justin sandercoe.. totalno, free je i jedino što trebate znat neš englesko gramatike za sve ostalo tu je online rječnik :)
anyway naručio rolanda, sad sam treba čekat poštu :)
Printable View
justin sandercoe.. totalno, free je i jedino što trebate znat neš englesko gramatike za sve ostalo tu je online rječnik :)
anyway naručio rolanda, sad sam treba čekat poštu :)
sve što znam znam od njega, lik je prefenomenalan, jednostavan i zabavan
Vrlo dobar sajt, tnx na linku. :)
bio sad sa starim po pojačalo u osijek, anyway skužih da mi treba priključak koji spaja gitaru s pojačalom, kolko koštaju, jel ima nešt na što bi trebo obratit pažnju tijekom kupnje i gdje kupit?
kabel?
Sam gledaj da je onaj jack sto masivniji i cvrsci da se ne sjebe cim negdje mal jace udaris i tako to..
Najjeftiniji od cca 2-3 m za po doma i to je to.= Citat =:
Izvorno postao Rang€r
Niti najjeftiniji se ne sjebe nego se jedino može uništiti tam di ga spojiš v gitaru ali to ne ovisi baš o kablu već o samoj gitari i o tome kolko paziš da ne lamataš s gitarom okolo.
Imaju neki kablovi one jackove pod 90 stupnjeva pa su ti dobri kad ga spelaš kroz remen i onda spojiš na gitaru pa nebreš nigde zakačiti.
btw ti kablovi su.. "univerzalni"?
dakle nemoram se brinut o tome oče kabal spajat roland pojačalo s washburn gitarom i sl.?
= Citat =:
Izvorno postao Rang€r
Ne. To ti je obični kabl koji se spaja na određene ulaze (1/4 inch, nisam siguran, nek me neko ispravi) i to je to. Mogo bi spojiti mikrovalnu s Tamagočijem i pojačalo s televizorom da ima takve ulaze. Ja tako recimo uzmem i spojim mobitel na pojačalo pa puštam glazbu ili komp spojim na pojačalo da mi se ori soba kada oću glasnu glazbu (jedino što ti u tom slučaju treba je onaj adapter što pretvara 1/4 u 1/8 jer su na kompu i mobu 1/8 inch ulazi)
Ovo za veličinu ulaza u inčaži nisam siguran tako da nek me neko ispravi ako griješim
Jep, usput pitaj za par tih malih adaptera ako ti slučajno zatrebaju za nekaj (par kuna dojdu).
Nek se ima za svaki slučaj :D
Bolje da pitam na neovisnom forumu pa... zanima me jel ovo ćemu...? :) http://www.glazbeni-forum.com/oglasi/sh ... 879/cat/80
Svi ti paketi su u kurcu. Doduše, ako ti je to prva gitara i nisi pri parama - kupuj :)
sta ti ne sviras bubnjeve?
Ma nesviram... nema se para... starci mi ih sigurno nece kupit a dok ja skupim pare proc ce mi mladost i volja i onda sve ode u k...
Neg sam smi mislio kupiti neku el. gitaru pa kenjat po tome, a onda cemo poslje vidit sta cu dalje.
Mislio sam si uzet tako nešto jeftinije (1000kn +- par stotica). Bratić je za 1300kn u osijeku kupio takav neki set pa mi se to svidio pošto se zasad nemislim ozbiljnije bacit na gitaru.
A i tamo piše da takav set košta 1500kn a daje ga za 900 pa mi se to čini kao dobra prilika :roll:
Ili da uzmem neku gitaru za nekih ~1300 pa za početak spoim na komp dok neskupim za neko sitno pojačalo? (ako je to moguće a mislim da je...)
Kupi komplet.
Za tih 900 kn teško da najdeš bolje.
Ako ikako možeš, skupi još para. Ako ne možeš, kupi to, ali budi svjestan toga da ćeš za par mjeseci tražiti novu gitaru.
Zašto? Jel nešto neštima kod gitare ili...?
Šta ti preporučaš?
Pa da i skupi kojih 800 kn više opet će brzo tražiti novu gitaru jer sve te jeftine nisu nekaj ekstra ali za izdrkavanje dušu dale :D= Citat =:
Izvorno postao Insert
A i najjeftinije pojačalo bude ga koštalo bar 400-500 kn tak da je ovaj set mislim da odličan za startanje.
I odma možeš skupljati novce za kasnije da nekaj pristojnoga kupiš.
Po mojoj slobodnoj procjeni taj set je cist oke za svoju cijenu...
