Po meni su dobre za sve osim za FPS naslove te strategije. Ostalo, samo daj.
Printable View
Po meni su dobre za sve osim za FPS naslove te strategije. Ostalo, samo daj.
@Xero
Vidim da si igrao igre na konzolama pa si totalno upućen u to.
Meni nije jasno kako itko može igrat bilo koju igru u kojoj treba pomicat kameru s tim užasnim konzolaškim kontrolama. Ili neki RPG čim vidim one velike svjetleće X i Y dugmiće smuči mi se.
@Dead igrao sam ja dosta igara na konzolama sad upravo imam ukopćan gamepad za DMC 3, ali nitko mi ne može reč da kontrole na konzolama nisu retardirane.
Nisu.
Hej nemoj se ponašat kao ja obrazloži odgovor.
Pa nisu retardirane, da jesu onda se nitko ne bi mogao normalno igrat. Tak je i meni bilo kad sam kupio x360 kontroler za pc, katastrofa. Al uz malo vježbe, sve postaje tako lagano da je to nevjerojatno. Samo treba imat malo volje i bit bez predrasuda.
Naravno, i dalje mi je najbolja komba miš i tipkovnica al to ne umanjuje gamepad, koji se u suštini nije mijenjao zadnjih kolko...30 godina i više.
Ane jebote. Kad igram neki fps na konzoli i patim se kod jednog nivoa vise s kontrolama nego s protivnicima. U COD3 lik ispred mene stoji a ja ga pogodit ne mogu dok bi mi na PC-u svaki treci bio headshot.= Citat =:
Izvorno postao Xero
FPS na konzolama = nesto najretardiranije ikad. Kao da igram s navucenim rukavicama, ma razlika nebo i zemlja.
Da kontrole valjaju ne bi im trebao aim assist.
Admire http://i565.photobucket.com/albums/s...f?t=1276595714
Igranje pucačine s gljivama ovladao sam u svega par dana. Miš možda je precizniji alat, ali to ne znači da je i bolji.
Da , to znači da je gori :rotfl: .Već smo sto puta prošli kroz ovakve rasprave i već smo sto puta potvrdili da je igrati FPS i RTS sa mišom prva liga a sa gamepadom druga ili treća liga. Igrati se može , može biti i zabavno ali sa mišom je daleko lakše i prirodnije...jednako kao što je lakše i prirodnije igrati Batmana sa gamepadom.Situacija uopće nije crno/bijela.
Pa ne treba aim assist. Ja mogu nišanit bez toga. Normalno, puno je lakše s mišem. Možda bi na gljive moglo biti opipljivije nego na miš kad bi netko malo poradio na mehanici kretanja i nišanjenja, ali pucačine su uglavnom kopipejst jedna druge.= Citat =:
Izvorno postao Xero
Možeš igrat FPS na konzoli ali je na pc-u to puno lakše i prirodnije iskustvo. Kako za koga naravno.
Batmana je pak prava laganica igrat na gamepadu, kao da je stvoren za njega.
Batman saka na gamepadu, ali manje nego ostale igre.
odgovor Aralu s prošle strane: da, ali neki ne stignu odigrati ni sve igre za PC a kamoli da još uz to nabave i konzolu.. dok god imam listu sa 20ak PC igara izašlih u zadnjih 5 godina koje nisam odigrao,nema toga boga da nabavim konzolu.. :)
Konzolu bi nabavio samo zbog tabačina i RDR-a. Ništa drugo me uopče ne zanima. Sve što trebam ima za nabaviti na PC-u.
+1
Ja bih jedino radi GT5, ali to je i dalje premalen razlog da kupujem uređaj koji će za dvije godine kad prestanu izlaziti igre za njega postati beskoristan.
Da, ali zato već ima hrpa dobrih igara koje su već izašle za taj uređaj, a nisi ih igrao.
Tako da mu je trajnost kojih 7-8 godina, što je više nego za PC koji je za 3 godine trajnosti prestar, i jedva pokreće novije igre.
