Puno je i dao, igra ne vrijedi više od 50-100 kn u trenutku izlaska. Jednokratna kratkotrajna zabava, zastarjelog izgleda i nikakvog AI-a.
Printable View
Puno je i dao, igra ne vrijedi više od 50-100 kn u trenutku izlaska. Jednokratna kratkotrajna zabava, zastarjelog izgleda i nikakvog AI-a.
S obzirom da je jedan od valjda 5 igrivih FPS-ova u zadnjih 10 godina, sigurno zaslužuje više.
Ako je situacija stvarno takva onda FPS-u nema pomoći.
To samo znači da ostali FPS-ovi u zadnjih 10 godina zaslužuju još manje.= Citat =:
Izvorno postao Hexfire
Samo što ni to nije istina. Zadnjih deset godina je FPS u procvatu. Gunslinger je samo jednokratna kartoktrajna zabava zastarjelog izgleda i nikakvog AI-a, koja u trenutku izlaska ne vrijedi više od 50-100 kn.
Pod FPS pričam isključivo o singleplayer iskustvu.
@Falus
Pa da... to je nekako i bila poanta. Zadnjih 10 godina 90% ih je ispodprosječno pa je prava sreća da izađe neki koji je stvarno zabavan ko Gunslinger.
I ja isto.
daj navedi te naslove koje je iznjedrio ''FPS u procvatu u zadnjih 10 godina''...i očekujem podužu listu jer se očito ne radi o izoliranim slučajevima...
Baš mi se i neda nabrajati ali pogotovo jer se praviš blesav ali evo;
Half-Life 2, BioShock, Portal 2, Crysis I i II, Far Cry 3, sva tri STALKER-a, oba Metra, Rage, Brothers in Arms: Hell's Highway, FEAR... valjda sam neka i zaboravio. Sve punokrvni SP naslovi za koje je
Gunslinger smiješan naslov. Ako vam ovo nije dovoljno onda za vas stvarno nema spasa.
Dobro sad si nabrojao doslovno sve FPSove koji nisu smeće. Trebali smo ti dat samo 5 godina.
Tko vam je kriv kad ste nesposobni.
Gunslinger je sveukupno gledajući ok tih nekoliko sati koliko traje, ali i u tako malo vremena dosadi na momente. Puno prije ću ga pamtiti po zanimljivoj naraciji i western atmosferi nego po samom gameplayu, koji iako ima dosta dobru mehaniku pucanja, jednostavno postane isprazan brzo. Čudno mi je tako kratkom proizvodu koji se prođe i zaboravi u jedno popodne dat veću ocjenu. Sličan slučaj mi je sa Limbo i Bastion. Cijenim njihovu originalnost, atmosferu, level dizajn i sve to, ali jebiga ako ja mogu igrat maksimalno pola sata prije nego mi dosadi, ne mogu joj dat 9/10 i reć da je odličan naslov.
Zaboravio sam napomenuti kako me nervira prepričavanje priče u žaru borbe, jednostavno mi je nemoguće njega slušat i pratit dok se istovremeno franatično (jel to uopće riječ?) borim sa 5-10 neprijatelja. Tako i sve da sam htio nisam mogao pohvatat kojeg kauboja i zašto hvata u kojem trenutku.
Ne boriš se protiv neprijatelja nego protiv nepomičnih kartonskih meta.
To mi ne smeta, takav tip neprijatelja ide uz ovakav tip shootera. Tu su samo da ti što više headshota pokušaš nanizati, ne da bi te pokušali flankati.= Citat =:
Izvorno postao dugi
Meni je to ispod prosjeka.
Znači 10 naslova koji imalo valjaju u 10 godina. Stvarno žanr cvijeta ko nikad.= Citat =:
Izvorno postao dugi
OK, aj mi nabroji od deset godina ranije podjednak ili veći broj SP FPS-ova kada je valjda žanr cvjetao. I nabrajao sam ih više od deset.
FPS sigurno ne cvijeta već dugo vremena, jedino je bilo zanimljivih hibrida s drugim žanrovima poput Metro 2033 i Stalkera, iako je meni Stalker smeće. Želim vjerovati da Id neće sjebati Doom 4 jer za taj serijal još ima nade, pogotovo da izdaju source code i započnu mapmaking community, ali sumnjam daje je moguće. Tko će spasiti FPS?
Od 1993 do 2003?= Citat =:
OK, aj mi nabroji od deset godina ranije podjednak ili veći broj SP FPS-ova kada je valjda žanr cvjetao. I nabrajao sam ih više od deset.
