The Lord of The Rings: The Return of The King - Special Extended Edition
http://ecx.images-amazon.com/images/...500_AA300_.jpg
Možda jedini film od preko 4 sata u kojem mogu ovako uživati :D
10/10
Evo maksimalnog rejtinga pa raspravljajte :D
Printable View
The Lord of The Rings: The Return of The King - Special Extended Edition
http://ecx.images-amazon.com/images/...500_AA300_.jpg
Možda jedini film od preko 4 sata u kojem mogu ovako uživati :D
10/10
Evo maksimalnog rejtinga pa raspravljajte :D
Sonic je u pravu.
Jel bi auto odnijeli na generalku automehaničaru ili vrtlaru?
Filmovi su danas opasni, ako nemaš iskustva pojedu te živog.
Eto, sad si rekao glupost... Automehaničar ima iskustva i zna popraviti auto... Kritičar predstavlja ovog vrtlara, zna voziti auto, zna kako auto izgleda, vjerojatno zna i gdje su svjećice ukoliko je benzinac, ali nema iskustva u popravljanju auta niti će ikad znati napraviti dobar posao kao automehaničar koji od tog posla živi.= Citat =:
Izvorno postao Aerial
Kritičar zna pogledati film, ali daj mu da napiše scenarij, daj mu da napravi koreografiju, daj mu kameru u ruke, pa da se svi smijemo...
Da, jer su ukus i poznavanje mehanike ista stvar. I 'dobar' ukus imaju samo filmski kritičari iz Chicago Sun Timesa :/= Citat =:
Izvorno postao Aerial
ten who was mehaničar= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Nema veze takva usporedba, ali jednostavno se svodi na - da želim pogledati neke dobre westerne, prije ću uzeti u obzir mišljenje nekoga tko prati taj žanr od njegovog osnutka nego nekog tko je samo gledao Clintove filmove. Ja ne mogu pojmiti ovo vaše "NE RAZUMIJEM ČEMU LJUDI RECENZIRAJU MEDIJE, SVE JE IONAKO SUBJEKTIVNO". Nitko ne tvrdi da je sveto mjerilo ukusa, ali pošto ne živimo 500 godina moramo profiltrirati što ćemo konzumirati na neki način.= Citat =:
Izvorno postao Aerial
Ti imaš nešta protiv Clinta? Punk!
Postoji cijeli niz stvari, uglavnom tehničke i strukturalne prirode, koje kod filma 90% običnih gledatelja ne primjećuje niti ih je briga za to. Što je sasvim ok.= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Međutim, netko tko se kuži u teoriju filma, odnosno kvalitetan kritičar, zna o čemu se radi (sad ne bi ulazio u to tko je poimenice kvalitetan, a tko nije). Ofc, "generalka" se kod filmova uvijek izvodi iz veće baze kritičara, ne iz jednog ili njih 10. Ako njih 500 primjeti iste stvari u filmu, onda je to to.
Govori se o western Clintu, ne Dirty Harryju. PUNK!= Citat =:
Izvorno postao Xero
Volim ja Clinta, ali kad vidiš filmove poput Unce upon a time in the west povećaju ti se standardi.
Clint je uvijek isti.= Citat =:
Izvorno postao Devil Dog
@Sonic...
Ako sam u 25 godina (- recimo 10 dok još ne znaš otići sam do videoteke / skinuti film), uspio pogledati praktički sve što valja (osim par korejskih, japanskih i francuskih uradaka koji čekaju svoj red), znači da zbilja ne moraš puno toga filtrirati. Koliko dobrih filmova postoji? A koliko dana ima 10-15 godina života, da svaki dan (ili svaki drugi, treći dan) pogledaš samo 1 film...
@Aerial...
Dobro, to se slažem da oni paze na detalje, ali takvi detalji su rijetko kome bitni. Evo detalj popravljanja kralješka iz Betmana, lol, neki će zamjeriti, mene apsolutno boli qurac i ne narušava mi dojam filma. Isto sa umjetničkim dojmom kakav furaju korejski filmovi, apsolutno rulaju igre kadrovima i bojama predmeta u sceni, lijepo je vidjeti takve detalje, ali nije element zbog kojega hoću ili neću pogledati film i uživati u njemu. Takve detalje ću sam primijetiti ili fulati, ne treba mi kritičar skrenuti pažnju na njih.
To što tvrdiš da si pogledao sve što valja pokazuje koliko najvjerojatnije nemaš pojma o čemu pričaš. Koji je najstariji film koji si pogledao?
Za filtriranje ti ne treba filmski kritičar, dovoljan ti je netko tko je upućen u žanr. Also, radije pogledam film koji se na kraju ispostavi kao loš, jer je cijela poanta osvrta upravo to vlastito mišljenje, a njega jedino možeš steći nakon što i sam pogledaš film, a ne vođenjem za tuđim mišljenjima.= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
Metropolis.= Citat =:
Bar mislim da je najstariji, ne znam po godinama kak su izlazili, nitko normalan ne zna.
A OTKUD ZNAŠ da si pogledao sve što valja?
Inače, Morcheebin album Fragments of Freedom je jedan od njihovih najprodavanijih, iako su ga kritičari popljuvali. Za koga se onda radi glazba, za kritičare ili fanove? Hoćeš li prije poslušati mišljenje prosječnog obožavatelja Morcheebe ili nekog školovanog kritičara?
