Haha xD
Printable View
Haha xD
Ja sam mu dao 9/10.
To je Windwalker nakon potresa mozga.
St. Vincent
Rijetko koji film uspijeva uspješno žonglirati između drame i komedije. Spoj starog propalog prdonje i klinca koji stiže u susjedstvo. Odličan zabavan i dirljiv film sa ayatollahom komedije i glume gospodinom Bill Murrayom. Tip je živuća legenda. Ostale uloge su također bile jako dobre.
8,5/10 i to samo zato jer je klinac ipak malo nerealno mudar za svoje godine.
Gledati
https://www.youtube.com/watch?v=9dP5lJnJHXg
Film je totalni klišej i tear jerker, ali je jebeno odličan :D
Rula, creditsi su najbolji dio filma :D
Prvi put čujem za taj St.Vincet. Izgleda idealno za ubit popodne.
Što se Hobbita tiče, ovo mi je bilo simpa onako 2003.
http://upload.wikimedia.org/wikipedi.../TheHobbit.jpg
Django
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...Djangofilm.jpg
dobar špageti-vestern...ulovio sam malo prije filma nekakvu emisiju prema kojoj je ovo i začetnik žanra uz Leoneov Za šaku dolara
7,5/10
pogledal Hobbita Desolation of Smaug Extended verziju, 3 sata traje...fora su dodatne scene i ono najbitnije Legolasove oči ne svjetle :D
Smaugom sam impresioniran hehe, dizajnom i voice actingom
White Hunter, Black Heart
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...blackheart.jpg
osrednje ostvarenje koje vrijedi pogledati jedino zbog Clinta u glavnoj ulozi...
6/10
The Equalizer
da citiram frajera sa IMDBa
:D= Citat =:
Just when I thought Hollywood couldn't go lower, comes this masterpiece. I'm sad to see Washington agreeing to play this role which is way below his standard. I guess Uncle Sam payed him hefty dollars to take part in this political message to Russia. Long story short, Denzel (Obama) single-handedly, and with use of some home appliances, kills the entire Russian mob organisation including the boss in Russia, Vladimir Pushkin (Putin). He even blows up the gas pipeline (seriously?) The prostitutes represent Ukraine, that needs protection from big bad Russians. Uninventive, childish, crude, terribly written political propaganda. Avoid if you can
a dosadan je film, veoma...
Pogledao The Maze runner, 6.5/10.
Film me doslovno natjerao da pogledam Kocka 1 i 2.
Dvojku ne gledaj ni za živu glavu. 1/10 samo takav.
pogledo Hobita
Mislim da je ovaj najzanimljiviji ispao jer ima najmanje veze sa knjigom lol. Konstantna makljaza, znači manje vremena za insertanje loših romansi i drama. Uglavnom, mnogo lijepo za gledat, stvarno se isplati doživit u kinu. Tu i tamo neko iznenađenje koje me uhvatilo nespremnog, neću ništa konkretno reći da ne spojlam osim: death count.
Mogao bih sad krenuti na LOTR reread koji već planiram odavno.
Baš maloprije se vratio iz kina, nezz, bio mi je to najlošiji uradak u serijalu. Izuzev bitaka koje su bile sasvim ok izrežirane (dok ne počnu urnebesno smiješne Legolasove koreografije), sve ostalo bilo je prilično meh - početak koji je u suprotnosti s bilo kakvim konceptom normalnog zapleta filma, preko još više forsiranih emocija pa do gomile sitnica koje su logički besmislene i čine cijeli scenarij velikom sprdnjom. Ajd', dosta mi je rulala ona scena sa Sauronom, al' to je uglavnom bilo sve. Zadnjih pola sata samo sam čekao da završi film, svako malo buljeći u mob i tako to.
Neka dosta nategnuta 7-ica
Meni nije potpuno jasno kako funkcionira potpuno otkrivanje Saurona sa ostalim filmovima. Mislim, LOTR počinje nekoliko desetljeća kasnije i još tada Sauron je nepoznat uglavnom svima osim Gandalfovih sumnji koje nitko ne uzima ozbiljno dok nije prekasno.
Ovdje doslovno sve face Međuzemlja vide neoboriv dokaz da je lik živ i sposoban. Ono, wat.
Al nezz, uglavnom mi je prije dosta vremena prestao biti problem nesuglasja originala i adaptacije, jer imam čvršće i jasnije stavove zašto je Tolkienov rad fundamentalno drugačiji od svega što će biti nazvano fantasy i kao takav je u principu nemoguće vjerno ga adaptirati, otprilike ko da uzmeš Ilijadu pretvoriti u trilogiju blockbustera. Prije sam smatrao Tolkiena važnim i utjecajnim no ipak samo najboljeg u stupnju usporedeno s modernom fantastikom. Sad mi je jasno da je nemoguće držati takav pogled ako ozbilno razumiješ ciljeve i motive pisca, zapravo je dosta fascinantno koliko ignoriramo najveće utjecaje na Tolkienovo umjetničko stvaranje, iz kontroverze ili nečeg nisam siguran, al jasni su ko dan iz pisama.
Al ovo je već diskusija za prigodnu temu. Na kraju krajeva najbolje što možeš je uživati u spektaklu, a bome su mi filmovi bili zadovoljavajući spektakli.
Gone Girl
1/10
lip sync over 9000 :D
Life of Pi
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...012_Poster.jpg
dobra ekranizacija knjige...Ang Lee zna svoj posao i film je dobro snimljen te ima prekrasnih scena...također glazba je isto na visokoj razini...
