a naravno da je tesko, kao i svaki instrument. al pocni ucit, gg je.
Printable View
a naravno da je tesko, kao i svaki instrument. al pocni ucit, gg je.
Ja bi reko da je klavir dosta laksi od gitare, ali nebi reko da je lagan, dost je tesko za naucit, ali ako neko tek se upusta u glazbu preporucam klavir jer se puno brze uci i brze se vide rezultati... Ja sam za elisu naucio za 2h tako negdje, dok sam na gitari riff od 20sec eddia van halena ucio negdje tjedan dana skoro.. :S
nisi ucio elizu nego si ucio prvi stavak iste. nauci cijeli fur elise i onda usporedi sa riffom van halena.
= Citat =:
Izvorno postao TeraBajt
_mVW8tgGY_w
Znaci znam sve ovo do 2:18... to sma naucio za 2 sata..
z_lwocmL ... re=related
Ovo sam u tjedan dana naucio prvih 34 sekundi.. S tim da piano nisam nikad prije u zivotu svirao, dok sam gitaru prije toga svirao godinu dana....
U svakom slucaju je piano lakse, ne vidim po cemu bi opce piano biti tezi?
Bitno je da su prsti "usvirani" za oba instrumenta, za to na pianu treba cca. 3-6 mj. dok na gitari treba barem godina i pol..
ne mozes porediti elisu sa riffom halena jebote. postoji razlog zasto se ljudi skoluju 10 godina za klavir kao i za gitaru. to su dva razlicita instrumenta, s time da ti meni usporedjujes tezinu klasicne skladbe i rock rifovlja. ako vec ides to poredjivati poredjuj jednake skladbe.
Ja sam govorio sta je lakse za pocet svirat..
Na klaviru se brze uci zbog toga sto je lakse gadjati note i zato sto za neke osnovne pjesmuljke ne treba neka velika tehnika..
Dok je na gitari upravo suprotna stvar..
Govorim iz iskustva, mozda je to samo meni tako bilo, stajaznam, mozda sam izravni mozartov potomak O:
Uhuuu, sexy :D.... Lijepo odsvirano, svaka čast :D= Citat =:
Izvorno postao LorlonWarrior
@ spika oko gitare/klavira
svaki instrument je težak onoliko koliko si pojedinac postavi granice.
doduše gitara je posebna zbog nekih stvari koji neki nikad pravilno nenauče, vibrato, bendanje i ostala sranja.
evo kak radit vibrato
Kako lik brutalno svira, inace vibrato opce nije tezak, to je pocetnicka tehnika i to bi bar trebalo bit lagano..
Ali za razliku od klavira gitara treba puno vise preciznosti u tehnici nego piano, tam sam trebas sluha i malo teorije(i kod gitare toga treba) a tehnika nije toliko teska za usavrsit..
probaj svirat exodus pa mi pricaj o preciznosti.
Any starting tips? :(= Citat =:
Izvorno postao TeraBajt
da zato i 95% gitarista ima očajan vibrato?= Citat =:
Izvorno postao blood4me
@bebin video, lol, prvo sam mislio da je lik neki retard, al kad je izvalio ono o metallici... :pray:
"kirk hemmet should be in band with santana"
inače ovo je vibrato
inače dosad nisam vidio nijedan cover cemetery gatesa, da je ovaj prvi riff odsviran isto ko što ga je dime sviro, najgori mi kad neki(poput onog tipa iz dream theatera) ne rade legato na ona 3 tona između PManja i tih bolesnih vibrato pincheva, već ih odtrzaju, totalno ubija riff :(
a uci akorde u prvoj poziciji, lagane pjesme tipa let it be i tako to. uglavnom sviraj sta ti se svidja. nemoj se previse opterecivat teorijom, vazno je da prvu godinu razvijes tocnost i dinamicnost.= Citat =:
Izvorno postao Maja
http://www.box.net/shared/6q0e9m0r21
evo mog defektnog covera cemetery gatesa, tu i tamo mi se zalomi koji greška, ali bože moj. inače vibrato neželim komentirat :(
P.S. i da, oni tapped harmonici na kraju zvuče fantastično na mom strat like lame washburnu, zar ne?
