Izvorno postao jedan forum
Evo pošto se dugo nije pisalo na ovome topicu evo jedne zanimljivosti vezane za sljedecu turneju:
Poštovanje:
Dakle, ovo piše Stipe Juras.
Što se tiče Maiden set liste 2008 :
(nije napisana po reoslijedu, ali je ovakva)
Iron Maiden
Killers
The number of the beast
Run to the Hills
Hallowed be thy name
Revelations
The Trooper
Aces high
Rime of the ancient mariner
2 minutes to midnight
Powerslave
Somewhere in time
Heaven can wait
Wasted Years
The clairvoyant
Can i play with madness
The evil that man do
Pjesme koje će se na nekim koncertima mijenjati kao 2005 na prvoj history turneji će biti:
Stranger in a strange land
Infinite dreams
Glede Alexandera možda samo na par koncerata, a možda i ne:
Što se tiče Somewhere albuma, poznato je da su na Somewhere on the Tour 86, svirali ove pjesme s tog albuma:
Caught Somewhere in time
Wasted Years
Sea of madness
Heaven can wait
Lonelines of the long distance runner (samo jednom u BG i postoji snimka toga)
Stranger in a strange land
DEJA VU (PONEKAD)
Znači, to je sedam od osam pjesama, koliko ih je na albumu, pa zato ne stoji onaj upit zbog čega su snimali taj album kad ga ne mogu svirati. Imao sam sreće cijelu noć ove godine u Ateni pričati i Hiltonu sa Adrianom i njegovom ženom, a barem jedan smo sat pričali o Somewhere in time. Bili su prisutni Čmarec, ali posebice useri ovog foruma Scream i Wratchild, pa su imali prilike čuti njegove i ženine odgovore na moj upit o SIT albumu. To je njegov favourite album i on bi ga najradije cijelog svirao, ali mi se požalio da svi ostali u bendu najmanje cijene taj album i zvuk na tom albumu, ma koligo vam se god to činilo čudno. Zbog toga je SIT album u nemilosti benda i tu priča završava.
90% ovih pjesama s turneje objavio sam na FIrMa i glavnom Iron Maiden forumu već 13.03. nakon koncerta u Ateni, kada mi je Rod Smallwood rekao da će turneja nakon 15 godina početi u Australiji. Tada su mi se svi smijali kada sam nabacio te podatke, te kada sam napisao setlist kojeg mi je on već tad izdiktirao, pa što sam popamtio, kada mi je rekao da će napraviti koncert u Hyde Parku (to i dan danas službeno nije najavljeno). jer da im Wembley više nije zanimljiv, te još mnogo stvari koje tek trebaju doći. Najavio sam ja isto tako još u prosincu 2006 koncerte u Ateni, Beogradu, Indiji, Dubaiu, Bugarskoj, Sloveniji, Rimu, Veneciji itd, pa su se i onda svi tome smijali, kad... gle vraga. (Useri Scream i Cmarec, Wratchild, kao i Pharaoh mogu potvrditi ove navode, posebno one iz Atene i Rodove riječi o set listi i turneji, kada su se svi čudili što ja to govorim da će svirati sve albume, kad je turneja history part 2, pa bi navodno trebale biti samo te pjesme sa tri albuma).
Isto tako najavljujem koncert u Hrvatskoj i to najvjerojatnije ne ni u ZG, ni VG.
I na kraju, evo Rodove izjave sa službene stranice, na kojoj se može vidjeti gotovo cijela set lista, što je presedan u Maiden povijesti. On je to napisao između redaka, no pjesme se jasno raspoznaju.
__________________________________________________ ____________________
Rod Smallwood, Iron Maiden's Manager, further commented; "Following Bruce's various hints from on stage this last year about our plans for 2008 ("We are taking some time off to build some pyramids!"), fans have been pestering me for details of the tour and especially asking which songs from that era will be played. That may be as easy as a (run in the hills) but we will keep our (aces) close to our chest on this issue. I know it would only take a (couple of minutes) but at this stage of planning, I'd have to be (clairvoyant) to know what (they will do). I'm sure though it will be no (revelation) for you that we intend to make up for those (wasted years) by visiting a (large number) of (hallowed) metal venues around the world. Historically ('Powerslave') was an incredibly important album for the band and it would be (madness) if we didn't give the fans a taste of the full on (Iron Maiden) show (from that time). With our jumbo there really is no (rime) nor reason why the band cannot now visit fans almost everywhere as many have been real (troopers) to have (waited this long. Heaven only knows) what the band will choose but if l could and did tell you now l would have to (shoot you!) You'll all have to be patient and see. But it will be spectacular. No fear!!"
__________________________________________________ ___________________
U zagrade sam stavio sve navode. Ono zadnje se odnosi na Killers, a ono 'no fear!' na kraju se odnosi na to da neće svirati Fear of the dark Smile
Dakle, radujte se, jer Maideni će svirati u Hrvatskoj 2008, a istodobno će se u suradnji sa službenim IMFC u gradu gdje će Maideni svirati održati 'Iron Cup', svjetsko nogometno prvenstvo državnih Iron Maiden fan Clubova. Očekuje nas nezaboravno ljeto 200