malo preskupo ipak .. 1000kn rađe X4 925 i deri :)= Citat =:
Izvorno postao hans
Printable View
malo preskupo ipak .. 1000kn rađe X4 925 i deri :)= Citat =:
Izvorno postao hans
I3 530 mi se čini kao dobar izbor za 870kn imaš odličan procesor ako ga oc-neš na 3.5 ghz :wink:= Citat =:
Izvorno postao Ivan_87
(nije neka novost al...) eo još jedan dokaz da je 3D čmark teško smece.
oaSUc6XfeUI
4x 5870 cjelo vrjeme daju više FPSa od 2x 5970 a ova dobije više bodova... a logike ti... -.-
Koliko sam ja skužio ove 4 su dobile više jer prvo pokaže rezultat od ove dvi jaće a onda rezultat od ove 4 slabije. :o= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
da 4x5870 ima 34000 bodova a 2x5890 imaju 32000...ima logike al nema Ibre da stavlja cijevi =))
nvidia muku muči sa izbacivanjem GF100, brine ih potrošnja, yield i tako dalje, a ati već sprema nešto novo... ako je vjerovati sljedećem članku... iskreno se nadam da će nvidia iznenaditi, jer ako se ovako nastavi stvar bi mogle krenuti loše za krajnje potrošače...
LINK
Čekam već 5 dana da netko stavi, no ako neće nitko, ja ću:
evo opet... kod nekih od novih amdovih phenoma (Phenom II X2 555) se mogu otključati dvije onesposobljene jezgre... ništa pretjerano zanimljivo, a ni novo ali čovjeka veseli... ako si vlasnik takvog ofc... :) još da bi ga mi u rvackoj mogli nabaviti po stotinjak dolara kakva je preporučena cijena... eh
LINK
Evo došao je i taj dan kada je legendarni CoolerMaster CM 690 dobio svoga nasljednika :pray:
Ovo izgleda fantasticno. Jedva cekam review :pray:
Za cijenu koju kosta je ok...
Al u svojoj esenciji to je ustvari jedno kuciste ispod prosjecne kvalitete s puno rupa za ventove
jedan od naših najpoznatijih pc shopova nakon dužeg vremena dobio je ponovo LIAN LI kućišta
cjene su sasvim prihvatljive i nema više nepotrebnih rupa i otvora za zrak i ventilatore kao kod CM-a
:wink:
http://217.172.172.50/shop_cfg/ywog/ll60fnw.JPG
900kn jeftinije ljepše i bolje od konkurencije :)
Nikad mi nije bilo jasno kakav je to prosjek kvalitete kućišta. I neznam šta ljudi traže od njihovih kućišta. Ako cete ih bacat sa 2 kraja zgrade na beton onda... al kućište je kućište a ne tenk.= Citat =:
Izvorno postao kulamasta
Moj stari MS šrot je mojih 70kila bez broblema držao u sjedecem položaju. A ionako namjena kucišta nije sjedenje nego držanje komponenti i što veca funkcionalnost vanjskih fičrsa.
slažem se da ne treba pretjerivati, recimo osobno ne bih dao više od 400, 500 kn za case, ali opet ne mozes uspoređivati ms, codegen i sl. kućišta sa nekim kvalitetnijim primjercima... kvaliteta izrade, čvrstoća, prijenos vibracija ma sve... imam dva desktop kompa... ovaj stariji kojeg koristim za net i takve stvari je u codegen kućištu, a noviji u chieftecu... na prvi pogled vidiš razliku u izradi... ovo izgleda kao da će se raspasti svakog trena dok je chief čvrst ko stijena... da ne govorim o vibracijama koje se prenose s diskova i optike, pa do sitnih detalja kao što su sjebani navoji za šarafe koji su na codegenu otišli nakon dva otvaranja bočne strane... na chieftecu nakon 2 godine kao da je nov novcat... go figure...= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
ja samo želim reć da je svakom pc-u dosta 3 X 120mm ventilatora naprijed-iza i gore .. ovo sa strane je noćna mora .. bučnije os svih ostalih ventilatora a kad ne staviš vent sa bočne strane opet se sve čuje skoro duplo jače nego na kućištima koja nemaju rupe na bočnim stranicama ..
za ova šrot kućišta .. neki dan sam frendu montiro GTS250 u neko delux kućište porezo sam se 2 puta a da nisam ni skužio .. kasnije gledam idem mi krv sa ruke :)
da ja bacim svog ćufteka sa vrha zgrade mislim da bi se pod udubio :) :) :) :) :)
dobro i ja se slažem da netreba uspoređivati takve klase, al lik je CM690 II nazvao ispod prosjecno kvalitetno što nikako nije istina. Ja bi ga radije nazvao nadprosjecno kvalitetnim kucistem kakva i jesu kucista do max 1000kn, a ostalo iznad je samo preseravanje.= Citat =:
Izvorno postao IGoR_2803
100-350 = lošija kučišta
400-600 = prosjecna kucista
600-800 = kvalitetna kucista
800-1200 = kvalitetna kucista sa kojim dodatnim fičrsom
1200+ = cisto preseravanje...
