I koliko los saund ima :S= Citat =:
Izvorno postao Wishmaster
Printable View
I koliko los saund ima :S= Citat =:
Izvorno postao Wishmaster
[quote=Duke of Earl]Kako fascinantno ružna, neukusna i kičasta gitara :pray:[/quote:3jlcav9a]= Citat =:
Izvorno postao .":3jlcav9a]sad sam bio malo njuško po njuškalu i ostalim internetima i naišao sam na ovo
[url="http://www.sonitus.hr/shop/mikrofoni?page=shop.product_details&flypage=flypag e.tpl&product_id=51&category_id=33
izdaleka izgleda dobro, sad sam bio skužio da ima dimeovu facu između pickapa što je jebeno retardirano :(
kič kič kič... ali sviđa mi se što je jedan pick up od duncana a drugi noname što smanjuje cijenu gitare... ionako se onaj drugi slabije koristi.
da, al fora je kak izgleda nekak nerealno, ko da je artwork, baš me zanima kak "zapravo" izgleda.
to je uz bc rich warbeast i slične stvarno najneukusnija gitara
evo novi cover, doduše u mraku je, žarulja mi slaba, štedna neka ^^
raspalite kritikama....
malo ti teze ide na refrenima al gg imho.
da posebice ovaj dio "Cos I know I don't belong here in heaven..."
ti akordi u tom djelu, za poopizdit ^^
Ne da mi se uspoređivati s originalom, ali je ok ovako kad slušam. Glavno je da dobro zvuči.
+1
gj
baš artwork da objesiš na zid i da tamo stoji... bilo bi me sramota sa takvom gitarom svirati negdje live -.-= Citat =:
Izvorno postao .
flander- imaš pičkast glas :D zfks ^^ baš mis me iznenadio. samo da se gitara malicko glasnije cuje al sve je gg. jako slušljivo.. bar što se mene tice. sviđa mi se tvoja tehnika sviranja. Sigurno uživaš kvrckajuci tu gitaru :)
a fala fala :D što se glasa tice jebiga kad je kamera takva kakva je, kad bude para investiram u neki mic i neko pojačalo, ovako kako je je :D= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
btw najbolja investicija ikada, svaka kuna se isplaćuje ;)
@ Insert misliš uspoređivat me sa Claptonom ? :D I'm honord ! ^^
Basisti, kako uvježbate osjećaj za ritam ? Sad sam malo probavao jammat uz jednostavnije roots reggae stvari, tipa ovo:
http://www.allguitartabs.com/t/60158/ee ... ling--bass
Baš užasno fulavam, imam naprosto katastrofalan osjećaj za ritam :(
Nemojte samo reć metronom, ako namjeravate, već detaljniji opis procesa, i koliko često vježbate to.
ne kužim to pitanje :D
kak uvježbat da dobro sviraš ? da dobim osjećaj za ritam ? :D
pa jednostavan odgovor, vježbat i vježbat, što više to bolje, nema tu neki posebnih formula, to je jednostavno tako, trebaš si dat vremena,strpljena i truda, nakon toga dolazi nagrada ^^
Metronom.
8)= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
Probaj neku lakšu pjesmu, reggae obično ima čudan ritam. Nešto gdje samo mlatiš osminke po jednoj žici.
Da, ali kako ga točno koristit ? Da lupam po otvorenoj žici 60 BPMa, ili kolko si već namjestim, ili da sviram neku laganu skalu, tipa C major ? I jel se može na metronomu namjestit da lupa neke kompliciranije ritmove, tipa ono 3 udarca po 2 note, mislim da se to zove triplets, nisam još pohvatao sve te definicije.= Citat =:
Najbolje ti pustit tu pjesmu koju os odsvirat i svaki put kad cujes da ovaj drmne po zicama, ti udari rukomu stol ili tako nesto..
Metronom je dobar samo za izoritmicke pjesme, ak budes vjezbo heteroritmicke pjesme na taj nacin svirka ce ti zvucati malo ukoceno i nece biti onak skroz kak bi trebalo bit..
Ma dobar je metronom za sve, druga stvar šta se nakon neke prakse možeš igrati sa ritmom.
Rekli su ti već, vježba vježba vježba, slušaš dosta glazbe, tako da imaš osjećaj taj, smisao za ritam se može razviti.
[quote=Duke of Earl]I jel se može na metronomu namjestit da lupa neke kompliciranije ritmove, tipa ono 3 udarca po 2 note, mislim da se to zove triplets, nisam još pohvatao sve te definicije.[/quote:23nqgnh4]= Citat =:
Izvorno postao "McPingvin_v2.0":23nqgnh4
Metronom lupa svoje a na tebi je da recimo u vremenu 2 četvrtinke odsviraš triplet.
Malo eksperimentiraj s GuitarPro-om. Napiši neke jednostavne skladbe s tim tupletima pa pusti uz metronom ili neki jednostavan bubanj..
@blood4me
koju opremu ti imas ? gitara, pojačalo i to.
[quote=Wishmaster][/quote:2uz5um8g]= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
Imas metronoma od 200 kn vec koji ti mogu svirati triole,sinkope,16tinke, mjenjaju mjere i slicno. Ja imam neki najjeftiniji staggov,ima ulaz za gitaru, osvjetljenje ekrana,stimer,dobar response i sve moguce ritmove;)
Il si na kompu instaliraš za džaba neki program, ak vježbaš u blizini kompa.
