Ovih dana sam malo počeo slušat Amon Amarth. Uber bend, super su mi Death in Fire, Runes to my Memory, Pursuit of Vikings, With Odin on our Side, itd.
Printable View
Ovih dana sam malo počeo slušat Amon Amarth. Uber bend, super su mi Death in Fire, Runes to my Memory, Pursuit of Vikings, With Odin on our Side, itd.
Amoni su mi najbolji bend :)
Poslusaj Victorious March, meni najbolja njihova pjesma
Opla, još jedan? :wink:= Citat =:
Izvorno postao Mafioso
Amarthi su genijalan bend, heggov vokal ftw, pjesme ftdw, ma sve super. Ako ikako možeš nabavi Wrath of the Norsemen DVD, preodličan koncert.
Ovo ti je playlista, imaš uvježbanu ekipu vikinga koja dolazi na intro i par pjesama još pa se bore na stageu. Ludnica! :pray:
1. Intro
2. An Ancient Sign of Coming Storm
3. Pursuit Of Vikings
4. Ride For Vengeance
5. Masters Of War
6. The Last With Pagan Blood
7. Once Sealed In Blood
8. Bastards Of A Lying Breed
9. Fate Of Norns
10. 1000 Years Of Oppression
11. Vs. The World
12. North Sea Storm
13. Releasing Surtur’s Fire
14. Annihilation Of Hammerfest
15. Friends Of The Suncross
16. Bloodshed
17. Amon Amarth
18. For the Stabwounds In Our Backs
19. Where Silent Gods Stand Guard
20. Bleed For Ancient Gods
21. Victorious March
22. Death In Fire
Šteta što nema pjesama The arrival of the fimbul winter i With Oden on our side. Amon Amarth je uz Thyrfing NAJBOLJI viking metal bend ovih dana. Ensiferum bi bio odličan da je Jari ostao, no i ovako prolaze, premda su dosta zaostali. otišla je i Meiju Enho, pa se bojim da se ubrzo ne dogodi raspad. Nedajte bogovi!
Onda, preporučavam ti Mithotyn, najviše potcijenjeni viking metal bend ikad. Izdali su tri albuma, od kojih je svaki savršen, ja izdvajam King of the distant forest. OBAVEZNO poslušaj!
genijalci u ritmu, melodiji, žestini :pray:
Poslušao sam Old Rover od Mithotyna, super je, a Wrath of the Norsemen DVD super zvuči, vjerojatno ću ga kasnije nabavit.
Inače ne slušam previše W1k1n6 metala (ali ovih dana sve više), uglavnom powah metal, melodeath, alternative metal, neš malo symphonic metala, itd.
Wrath of the Norsemen ima 3 DVDa na kojima je 5 koncerata...= Citat =:
Izvorno postao FireSpirit
Imam original ^^
bas i nisu nest posebno.= Citat =:
Izvorno postao FireSpirit
svaki album bar meni nakon pola mi postane monoton i dosadnjikav.
neznam koliko je podcjenjen jer koliko znam nije.
Faulkenbach je slican im.
Naravno niti jedan "viking" bend se ne moze mjerit sa Arkonom.
ima sve ono sto bi svaki """"viking""""" bend trebao imat.
Narodnost, smisao, tradiciju, jezik, melodicnost, zvucnost, ritam...
Ujedno meni rusi imaju najbolji folk-metal elemnt kao i najbolji hard rock i black metal opcenito. Ostali su duplo nize. Naravno tu ulazi i ukrajna, bjelorusija i poljska jer svi imaju vise naglazen taj tradicionalni element i tekstovi su im preodlicni, naravno kad se nadje prijevod na engleskom.
...nisu ni meni ništ posebno,dosadi brzo...meni je.
Pred koji dan otkrih vrlo ugodno iznenađenje za moje glazbeno nepce. Bend imenom PAGAN ALTAR. - mješavina doom-a i nwobhm. Mislim da će se jerry-u jako svidjet jer su slični kao sabbath, ali imaju svoj unikatni sound. Eo jedne (jedine :( pjesme koju sam na jubiou našao), ali nabavio sam (iako teško) par njihovih albu,ma.
Joj da, link:
LINaY2_ix0Q
odslušo pjesmu,istina zvuće slično ko sabbathi,al opet su drukčiji :)
vokal je oke,ništa posebno poput ozzya :D :D :D
sve u svemu ty outmind ;)
od vikinga...Ensiferum i Amon Amarth su mi predobri za sada...pokusavam nabaviti sto vise bendova sa tom tematikom kako bi ih sve posluso ljepo :D
trenutno bathory ...
EDIT:sto se Ensiferuma tice, meni je osobno bolji Petri neg Jari, nekako vise viking ugođaja...
Pošto slušam i metal i to samo određenu vrstu metala,naravno bendove koji znaju stvarati dobru lako upamtljivu mjuzu...
od metal bendova slušam: Metallica,Iron Maiden,Europe....
ja baš i ne shvaćam tvoju definiciju Metala :o
recite kaj da skidam. aktivirat cu si s pcp cda flat 24sata
moze i linkovi za DL
zabranjeno...