7,5/10
The Hobbit: The Battle of the Five Armies
Nakon što sam par dana pričekao da mi se glava ohladi i dojmovi poslože, da ih iznesem.
Kao prvo, film mi nije ni blizu loš kao nekima i ne kužim neke stvari koje mu daju kao mane.
Film je većnom akcija, što je i očekivano. Nije ni blizu LOTR-ima, ali neke scene i borbe su fenomenalno napravljene i nešto najbolje od takve vrste fantasyja još od ROTK.
Sve je CGI i ne izgleda mesnato i surovo kao LOTR-i, ali ne izgleda ni loše. Pa još od Unexpected Journeya smo znali da će sve biti CGI pa ne kužim zašto to posebno predbacivati ovom filmu. A danas je svaki SF, fantasy i bajka CGI pa im se ne predbacuje tolko.
Film ima nekoliko međupriča (pa i jednu ljubavnu koja svima smeta) i kažu da su samo bezveze nabacane i prerastegnute. Opet, ne smeta mi. Dijalog je tu i tamo mogao biti bolji, koja scena je mogla biti dulja, a koja kraća, no ništa nebi izbacivao skroz van. A ona ljubavna priča koja svima smeta je vrlo kratka i zanimljivo završi.
Što se novih (i dodanih) likova tiče, Tauriel mi je draga i milina za gledati, budući predsjednik Vilibor je zabavan i imao je veću ulogu nego što sam očekivao, a Legolas ko Legolas - prkosi fizici i izvodi egzibicije, no ništa što npr. jedan Kratos nije napravio i to sto puta više nemoguće.
Što se glazbe tiče, opet je razočarala, no ipak je ima više nego u Desolationu. Zašto k vragu nisu više koristili onu vrhunsku patuljačku temu iz Journeya, nije mi jasno. A savršeno bi pasala u nekim scenama.
Kraj me iznenadio.
Eto, to je zasad to i dojmovi ostaju takvi do sljedeće godine i produljene verzije.
Hoće li mi produljena verzija još popraviti mišljenje, ili ga srozati kao kod Desolationa (gdje sam skoro zaspao, no opraštam mu jer sam ionako bio umoran od posla).
Ocjene trilogije zasad su ovakve:
The Hobbit: An Unexpected Journey - 9/10
The Hobbit: The Desolation of Smaug - 8/10
The Hobbit: The Battle of the Five Armies - 8/10
(Svi LOTR-i su naravno 10/10.)
PS
PPS
Guardiansi su ipak bez premca film godine.
Pogledao Intouchables ili kako već sad na HRT 2. Kako dobar i komičan film, mljac.
to je zadnja dobra komedija koju sam gledal
film je za 10
@Windwalker, meni su rogovi bili zakon. Trebali su trubiti cijeli film. Sve u svemu, zadnji Hobo mi je bio dobar, samo me malo iritiralo kako je elfica bila knjakava.
Kocka 8/10
Kocka 2: Hiperkocka 6/10
Kocka: Zero 6/10
Computer Chess 6/10 ali bolji od druge i treće kocke.
The Deer Hunter
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ter_poster.jpg
Konačno pogledao ovaj klasik. Prilično dobar, iako malo predugačak, mogao se komotno skratiti za 20-30 minuta bez da se išta izgubi.
8/10
jedan od boljih filmova u zadnjih par godina, i kazete "ok".
svaka cast
Super mi je kako si ti to sam smislio u glavi iako to zapravo apsolutno nitko nije rekao. Flander je jedini rekao u zadnje vrijeme, a to se može svakako protumačit.
Film je gledljiv i ništa više.
Shvatio sam kako si zapravo ti htio reć da ti je najbolji film u zadnjih par godina. Ali lol. Ništa u tom filmu nije posbeno glupo ili loše da ti dođe poriv da tučeš glavom od zid ali film je niz dobro režiranih klišeja bez zatupljujućih dijaloga i glupog razvoja radnje s dobrom glumom. Onako tokom gledanja imaš osjećaj kao da ti je ovo već 10 repriza da gledaš. Zato kažem da je rutniski odrađen film i kao takav nemože bolje od ok.
Kako ne može pa film je odličan, a ne samo ok.
Mislim da drži rekord u zaradi kad su europski filmovi u pitanju, tj. općenito oni filmovi koji nisu na engleskom jeziku. Čudi me što nije bar nominiran za oscara u toj kategoriji, osobno mi je bolji od Amoura koji je te godine pokupio nagradu.
http://ia.media-imdb.com/images/M/MV..._SX214_AL_.jpg
The Interview - 7.5/10
Ako ocekujete neku komediju za odmorit mozak, s par dobrih fora je sasvim dobar film.
I ja sam pogleda Intervju i loš mi je. Franco se uopće ne trudi glumit i samo se krevelji uru ipo. Pineapple express im je puno bolji.
Metropolis
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ime_poster.jpg
Vizualno izgleda prekrasno, no sama priča, iako ok prezentirana/režirana, je već viđena.
6,5/10
X-Men: Days of Future Past.
7,5/10
Doista dobar. Usudio bih se reći najbolji od svih X-Men filmova. Prije gledanja sam bio užasno skeptičan zbog nekoliko zadnjih X-Men/Wolverine katastrofa, ali me jako ugodno iznenadio. Posebno mi se sviđa što je kraj pokopao sve prijašnje promašaje, pa je pokrenuto novo poglavlje koje bi u budućnosti moglo krenuti pravim putem.
Exodus: Gods and Kings - jako dobar. Bale je bio badass kao Mojsije. Ali to mi je najdraži lik iz Biblije, pa sam pristran. 8/10
Guardians of the Galaxy. Oduševljen, film godine.