Cort G260= Citat =:
Izvorno postao King tiger
Laney LX20r, imo sam Vox NT15H dok mi nisu ukrali..
Od pedala nemam trenutno nist, mislim kupit Crybaby i Proco RAT kad dodju ljetni praznici, posto sad apsolutno nemam vremena..
Možda malo glupo pitanje, ali kako brojite ritmove ? "Sviram" With or Without You na bassu (nejde jednostavnije od toga za početnika), uz pjesmu koja se vrti u pozadini:
[-----------------------------------------------------------------------------
[-10-10-10-10-10-10-10-10-s-5-5-5-5-5-5-5-5-s-7-7-7-7-7-7-7-7-s-3-3-3-3-3-3-3-3 I tako do kraja.
I makar uspijem nekako dobar ritam uhvatit, nemogu procijenit kad da se prebacim na drugu notu. Ako doslovno brojim jen-dva-tri-četiri-pet itd., u glavi ili naglas, vrlo brzo se pogubim, ispadnem iz ritma ili profulam ton u brojanju :(
zašto bi svirao with or without you :(
Pogledaj što piše u zagradi, kvragu.= Citat =:
Izvorno postao .
Na tabovima nikako, moraš čuti kako ide u pjesmi :)
Druga opcija: nabavi Guitar Pro i nađi tabove za njega, on ti svira :)
Možda sam krivo postavio pitanje, ja pitam kako da doslovno brojim note, tj. tih 8 udaraca po jednoj noti. Ritam je kroz cijelu pjesmu isti.= Citat =:
slušaj pjesmu pažljivo, nabi slušalice do kraja...ja tak barem radim, sve se da skužit kad se koji akord prebaci ili bass...samo treba slušat
po meni je bezveze sa slušalicama, al ono, koji mene kurac boli kako tip svira. inače ja sam najviše napredovo kad sam počeo svirat tako da bi se pustio pjesmu na zvučnike i uz nju sviram, tako najbolje mogu čut kak ja zvučim i kako bi trebao zvučat.
^Tocno ovo
[quote=Duke of Earl]Možda sam krivo postavio pitanje, ja pitam kako da doslovno brojim note, tj. tih 8 udaraca po jednoj noti. Ritam je kroz cijelu pjesmu isti.[/quote:10zy31qn]= Citat =:
Izvorno postao "McPingvin_v2.0":10zy31qn
mjera je 4/4. Znači, imaš 4 beata po taktu. Te note u tabu su osminke što znači da sviraš dvije note za vrijeme trajanja jednog beata. Dakle, 8 nota po taktu. U toj su pjesmi bubnjevi malo drukčiji jer u većini pjesama bubnjar obično mlati hat cijelo vrijeme (8 puta po taktu), a svaku drugu notu udari recimo bas ili doboš (snare).
Note brojiš na sljedeći način (broji na engleski. & izgovaraš and, naravno):
1---&--2--&--3--&--4--& <---- brojanje( crtice ne brojiš, to sam stavio radi formatiranja teksta)
10-10-10-10-10-10-10-10 <---- note
ovo gore ti je jedan takt. ritam možeš lupati i stopalom, lupaš 4 puta nogom. znači ne lupaš ovo & nego samo an 1,2,3,4.
možda zvuči komplicirano, ali nije, a ni meni objašnjavanje ne ide najbolje. gledaj lekcije vezane za ritam po youtubeu i s vremenom ćeš skontat.
EDIT: ispravljao sam par puta zbog typo-a i lošeg formatiranja teksta
Hvala puno.
što se tiče ovog problema kad prebacit akord ili ton što god već. to najbolje pustiš si pjesmu. i sad odslušaš malo ritam i tako to, i onda kreneš lupat uz pjesmu i čuješ kad se u pjesmi prebaci akord prebaciš ga i ti. tako sam ja barem počinjo, nije uvijek bilo točno prebacivanje, al nakon nekog vremena uvježbaš, i onda ti je dosta da samo piše koji je akord, ne treba ti ni koliko puta niti ništa :)
Frend neki dan kupio bass i isto ga muči ritam... ja i frend sviramo ritmički točno a on amabaš svaki puta kasni za nama.
Primjetio sam da je kod njega problem što on pocne mjenjati polje tek kada mi već zamjenimo akord. To je kod njega problem, možda je i kod tebe.
E to te vjerojatno muči jer ti još nije u prstima brzo mjenjanje polja (i mene je to u početku mučilo) ali to će ti ući sa vremenom u prste. samo treba dosta vjebe i zafrkancije sa gitarom.
Ako sam fulao tvoj problem onda ovako^^
Predpostavljam da pjesmu naravno znaš napamet. kada je sviraš moraš ju vrtiti u glavi a ne misliti kako ćeš prebaciti prste i neprestano mrdati trzalicom...
Dosta je teško objasniti ti kako to naučiti ali siguran sam da savjet "vježbaj, vjažbaj, vjažbaj" biti od velike koristi :)
i još nešto vrlo bitno. nemoj trzati samo prema dolje nego i prema dolje i prema gore :wink:
potraži si bass instrukcije od flea na youtubeu, lik je zakon i nauči te neki vrag^^
A ono, nebreš očekivati da budeš u prvih tjedan, dva, tri, pet besprijekorno odsviral pjesmu ma kak lagana ona bila.
Treba svirati svaki danSi rezultati su tu već za par mjeseci.