>L2razvojna psiho/sociologija
Printable View
>L2razvojna psiho/sociologija
Nije sigurno. :D= Citat =:
Izvorno postao Lord Ragnarok
Pa, stvar je u tome što ja to baš shvaćam. Ja znam da moje teorije nisu nužne točne, inače ne bi bile teorije, jel.
Stvar je u tome što ''odrasli'' misle da je njihova jedina prihvatljiva i da su glupi ostali koji se ne slažu s njihovom.
inb4 shitstorm
Nisu svi koji se ne slažu s nečime glupi. Velika je razlika u načinu neslaganja. Tvoj način je, primjerice, glup.= Citat =:
Izvorno postao Mirko L
I još jedan od problema je šta ne shvaćaš naš definiciju teorije i funkcioniranje znanstvenog istraživanja i rada. Proguglaj malo o tome, korisno za znati u internet raspravama :P
Niko od ne govori da je njihova teorija jedina prihvatljiva, samo govori o tome da su znanstvenici, s puno više iskustva i znanja o ovome problemu proveli istraživanja koja su donjela određene zaključke kojima se mi vodimo. Ta istraživanja ne mogu biti 100% točna, ali to zapravo ništa ne znači, jer zaključci su jasni, jasno je da su geni tu važni, nisu jedini važni, ali jesu važni, onda uz to i okolina, sad mi se neda objašnjavat što sve to znači, al uglavnom to je sve nešto na što osoba ne može utjecati.
Ma zapravo nije me ni briga zapravo, al mislim da je rečeno dosad dovoljno, i ako i dalje ne želiš ništa od toga prihvatiti valjda će biti bolje s vremenom.
Sve je to u redu, al urnebes počne kad odbacuješ znanstvenu metodu kako bi tvoje tvrdnje bile legitimnije.
Konkretno:
Ne, nisu nagađanja. Znanost koristi prilično rigidan set pravila kojih se istraživači moraju držati, a uz to, ta istraživanja moraju proći i kroz "peer review", to jest, potvrdu od upućenih kolega da to što su radili ima smisla. To što ti ne možeš smisliti načina kako su oni došli do podataka ne znači da se ne može, već samo da ti ne možeš to skužit. Naravno, uvijek se nađe i krivih pretpostavki i pseudoznanosti, ali to ne znači da možeš otpuhati znanost samo zato jer ti se ne čini logično koliko tvoja pretpostavka, pogotovo kad nisi stručan u polju o kojem se raspravlja :)= Citat =:
A kao drugo, ne mogu nikako smisliti načina na koji bi oni mogli doći do takvih podataka. Kako? Apsolutno nema smisla, osim ako su nagađanja.
Di si ti ovih dana bokte, mislio sam da su te Albanci oteli.
Nemam dobre bubrege pa su me pustili.
Aj barem te nisu poslali meni na Mljet...u komadima kao sto obicno salju.
Ne, nego je glavni problem ovo što kaže Šnicla. Kako čovjek može normalno raspravljati s tobom ako odbacuješ znanost koja sve svoje teorije, barem pokušava, temeljiti na argumentima s jasno definiranim sustavom dokazivanja, uz postojanje reviewova od strane akademske zajednice.= Citat =:
Izvorno postao Mirko L
Generalno je problemSšto danas svatko sebe smatra najpametnijim, no koliko vidim ovdje, u tome se kroz cijelu raspravu upravo najviše ti ističeš, dok svi ostali svoje argumente brane nekim primjerima iz pojedinih znanstvenih disciplina koje ti uredno sve odbacuješ, pozivajući se upitnu logičnost tih postupaka koje očigledno jedino ti ne možeš shvatiti pa eto, to onda ne može biti točno :)
Sada malo previše generaliziraš - godine ne moraju biti nužno uvjet da netko ima nekakva "dobra razmišljanja i stavove". Osobno poznajem dečka koji je sa svojih 17 godina zreliji od većine tzv "odraslih ljudi" te s njim mogu recimo na sasvim ravnopravnoj razini normalno diskutirati bez da se u raspravi pojave jake emocije i nelogičnosti u obrani vlastitih argumenata. Sazrijevanje ima veze s godinama naravno, no to jako zavisi od pojedinca do pojedinca, što se i ovdje može jasno vidjeti :)= Citat =:
Izvorno postao Wizard
Znanost je precijenjena.
@Deadwalker
Ma nisam ni htia reći da neko sa 17 godina ne može biti zreo il nesposoban za normalnu raspravu, nego da s 17 niko nije došao do apsolutnih mišljenja, već da se razvijaju i posli toga, koliko god se nekima činilo da su sa 17 najpametniji.
Sorry, kriva interpretacija :)
Razmišljanja se razvijaju cijeli život, daleko od toga
Naravno da nisam došao do apsolutnih mišljenja, što ne znači da ću neka promijeniti ili da nisu točna. Uz to, ne govorim da je niti protiv ikoga određeno, nečije nepotpuno razvijeno mišljenje može biti točnije od nečijeg potpuno razvijenog.
Zvučite kao stari ljudi koji kažu da ako niste doživili sve što i oni, nemate se pravo miješati u raspravu. I da, znam da nije isto jer ste vi potpuno razvijeni i inteligentni do vaših potpunih kapaciteta.
Ne misli danasSsvatko da je uvijek u pravu, tako je oduvijek i bilo i to jedino ima smisla, jer inače ne bi imali ta mišljenja, što je logično.