(brojevi su kune ofc^^)
Et ja bi otprilike to tako nekako poredao :)
To znači da je moj chieftek od 350 kuna šrot?
Ova usporedba mi je bezveze...= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
Ima dobra kučišta do 350kn npr. neki chiefteci i drugi proizvođači, al ih se malo spominje i kupuje pa ljudi neznaju. A isto tako možeš nači kučišta do 600-700kn koje imaju neke preočite ili prevelike nedostatke da bi se mogle nazvati prosječnim ili kvalitetnim kučištima. A to da je čisto preseravnje na kučište iznad 1200kn, isto se ne bih složio.
Da imam para i da mogu potrošiti tolko na kučište; zašto ne! Uzeo bi si Corsair Obsidiana. Kučište je extra kvalitetno i bar bi znao da sam dao te silne novce za nešto što će jaaako dugo trajati,a i valjati! Zar nije tako? :wink:
Al da se ne prepiremo oko gluposti, najbolje je napisati da je sve to stvar ukusa.
Ko voli nek izvoli.... :friends:
To je samo Rider32-ovo mišljenje i nema nikakve veze s stvarnim stanjem.= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
On nema nikakvo kućište, pa je eto valjan da o tome sudi.
taj corsair je čisto preseravanje .. kad sve već kod toga zalman i lian li imaju isto toliko kvalitetna kućišta .. taj corsair ne vrijedi više od 1500kn nikako ..
Naveo sam tog corsaira jer sam se jedino sjetio.
Da da, ima zalman one Z mashine ili tak nekak i neke GS i MS modele.... isto vrlo kvalitetna kučišta
rekoh otprilike :)= Citat =:
Izvorno postao zoky
hehe pa da kad stalno "kupujem" kuciste pa onda smijem razmišljati o tome :) dobro možda sam tablicu napravio i po onome što smatram prejeftino-normalno-nedostižno :D= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
malo sam google i stvarno ovo kućište je ubojica bilo kojeg Cm-a do 1000kn
6JZlpysowzY
cjena od 800kn sasvim prihvatljiva .. nema više nepotrebnih otvora za zrak ,tim manje buke :wink:
Ovaj Lian Li je perfekcija što se izgleda tiče .Jednostavno je prekrasan. Kavez za diskove je ludilo.
e to se zove kućište, za takvo nešto bih čak možda i dao 800 kn... elegantno, funkcionalno, kvalitetno... :thumbs2:
Nema dust filter za napajanje, koje je skroz dolje, to je najveći propust.
A baš da sam radim dust filtere za kuište tog cijenovnog ranga, ne hvala.
Ostatak je ok, a HDD kavez je mogao biti jednostavnije izveden (Chieftec, Corsair).
Isuse Donkey Hot... Pa ni famozna Cooler Majstor kućišta nemaju filtere kod napajanja dole. Znaš zakaj? Zato kaj se ti ventovi na napajanju vrte ultra brzo i tak to iykwim... Dovoljno je usisat sobu dvaput mjesečno i nemaš problema.
To onda znači da oni koji imaju za dat više od 1200 kn za kućište, odmah se preseravaju. Nije ti neka teorija. Zašto bi se netko preseravao ako smatra da sebi može priuštiti bolje?To ne mora značiti preseravanje. To se zove ljubav prema elektronici. Dakle, nadograđujem kompjuter, jer to volim, jer volim elektroniku i jer imam para... Što je u tome loše? Pritom mislim općenito.= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
Gle, zamisli jednu stvar, PC iz trgovine, u koji dnevno uđe 500 ljudi.= Citat =:
Izvorno postao Talični Tom
Koliko god usisavao, čistio etc, uvjek ima prašine, jer kupci to unesu na cipelama (osobito bljuzgu, pijesak i sol).
Razmišljaš dvodimenzinalno.
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_30e8aed5.jpg
Koja perverzija od managementa. :*
CM 690 II Advanced izgleda "močnije", po mom ukusu i lijepši. A kod Lian Li PC-60FN/PC-7FN mi je zakon minimalizam, stvarno fantastično kućište.
Neznam, da se razmislit između ta dva. A u cijeni koliko vidim skoro nema razlike, Lian Li je nešto sitno skuplji.
Btw, zaboli me za dust filter ispod napajanja. Da mi baš treba, izrežem si komad mrežice za kukce i sve 5. :D