Jesi skužio da na Home Panelu imaš pinch to zoom :D Ima istu funkciju kao da si stisnuo home tipku, dobiješ onaj pregled svih panela...
Printable View
Jesi skužio da na Home Panelu imaš pinch to zoom :D Ima istu funkciju kao da si stisnuo home tipku, dobiješ onaj pregled svih panela...
Quickoffice ili documents to go
Vidi kaj ljudi pišu o programima, dolje su ti VS. linkovi... Javi što si saznao, i mene zanima :D
http://www.brighthub.com/mobile/iphone/ ... 74565.aspx
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=935226
Jučer sam imao Galaxy S u rukama :pray:
Ako se ne varam ekran mu je još bolji od Retine. Koja mrcina :pray:
Plus, Android se svakako čini kao odličan OS, još nisam našao nijednu zamjerku.
Android je <3
Jedan pokraj drugoga, GalaxyS ima nekako življe boje, dok Retina ima veću gustoću pixela (viša reza na dosta manjem ekranu) tako da daje još čišću sliku i malo prirodniji spektar boja. Ali kod normalnog korištenja uređaja (bez da se zagledaš u detalje), GalaxyS rastura zbog svoje inčaže i po mom mišljenju je baš zbog toga bolji od Retine.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
I da, na suncu GalaxyS rasturi Retinu samo tako! Nekako imaš dojam da zatamni odsjaj neba koji se reflektra na ekranu. Ali to i je jedna od glavnih svrha Super u Super AMOLED :D Neki dan sam naletio na info da Super AMOLED smanji refleksiju sunca u ekranu i do 80% naspram starijih AMOLED ekrana. U živo ne zgleda baš tako savršeno, ali ajde, sve specifikacije su uvijek pre napuhane :D
Baš zato kažem, jer je rezolucija nevjerojatna, isto bih rekao da se pikseli ne vide golim okom.
Jebate koji sam ja njub...ja pojma nemam ni koje su razlike izmedu 3G-a, HSDPA i kakve to veze ima sa mojih 2GB koliko imam prometa :S
Will you help a njub :(?
GSM, GPRS i EDGE ti spadaju u drugu generaciju telekomunikacijskih mreža (2G). UMTS ti je treća generacija mreža (3G), a HSDPA je baziran na UMTS tehnologiji i zajedno sa HSUPA spada u HSPA familiju protokola. To je također treća generacija. Daljnji razvoj je HSPA+ iliti Evolved HSPA... Ali tebe zanimaju brzine, a ne dosadna teorija :D
GPRS = od 56 do 115 kbit/s (realno oko 80 kbit/s)
EDGE = do 240 kbit/s (realno oko 180 kbit/s)
UMTS = do 380 kbit/s
HSDPA = do 14 Mbit/s (realna brzina ovisi o generaciji i ide od 1,2 Mbit/s do tih 14Mbit/s, kod nas je uglavnom oko 7Mbit/s)
HSPA+ = do 42 Mbit/s (ili do 84Mbit/s u devetom izdanju)
Ali uglavnom, na mobitelu želiš barem UMTS signal za ugodno surfanje, a HSDPA je med i mlijeko :D
Nisam opet nista skuzio. Sta sad to znaci za mene koji imam by Vip 2GB mjesecnog trosenja. Jel to ukljuceno za sve ili :S
Nist nekuzim :(
To ti je kao domaći internet, imaš recimo 10GB paket i brzinu od 4Mbit/s. Kod mobilne tehnologije, imaš paket, a brzina ovisi o pokrivenosti signala. Ako si u zoni gdje je dobar HSDPA signal, onda ćeš njega koristiti, ako nisi, onda GPRS ili EDGE i sl. Znači ta brzina se NE plača kod mobitela, samo podatkovni promet!
Ajde ponosni vlasnici i9000 recte mi kakav mu je zvučnik? Jel glasan ko na 5800 ili je jad i bjeda kao na N900?
Usporedio bas sa doticnim 5800. Pa reko bi da je i9000 dosta dosta jaci iako ne volim najacavati zvucnik na mobu.
Znaci imam 2GB neovisno na koju "mrezu" mi se spaja?= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Installirao sam si onaj 3G Watchdog. I nastelao ga da mi ubije internet poslje 90%.
I make good? lol
Točno to, moraš samo paziti na promet. Također, ako želiš surfati, a nemaš WiFi u blizini, onda si podesi u opcijama da se spaja isključivo na 3G mrežu tako da dobiješ što bolju brzinu neta. Nakon surfanja, vratiš na 2G tako da ti mob manje troši bateriju. Za update widgeta ti je dovoljna 2G mreža ukoliko nisi blizu WiFi-a.
Ne znam kakvu tarifu ili opciju imaš, ali nikada nemoj dopustiti da pređeš svoj paket pošto su cijene van paketa uglavnom brutalne. Recimo 100kB ti je cca 50 lipa u boljim tarifama. Drugim riječima, 1MB ti je 5 kuna, pa se ti zajebavaj :D
EDIT:
Ako si baš u nekoj zabiti gdje nema 3G mreže, a podesio si na isključivo 3G mrežu, onda ti net neće raditi i moraš vratiti na 2G!