Kao što rekoh nekoliko puta, ne odbacujem znanstvena mišljenja jer i ona djelomično prihvaćaju moju teoriju. Čak i ona glavna koja smatraju da je kombinacija dviju teorija najvjerojatnija, jer i ona priznaju da je to točno, makar ne u potpunosti.
Dakle, ništa što sam rekao se ne kosi sa znanošću. Moja teorija, kao ni vaša, nije nužno točna, ali to nitko ne zna, tako da to što kažete da nisam u pravu nema smisla. Ja nikad nisam rekao da vi niste u pravu.
Nadam se da vam to ima smisla. Nisam htio odgovarati jer sam rekao da neću zbog toga što se vrtimo u krugove, ali to sam učinio samo zato što su se ovi pristojniji javili (Wizard i Šnicla).
Pa o čem pričaš??? Ja tvrdim, sa 100% sigurnosti, da je tvoje znanje o znanosti i njenom funkcioniranju toliko površno da se jedva može nazvati znanje. Prije je to, gledao sam kralj lavova i lav je životinja = BIOLOGIJA!!= Citat =:
Zvučite kao stari ljudi koji kažu da ako niste doživili sve što i oni, nemate se pravo miješati u raspravu. I da, znam da nije isto jer ste vi potpuno razvijeni i inteligentni do vaših potpunih kapaciteta.
Daj pročitaj još jednom kaj si napisao. BEZVEZE= Citat =:
Ne misli danasSsvatko da je uvijek u pravu, tako je oduvijek i bilo i to jedino ima smisla, jer inače ne bi imali ta mišljenja, što je logično.
Daj mi, molim te, izloži tu svoju teoriju, pa da ti kažem da se ne može nazvati ni teorijom. TOČKU PO TOČKU, MOLIM.= Citat =:
Kao što rekoh nekoliko puta, ne odbacujem znanstvena mišljenja jer i ona djelomično prihvaćaju moju teoriju. Čak i ona glavna koja smatraju da je kombinacija dviju teorija najvjerojatnija, jer i ona priznaju da je to točno, makar ne u potpunosti.
Nisi u pravu.= Citat =:
Dakle, ništa što sam rekao se ne kosi sa znanošću. Moja teorija, kao ni vaša, nije nužno točna, ali to nitko ne zna, tako da to što kažete da nisam u pravu nema smisla. Ja nikad nisam rekao da vi niste u pravu.
Daj izloži teoriju pa da ti objasnim neke stvari, polako i jasno, da razumiješ konačno o čem je rasprava u kojoj ti jedini reprezentiraš... nešto. Ne, nisi je do sada izložio.
AHAHAHAH.
Dakle, kažeš da nisam u pravu i onda me pitaš da izložim svoju teoriju jer ne znaš koja je?
Tko je sad bahat?
I nije bezveze, razmisli malo o tome.
Erm, ovaj...khm, rekoh da se ne bum mješala, al' what the hell. Razlog zašto nitko ne zna za tvoju "teoriju" je zato jer je nisi iznio. Rekao si svoje mišljenje koje je daleko od teorije. Just sayin'.
Rekao sam je, a to je da splet okolnosti u dobrom dijelu bitan u odlučivanju nečije seksualne orijentacije, što i znanost podržava, ali moja teorijaSje da je mnogo više nego što vi mislite.
Prvo što sam dobio googlanjem: http://www.boston.com/news/globe/magazi ... eople_gay/
Uostalom, da nisam iznio svoju teoriju, ne bi mi mogao govoriti da sam u krivu.
Preimenovacu temu u Glupi Mirko
Jel ima još tko dojam da je Mirko im gej aferu i sad sam sebi pokušava dokazat da je unatoč svemu hetero?
Jebite se, napravili ste toliko stranica rasprave da mi se ne da ni čitat sve.
osobno smatram da vas mirko vrhunski trolla.
I ja sam pomislio prvi tren, ali ipak ne.
Ako hoces moze se namjestit.= Citat =:
Izvorno postao Kid A
Inace, mirkec, nemoj samo rebuttale radit nego i daj pokoji konkretni odgovor.
Isplati se :P= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
mirko se raspravlja ko HDZovac
Nisi izložio teoriju. Samo si potvrdio što sam ja napisao - da ne razumiješ što je to znanost i što su to teorije unutar znanosti. Moraš razumijeti ovo - teorije =/= mišljenje (nemoj ovo doslovno shvatiti, shvati ovako - mišljenje: vid svijeta osobe na ulici, laika iliti ti i ja).= Citat =:
Izvorno postao Mirko L
Fakat sjebano i bahato raspravljaš, nadam se da kužiš da nećeš jebat unutar akademske zajednice ;(.
Nemam sad vremena (imam ispit sutra, iz filozofije biologije :eyebrows: ), al otvorit ću ti topik, samo za tebe, da ti objasnim, veoma jednostavno, što je to znanost i sve vezano uz nju. Pokušat ću ti i dočarat razvojnu psihologiju i teorije kojima se ona bavi. Moraš čitati više znanstvenih članaka i knjiga da bi razumio ono o čem govoriš, a i da bi se snalazio u ovakvim raspravama.
Ja mislim da vi fino trebate skužiti o čemu govori druga strana, jer se sad sve svodi na "ne kužiš znanost", a ostalo nije baš jasno.
Koliko sam ja skužio Mirko uspoređuje seksualnu orijentaciju sa ukusom u glazbi i tvrdi da ju je jednako lako promijeniti kao taj ukus, što je i meni smiješno.
Druga strana tvrdi da se tu mnogo vjerojatnije radi o potisnutim nagonima i seksualna orijentacija nije nešto što se mijenja tek tako.
ROUND 2 BEGIN