Vrlo rijetko čitam Eberta, uopće nisam govorio o tome nego o vašem argumentu da je recenziranje nepotrebno jer je ukus potpuno subjektivan i svi klasici koji su utjecali na razvoj filma nisu nimalo važniji od Transformersa 3.
Mišljenje recenzenta je jednako bitno kao i ono od random lika s foruma, to je jedino što ja tvrdim. Naravno, zbog određenih vještina u izražavanju koje su nužne za bavljenje novinarstvom i prisutnosti recenzije u medijima, logično je da će se autor iste više potruditi i opširno obrazložiti i argumentirati svoje mišljenje, ali na kraju se ionako sve svodi na dojam. Ako Ebert s 56 redova popljuje Skyline, a Aral u jednoj rečenici napiše da je film govno, meni je to isti kurac. Svakako ću ga prvo sam pogledati da vidim na čemu sam. Meni ne nedostaje mnogo da na imdb profilu dođem do 2500 ocijenjenih filmova, pa opet ne namjeravam mijenjati naviku postanja u ovoj temi, znači naslov + broj i to je to... A nije da nemam iskustva.
A ovo drugo nitko nije tvrdio, koliko se ja sjećam. Ako i jest, raspravljaj s dotičnim o tome, nemoj svima prišiti to.
27-07-2012, 15:18
Mirko L
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
^
27-07-2012, 15:20
Hexfire
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
No nikad me niti jedan recenzent nije nagovorio da kupim ili odjebem igru. Osim Babića sa E.Y.E :D
Bar nisam jedini kojeg je zajebo.
27-07-2012, 15:25
Duke of Earl
Ja čitam Eberta zato što ima dobar stil pisanja i argumentiranja, i zato jer nam se ukusi poklapaju u većini slučajeva pa kad on nekom filmu da odličnu ocjenu, znam da postoji velika mogućnost da bi mi se mogao svidjeti. Što naravno ne znači da ima dosta filmova koje je Ebert popljuvao, a meni su i dalje vrhunski. U principu tako i postupam s kritičarima svega, nađem one koji imaju ukus i mišljenja slična mojima pa mi je malo lakše odabrati filmove/knjige/igre/glazbu među milijardu dostupnih.
27-07-2012, 15:27
Wizard
Al iopet da ljude nije briga za mišljenje kritičara vjerovatno nebi imali posla. Mislim da je to dosta bitna profesija u umjetnosti općenito, al niko ne tvrdi, bar mislim, da su kritičari nepogriješivi, ili posve objektivni, i izvlačenje ocjena kritičara kao što je i pokrenulo ovu raspravu je posve glupo. Nije da njihovo mišljenje vrijedi više od nečijeg drugog, al mislim da se znaju bolje o svojim izrazit i time mogu zainteresirati ili odbiti neke ljude od nekih filmova i to e to.
27-07-2012, 15:29
Sgt. Bull
Ne postoji niko ko može bolje znati od tebe šta tebi valja i šta tebi odgovara.
27-07-2012, 15:32
Kid A
Pa eto, ipak postoji hrpa ljudi koji nisu u stanju sloziti vlastito misljenje dok ne procitaju jedno 5-6 recenzija
27-07-2012, 15:32
Sgt. Bull
Takve ljude treba žaliti...
27-07-2012, 15:36
MILF hunter
Pa to je to. Kao novinar, moraš biti sposoban izražavati se bolje od većine iz rulje. Kao da forumaši s pc playa ne bi bili opširniji u svojim osvrtima da im je to posao i da ih plaćaju za to. U biti, te recenzije mi imaju smisla jedino nakon gledanja, mada ni tada nemam nekog interesa za čitanje istih. Radije pročitam komentare na pc playu, nego Ebertove i one na imdb, valjda je do toga što su mi oni potpuni stranci pa se ne mogu uključiti u izravnu raspravu s njima. Svaka čast njemu na Pulitzeru, ali, recimo, kad guglam 'top 10 horrors of all time', svaki od tih anonimaca s neta koji je radio na listi, a nije ni kritičar ni novinar, dat će mi nešto kvalitetno za gledanje i iskreno, više sam filmova otkrio tim putem nego čitajući nekakve kolumne kritičara iz američkih novina.
27-07-2012, 15:38
Wizard
Al neko drugi neće googlat nego će uzet novine i pročitat kritiku neku i na temelju toga pogledati film, nisu svi isti, i to nema veze s njihovim mišljenjem, bar ne nužno.
27-07-2012, 15:40
MILF hunter
Pa ok, al' u svakom slučaju će uvažiti tuđe mišljenje, bilo da je s neta, bilo da je iz novina. Samo kažem da mi mišljenje Eberta nije ništa bitnije od tih anonimaca koje sam spomenuo, a u koje spadamo i mi.
27-07-2012, 19:58
Aerial
Imao sam seminar na temu recenziranja filmova, samo da ga nađem :(
Relativno nepoznata "romantična zombie komedija" o liku koji se probudi kao svjesni zombi i pokušava pronaći svoju zaručnicu. Po putu upozna još jednog inteligentnog zombija i hrpu idiota koji ih žele ubiti...
Zvuči zanimljivo, ali je u realizaciji ispalo slabašno. Pada na pamet nekakva usporedba sa "Shaun of the Dead", ali neće ići... Skoro svaka scena je puna preglumljivanja i kreveljenja tako da 90% vremena imate osjećaj kao da gledate nekakve YouTube filmiće. Na kraju ovaj romantični dio ispada još i najzanimljiviji, mada na njega otpada nažalost svega par minuta... ostatak je kmeeee.
