Sutra HRT u večernjem terminu (oko 1) prikazuje Pi od Aronofskog... pa et' prilike da se odgleda... iako ne reklamiraju da će ga prikazivati smradovi jedni :( koliko sam samo tako filmova propustio :(
Printable View
Sutra HRT u večernjem terminu (oko 1) prikazuje Pi od Aronofskog... pa et' prilike da se odgleda... iako ne reklamiraju da će ga prikazivati smradovi jedni :( koliko sam samo tako filmova propustio :(
City of Men
http://www.dvdlink.ca/images/Movies%...1259921293.jpg
Dobar, no u svakom segmentu slabiji od City of God...što me navodi da sam ipak dao prenisku ocjenu prvom :?
7/10
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...vie_poster.jpg
Pogledao opet, pripreme za Prometheusa.
Ovaj put Director's Cut, koji inače osobno Scottu nije baš najbolje sjeo (smatra ga inferiornim originalnom cutu zbog nekakvih problema u montaži).
Vidi se na par mjesta na što je točno mislio (čudni jump cutovi i problem s ritmom u jednoj sceni), ali skoro pa potpuno bezazleno za cjelokupni film. Stvar je i dalje remek-djelce SF horora.
5/5
neznam, meni je bolji DC iz razloga šta bude prikazano šta je alienić napravio od članova posade :D
Ono nakeljeno "Utakmica za dva dana" mi ubija svaku želju za gledanjem HRT-a do daljnjega.= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
Ma da, nije mi nikakav bed scena :P= Citat =:
Izvorno postao Dreamer Deceiver
Nego, runda #2:
http://vicove.info.tm/movies/pic1/Al...%20Edition.jpg
Blah. U retrospektivi nije mi dobar.
Cameronov prosječan akcić s izvandrednim specijalnim efektima i užasnim scenarijem. Po svemu sudeći, 200 godina u budućnosti posade brodova su i dalje idioti, prihvatljivo je u vojne misije uzimati 8-godišnju djecu, a Meksikanci i dalje ilegalno prelaze u SAD.
Alien je sveden na cannon fodderSkoji umjesto strahopoštovanja zaslužuje podsmjeh dok gledaš kako se rasprskavaju pod kišom metaka itd... One suptilne filozofije identiteta prvog dijela nema ni 5%, "horor" je eventualno neko otrcano iskakanje pred ekran itd.
On the other hand, efekti i scenografija su bolesno dobri.
Od lošosti film izvlači dobra završnica i kakav-takav emotivni razvoj Ripley.
3/5
Baš kao što kažeš, klasičan Cameronov akcić.
Dijelim mišljenje.
Čujem priče da je Prometheus smeće.
Ne čuješ dobro.
Čujem da su svi likovi metalno zaostali i da je sve na razini nekakvog B akcića. Možda moram oprat uši.
Pogledaj film. Pa onda sudi :)
Čitao sam neku recenziju u jutarnjem i navodno nije loše.
No, moram sam pogledati da dam neki sud :)
:hangin:= Citat =:
Izvorno postao Aerial
Aliens je najbolji SF-akcić 8)
:thumbs2:= Citat =:
Izvorno postao crnisokol
Nisi uopce daleko od istine= Citat =:
Izvorno postao Xero
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...centposter.jpg
Revolucionaran horor! Unatoč jeftinim prepadima NIJEDNA tamnoputa[sup:qcgahmqk]1[/sup:qcgahmqk]Sosoba ne pogine! :D
Škotski horor iz 2005 o grupi zgodnih čipaka koje se upute u penjanje po nekakvim špiljama u Apalachianu. Naravno, u špiljama nastane clusterfuck kad se ispostavi da bijesna bića koja žive u njima više zanima prolivanje njihove krvi nego spolnih hormona.
Zanimljiv setting, neuobičajena scena, pokoja dobra fotografija i zanimljiv kraj (kojeg su Amerikanci re-cuttali za svoje tržište jer je originalni očigledno bio "previše pesimističan").
Užasno jeftini trikovi za strašenje (buuuu, pogledaj desno... hihi, nisam desno, okreni se LIJEVO BUU!). A i nema nešto posebno upečatljivo u filmu. Izuzev činjenice da crnci ne umiru.
3/5
[sup:qcgahmqk]1[/sup:qcgahmqk]Doduše, samo zato što tamnoputih osoba u ovom filmu ni nema
ma ima al ih nisi vidil u MRAKU HOHOHOOHOHOHHOHOHOHOHOHOHOHOHOHOHOHOHOHOHOHOHOHOHO HOHOHOHOHOHOohohohohehlheoheholeoh= Citat =:
Izvorno postao Aerial
http://www.thereelbits.com/wp-conten...rts-poster.jpg
Slučajno naletih na ovo, uglavnom film o djedu mrazu, malo drukčiji i puno zabavniji nego su takvi filmovi inače. Jedan od rjetkih filmova koji kad je završia bilo mi ža kako je brzo gotov, nažalost traje tek nešto više od sat vrimena, al to je dobrih, odličnih sat vrimena. Osim toga zapravo i nema neke zamjerke, pa ga se svakako isplati pogledat i u ovo litnje vrime.