Istina, u pravu si. To se npr. na mene ne odnosi, ja stignem sve odigrat :D= Citat =:
Izvorno postao IGoR_2803
Pa naravno,omnipotentni konzolas :wink:
Da, jer smo još u devedesetima. Moja konfiguracija je preko 4 godine stara i vrtim sve najnovije igre na najvišim postavkama. Nisu ti ovo više devedesete kad ti je high end konfiguracija za dvije godine postala beskorisna i jedva pokretala išta. Moj komp ima istu, ako ne i dulju trajnost nego ps3. Za razliku od ps3, može pokretat igre rađene prije 2006., čime je njegov library beskonačno veći.= Citat =:
Izvorno postao Windwalker
edit
@rasprava gore
Nije mi jasno kako miš nije nužno bolji ako je precizniji. Kaj nije to najbitnije? Kontrola. Da igra slijedi tvoje komande najbolje što može. Naposlijetku, zašto ne moš igrat ut ili quake gamepadom? Jer ne pružaju zadovoljavajuću razinu kontrole za te igre.
Još kad se sjetim motion kontrola i FPS-a, dođe mi da se smijem i da plačem istovremeno.
X puta sam u intervjuima procitao kako developeri imaju brigu da strpaju igru na kojoj rade,tj da je uklope u hardversku moc konzole a da pretjerano ne osakate gameplay ili grafiku. Crysis 2 je najnoviji slucaj. Istu stvar su rekli i iz DICE-a za Battlefield 3... Ipak nada zadnja umire zadnja umire da konzola nece i od ove igre napraviti onako bezvezan FPS sto je Crysis 2. Ja licno ne bi imao nista protiv konzole da je ona hardverski jaka poput moje konfice,koja je kao sto se vidi jako stara. Al tada bi konzumenti bili ogorceni velicinom iste,tako da je lakse zrtvovati kvalitetu igre radi hedonizma gledanja male crne kutije ispod tv-a dok lezis zavaljen u krevetu...
Mogu shvatiti da postoje ljudi koji porede konzole i pc ali da se porede mis i gamepad u FPS-ovima... :rotfl: To fakat zvuci ko trollanje :rotfl:
Naravno, zato bi se posrao na svaku konzolu koju vidim. Nije bitno ovdje moje niti tvoje mišljenje, niti ičije. Govorim o stvarnom stanju stvari.= Citat =:
Izvorno postao Marvin OCX
Takve igre se rade za konzole jer su neke prijašnji naslovi imali popriličan uspjeh na PC-u, a na kozolama zarada može biti nekoliko puta veća. Zato ćemo za koju godinu igrat Diablo3 na konzoli. I sve ostale igre koje dosad niste ni zamislili. Novac je lijepa stvar, treba ga zaradit a ne radit igre na lijepe oči. Crysis 2 je samo dokaz jedne dobro uspjele igre i na konzoli i na PC-u. O Batmanu da i ne pričam.
Radi konzole i takvih ko ti kome je svako smece koje izadje vrh gaminga ja vise nikad necu zaigrat dobar FPS na PC-u a FPS koji pomice granice gaminga je stvar daleke proslosti... :cry:
Opet ja kazem da ti mogu samo zaviditi pa ti se sve svidja i igra,ko mi je kriv sto sam nostalgican za vremenima kad je svaki naredni naslov bio korak dalje i opravdano trazio jaci harver i ko mi je kriv sto sam zeljan kvalitenog FPS-a...
Tu se slažem.
No za to što više nema kvalitetnog PC FPS-a krivi su samo developeri željni para.
No vjerujem da će se naći neka pomalo nepoznata kuća i napraviti tako dobar, kvalitetan, dug FPS samo za PC.
No gotovo svi ostali žanrovi su super na konzolama, te ih ne treba kriviti za sve.
