meni su sam zadnja 2 albuma super, ovi ostali mi nekak ne pasu previse... :D
Printable View
meni su sam zadnja 2 albuma super, ovi ostali mi nekak ne pasu previse... :D
To je već Jambrek spomenuo, pa zato nisam :)= Citat =:
Izvorno postao FireSpirit
Jel slusa tko Quo Vadis?
Silence calls the storm je predobra pjesma \m/
Pa ima nas dosta koji slusamo hammerfall :wink: .Po meni najbolji power metal i metal bend uopce
Avantasia, HammerFall, Edguy, DragonForce, Sonata Arctica, Gamma Ray....... njih slušam, možda još koja stvar od Stratovarius-a...
S:pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: -slažem se, slažem se, slažem se i slažem se i opet se slažem :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray:= Citat =:
Izvorno postao Duh
i ja se slazem ali smanji malo smajlice :wink:= Citat =:
Izvorno postao Vukas15
ok :)= Citat =:
Izvorno postao Duh
Ja se ne slažem... Hammerfall ne podnosim...
Jeyzus, evo sada slušam Sabaton pjesmu Prima Victoria... jednostavno ne mogu vjerovati da ih nisam do sada nikako poslušao.
Pravi žestoki power metal. :pray:
I ne bas...= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
[quote=axe_wild]I ne bas...[/quote:2ytmuvg3]= Citat =:
Izvorno postao "Arbiter of Change":2ytmuvg3
Uzmi u obzir da ja inače slušam Blind Guardian. :wink:
jedino sta si tocno reko je power metal...
pravi power nemože bit zbog lirika : ))
i žestoki... ne baš
Power metal se ne zove power metal zbog lyricsa, kad si se već toga uhvatio.
Znam : ))
glazbeni pravac je glazbeni pravac, srecom pa se nitko nije sjetio uvest kategorizaciju po liriksima
kako nije, a viking metal? :?= Citat =:
Izvorno postao GrimReaper
Pogle na wikipediji, tekstovi u biti i jesu jedan od faktora za kategoriziranje.= Citat =:
Izvorno postao GrimReaper
pa masu pod-žanrova tipa medieval metal (satyricon early)...= Citat =:
Izvorno postao medusa
ima dosta njih
Baš me zanima gdje bi onda kvazi stručnjaci stavili Sabaton koji se bavi tematikom 2. svjetskog rata.
Hitler metal :rotfl:= Citat =:
EDIT: zezam se naravno
kad ste vec kod power metala, slusa li iko rhapsody? nabrijani žabari... ili mozda alogia (srpski metal band - zakon su)
Ja sam poslušao Rhapsody, no nisam ih uopće upamtio. Znam da sviraju power metal, i jedan su od najboljih power metal bendova. Zar se sada ne zovu Rhapsody of fire ili tako nešto?
rhapsody of fire su se zvali do ne znam dokad ali sad je samo rhapsody...= Citat =:
Svaka im čast, imaju dosta pamtljivih pjesama, ali tekstovi su cheesy do maksimuma i jednostavno previše teksta pokušavaju nabiti u pjesme tako da obično ispade kao neka polubrza recitacija.
da i imaju pjesama kad pocnu pjevat takvim ritmom da ne znas jel talijanski il engleski - pjesma holy thunderforce je najbolji primjer
poslusaj si slayer ili invocator ili viking onda jer ovi su po nabijanju tekstova preslabi a i gay su..neugodno mi ih je slusat jer mi je neugodno od njegovog glasa i tekstova...slayer je bolji. :rotfl:= Citat =:
inace volim simfonijski power i power globalno gledano al rhapsody je stvarno jad.
zove se zbog toga i zbog nacina sviranja kao i svaki zanr u glazbi.= Citat =:
istina da ima nekih "power metal" bendova koji ne pjevaju o srednjovjekovlju ali taj zanr zalai u post-thrash i slicne podzanrove.