Got it. Danke :3= Citat =:
Izvorno postao TeraBajt
ajde da se vratim na onaj video. frajer se samo sprdači iz Fred Dursta i njegovih avsm gitar skils
svidja mi se : )= Citat =:
Izvorno postao .
thx \o/
Ja i frend kupujemo Bass, Yamaha RBX, neznam točno koji je model, ali nije ni bitno s obzirom da smo ga dobili za 400 KN, a kolko čitam na netu, svi modeli su prilično solidni. Udijelite par savjeta za početnike. I još par pitanja/zamolbi:
1. Preporuka ili link na nekakav dobar vodič za potpune početnike, bilo u pisanom ili video obliku.
2. Kakvo pojačalo nam treba samo za vježbanje, i kolike su cijene takvih pojačala, po mogućnosti rabljenih ?
3. Na koji još način možemo dobit zvuk, osim direktnog uštekavanja u pojačalo i stvaranja buke, za slučaj da se njegovi ukućani požale. Nešto sam čitao o spajanju na slušalice, kak to funkcionira ?
4. Jel bi se dao bass spojit na običnu stereo liniju, ili pojačalo od kućnog kina, s obzirom da bass dobivamo danas/sutra, a pojačalo kupujemo tek za tjedan dana, pa da možemo vježbat malo i prije tog. Kvaliteta zvuka nije bitna za tih tjedan dana, glavna briga je da ne skurimo nešto.
Unaprijed hvala na odgovorima. Ako se sjetite još nečeg pametnog u vezi ovog, slobodno napišite.
= Citat =:
Izvorno postao .
Ja bi preporučio prvo da naštimaš gitaru jer se točno čuje kad sviraš na cleanu da ti G žica na četvrtom pragu ne zvuči ko B prazna :D
@duke of earl rokni si malog tranzistorca, imas tog za kupit jeftino, a i nije ti neka dilema kad svi zakurac zvuce : )), i gledaj da straga ima headphones rupu za debelu bananu. i gg.
Uštedio sam 4 soma (hvala rođacima i skorašnjem Uskrsu) i sada bih trebao el. gitaru, pojačalo, po mogućnosti ako bi se moglo i pedalu i kabel za gitaru do te cifre. Sve to nemora biti novo, može biti i rabljeno, sve dok je oprema kvalitetna.
da, to je nevjerojatno kako mi ta žica nedrži štim, vjerojatno zbog silnog izdrkavanja u kombou tapped harmonic+tremolo ^^= Citat =:
Izvorno postao LorlonWarrior
vidio sam prije nešto vremena blade standard texas za 2.6k, kažu da je ubojita gitara, trebo bi tak neš upecat. kabal ti je nekih <100 kn. što se pojačala tiče to ti nebi znao savjetovat, al ja imam malog tranzistorca, roland cube 30, prilično je oke, a može bit i glasan ak zatreba. also, pedale nekupuj dok ne središ dobro pojačalo.= Citat =:
Izvorno postao hrčak
Gdje mislis kupovat?= Citat =:
Izvorno postao hrčak
Cort G260- oko 3k kn, ima duncan magnete, ima brutalno nizak action, ima singlove na necku i na middlu i jedan hum na bridgeu koji se pretvara u singlecoil sa push pull potom, ima wilkinson tremolo i locking mašinice i finish je presavrsen... Gitara nakon 1 setupa zahtjeva ništa doštimavanja'n'sheez
Da nebi bilo da hvalim svoga konja: prije nego sam se doselio tu u madjarsku, nastimao sam gitaru i svirao, nakon toga sma tu doso i bio 3 mj.; vratio se u hrvatsku i gitara je ostala u štimu točno onako kako je bila i prije 3 mj. :pray:
Sad za pojačalo i pedalu..
Ja da kupujem ja bi uzeo 2 kvalitetna gitarska kabla i Cry Baby wah pedalu i svirao na kompu..
Ako to nije opcija onda bih kupio OVO, brutalno LAMPAŠKO pojačalo, eh što bi dao da je tako nešto bilo kad sam ja kupovao gitaru..
I taman ti ostane para za trzalice i kabel..
To ti ja preporučam da uzmeš ako sviraš neki hard-rock, rock...
Ako misliš teški metal, onda ti preporučam da uzmeš neku gitaru sa 2 humbuckera..