Tražim po internetu, forumima, IMDBu (ne po ocjenama, čitave liste filmova po žanrovima), ima filmova koje nisam gledao i za koje trenutno nisam raspoložen te čekaju svoj red, ali sve ih je manje i manje te doslovno teško nalazim "novi" film koji bi pogledao.
EDIT:
Dok u društvu gledam ono kaj se skine, ne biram i boli me qurac. Zato dođem sa Detentionom i 0/100 ocjenom :(
Ne kužim koji bi se iole bitan kritičar bavio potpuno nebitnim bendom i albumom.= Citat =:
Izvorno postao MILF hunter
Recenzirao je i Ebert hrpetinu smeća, to vjerojatno dolazi s viškom slobodnog vremena kad ti je bit posla pisanje o filmovima/glazbi...
Ne kužim koji su to iole bitni kritičari i kome su oni uopće bitni .Vjerojatno ljudima bez vlastitog mišljenja i ukusa .= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
"Ja sam najpametniji, imam savršen ukus, što će meni druga mišljenja u životu"
:(
Jebo vas, nikada ne škodi pročitati lijepo obrazložene stavove da si čovjek malo proširi vidike. Ne moraš se složiti s nečijim razmišljanjima, no barem vidiš da ima ljudi koji sasvim drugačije doživljavaju istu stvar pa te i to može potaknuti na nekakva razmišljanja. Ne znam, šira slika, ovo-ono. Bitna stvar u životu.
O dojmovima se raspravlja nakon gledanja, ne prije.
Pretpostavljam da Weky trolla kao i uvijek, ali poznajem ljude sa stavovima poput onog iz njegovog posta koji je i potakao čitavu raspravu i to je žalosno kako su neki cijepljeni od toga da imaju osobni sud o nečem. Ebert je napisao ovo, Ebert je napisao ono. Koga boli kurac za ono što je napisao netko tko nema nikakvog doticaja s filmovima, osim što ih voli gledati, kao što ih voli gledati i ostatak puka? Odnosno, ne vidim zbog čega bi netko na temelju njegovog mišljenja unaprijed stvarao sud o nekom filmu. I ajde da se tu citiraju komentari od dvadesetak različitih kritičara, ali stalno jebeni Ebert, kao da je njegovo mišljenje svetinja.
Ja o filmovima eventualno raspravljam s prijateljima, ali da ću ići čitati dojmove potpunih stranaca s kojima ne mogu izravno raspravljati, baš i ne. Zašto bi me zanimalo kako se film svidio nekom Damienu iz Oklahome? Ne vidim smisao u tome.
Pogledao Godfather.
0/10
Bolje da sam 2 put pogledao Strippers vs Warewolfs.
Vrlo rijetko čitam Eberta, uopće nisam govorio o tome nego o vašem argumentu da je recenziranje nepotrebno jer je ukus potpuno subjektivan i svi klasici koji su utjecali na razvoj filma nisu nimalo važniji od Transformersa 3.
ROFL, pa kakve veze iskustvo s filmovima ima sa ičim. To je kao da mladiću od 15 godina i starcu od 80 daš dvije zdjelice, jedna plave i jedna crvene boje da vidiš hoće li starac bolje raspoznati jer je boje gledao puno duže nego mladić lol.= Citat =:
Kao prvo, njegovo iskustvo ne znači ništa ako drugi gledatelji imaju drugačiji ukus.
Uostalom, ako je on ''ekspert'', što znači da je filmove duže gledao i bolje hvata ''srž'' od njegovih pratitelja, ne znači li baš to da neće dijeliti njihov ukus. Ne nalaže li onda logika da će prosječan gledatelj više ukusa dijeliti s nekom random osobom na netu? Huh?
Ti misliš da je seksualnost subjektivan ukus.
Izbjegavaj temu.
Pa je nepotrebno kad ću pogledati film odnosno odigrati igru ma što god neki kritičar ili recenzent rekao, te sam donijeti sud o kvaliteti proizvoda. Najmanja devijacija između ukusa od kritičara i ukusa od potrošača može stvoriti OGROMAN gap. Čak da je i kritičar/recenzent 100% objektivan, malo znači objektivno savršena igra ako baš tebi, subjektivno, ne paše neki gamebreaking detalj.
Evo konkretno kod filmova, malo mi znači što je većini Odbjegla Nevjesta objektivno kvalitetan film, ako ja organski ne mogu smisliti Steve Martina. Ili kod igara, dečki mi se kunu kako je Guild Wars 2 savršenstvo, i objektivno prema viđenome moram priznati da ima impresivnih featura i noviteta za taj žanr, ali meni i dalje izgleda kao hrpa dreka te sam 100% siguran da je nikad neću igrati.
Recenzent mi može dignuti hype za igrom i to im priznam, svatko može biti pismen, ali ne može svatko biti rječit, tako da definitivno je potreban određeni talent za to. No nikad me niti jedan recenzent nije nagovorio da kupim ili odjebem igru. Osim Babića sa E.Y.E :D
EDIT: Kako tema napreduje, ubacilo mi se par postova :D Ovo je na Sonica reply :D