Ok fala... e a kvaliteta kakva je? jel bas jak i dugacak ili zvuk vie lici na pištanje? Izvini ako gnjavim.. moram se raspitati jer se tri-četrumim a zvucnik mi je najbitniji na mobitelu.= Citat =:
Izvorno postao playyy
Bartuc hvala druze :D
No ajd kad te vec gnjavim da te ugnjavim dobro.
Kak se zove onaj live wallpaper sa vodom sto si jednom u nekoj temi komentirao :D?
Koje su must have applikacije za Android? (top 200 lol)
Sad idem gledati Inception, odgovorim ti za cca 3 sata :D
EDIT: Vidi jel tu piše ime wallpapera (u filmeku) - viewtopic.php?p=1364165#p1364165
Hvala.
Nego znas sta mi nije jasno? Zasto meni u postavkama pise da imam verziju 2.2 (Froyo), a ti kazes da jos nije pusten :S (ili si to napisao :/)
Pušten je. Ne posvuda, ali pušten je.= Citat =:
Izvorno postao Sickmanno1
Ti si vjerojatno dobio mob iz najnovije pošiljke koja je stigla u Vip. Prije nekih tjedan dana u potpunosti im je ponestalo Galaxy S uređaja i tad su naručili novu pošiljku koja je očito imala na sebi najnoviju verziju.
Moguce ^^
@Sicko, evo ti tu neke od korisnih/dobrih aplikacija, sve su besplatne... Tak da ne pišem ponovno.
PS: Mislim da Advanced Task Killer već imaš na mobu...= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Rekao bi i Flashlight app, ali da, boli, znam xD
I napravi si čitavu sinkronizaciju sa svojim Gmail računom na kompu. Nadam se da imaš gmail acc, ako nemaš, preseli se na njega čim prije. Android je od googlea, sync između Androida i Gmail-a je savršen...
Advanced Task Killer je medu prvim aplikacijama koje sam installirao je prezakon je...pogotovo sad dok sam skuzio da ima Widget od njega te sa jednim klikom rijesavas sve :pray:
Gmail acc imam otkad je Gmaila i stvarno savrseno funkcionira :pray:
SpeedTest sam isto installirao, a ove ostale cu svakako isprobati...pusa :*
Za bilješke si obavezno skini Notes. Program je totalno jednostavan i odličan. Preporuka! :thumbs2:
Skinite si applanet i imate sve aplikacije dzaba xx
Meni je Evernote pre genijalan pošto se također sinkronizira sa accom na kompu. Znači napraviš si Evernote acc na kompu i skineš app za mobitel te radio ti na mobitelu ili na kompu, međusobno se sinkroniziraju. Isto kao i Mail for Exchange od Gmail računa.= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
A uz to, možeš SLIKATI RUKOM PISANI text, poslati na server i on ti taj text pretvori u računalni zapis :pray: Tako da, čini mi se da je pre brutalna aplikacija za vođenje notesa.
A što se Remindera tiče, samo syncaš kalendar na Androidu i Gmail kalendar te si preko kompa vodiš podsjetnike koji automatski sjedaju na mobitel prilikom sljedeće sinkronizacije.
Igrajte se malo Androidom i smartphoneom općenito, pre brutalni su to mali uređaji. Jedino se nemreš sexati s njime, zapravo i to je moguće ali vjerujem da nije ugodno :D
EDIT: Link na evernote, proučite malo - http://www.evernote.com/about/learn_more/
E to meni treba bezbroj puta, i vidim da ima takvih aplikacija za telefone. Jedno pitanje - kako funkcionira to, odnosno što dobiješ nazad? Baš prepoznaje tekst pa ti vrati pdf sa tekstom, ili kao sliku?= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Nisam probao, ali kaže da pretvara text u searchable content. Znači da ga pretvara u računalni text koji se može naknadno uređivati, kopirati, tražiti itd. Kad bi dobio kao sliku, onda nebi bilo "searchable"...
E, to je to, super stvar. Nadam se da su iPhone besplatne aplikacije za skeniranje dokumenata funkcionalne na isti način.
Meni je brutalna aplikacija Document Scanner. Ono uslikas dokument. On ti ga spremi u pdf i posaljes ga na mail. Drugim rijecima...netreba ti scener lol
Evernote ti je app i za iOS i za Android. I potpuno je besplatan.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Konačno mi se vratila galaksija, stavili su stariju verziju androida (2.1). Sada slijedi ponovno punjenje i igranje software-om :D
Jesu ti kaj naplatili?
Nope, nisu opće skužili da sam ga flashao.
Baš sam sretan :friends:
EDIT:___________________________________
Nego kakvi su vam rezultati na Quadrant benchu.
Quadrant
Prije incidenta na Galaxy S sam imao sa lag fixom oko 1500 bodova, a bez lag fix oko 900.
Svježe rezultate javim kada se opet poigram Galaksijom. :D
Nemoj ovaj put Overclockati procesor ili nešto, da nebi opet sve ujebo :D
Ne mogu ništa obećati :),
also vidio sam da ockanjem proca na 1,2Ghz dođeš do 2200 bodova na benchu.
A razlika u potrošnji baterije? Mislim da se ne isplati. Eventualno bi se isplatilo kad bi postojale jebačke igre za Androida koje bi eventualno trzale na Galaxy-u. I ovako se programi otvaraju praktički instantno...
Baterija se vjerojatno brže puni, ali svejedno zvuči kewl :wink:
Koji si ti freak, e...