Zadnje sto mi pada jest format sa jakim magnetom. :)
Printable View
Zadnje sto mi pada jest format sa jakim magnetom. :)
treba mi neki programcic da mogu izrezati nes iz filma i to pokrenuti kao filmic, znaci ja imam film Odiseju i ja bi sada izrezao neki dio do 5 min koji mi treba za skolu i ja bi taj dio volio da mogu pokrenuti ko zaseban filmic a ne da moram odiseju pokrenuti i onda traziti minute di je ta scena, moze brz odgovor jer mi to treba asap!
Sta nema WMP svoj editor?
Ja inace koristim ulead video editor 11. Ali za to treba vremena dok skuzis gdje i kako stvari funkcioniraju. Nije bas user friendly. Ali kad jednom naucis raditi sa njim sve ce ti biti lakse.
Movie Maker
Importaš cijeli film i odrežeš na željenoj poziciji. Onda samo obrišeš onaj dio koji netrebaš i spremiš pod novi film.
ze bump= Citat =:
Izvorno postao fear
Uzmi VirtualDub, s njime možeš napraviti čuda, a izrezati u 5 sec.
Totalno lagan, a može se reći da je pro.
oke sve to ucinih kaj planirao... ali sada isjecak od 10 min je 6gb... previse... kak da smanjim? btw cijeli film ima 1.3gb
He, he. Podesi audio i video codec, prije save/exporta-a. :)
Na flash memoriji? Nisam siguran da se to može...= Citat =:
Izvorno postao croat1gamer
Iz nepoznatih razloga, u NTFS-u, sve što spremim, nakon nekojiko in/out ejecta, ti fileovi se pokvare, kada ih otvorim u notepadu, ne piše nikakav kod, nego umjesto kodova ili ako je neki txt file, umjesto texta, piše sve "PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP", itd., znači svi znakovi se zamjene s slovom "P", i tako redom file po file, nakon nekoliko in/out ejectanja. Ista stvar je i ako te fajlove pokrećem u hex editoru i drugima. U glavnom file ne bude oštećen, ne čitljiv i sl., nego se izmjeni, pa samim time ne radi, ali copy/paste i sl. opcije rade normalno, jer nije oštećen...
Sada ga formatiram sa full format u FAT64, i format je za sada na oko 60%, a proslo je oko 14 sati formatiranja.
Jedino me sada buni brzina. Ima sposobnost ReadyBoosta, međutim je spor za njega.
Onda, ako kopiram file od 1 MB, brzina mu je 0,7 MBPS, ako kopiram file od 450 MB, startna brzina mu je 350 MBPS, i pada! Znači kada kopiranje bude na 99%, on kopira brzinom od 0,01 MBPS, pa nikada to kopirati (kopira on to, ali je potrebno puno vremena).
Ne znam koji mu je vrag s tim brzinama. Sada kada ga stavim u FAT64, neće podržavati ReadyBoost (samo za W7 sa FAT64 podržava), pa ću vidjeti onda kako radi.
Inače, mali info, USB 3.0 je proizveden još 2007 godine, i izašla je serija 300 od 256 GB-a USB Stick (cijena mu je 7.000 KN; praktički dupla cijena naspram prethodnika), sljedeći će biti 512 GB-a (14.000 KN?), pa od 1 TB (28.000 KN??), i to u vrlo kratkom roku, pa se može reći da se USB Stickovi razvijaju munjevito brzo naspram svega, pogotovo HDD-ova.
Convertiraj u .flv, veličina na par MB do nekoliko desetaka MB a kvaliteta odlična.= Citat =:
Izvorno postao KI KI
A zakaj je 6 GB? Jesi možda spremal ko .avi ili neki dvd ili kaj?
Ako si rezal u Movie Makeru onda kod stvaranja videa imaš opcije kolika bude kvaliteta pa ti je najbolje uzet ono od ~700 kbps pa do ~2Mbps (mislim da je tak). Onda budeš dobil ispod 100 MB sigurno.
Nije uzeo nikakav compression.
Prije konvertanja treba Video -> Compression -> Xvid
Trebati će možda još forumaša da mu kaže ovo isto, samo kroz različite riječi. :rotfl:= Citat =:
Izvorno postao C
Ti si rekao sta treba.
Ovaj drugi je rekao sta treba na drugaciji nacin.
Ja sam rekao kako to treba.
:)
Evo, problem se nastavlja. Otkrio sam u čemu je problem USB-a, sada krećem na mogućnost otklanjanja problema.
ExFAT ili FAT64 radi, međutim, problemi su isti, dok je prikopčan, raditi će sve, čim ga ištekaš i uštekaš, on je sve podatke koje ima pretvorio u slovo P ili Y (npr. otvoriš neki text dokument, umjesto slova piše sve P). S time vidim da je Kingston imao problema i s stickovima od 8 GB-a, pa na dalje.