Pojacalo recimo da vrijedi nekih 200-300kn(bubam napamet)
A gitara sigurno nije toliko losa da ne vrijedi tih 600ak kunja..
Najeftinije 15Watno pojačalo košta 561kn u musicshopu (ko zna još kakav dobar shop?) tako da je gitara 339kn što mi je ukras čisto oK :D
Fala na savjetima :wink:
E i da, ako bi mi lik to slao poštom jel znate koliko bi me to trebalo izaći?
Da autom idem po nju mi se baš i neisplati jer je cestarina ušasno skupa :(
nekih 70-80kn....
Kalukator
Ako je pojacalo nekih 8-10kg a gitara 3-5kg onda...
Neznam jel se to mjeri po kilazi ili po onim mjerama tamo...
Ma ne, nego se jednostavno ne možeš dugoročno zadovoljiti za tako male pare. Taj ti paket novi košta 1500 kn, a za te pare ne možeš kupiti ni poštenu gitaru, a kamoli pojačalo, torbu, štimer i sve ostalo uz nju.= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
Kupi to ako ti se ne da skupljati više para, treba se početi na nečemu, a nije baš toliko loša da se ne može svirati na njoj. Neće ti se raspasti, ali ćeš nakon nekog vremena početi uviđati nedostatke.
Damn gitara juce prodana...
Ae davajte prjedloge za dalje? Valjda ste pametniji :)
http://www.glazbeni-forum.com/oglasi/sh ... 792/cat/80
Ovo mi se cini dosta oke.. jedino mi se remen ne svidja :D
dobra je gitara, jedina stvar na koju treba pazit, tj. jedna od stvari je da su ti žice jako niske do pragova, da nemoraš jako stiskat, ja sam se sa svojom zajebo, previsoko su mi žice i sad skupljam paru da odnesem na servis da mi to spuste ćim niže, jel recimo poslije 8. polja moram ko konj stisnut, a akustična gitara nemoš ko na električnoj spustit, tak da bum moral na servis sve se bojim
=/
profa koji svira neki dan je dofural svog stratocastera Clapton Edition :D crvena gitara drito iz amerike lik kupio :D
žice LEŽE na pragovima, to je tolko lako za svirat da neznam, nemoraš opće stiskat žice samo priložiš ruku, ma predobro :D
pa tako je kod vecine elektricnih gitara... O.o
Bar meni... zice su mi isto bile malo vislje ali se to sve da lako sredit, samo ona dva sarafa sto drze bridge sprijeda trea namjestat i mozda one federe(da bridge bude paralelan s tijelom..) i to je ugl to... zapravo jako lagan posao.. sam sto sam ja dok sam si to iso slagat izgubio one sarafice iza sto drze poklopac od gitare pa moram nac sad takve slicne crne... XD
znam da je na električnim to pis of kejk, al aj narikat to na akustičnoj ^^
osobno se ne želim prtljat sa time pa sjebat gitaru ^^
Ima li tko ovdje iskustva sa usnom harmonikom? Pošto nabavljam jednu zanima me u kojem tonalitetu da uzmem, svira mi se nešto bluesy. :D
bio kod starog profesora iz informatike, liku obadva sina sviraju gitaru, lik ima cjeli studio na tavanu :D
posudio mi je jedan od svojih kablova.. ugl i gitara i pojačalo su strava... distrozija je onak..jednostavno neopisivo, stvari od sabata su pljunuto iste, ma bolesno neš... jedino što me živcira što nekad distorzija prigluši druge note, npr kod paradise city introa, G akord prigluši sve ostalo do sljedečeg akorda.. tak da tu malo improviziram
btw da ne bi neko pametan došo, znam da je slash paradise city intro sviro na clean kanalu...
Ne sviram inače, ali znam da se C tonalitet se uzima za početak (dobar je za blues i za njega imaš i najviše tutoriala). Vidio sam u lokalnom shopu hohnerovih za stotinjak kuna, ali vjerujem da su inače jeftinije jer su ovi kod nas lopovi.= Citat =:
Izvorno postao Mr. Ante
Pa, ne bi trebalo biti problema. Kupiš novi konjić (ono bijelo što podiže žice na bridgeu) pa ga brusiš dok nije dovoljno nizak (starog sačuvaš da možeš vratiti kako je bilo). Jedini problem je što ti kasnije žice mogu udarati po pragovima ako malo niže naštimaš gitaru. Ja to planiram napraviti na svojoj akustari... jednom...= Citat =:
Izvorno postao flander
Fala Insert, baš si srce, odoh čim prije nabavit jednu. :D