1. Preporuka ili link na nekakav dobar vodič za potpune početnike, bilo u pisanom ili video obliku.
http://www.studybass.com/lessons/basics/
^Tu
2. Kakvo pojačalo nam treba samo za vježbanje, i kolike su cijene takvih pojačala, po mogućnosti rabljenih ?
PROČITAJ OVO
3. Na koji još način možemo dobit zvuk, osim direktnog uštekavanja u pojačalo i stvaranja buke, za slučaj da se njegovi ukućani požale. Nešto sam čitao o spajanju na slušalice, kak to funkcionira ?
Ono gore ^
4. Jel bi se dao bass spojit na običnu stereo liniju, ili pojačalo od kućnog kina, s obzirom da bass dobivamo danas/sutra, a pojačalo kupujemo tek za tjedan dana, pa da možemo vježbat malo i prije tog. Kvaliteta zvuka nije bitna za tih tjedan dana, glavna briga je da ne skurimo nešto.
Bi.
Ja sam u početku gitaru vježbao tak da sam ju ukopčo u liniju, ali sam na kraju skurio zvučnike, tak da preporučam onu gore soluciju ^
Srryte za dablpost, sjebo sam se O.o
Svejedno si bolji od većine nas ovdje. Koliko dugo sviraš?= Citat =:
Izvorno postao .
1. ovo je samo moje mišljenje, a i svako bi vam na ovo mogao odgovoriti drugačije. za početak trebate dobiti koordinaciju ruke na vratu i na trzanju, također vazno je pravilno drzanje ruke na vratu. Za drzanje ruke po meni najbolje je pogledat klasične gitariste, znači palac iza vrata, lakat nije uz tijelo i prsti su ko u mačke. A za kordinaciju je najbolje za pocetak radit leggato.= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
također ovo moze pomoci
mozda pogledate jos slicne vijezbe, stvarno ce vam pomoci u pocetku. za desnu ruku ovisi kako cete svirat, trzalo ili prsti.
2. pa negdi oko 20 watta da dobijete bass zvuk mozda, ne razumijem se baš u pojačala, zaletite se na glazbeni forum pa ce vam reci.
3. Na pojacalima je uobicajen 1/4 inchni izlaz za slusalice( debela banana ko i za kabel od gitare). ako nemate to konverteri kostaju oko 5 kuna, ali ipak treba pripaziti da vam pipac od slusalica udje skroz unutra.
4. a za pocetak smo rekli da je vazno uvjezbat rukice za nesto sto jos nisu radile a za to vam i nije potrebno pojacalo, znaci prvi tjedan ste dobri ako svirate na suho.
edit:
ovo obavezno pogledat, najveći svih vremena prica o instrumentu.
sviram sad već negdje 12 mjeseci, mada sam popravo počeo tek u 10. mjesecu prošle godine, kad je brat odjebo iz sobe i ošo na fax \o/= Citat =:
Izvorno postao Insert
hvala na pohvali, al sviranje baš i nije neka stvar koja se može komparirat :)
Vibrato - najlakša stvar za naučiti :D
koja izjava jebote.
http://www.box.net/shared/9s430pufsi
prebogovska pjesma s prebogovskim backing trackom, rockam na to 3 dana tako da imam oveći ritmični fail na kraju 2. versea i vjerojatno još negdje, al to će sjest za par dana ^^
solo je homemade, nemojte me silovat :(
Ako imas dobrog instruktora, lako je da...= Citat =:
Izvorno postao King tiger
Najlakse nisam nigdje napisao, vibrato je jedna od osnovnih tehnika i mislim da bi ju svako trebo savladati a tek dalje se baviti sredanjem..
ja i dalje mislim da 96% gitarista uključujuči mene ima usran vibrato.
Pa sta ga ne popravis ond? :D
trudim se.
sad sam bio malo njuško po njuškalu i ostalim internetima i naišao sam na ovo
http://www.sonitus.hr/shop/mikrofoni?pa ... gory_id=33
možemo li se složit da je to najsexy gitara u svemiru?
Ne.
Da ne govorim koliko je opasna...
Kako fascinantno ružna, neukusna i kičasta gitara :pray:= Citat =:
Izvorno postao .