@morgy
također,ono napisao je neko njesra o definiciji metala...
Imam filing da ni sam ne zna kaj oće reč.= Citat =:
Izvorno postao Morgoth
Nego, u zadnje vrijeme dosta slušam Dream Theater. Pull me Under mi je super stvar :)
onaj lik mi ima stvarno pregay glas u nekim stvarima, ali zato mi je prejeben njihov album Images and Words...
another day :pray:
Evo baš uspoređujem Images and Words i Systematic Chaos i vokal se dosta razlikuje (bar meni) iako na oba pjeva LaBrie. Na Images and Words lik ima predobar glas, baš mi je super, dok je na Systematic Chaos dosta lošiji, al svejedno mi je dobar :)
znam šta sam htio reć,ali je to teško za objasnit....poprilično sam weird i twisted osoba,pa me nerijetko ljudi gledaju ko da sam sa marsa i ne kuže kaj sam htio reć= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Moja definicija metala je naglašenost gitare,riječi koje imaju značenje,pjevač mora imat sluha i melodičnost glasa za pjevanje metal pjesama....
to bi morao uzet više vremena da objasnim šta točno mislim,a ja nemam vremena ni za što.....
Ja te kužim i u potpunnosti se slažem. Svaka čast ljudima koji vole black, death, funeral doom i kaj ti ja znam kaj, ali po mojim standardima to ne potpada u metal kategoriju.
dajte onda na PP, debeli_zg@hotmail.com, ili xf: debeli1975= Citat =:
Izvorno postao Jerry
mislis ne spada u heavy metal kategoriju= Citat =:
Izvorno postao Outmind
nego gdje? u techno?= Citat =:
Izvorno postao Outmind
ajde nek se neka dobra dusa javi :(= Citat =:
Izvorno postao Strelok
točno to, potpis= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Iced Earth :pray:
Zvuči super ^^= Citat =:
Izvorno postao axe_wild
Sluša itko Kataklysm?
Meni su odlični, najbolji album je definitivno Serenity in Fire, a naj pjesme As I Slither, Serenity in Fire i Crippled and Broken.
Serenity In Fire jest odličan album, ali druže, daleko je od najboljeg!= Citat =:
Izvorno postao Mafioso
Jesi slušao Sorcery ili Epic: The Poetry Of War, te Victim of this Fallen World?
To su mi genijalni death metal albumi, to poslušaj. Na Serenity In fire albumu mi je definitivno najbrutalnija pjesma The Ambassador Of Pain, s uvodom iz filma Put prema Iskupljenju (Road to Perdition).
:wink:
sta se ovom nitko ne veseli? o.O= Citat =:
Izvorno postao axe_wild
Jel itko čuo za Alestorm (a.k.a. Battleheart)?
Odličan škotski band, zvuče kao kombinacija power i folk metala, s pir4tskim lyriscima. U siječnju im je izašao prvi album (Captain Morgan's Revenge) - imam taj album i genijalan je!
Evo par njihovih pjesama :
Wenches and Mead
Captain Morgan's Revenge
Over the Seas
Pregledavao sam neke recenzije njihovog albuma, i dosta ljudi kaže da će iz ovog nastati pirate metal. Pa ako postoji viking metal, zašto ne bi postojao i pirate metal?
Drink up, me hearties!
True scottish pirate metal ftw!
Prije mjesec dana sam nabavio album i 2 EPa od njih, predobro...
Najbolja pjesma Captain Morgan's Revenge :ave:
Ak jos niste culi "novu sepulturu", uploadao sam par pjesama sa albuma koji uskoro izlazi...
Cavalera Conspiracy - Inflikted
Enjoy ;)
dal je nightwish gothic?zar nije simpfoni(opera)
"A precise definition for Nightwish’s musical style is disputed. The band has been suggested as being part of the genres gothic metal, symphonic metal, and power metal."
ja se uglavnom koristim s Encyclopaedia metallum u definiranju žanrova...uglavnom rekoh...
Šta je, nitko osim mene i axe_wilda nije čuo za Alestorm?
Alestorm?
folk/power metal band iz Škotske? pirate metal?
moze mi neko preporucit neki dobar melodic death band da nije In flames ni Boddomi
Arch Enemy, ako ti ne smeta ženski vokal (iako je meni trebalo 2 dana da skužim da je to žensko). Poslušaj Rise of the Tyrant, to im je najnoviji i najbolji album.
Amon Amarth, ako voliš viking metal. Najbolji albumi su Versus the World, With Odin on our Side i Fate of Norns. Naj pjesme : Pursuit of Vikings, Fate of Norns, Runes to my Memory, Gods of War Arise i Death in Fire.
Poslušaj Dark Tranquility, ne znam puno o njima, ali imaju dosta dobrih pjesama.
Dark LunacyS(symphonic death metal) isto nisu loši, naj pjesma je Heart of Leningrad. O njima isto ne znam puno, imam samo jdan album.