8/10
http://www.cinemablend.com/images/ne...1247535294.jpg
Ovaj me je baš impresionirao, od početka do kraja, vrhunski u svakom pogledu. Još ova glavna glumica, preslata je, savršeno je odradila svoju ulogu. Odlično je prikazana obitelj, te društvo tih mladih djevojaka koje se odgajaju cjeli život da se upišu na Oxford, ili udaju. Njen razvoj pogleda, shvaćanje i priznavanje pogrešaka, odnos između nje i roditelja, te odnos svih njih skupa s bogatim, zgodnim, šarmatnim čovjekom. Stvarno su posve pogodili ime filma.
9/10
Bože kako su uništili drugi dio filma. To mi je bio jedan od onih filmova koji se čeka poput Hobbita i onda takvo razočaranje prema kraju filma...= Citat =:
Izvorno postao Wizard
Što, meni nije bia loš, samo je bila radnja prebrza?
I Lance (no dobro, meni film uopće i nije bio loš, različit je dosta od prvog dijela, ali je jako dobar u kategoriji SF akcića kao što su Terminator, Total Recall, Predator ili Robocop).= Citat =:
Izvorno postao Aerial
Definitivno, zaboravio ga spomenuti :)= Citat =:
Izvorno postao The Great Duck
Waltz with Bashir
http://ia.media-imdb.com/images/M/MV...0,214,317_.jpg
Intrigantno, napeto, potresno, začinjeno humorom. Najbolji film koji sam pogledao ove godine.
I to slučajno naletio na HRT-u.
RocknRolla
Ajoj!
Počne ko klasični Ritchie, trudi se biti ko klasični Ritchie, no nije.
Nije tako genijalan, smiješan i zabavan kao Snatch i Lock, stock..., niti je čudan i dubok kao Revolver.
Likovi su dosadni i ni blizu onoj plejadi ludih, zanimljivih faca kao u gore navedenim filmovima.
Tako da film ispada većinom dosadan uz tek pokoju dobru scenu, jedva kapljicu akcije i malo dobrog dijaloga.
Čak su i holivudizirani Sherloci zabavniji.
I ako je vjerovati creditsima, ovaj film bi trebao dobiti nastavak. Why?
Nategnutih 5/10.
E, tako ti je to kad ne staviš Stathama ili Jonesa, već nekakvog Butlera i Hardya. Dosada.
Jučer opet gledao Lucky Number Slevin.
Odličan film 10/10 ,preporuke svima koji nisu gledali...
Ritchiev naj je LSATSB. Snatch je indigo blizanac istog, koji izuzev ludih i zanimljivih faca kak veliš, te eventualno tempa filma, je sasvim prosječan uradak okrljaštene strukture i na momente dosadnjikave randnje. Revolver je film sa jednom iznadprosječnom scenom (ona u liftu) dok je ostatak daleko od nekakve dubine - prije pretenciozan i nerazumljiv uradak gdje valjda ni sam scenarist (Luc Besson, ako se ne varam) ne zna o čemu se tu radi, te se lako moguće radi o filmu sa titulom najnekoherentnije radnje ikad. Sherlocki su mu simpatični.= Citat =:
Izvorno postao Windwalker
Pogledao jučer, isto tako DCSverzija bila u igri.= Citat =:
Izvorno postao Aerial
Atmosfera 10/10, radnja i likovi 8/10.
Um, malo brainstorma što se tiče Aliena..
Kad sam davno to gledao nisam primjetio detalj vezan za dilemu s umjetnom inteligencijom u filmu. Čini se da su Ash (android) i Mother (brodski AI) gotovo ljubomorni na aliena ili mu zavide. Zapravo ga vide kao neki uzor, što je razlog zašto i jedan i drugi okrenu leđa ljudskoj posadi.
Oba su svjesna bića, a nisu ljudi. Ali problem je što moraju podilaziti ljudskim zahtjevima i moralu, što im se očito ne sviđa kad je u pitanju čista znatiželja. Kad se pojavi alien oboje ga vide kao uzor jer se radi o biću koje nije čovjek niti se ne ponaša kao jedan, nego eto, čisti samostalni, instinktivni organizam bez predrasuda.
Eto, čisto da primjetim :D Ovakvih "malih" stvari nema u nastavcima...
Batman Returns
http://i49.tinypic.com/2rr9w6s.jpg
WTF AM I WATCHING
Burton je u ovom nastavku preuzeo potpunu kontrolu, i čini se da to nije bila najbolja ideja. Ima dobrih scena, sam Penguin mi je savršeno odvratan kao protivnik, i Michelle Pfeiffer je odlična Mačka, ali ukupni dojam je čista zbrka. Komične scene koje uopće ne pašu s ostatkom filma (nasuprot prvom gdje je humor bio smješten na Jokerove manijakalne ispade, što mu sasvim paše), neki prilično loši dijalozi i ARMIJA PINGVINA SA RAKETAMA NA LEĐIMA...
Ajde recimo 6/10, čisto zato što je Batman.
There you go :D
Unatoč odličnom stilu i tvrdoj guzi Pfeifferice, pingvini su i meni bili turn-off :D