Evo, ovako, testovi brzine su pokazali:
Brzina pisanja: 1,314 MB/s
Brzina čitanja: 7,380 MB/s
Da usporedimo s uređajem od 512 MB-a koji je star koliko i Isus:
Brzina pisanja: 8,548 MB/s
Brzina čitanja: 15,480 MB/s
Razlika je očita. No, evo i sljedeći testovi...
Test zapisivanja:
128 GB = 100%
Točno zapisano: 0,001% (3MB/128GB)
Netočno zapisano: 99,999%
Broj Error-ova: 137438952960
Čitaj, svaki byte je kriv.
Test čitanja:
128GB = 100%
Točno pročitano: 100%
Netočno pročitano: 0%
Brzina pisanja i čitanja se ne može odrediti. Default svih USB uređaja je brzina od 98x do 104x.
Pokušao sam pod FAT16, FAT32, FAT64 i NTFS-om, uvijek je isto. -.-
Znači, ono što snimim na njega, sve radi, čim se taj USB išteka, i opet ušteka, on editira fajlove koji ne spadaju u skupinu prvih 3 MB-a koji su ispravni. Nakon više uštekaja i ištekaja, totalno se izgubi i potrebno ga je opet formatirati.
Ima li netko riješenje?
Volio bi kada bi tu postojao netko tko ima isti USB stick kao i ja.
Edit: Maknuo sam ga sa statusa HDD-a, i više ne gubi podatke, niti ih pretvara u Y ili P. Ali testovi su isti. Naime error-ovi pisanja se dešavaju zato što krene mahnito pisati podatke u brzini od 200 MB/s, pa sve bude error, samo prva 3 MB-a drži na brzini od 1.3 MB/s zapisivanje.
Da li mogu dvije jednake pločice RAM-a, samo su frekvencije različite uzrokovati smrzavanje kompa? Smrzne se u različitim situacijama, nekad kad se boota, a nekad nakon pola sata. Ponekad, nakon što restartam, ugasi se sam od sebe te moram više puta pritiskati prekidač da se upali.
Daklem, treba mi program za windowse koji bi obavio istu radnju kao giftopnm, pnmcut i pnmtogif, koji su za UNIX sisteme.
Ukratko: Treba u ~120 slika odrezati sve osim odredenog prostora (od koordinata (310,210) do (340,250)) bez da se to mora raditi 1 po 1.
Ima velike veze, dovoljno je da nisu od istog proizvođača, a kamoli da su na različitim taktovima, frekvencijama i latencijama...= Citat =:
Izvorno postao keko
Nabacite par komentara, recite ako vidite neku grešku, bilo književnu, bilo po pitanju teme (ako sam rekao neistinu) i sl.
Pročitajte, možda i naučite nešto.
Jel' se smije čistiti cpu i gpu ventilatori sa onim kompres. zrakom u konzervama? Imam problem sa grafičkom jer je previše prašine na ventilatoru kojem nemam pristup, ne smijem skidati a užasno je.
grafa
Zajeban raspored rebaraca za prašinu.
Smiješ ga kompresorom ispuhati, ali moraš paziti da nema vlage u tom komprimiranom zraku, jer ti tehnički ispada da ćeš ga ispuhivati zrakom i vodom, tj. vlagom od koje može kasnije oksidirati ili napraviti kratki spoj i sl. Znači ne smije sadržavati vlagu, samo komprimirani zrak. To možeš i kupiti.
Da, našao sam ACME Air Pressure Cleaning 400ml, valjda je to.
Nisam nikada osobno to koristio, ali znam po pričama, jer su drugi to koristili. Ako je za propuhivanje hardware-a, onda je vjerojatno dobar za te stvari, tj. suhi komprimirani zrak, bez i jedne čestice vode. :D
Edit: Koji mi je bolji avatar? Prvi ili drugi?
Prvi:
http://www.imagesforme.com/out.php/i1035960_3273.gif
Drugi:
http://www.imagesforme.com/out.php/i1035961_avatar.gif
What bout mah question?
Zna li netko neku stranicu gdje mogu gledati cijene komponenti za računalo, znači ne stranicu neke trgovine, nego općenito, po mogućnosti neka hrvatska stranica?
nabava.hr?= Citat =:
Izvorno postao keko
Jedno hardware pitanje:kupio sam novu matičnu ploču(dolje iz potpisa),i prilikom ugradnje odvijač je slučajno opalio po ploči i udario točno u jednu onu tanku crtu,kojih na ploči ima valjda na tisuće,tankih i debelih.Odvijač je tu jednu tanku crtu kao lagano udubio,oštetio,kakogod.Što su sve te linije na ploči,i trebam li se brinuti?Za sada sve normalno radi.
to su ti vodovi kojima ti tece struja (signali),a dal se trebas brinuti, fkt nebih tolko znao
da,koliko je debela ta tamna zaštita i valjda je vod malo dublje postavljen unutra,nadam se da nisam ujebo ploču.
Ako se ne varam to je sve prelakirano i ako nisi divljački lupil mislim da mu nikaj nebi trebalo biti.
Ako je malo udubljen nema veze tak dugo dok nije prekinut..