Iznimno cool glavni lik, upečatljiva glazba, i ponajviše od svega, vrhunska atmosfera kroz čitavo trajanje filma. Vizualno je isto bez mane, minimalizam u najboljem izdanju. Također primjećujem velik utjecaj na DriveSi Ghost Dog.
Još jedan izvrstan Terryev uradak, možda malo manje izvrstan od njegovih najizvrstnijih uradaka, al i dalje izvrstan. Ovakvi se filmovi nažalost više ne snimaju, zato ih treba još više cjeniti. Film za uživat, triba se prepustit njegovoj magiji i ne tražit neka objašnjenja i racionalizaciju di je nema. Kao i svi drugi njegovi filmovi vizualno jako upečatljiv, duhovit i nestvaran, upravo što i triba biti.
Talijanski trash sa stilom i cool mjuzom osamdesetih.
Good stuff!
7/10
15-06-2012, 00:57
la50
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
Jeff Who Lives At Home
"Sve se događa s razlogom" i prvi je film kojeg sam pogledao s ovakvom nekakvom tematikom,ugl vrlo zanimljiv film kojeg svakako vrijedi pogledat.Iako kratko traje prođe prebrzo zbog dobre priče.
9/10
Dosadan film, to mu je glavna boljka, iako je jako kratak brzo mi je posta naporan. Nisu me previše ni ova dvojica impresionirala, a trebali bi da mi film bude dobar, majka im je zato dosta bolja, al iopet daleko je to od dovoljnog da učini film vrjednim gledanja.
Film ima jedan od onih najgenijalnije razrađenih scenarija ikad, ostSu kombinaciji sa slikom je briljantan, Peter Sellers je bog, a zadnja scena je tvrdo transcendentalno sranje.
9.5/10
15-06-2012, 12:40
Sgt. Bull
= Citat =:
Izvorno postao Dreamer Deceiver
michael mann i loša režija idu skupa?
Znam da je Mann, ali meni je jednostavno loše odrađeno.
OH MAJ GAD AJ HES MAJ OUN OPINIJON!
15-06-2012, 12:46
mortician
E, kad smo kod Manna, nisam gledao ni jedan njegov film osim onog novijeg Public Enemies kojeg sam ugasio na pola (živcirala me ona ne statična kamera lol) pa eto, od ovih naslova, na koji ide prva preporuka: Heat, Manhunter, The Insider, Collateral?
15-06-2012, 12:48
Sgt. Bull
Heat ti je prvi. Fenomenalan film. Nakon toga pogledaj The Insider i Collateral. Manhunter nisam gledao tako da ti nemrem ništa reći o njemu.
15-06-2012, 13:04
Duke of Earl
= Citat =:
Izvorno postao mortician
E, kad smo kod Manna, nisam gledao ni jedan njegov film osim onog novijeg Public Enemies kojeg sam ugasio na pola (živcirala me ona ne statična kamera lol) pa eto, od ovih naslova, na koji ide prva preporuka: Heat, Manhunter, The Insider, Collateral?
Hmm, mislim da mi je bila pogreška kad sam skinuo ovaj film u potrazi za nekim no-brainer akcijskim trilerom :) Na kraju ima iznimno zanimljive i razrađene likove uz par vrhunskih monologa/dijaloga, upakirano u besprijekoran tehnički dio sa blagom noir atmosferom. Jedina mana je vrlo očekivani holivudski kraj kojeg ipak malo izvlače zadnje riječi jednog od likova.
dobar je taj COllateral, ona scena u onom baru kad mora ubit onog Jazzistu, to mi je ostalo upečatljivo kao greška u filmu, dobo više kao neki blooper, prije neg kaj mu spraši metak u čelo se vidi mrlja na čelu :D kečap ili tako nešto :D
15-06-2012, 13:36
Duke of Earl
Neznam, nisam uopće primjetio, ali to je jedna od boljih scena u filmu. I mogao si staviti u spoiler tag.
EDIT: Evo sad sam si prevrtio film na kompu, i nema nikakvih mrlja na čelu prije pucnja.
15-06-2012, 15:21
Dreamer Deceiver
Meni je collateral jedan od najdražih filmova. Općenito je on izvršio veliki utjecaj na mene kao 14 godišnjaka koji bi se htio baviti pisanjem i režiranjem , kako likovima, njihovim dijalozima, tako i atmosferom kojom film odiše. Inače, ovo je jedna od najboljih Cruiseovih uloga. (napisao bi najbolja, ali nisam još pogledao Born on 4th of July tako da još ne mogu suditi)
15-06-2012, 15:23
Dreamer Deceiver
[quote=Sgt. Bull]
= Citat =:
Izvorno postao "Dreamer Deceiver":1h8e9812
michael mann i loša režija idu skupa?
Znam da je Mann, ali meni je jednostavno loše odrađeno.
OH MAJ GAD AJ HES MAJ OUN OPINIJON![/quote:1h8e9812]
Hej, hej, nisam ti ništa prigovorio :D
Nisam još pogledao film, ali poznavajući Manna on je poprilično jeben tehničar i pripovjedač, tako da mi je čudno da je usrao s nekim filmom. Budem pogledao i dao svoj sud :)
2\5 Loš film. Od režije, do kamere pa do samog scenarija. Užas. Blah.
Taj film je doslovno jedna od epizoda iz istoimene serije .Malo ju je razvukao i doradio .Onima koji su guštali u toj seriji u vrijeme kada je bila apsolutni hit, ovaj film je fina doza nostalgije .Tehnički odličan film ali na nivou obične epizode .Trebalo je to ispasti bolje , pogotovo od tog režisera.
15-06-2012, 18:42
Duke of Earl
Dobro si to sročio.
= Citat =:
Izvorno postao Dreamer Deceiver
Inače, ovo je jedna od najboljih Cruiseovih uloga. (napisao bi najbolja, ali nisam još pogledao Born on 4th of July tako da još ne mogu suditi)
Meni je do Collaterala Born on 4th of July bila njegova najbolja uloga, sad više nisam siguran :D
najbolja scena mi je scena pred nesreću, kad Foxx popizdi. I naravno, ona s vukom pa u pozadini počne Audioslave
15-06-2012, 20:33
šcer od SAVE BAĆIĆA
Odličan je Tomica.Čovjek praktički da i ne stari , ispuni ekran energijom bez problema .Vrhunski glumac , nije bez razloga preživio već nekoliko desetljeća na ekranu .
15-06-2012, 20:42
Aerial
CollateralSje prvi film kojeg sam gledao na svom DVD-u <3
Naravno, i bez sentimentalizma, film kao takav je jebeno remekdjelo. Sirova verzija Heata, čista egzistencijalna akcijska ekstravaganca.
Tko još snima ovakve stvari bez 13 jump cutova?:
Kad je ova stvar na kraju krenula, dok se Max i Annie vraćaju u zoru, a Vincent tamo leži mrtav kao "još jedan nitko i ništa", skoro sam mušku suzicu pustio.
Mda, spoiler, sry :P
15-06-2012, 20:46
Windwalker
Je, dobar je film.
15-06-2012, 20:48
šcer od SAVE BAĆIĆA
Kada smo kod Michael Manna onda se rijetko spominje The Last of the Mohicans .Meni njegov omiljeni film .Muzika je nevjerojatno jaka u tom filmu .