Čru, populacija pokazuje da je logično da nema međusobnog praskanja.
Oće ko pečenog guštera? :P
Printable View
Čru, populacija pokazuje da je logično da nema međusobnog praskanja.
Oće ko pečenog guštera? :P
Baš sam neki dan malo čitao lore. Dok sam učio, jel. Prokrastinacija je moćna stvar.
Zapravo je cijeli Tamriel... ma kurac, cijeli Nirn je u početku bio pun samo elfova. Nije mi jasno odakle točno tamo dolaze ljudi kojih je najednom bilo dovoljno da se pobune protiv Ayleida i osnuju Carstvo. Taj Tamriel je još normalan, Akavir mora da je oličenje noćne more sa onim zmijolikim ninđama i drugim još bolesnijim rasama.
I da, u doba dešavanja u Skyrimu, ona leteća grota iznad Viveca padne, a erupcija uništi Vvanderfell? A mogli su lijepo pustiti to na miru i idući nastavak smjestiti u Morrowind, ali da obuhvate cijelu provinciju.
I ja sam do prije mjesec dana mislio da je Vvardenfell Vvanderfell :P
Btw, odakle ta informacija o Vivecu i erupciji?
Puna verzija pjesme. Oh crap. :)
Sa službenih wiki stranica, ako se ne varam.= Citat =:
Izvorno postao Aerial
EDIT: I da, ako ubace još i hardcore mod iz F:NV, igra će bit savršenstvo.
Znači sljedećih 9 dana susjedi slušaju ovo, htjeli ili ne, barem 3 puta dnevno :D= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Pff, premalo. Ja sam već sada preslušao 3 puta. :P
Ipak, theme song od Morrowinda mi je još uvijek najdraži.
Btw, jel to samo ja na 0:51 čujem natruhe Guild Warsa? :D
Isti kompozitor. Može se primjetiti neka natruha, ali nije previše slično.= Citat =:
Izvorno postao Aerial
Baš preslušavam Skyrim soundtrack, i odličan je - u svakoj TES igri najbolji mi je explore music.
:pray: :pray: :pray: :pray: :pray:= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Preslušao 5 puta već...još mi nije dosta. Damn, suze mi oči :o Ide na fejs.
http://i.imgur.com/HiEni.jpg
I ljudi i vilenjaci su potomci Elfoneya koji su živjeli na istoimenom kontinentu (koji se navodno nalazio južno od Tamriela). Nešto se kontinentu dogodilo i Elfoneyi su se raspali: dio njih se preselio u Tamriel i ti su kasnije postali Merovi ilitiga Elfovi. Drugi dio su postali nomadi i, za razliku od ovih drugih Elfoneya, iz generacije u generaciju postajali sve manje Aedre a sve više smrtnici te na kraju postali ljudi (SVE rase u Nirnu su na početku početka bili Aedre koje su bile prevarene od strane Lorkhana i zarobljene u tzv. Svijet Smrtnika: Nirn... i kroz vrijeme gubili svoju "svetost" (osim naših 8 Divines) a od svih trenutnih rasa, Altmeri su najbliži Aedrama (do te mjere da sanjaju o tome kako će uriel/Akatosh/alduin uništiti ovaj prokleti svijet i pretvoriti ih ponovno u Aedre)).= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Ljudi su se kasnije kasnije isto naseljeli i time podijelili na:
- Nedice - dio njih je živjeo u Cyrodiilu i kasnije, uz pomoć Svete Alessije i Pelinala Whitestrakea pobunili se i postali vladari Cyrodiila te kasnije počinili genocid i poklali sve Ayleide koji su postali vazali Alessiji prije par stoljeća. Ove danas zovemo Imperiali
Drugi Nedici su živjeli u današnjem High Rocku i tamo živjeli još dulje od ovih. Vilenjačka rasa koja je tmao živjela čini se da se voljela ševiti pa su tako nastali Bretonci, mješanci vilenjaka i ljudi
- Redguardi - živjeli na Yokudi (kontinentu zapadno od Tamriela) dok ga, Bog zna kako, nisu uspjeli uništiti u jednom od svojih brojnih građanskih ratova. Iskrcali su se na današnjem Hammerfallu, poklali Orcove, Gobline i ostalu divljač i tamo stvorili svoju novu civilizaciju
- Nordovi - porijeklom iz Atmore, dolazili su u današnji Skyrim kako je temperatura na Atmori sve više opadala (trenutno je tamo tako ledeno da je tamo nemoguće živjeti). Masakrirali su Falmere koji su tamo živjeli, oteli Chinmerima i Dwemerima zapadni Resdayn/Morrowind (što je razlog zašto imamo Dwemerske ruševine i vulkansku tundru (što je Morrowindoliki okoliš) u TES5: Skyrimu) te osvojili i High Rock i time spasili Bretonce od njihovih robovlasnika
- Akavirđanski ljudi - Akavirski zmijski narod ih je smazao (ili pretvorio u vampire... neki tekstovi te zmije nazivaju vampirima) pa više ne postoje
TES VI: akaVIr ;)= Citat =:
Taj Tamriel je još normalan, Akavir mora da je oličenje noćne more sa onim zmijolikim ninđama i drugim još bolesnijim rasama.
Bethesda ionako ima 0% namjere vratiti se tamo. Ipak, valjalo bi zapadni Morrowind dodati u TES5 Skyrim jer nema šanse da Nordovi nisu iskoristili priliku i napokon osvojili te teritorije.= Citat =:
I da, u doba dešavanja u Skyrimu, ona leteća grota iznad Viveca padne, a erupcija uništi Vvanderfell? A mogli su lijepo pustiti to na miru i idući nastavak smjestiti u Morrowind, ali da obuhvate cijelu provinciju.
