Uf, ja bi taj set.
Printable View
Uf, ja bi taj set.
Predivno,i figure i fotografija.= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
dobar fokus. Mozda je jos malo zamuceniji straznji dio al super je.
Barathrum @ pokusaj shvatiti razliku između vrjeđanja i kritike :wink:
= Citat =:
Izvorno postao TeraBajt
Eh, Arby, malo teže... Osim ako se prezivaš Gaj :D= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
http://www.krapina.net/html/muzej.html
No fair... sad moram tražiti repliku negdje. :)
I likey, ali će ekipa uletiti s primjedbama jer je slika statična :D
Dobra je slika ali je tema malo previše česta.
neka uleti...nisu oni 3 sata cekali da oluja se "raspadne".= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
znaci ja nebih trebao posjetiti galeriju nekog slikara jer koristi tehniku ulja na platnu i crta reljef jer je ta tema jednostavno previse cesta?! koga briga za temu, kad su svi radovi unutar nje razliciti.= Citat =:
Izvorno postao Constantine
jako lijepo, jako lijepo :)= Citat =:
Izvorno postao Barathrum
Kažem samo da se ne razlikuje previse od slicnih slika neba,previse je isfurana ta tema a i vise mi se sviđaju neke druge tvoje fotke poput one kolibe(ili sto vec) koja izgleda postapokaliptično.= Citat =:
Izvorno postao Barathrum
Fotka je centrirana prema suncu koje je u sredini kadra i to dobro ne izgleda. Preobicno i ne zanimljivo.
Ja bih to sa nekom obradom riješio da to izgleda bolje, ovako nije mi nista posebno.
I ne pase okvir.
men je super
Predobra,sviđa mi se kontrast i kut snimanja.
Preodlicno :pray: I crkva i nebo i atmosfera i obrada je GG :wink: :pray:
Pocjeca me na mog pokojnog djeda... :(
http://fc46.deviantart.com/fs44/f/20...c1ce8d147d.jpg
ovo je do sada najcudniji efekt koji sma dobio. odozada bi trebala biti rijeka. medjutim kao sto svi vide nije. vjerojatno je krivo sunce jer sam radio kombinaciju illuminanca i ISO-a sa central point fokusom i vjerujem da cu sada malo cesce primjenjivati kombinaciju ako postoji mogucnost dobivanja tako svjetle pozadine. mozda da je odozad bila shuma ili nesto tamnije nebi tako ispalo, nisam jos isprobao...preumoran sam od hodanja šumom idem jest. graaaw.. fotka naravno nije nist posebno kao ni ostale jer je to sve meni dodatna "igra" uz sport.
http://www.imagesforme.com/out.php/i434117_kokosh.jpg
iWin.
Inače, N95 me malo zeza. Naime, ne mogu fokusirati stvari koje želim nego mi fokusira redovno pogrešan dio kadra. Primjer:
http://www.imagesforme.com/out.php/i434136_cvijece.jpg
Morat ću ju varati na neki način jer ne mogu prilagođavati fokus kako ja želim. :(
oh boze kako god, svatko tko se imalo razumije u fotku skuzio je sto sam hvatao i tu su ostali paf, sunce..iskreno ti si prvi od nekoliko desetaka koji su uopce primjetili sunce, jer ovdje ga nema, iza oblaka je jednog malog zato je i ispao ovakav efekt. sto se tice obrade, nezanima me fotomanipulacija u tom segmentu. isprintana je u vise od 5 primjeraka a2 formata i jos si okvir spomenuo... a joj da znas kako to lijepo izgleda na zidu na a2 formatu, pokusaj si zamislit koliko praznine ima na a2 formatu. dobar si...nadam se da necu slusat tvoje kritike dalje. nije da ne volim lose kritike ali sto si ti iznio ni nije kritika, sunce i okvir. lol :rotfl:= Citat =:
Izvorno postao NITROS
biti ce bolje. uglavnom da se zaraditi na ovakvim fotkama lijepo. :rotfl:
Barathrum :pray:
za tvoju informaciju NITROS ovjde ima NAJVIŠE iskustva u fotografiji, i ako želiš poslušati nečiji savjet onda je to on, ako neko zna davat konstruktivne kritike, onda je to on, ako se neko ovdje kuži u fotografiju, onda je to on, kužiš di idem s ovim?