Doom 1 & 2, Heretic, Hexen, Duke Nukem 3D, Shadow Warrior, Dark Forces 1 & 2, Blood, Strife, Rise of the Triad, Powerslave, Quake 1 & 2, Half-Life, Unreal, RTCW, Clive Barker's Undying, Serious Sam...
Ti padaju na pamet od uglavnom poznatijih, ali sigurno se da naći još.
Stalker je svima smeće lol. Nije ni Metro daleko.
Ja hoću WW1 Red Orchestru. Moram ovaj Verdun isprobat.
FPS ne cvejta a predvodnik je industrije po zaradi. Nikada u povijesti nisu igre donosile toliku dobiti kao što donose u zadnjih pet godina i to upravo u FPS žanru.
I đastin biber je predvodnik industrije po zaradi. No, to ne garantira kvalitetu.
Kvaliteta je relativan i subjektivan pojam, zarada nije. Ono što ti slušaš/igraš drugima je vjerojatno smeće.
Evo ti zadnjeg argumenta očajnika koji nema više što reći "rofl kvaliteta je subjektivna, FPS-ovi zarađuju hrpu love".
Pokrij se ušima.
Što je onda ovaj tvoj "argument" osim debilnog vrijeđanja?
A to je sigurno zbog singleplayer dijela igre 8)= Citat =:
Izvorno postao dugi
Argument je da u zadnjih desetak godina nije bilo nečeg zaista zanimljivog i revolucionarnog u žanru, djelomice zbog forsiranja loših mehanika koje nikako da umru i casualcima su dragi jer se ne moraju truditi, djelomice zbog forsiranja priča i poruka umjesto fokusa na čistokrvni FPS. Kao što je već rečeno dosta puta, Half-Life 2 je valjda još uvijek vrh modernog FPS-a i zadnji put da su svi kolektivno stali i rekli "ujebote, ovo je nešto veliko". Zadnja igra za koju sam bio uzbuđen je novi Wolfenstein i pogled na gameplay video mi je bio dovoljan da vidim u što se to pretvorilo.
I da, Hexfire ima pravo, radi se tu o popularnosti multiplayera, sa SP kampanjama naknadno ubačenim da ljudima potraju nekoliko sati jer eto, moraš imati neku kampanju.
FPS-ovi su ionako najdosadniji žanr igara, ne kužim čemu rasprava.
Ako ćemo o zbilja "revolucionarnim" modernim FPS-ovima onda je to Halo serijal.
Možemo tvrdit da je smeće koliko želimo ali činjenica je da je postavila standard za sve nove FPS-ove.
Kad nemaš ukusa.= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
gg
crnci padaju
I second this.= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Mislim da nisi nikad igrao većinu RTS-ova.= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Meni je FPS baš najzabavniji žanr, od svih vrsta igara najlakše se ufuram u njih.
Mislim da nije igrao RPG naslove jer bi vjerojatno umro od dosade.
Half-Life 2 i prvi FEAR su zadnje FPS igre koje mogu biti obilježje ''žanra u procvatu'' (možda Crysis još), a sve tri su izašle pred već podosta godina...Portal mi ide u nekakve puzzle naslove (je da je iz prvog lica al nije to shooter), Bioshock je monoton (makar mu namjeravam dati još jednu šansu), STALKER-i su dobri no imaju previše tehničkih problema, Metro isto dobar no nije neki vrh, Brothers In Arms se svodi na flankanje protivnika dok samo napucavanje nije bogznašto...Far Cry prvi je bio super al isto dosta star, trojku nisam još igrao kao ni Rage...= Citat =:
Izvorno postao dugi
dođe tu i tamo dobar naslov no to se nikako ne bi moglo nazvati procvatom...
i što se tiče zarade, zarađuju na godišnjim reciklažama baziranim na multiplayeru...
inače ovaj Resistance za plejku mi djeluje odlično, pogotovo 2 i 3, nadam se da će bit na razini mojih očekivanja kad ih zaigram...mada opet gamepad i shooteri :(
Prvi Halo je bio revolucija žanra koji je postavio temelje za pretprošlu generaciju. Modern Warfare je bio temelj za FPS žanr prošle generacije.= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Treba pričekati što će definirati FPS ove generacije, no sve se nade polažu u Destiny.
Osobno, zadnji baš jeben FPS koji sam igrao je bio The Chronicles of Riddick prije 10 godina. Prije njega NOLF 2.
Sve je to daleko ispred gunslingera.
cod 4 najbolji fps ikad
+1
gg
Neznam koliko FPS kojeg moraš igrat kontrolerom može bit revolucionaran. ( Mislim na Destiny )
Zadnji sam igrao Black i bilo je prilično nezgodno.