Kažu da je trojka smeće, pa izgleda da tu stajem sa serijalom.
28-07-2012, 00:52
Sonic_Moronic
Free asian sex :pray:
28-07-2012, 00:59
Aerial
WTF :pray: :pray:
28-07-2012, 09:28
šcer od SAVE BAĆIĆA
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Inače, Batman Prometheusu nije dostojan donijeti čašu vode. Isto vrijedi za Ridleya i Nolana.
:rotfl:
28-07-2012, 09:50
Dreamer Deceiver
najgore od svega tako je i trebalo završiti po meni, a ne da alien odmah iskoči :(
28-07-2012, 11:39
MILF hunter
The Exorcist
Prince of Darkness
Nisam ih dugo gledao, 2 omiljena horror filma.
28-07-2012, 13:10
IgGy
Pogledao betmena sinoć...
8/10.
Tom Hardy će vjerojatno bit jedan od najvećih otkrića Hollywooda, osim ako ga ne pojede slava/droga/alkohol, štogod. Nisam očekivao da će Baneov lik biti razvijen više od divljeg nabildanog orangutana, no Nolan me iznenadio. Ipak, nije ni blizu Ledgerove izvedbe Jokera. Štoviše, Hardy mi je djelovao daleko bolje u Warrioru.
Da ne zvučim poput "opakog sveznajućeg filmskog kritičara", ovo je isključivo subjektivni dojam.
28-07-2012, 13:31
hansi
tom hardy mi je bio odlican u bronsonu, jeben je glumac
28-07-2012, 13:48
Sgt. Bull
Hardya je već jela droga i alkohol. Lik je bio teški narkoman i delikvent prije nego se počeo baviti glumom...
Ne znam po koji put već ovo gledam...jedan od meni najdražih SF-ova..
9/10
28-07-2012, 14:29
IgGy
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Inače, Batman Prometheusu nije dostojan donijeti čašu vode. Isto vrijedi za Ridleya i Nolana.
Ne bih išao tako daleko. Što se usporedbe Scotta i Nolana, to stoji. Scott je neusporedivo veći filmaš od Nolana koji ga doduše vrlo lako može nadmašiti. Nolan je još uvijek mlad i pun ideja i potencijala.
Što se tiče usporedbe Prometheusa i Batmana... Prometheus mi je vrhunski film, bez obzira što kritike rekle, no da je bolji od Nolanovog Batmana, teško. Jako teško. Prometheus mi čak ni kao Alienov prequel nije na razini kakvu sam očekivao, ali mi je recimo jedan od boljih sci-fi filmova u zadnjih nekoliko godina. Primjerice, neusporedivo bolji od Avatara.
Prometheus nije uspio likove dovoljno povezati s gledateljem, a je li to Scott učinio namjerno ili nenamjerno, to ostavljam njemu. Film jednostavno nema svoju "Ripley", kao što je ima Alien, ili kao što je Batman imao Jokera i Banea. Recimo, Batman mi je uvjerljivo najmanje uvjerljiv lik u cijeloj trilogiji.
28-07-2012, 14:40
šcer od SAVE BAĆIĆA
Prometheus je vizualno zanimljiv film i solidno zabavan.Može se pogledati nekoliko puta .Ali je isto tako jedan od glupljih , nelogičnijih i uvredljivijih za za zdravu logiku i prosječnu inteligenciju .Ne pamtim kada sam gledao gluplji visoko budžetni film .Likovi su jednostavno kreteni , radnja puna rupa , gluma po ničemu posebna itd.
28-07-2012, 15:00
W3DR4N
= Citat =:
Izvorno postao šcer od SAVE BAĆIĆA
Ne pamtim kada sam gledao gluplji visoko budžetni film .Likovi su jednostavno kreteni , radnja puna rupa , gluma po ničemu posebna itd.
Ajde, nije baš toliko loš Nolanov Batman kako ti tu pišeš. U najboljm slučaju je jednake kvalitete Ghost Rideru. Dva.
28-07-2012, 15:05
šcer od SAVE BAĆIĆA
Istina boli , zar ne ?
28-07-2012, 16:07
IgGy
Nije Prometheus glup film. Daleko od toga. Ako ga gledam samo kao prequel tada mi je odličan sci-fi koji je apsolutni vrhunac doživio samim svršetkom filma. Svršetak možda nije savršen, ali ne bih ga mijenjao.
Doduše ako zaboravim da je prequel i ako ga postavim uz bok Scottovom i Camoronovom Alienu, Predatoru, Districtu 9, nije na istoj razini.
Nolanov Batman mi je s druge strane nadmašio žanr "akcijskog junaka" i smjestio se među opako dobre akcijske trilere. The Dark Knight (drugi dio) mi je uz bok primjerice Mannovoj Vrućini. TDK Rises mi ipak nije na toj razini iz razloga što se Nolan morao posvetiti svršetku trilogije, i zato je veliki dio filma otišao na Gotham, Banea i ostale likove frašize za koje je morao naći mjesta.
28-07-2012, 16:13
šcer od SAVE BAĆIĆA
= Citat =:
Izvorno postao IgGy
Nije Prometheus glup film. Daleko od toga.
Neda mi se o svemu pisati jer gluposti i nebuloza ima za cijeli esej.Ako ti se da pogledaj ovu rječitu curu .