I daj jebote više prihvati krtiku, na svaku imas nesto dodat vamo tamo, ako ne znas prihvatit kritiku nemoj ni postat uopće, i da, fotografija nije nista tipa "WOW OMG IDEM ISPRINTAT KAKO JE DOBRO AAWWW SVI MISLE KAKO JE SUPEEER NAJBOLJE IKAD !!!11oneoneoen", meni je dosad na desetak ljudi sto moje godiste sto stariji reklo kako mi fotografije rasturaju, al to su sve laici koji se uopce ne kuže u to, stoga, ako ti iskusan čovjek kaže da možeš bolje poslušaj ga, a ne odgovarat na svaku jebenu kritiku ko da ti je opsovo nesta.
On smije pljuvati po drugima. Njega se ne smije kritizirati bez obzira koliko iskustva imaš.
ok za nitrosovu informaciju ja imam mentora za fotografiju. koji ne daje konstruktivne kritike tipa:"sunce ti je u sredini, tipicno i okvir ti je ruzan!"= Citat =:
Izvorno postao Ps1ho
kao prvo dizajner sam, okvir sam uradio rucno nakon printa metalnom prasinom. ne ja uopce ne ocekujem da netko vice:"woooooooooow, zakon!"
i drugo ja nisam srao po nijednoj fotografiji ovdje. stoga odleprsajte sa glupostima kako ste doleprsali. slazem se da nitros ima iskustva, ima ga i onaj profesionalni fotograf neki u zagrebu koji se bavi 20 godina fotografijom pa kad sam trebao fotke nogometnih terena "nestandardne" covjek mi je donio sranja. ako ima iskustva onda od njega ocekuje nesto konstruktivno a ne nesto tipa sranja:"sunce je u sredini, okvir ne valja!"
to nije kritika vec podjebavanje i nemam namjeru se kacit na takve bedastoce koje entko naziva konstruktivnom kritikom. nadam se da smo rjesili diskusiju.
Jesmo. Legendo.
Evo mene nakon duže inaktive malo.
Počeo fotkati sada kada je sunčano Infrared fotografije. Pa evo jedna :)
http://dbhotography.carbonmade.com/projects/2199316#3
@barathrum
Gle fakat mi se neda ti objašnjavati neke stvari. Moš mislit da možeš ovu svoju fotku prodati za fine pare. Ima mali milion boljih fotografija koje se prodaju za JAKO niske pare. Možeš ti imati i najbolje fotografe za mentore ako ne slušaš kritiku i savjet. Ja sam ti dao glavne crtice zašto fotografija mi ne nije nešto, a sad si ti mogao onda iz toga izvući pune rečenice. Mislim da nema smisla da svakome na ovom topicu tko pošalje fotografiju sunca objašnjavam punim rečenicama zašto to nije dobro. Tu smo da jedni od drugih učimo, a ne da se pravimo blesavi i pravdamo. Ja ovo radim jer mi se da i želim pomoći zaljubljenicima u fotografiju sa svojim iskustvom koje sam dobio u zadnjih par godina od velikog broja fotografa, što kvalitetnih, što manje kvalitetnih.
Iskustva i kritike su najvažnije za razvijanje dobre fotografije i slušaj ih. Nemoraš ih uvijek prihvatiti i dobro je da ponekad imaš malo bahatije ponašanje, ali nije uvijek dobro. Ovdje se jako puno autora razvilo od skroz point and shoot fotografa do fotografa koji žele nešto prenijeti fotografijom, neku priču i imaju ideju.
I ponekad kritika kao što je "Loša ti je ova fotografija." "Kakav ti je ovo okvir?" ti može reći puno više nego rečenica tipa "Odlična ti je ova fotografija." "Super!" i slično. Na lošim kritikama se zamisliš. Zašto je baš to netko napisao.
Razmisli o ovome što sam ti napisao. Možda pomogne.
@ps1ho
Ok mi je ova katedrala. Zgodne boje i neobičan kut. Obrada mi je malo šumovita i dosta mi je detalja ispeglano, a ja volim detalje! :) Ima još dosta posla na toj fotografiji, ali ok je.
Druga fotka.
Sviđa mi se atmosfera. Dobar low key :) Ova posuda baš podsjeća na stara vremena i dobra bit je uhvaćena.
NITROS ova slika sa Vukovarom je prehebena, čim sam je ugledal vidio kao Isusa na raspelu,ovaj stup u sredini,prejako :D
joj jebeeeem ti sve Nitros, kako ja želim probat tu IR fotografiju :D
nego, eto slike, nadovezuje se na onu s bakom :)
http://www.imagesforme.com/show.php/446 ... fortwo.jpg
Hvala :) To sam inače tek kasnije shvatio kada sam pregledavao fotografije u galeriji.= Citat =:
Izvorno postao flander
Uuuu i ova mi se sviđa bome. Dobro zabilježeno. Sviđa mi se da si prenio emocije starih ljudi.= Citat =:
Izvorno postao Ps1ho