drugo nemogu nac sad post od nekog korisnika..inace medieval metal je izmisljotina jer bi on opuhvacao power, heavy, black, thrash...etc...pa cak i doom-power (pr. Doomsword)...
tako da ako bi se govorilo "medieval metal" to ulazi u kontradikciju sa glavnim generalno slozenim vrstama metala gore navedenim.
a kako je medieval metal prevelika generalizacija i nemoguce ju je rabit u pravilnom znacenju kao sto je i izmisljotina da postoji love metal i slicne izmisljotine... mislim drugo je sprdat se takvim izjavama a drugo je shvacat takve sprdnje ozbiljno!
Evo ja se sjetih jedne zgode kad sam bio pijan...Nasred grada objašnjavam trojici frendova kako možemo odrediti koji je black/viking/folk metal bend dobar a koji loš.
Uglavnom, ako im kužiš logo, ako im se iz logo može pročitati ime bez problema, onda je taj bend loš i saksa. Ako im je logo neprepoznatljiv do bola, onda oni rulaju.
Kasnije sam se dvoumio, jer postoje bendovi poput Dimmu Borgira, Immortala, Venoma, Behemotha, Satyricona...od nekih su njihovi stariji logoi neprepoznatljici, ali novije možemo pročitati. A nekima se nisu ni mijenjali (Venom...).
Haha, krasna teorija jednog pijanca, zar ne?
:D
haha najbolje teorije su pijane teorije :)
venom mi je zanimljiv bend, zbog toga sto su zaista svirali žanrove ono...
od nwobhm do black metala.. ludilo
Venom, bend koji je stvorio žanr Black Metal, i po njihovim oni sviraju pravi, istinski, žestoki, najluđiji itd Black Metal (kako kaže Cronos, Black Metal su pjesme o sotonizmu, rock'n'rollu i drogi)...kaže da Norvežani sviraju Fucking Corpsepaint metal :)
Ovaj, po meni oni sviraju nešto između speed/thrash/heavy metala. U počecima su predstavljali NWOBHM i svojim umijećem sviranja i brzinom posramali i nadmašili neke kolege iz tog razdoblja.
Ma ko jebe žanr, glavno da je mjuza dobra, koga boli qurac za ostalo?
lay down your souls to the gods rock and roll!
Poslušajte albume Welcome to hell i Black metal. Pjesmu Witching Hour.
Najluđi dio je u pjesmi Black metal na kraju...preodličan ugođaj...
:pray:
joj vrazji forum...sad sma toliko napisao i sve se zbrishe...= Citat =:
ukratko venom nije "stvorio" black metal, imenovan je po njihovoj pjesmi, black metal je nastao u nizozemskoj i danskoj pocetkom 1972, vec tada nije bio imenovan kao glazbeni pravac sve dok venom nije naslovio pjesmu black metal.
sto se tice Cronosa niti slusam njegove solo projekte u novonastalom Cronos Bandu niti Venom od kad ga je napustio sto je zalosno da lider napusti vlastiti band.
inace imam sve albume, nisma neki veliki fan ali mi se svidjaju njegove stvari.
inace viking isto ne postoji to je isto prevelika generalizacija koja seze izvan black metala, kombinacija folka i black metala naziva se troll black metal kao (TBC), power sa utjecajem folka naziva se jednostavno power-folk... dok black metal broji preko 20 podskupina druge vrste metala jedva imaju 3-4 :rotfl:
black metal je vise slobodnjacki still koji ne zagovara uvijek rat i sotonizam iako kad se radi o dobro potkovanim bendovima taj utjecaj cesto ima veze sa nasilnim sirenjem i pokrstavanjem kelta gdje je papa oskvrnio rogate bogove sjevernjackih naroda koji su vise manje svi potomci kelta te prozvao druide stovateljima sotone, inace slika sotone datira iz 10-11 stoljeca a sotonu predstavlja kao i njegov opis slika nekoliko keltskih bogova i otud sotoni rogovi i otud izgled sotone.
