ali ne mora uopće značiti. U konačnici to sve ovisi o tebi.
To možda vrijedi za neka zanimanja, al mislim da su takva u manjini, al mislim da bi triba upisat ono što te zanima a ne ono šta se traži il šta već. A s nekim "jačim" faksevima teško da neš naći posao kad diplomiraš ako si dobar.
Ma kocka jebeš ti faks.
Sa filozofijom nećeš naći posla kako god, tako da ako voliš takve stvari, ništa od toga. I ja bih radije studirao neku psihologiju ili sociologiju, možda i književnost, ali šta će mi to u životu?
Da možeš efikasnije trollat na forumima.