koji je tvoj problem? volim tolkiena i sve vezano uz međuzemlje, al neke stvari su takve kakve jesu.
Printable View
koji je tvoj problem? volim tolkiena i sve vezano uz međuzemlje, al neke stvari su takve kakve jesu.
Volim ja GoT i sve, al ne mora sav fantasy bit mračan i ultranasilan, ne vidim problem u tome što hobit ima vedriji stil
A majke ti...Na koju god temu dođem, ovaj 1van samo lupa negativne (i besmislene) stvari.
Al' da si malo pratio temu, vidio bi da je Guilermo del ToroSbio prvotni redatelj nadolazeće trilogije. Rekao je da će nastojati napraviti malo mračniji Hobbit (sjeti se kako je Panov labirint bio izvrsno balansiran između bajkovitosti, i noćne more), a nakon što je otišao sa projekta, PJ je rekao da neće mijenjati ono što je GDT napravio (scenarij).
Ako ti to nije dovoljno, onda ćeš doći na svoje u trećem filmu. Zatočeništva, spletke, borbe i smrt. Valjda se sjećaš sadržaja knjige...
mišljenja sam da se GoT uopce ne bi smio pominjat s LOTRom.. LOTR je po meni miljama ispred, SOIAF je jeftina kurva..
Po čemu je SOIAF jeftina kurva? To su 2 sasvim različite vrste fentsija.
Meni Asoiaf nekako...ne štima mi.
Suhoparno je napisan.
Dok Tolkien uspije dočarati pred čitateljevim očima cijeli ugođaj i izgled nečeg, šume, polja, staze, planine, grada itd itd, Martin nekako sve to radi mehanički i minimalistički, a koncentrira se na neke detalje koji su zaista nepotrebni. Ono nabrajanje i opis grbova koje ljudi imaju na svojoj robi ili štitu je sasvim besmisleno.
Em ih ima milijun, em nisam zapamtio niti jednog osim glavnih par.
A kad se dođe do istina znatno razrađenijih likove, opet mi je problem što gotovo svi imaju previše izmješan karakter s manama i vrlinama tako da teško možeš zavoliti ikoga od njih osim eventualno Jona.
Fantasy elementi su naravno kod Tolkiena daleko bolje dočarani, ASOIAF toliko zabrije na političke intrige i to da ZABORAVIŠ da se radi o kao fantasy settingu. Toliko čak da mi se pojava fantasy elemenata nekad činila totalno out of place, ko da nikako ne paše.
I da, dok Martin namjerno frustrira fanove tako što ubije sve likove koji bi po nekoj logici trebali 'vladati' serijalom, a 'zločestim' likovima da neku totalno nezadovoljavajuću smrt, ako i to, kod Tolkiena si cijelo vrijeme zadovoljan, a kraj priče kad ti opiše kako su završili Pippin, Merry, di je sam otišao, di su Gimli i Legolas itd, koliko je Aragorn još živio i šta je radio, onako, osjećaš se nekako ispunjen mirom i zadovoljan si, osjećaj katarze.
Sama kvaliteta pisanja stvara dodatnu motivaciju da čitaš iznova i iznova, dok ASOIAF po meni daleko daleko bolje funkcionira kao serija.
mravojed je pretočio moje misli u riječi.. xd= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
Zakon je lik. :)
Kako je dobar :D
Joj...Bombur...Ubada u oči :D
Ovi ljudi ne poznaju granice forsanja.
Ti si jedini koji forsaš.
Marš s ovog topica!
Patuljci su predobri.
http://www.ign.com/videos/2012/09/19/th ... -trailer-2S :pray: :pray: nemogu dočekat :D
nešto puno orcova na coveru.
Goblini.
nije li to ista stvar? :D
Bilbo bi trebao biti u sredini. Ne valja.
nije, orcovi su veći, a meni onaj cigan veliki uopšte ne liči na goblina, iako sad kad malo razmislim mogo bi bit onaj goblin king jer je on kao bio velik i sranja.= Citat =:
Izvorno postao Da_killah
Zašto? Nije on party leader.= Citat =:
Izvorno postao Windwalker
Ali je glavni lik. Po njemu se i film zove.
prije bi reko da je on POV lik, pustolovina doduše nije o njemu, iako je on dio te pustolovine.
da bar
Gdje da počnemo? Hmm, running time!
Idemo dalje. Novo Tolkienovo djelo? Peti mjesec 2013? Yes please!= Citat =:
Perhaps more exciting for those of us who aren’t lucky enough to live in Norway, member Carne tells us that two separate theaters in Norway report a running time ofS2 hours, 44 minutes
= Citat =:
There is now confirmation from British publishers Harper Collins that Tolkien’s long poem, The Fall of Arthur, will indeed be released next Spring. The text has of course been edited by the Professor’s son Christopher, and the publication will also included ‘three illuminating essays that explore the literary world of King Arthur, reveal the deeper meaning of the verses and the painstaking work that his father applied to bring it to a finished form, and the intriguing links between The Fall of Arthur and his greatest creation, Middle-earth.’
The Fall of Arthur, begun by J.R.R. Tolkien just a few years before The Hobbit, was inspired by tales of the iconic British hero contained within the work of Geoffrey of Monmouth, Thomas Malory and other English poets, but depicts drama and adventure in language only Tolkien could have written. It comprises a work of narrative verse telling of the last days of the King, which has been edited by Christopher Tolkien, who also provides detailed commentary and notes.