Nazalost ima jos jako puno bendova koji pjevaju o sotonizmu bez imalo pameti i veze sa dogadjajima vec zato sto je najlakse napisati pjesmu iz mrznje, kako bi nekog ubio..etc...dok ovi potkovaniji kad pjevaju o inom, imaju puno slika, metafora, pridjeva pa cak i pejzaznih slika a cilj je samo ponasati se obrnuto od onog cega se smatra zlim a to je krscanstvo.
Tako bar to stoji u black metalu, jer jedino u njemu dobro i zlo zamjenjuju strane imenom. 8)
inace najpopularniji black metal je war black metal (WBM) koji eto govori o bescjenom nasilju, sakacenju, silovanju, sotonizmu, ratu, borbi...cesto ga veze besmisao ali je zato najbrzi i najagresivniji smjer black metala!
tu je i faggoth black u koji spadaju cradle of filth i slicni bendovi koji nemaju cvrste korijene u black metalu i koje karakterizira najcesce kreštanje a ne grawlanje kao nacin pjevanja.
ah ajd odmah da kazem sta znace ona dva prsta, kaziprst i mali prst u zraku...jer mi je to vec presmjesno gledat kod vecine...
taj znak , tojest "pozdrav" niti oznacuje "H" kao heavy metal, niti "rogove" kao sotonin pozdrav vec jednostavno je to simbol kojim su kelti pozdravljali svoje bogove.
Naravno sotoninim znakom je prozvan od "bezgresne" crkve.Zasto mi je to smijsno?! jer to je "sveti pozdrav", nisam primjetio da netko kad hoce nekog pozdravit sklopi ruke i klekne kako se to radi u crkvi. :rotfl:
war power metal : ))= Citat =:
@ Barathrum
ista stvar kao i s patentima. Ti možeš stvoriti nešto novo, no ako ti to ne patentiraš i netko drugi uskoči s istom idejom, to je službeno njegovo.
Venom je za sebe stvorio žanr black metala, koji je u srži zapravo speed/thrash/heavy metal. Black metal su popularizirali Norvežani i bendovi poput Burzuma, TT Mayhema, Satyricona, Immortala, Thorns itd...
Zato se sad na spomen black metalaodmah glave okreće prema sjeveru, gdje Abbath mlati po gitari.
Venom je utjecao na mnoge black metal bendove, kao i Bathory.
Ima koliko, tri vala black metala...
:wink:
Slušam sada Sabaton - Light in the Black... prejako kako se općenito uklapa u Space Marine napad tematski (ako zanemarimo čisti instrumentalni dio).
nije ga venom stvorio jer venom u pocecima nije svirao black metal vec kombinaciju thrasha i hard rocka, thrash je brz a hard rock jednostavan to sto je on pjevao o sotonizmu i slicnom ne svrstava ga u black metal.= Citat =:
jer po tome onda bi i destruction bio black metal i bewiched...etc.
black je postojao i razvijao se davno prije samo nije bilo naziva koji bi se upotrijebio i opisao taj smjer sve dok black metal rijec nije "napisana".
da si ti nasoa dijamant a nisi znao sta si nasao i onaj neki tamo dodje da vidi sto si nasao i imenuje taj kamen dijamantom jel to onda njegov kamen?! i dont think so!
ista stvar sa blackom.
hehe ja sam imao srece gledat ih live,i mogu reci da razvaljuju puno jace neg na cd.bit ce bog i batina za koju godinu dok se proslave.te veceri su mi bili jaci i od grave diggera i theriona:)= Citat =:
inace pjesma se zove primO victoria...
Moje bed, točno mislio krivo napisao. :D
Sabaton je uber bend, powah metal na kvadrat, poslušaj Metal Machine, Nuclear Attack, Panzer Batallion, Attero Dominatus, itd.
Purple Heart owna sve= Citat =:
Izvorno postao Mafioso