The Elder Scrolls Novels: The Infernal City je otkrio što se tamo dogodilo= Citat =:
Btw, odakle ta informacija o Vivecu i erupciji?
Ipak, ovo je bilo kinda hintano prije:
1. Uskoro nakon izlaska TES3-a, lore masteri su na Internet stavili tzv. "Letter from the 5th Era" koji je spominjao nešto ovakvo
2. Niste valjda doista mislili da bi Azura, koja je poznata po apsolutnoj nemilosrdnosti prema onima koji su izdali njenu ljubav, spasila Morrowind? Nerevearineova prava uloga je bila da ga uništi i time Azura da napokon kazni narod koji ju je izdao (Velike Kuće) i pretvori Morrowind u pustinjaru u kojoj će Ashlenderi, koji su ju nastavili voljeti, biti svoji na svome
Super, puno sam naučio sada. :)
BTW:
Da nadodam moguće priče oko ovoga - kontinent im se navodno uništio jer je neki majstor mačevanja uspio jednim potezom raspoloviti atom što je uzrokovalo nekakvu katastrofalnu reakciju ili im se dogodio veći broj jakih potresa koji su uništili same temelje kontinenta. Naravno, obje varijante su samo usputni spomen i/ili glasine, tko će znati što se zapravo dogodilo.= Citat =:
Izvorno postao Akul
E, da, šta nije cijela Septim loza bila "dragonborn"? Odnosno svaki car je automatski bio Dovakhiin? Onda je glavni lik u Skyrimu neki rod od carske obitelji možda?
Septimi i Remani su bili Dragonborni, ali ne jedine Dragonborn loze. Mislim da su Camorani isto Dragonborni.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Oh, i Nerevarine je Dragonborn.
Što su točno Dragonborni je trenutno nepoznato. Čini se da ima nekoliko loza ali kad Skyrim počne mi smo jedini preostali Dragonborn (Carstvom manipulira Thalmor (Altmerska nacistička vlast čije su vojske prisutne u Skyrimu) koji slavi Alduina i vjerojatno su se oni lovili i ubijali Dragonborne svim resursima na raspolaganju).
Ali izrod Septima sigurno nismo... nema puno logike ako igraš s neljudskom rasom.
Preordero ga u Sophoslaba za 295 kn, sad se čeka 11. Sam da ne spičkam ovih 300 kuna na neku neplaniranu pijanku.... :D
Op...to je dosta jeftinije od Steama, gdje sam ja mislio kupiti...
Zasto nikada ne gledam bolje ponude :D
Um, vidim da imaju opciju preuzimanja narudžbe u GameShop u Zadru.= Citat =:
Izvorno postao Feanor
...
gdje je GameShop u Zadru ? XD
edit:
debil sam, piše im na stranici adresa :D apparently, u robnoj kući je na Relji... hmmm, pogledati ću sutra.
Ma da, između Land of Magic-a i onog ducana di su se prije prodavali glazbeni CD-i, pa goth odjeca, a sad je hipi odjeca. Brijem da je u tom prostoru Fila ili Nike ducan bio prije. Ima prilicno jeftinih igara tamo, svidja mi se :)= Citat =:
Izvorno postao Aerial
Ogromna Baldurs Gate Complete kutija za 190kn, ali fakat ogromna kutija, sljedeći mjesec here I come...
Pročitao sam nešto spoilano što nisam htio pročitati. Ako netko želi, neka mi pošalje poruku (stvarno je veliki spoiler,
nije o Main Questu BTW).
Šalji, tak je neću zaigrati još jedno dulje vrijeme zbog slabe konfiguracije.
Ovaj video me onako..skroz uvjerio da će se s ovim iskupiti za Oblivion. Vidi se da su se mučili i poradili na greškama.= Citat =:
Izvorno postao GDra
Puklo me, pa stavio da svira (unofficial) soundtrack Skyrima i krenuo njuškati po Imperial Cityiju sa dlakavim khajiitom.
Provuko se u neki dućan i nađem 3-4 knjige, pa sad samo čitam :D
Kad ono, baš naiđem na Children's Anuad.
Apparently, Imperiali su zapravo Nordi koji su ostali dovoljno dugo u Tamrielu (Cyrodiilu) da se odvoje kao zasebna rasa/kultura, tj. Nedi?= Citat =:
On the other continents, the Wandering Ehlnofey became the Men: the Nords of Atmora, the Redguards of Yokuda, and the Tsaesci of Akavir.
Također, koji vrag Tsaesci rade u skupini ljudi? Zar oni nisu nekakve zmijolike spodobe? :D
U biti koliko ja znam, nitko ne zna točno šta su Tsaesci. Bethesda će ih morati jednom prikazati pa da se vidi što je to točno. To su kao zmijski ljudi, ali neki kažu i prikazuju ih kao zmije s rukama, neki kao ljude sa zmijskim repom umjesto nogu, a neki kažu da su ipak najviše ljudski, sa malo sitnijim zmijskim detaljima. U svakom slučaju, prve dvije opcije su fuj.
koja je borbeno najjaca rasa u TES svijetu? pretpostavljam redguardi? cim su uspjeli pobiti orkove na njihovoj zemlji mora da su neki jaci jebaci xD
"Prirodno najnadareniji" su afroamerikanci, da.
Nordovi su najbolji u svemu i imaju seksi naglasak.