A gle, i ja patim za tim vremenima, sve sam to pralazio i prolazim u proteklih 15-20 godina, nisi jedini. To kaj ti veliš da sam ja takav, nemaš ti pojma kaj sam ja ustvari i kaj sam sve prošao po pitanju gaminga. Kriv sigurno nisam kad kažem kak stvari stoje, to nemora znači da je to moje mišljenje. Prihvatiš stvarnost i to je to. Ali, s obzirom na današnje vrijeme i svega onog kaj je bilo a više nikad neće biti, fino sam se prepustio igranju pa kakvo bilo da bilo, nemam više vremena kao onda u osnovnoškolsim i srednjoškolskim danima, danas mi je svaka minuta dragocjena koju odvojim za to i igrat ću ono kaj mi se sviđa a ne razbijat glavu zašto je to tako a ne onako, to je samo gubitak vremena. Onaj hype koji sam nekad imao je davno prošao, iako danas više igram iz puke zabave nego nekad. Prije 10 godina bi pizdio npr. nad crysisom2, danas mi je to takva super zabava da ga već treći put prelazim, svjestan njegovih loših ali i dobrih strana. Kad bi tak otpisivao igre, više ne bi imao kaj igrat, a to si ne želim dozvolit.= Citat =:
Izvorno postao Marvin OCX
Sam nek dođe Diablo3, to će me držat idućih 5 godina bez obzira na naslove koji će dolazit :)
Da ne spominjemo kako prosječan korisnik ionako potroši još dodatne pare za neki radni PC jer danas ne možeš bez PC-a, tako da je praktički cijena konzole još i veća jer ti ne može zamijeniti PC.= Citat =:
Izvorno postao Babitz
Šta se tiče miš v gamepad rasprave, nisam siguran da je miš baš uvijek superioran u takvim igrama, mislim da bi se dala napraviti pucačina za gamepad koja bi bila dosta prirodna i imerzivna, ali kao što rekoh, treba radikalne promjene u mehanici. Recimo da stave da oružje koje držiš u ruci i kojim mlataraš desnom gljivom ima neku težinu i inerciju. To bi na mišu djelovalo nespretno i neprecizno, ali na gljivama bi vjerojatno imalo smisla. Normalno, to nitko neće napraviti jer jednostavnije je kopipejstat isti kod od 50 linija koji se koristi za kretanje u FPS-ovima od '97. i ugurat veće teksture, zato jer su pucačine u 90% slučajeva napravljene za ljude koje je lako impresionirati.
Vidis,cijelo vrijeme si tvrdio kako je taj isti Kurcis2 kako ga ja zovem superioran prvom dijelu dok sad kazes kako bi popizdio da si nekad prije imao priliku da vidis sta ce mu konzola napraviti... Slazem se ja da je to sto pricas stvarnost al nemoj tvrditi da su u stvarnosti prvi i drugi dio Crysisa uporedivi, to je stvarnost nekoga ko nema blage o gamingu i ko je za 10 rodjendan dobio konzolu i to je sve sto zna. I ja sam u kategoriji srarijih gamera i svjedocim deevoluciji gaminga od pojave zadnje generacije konzola i mene to nervira jos uvijek :( God of war mi je najdraza igra svih vremena,konzola jel, i neka takvih igara nastancaju koliko zele ja cu ih sve preci sa uzitkom ali ostavi FPS tamo gdje pripada. Zamisli samo Killzone na PC-u sa Crysisovom fizikom i pc grafikom... Nemoj reci da to ne bi volio vidjeti i zaigrati.= Citat =:
Izvorno postao Aral
Killzone 2 i 3 imaju odličnu grafiku sami po sebi.
Crysis 1, 2 i ajmo reć Far Cry 2 su grafički FPS vrhunci, no to ne znači da svaki FPS treba imati takvu grafiku.
I za to nisu samo konzole krive, već i činjenica da puno ljudi ima slabije PC-e.
A to jel bi htjeli Killzone za PC, naravno da bi. I ovakav kakav je, bio bi super s mišem.
Netrebaju ništa grafiku poboljšavat.
To što su 2 igre dosegle neki trenutni grafički vrhunac, ne znači da su dobre i da sve igre moraju imati takvu ili bolju grafiku.
Po meni je FPS vrhunac HL2. Užasna priča, užasni likovi, no fenomenalni gameplay, osjećaj pucanja, atmosfera, ogromni leveli (možeš se izgubit). A grafika bolja od te stvarno NE TREBA da bi igra bila odlična.
u hl2 se možeš izgubit?
Oh, itekako
Htio sam reći da ima prave velike levele bez nevidljivih zidova koji te vode jednim pravocrtnim putem kao u većini današnjih FPS-a, čija bi mapa doslovno bila 2-3 ravna hodnika.
Konzole su krive. Nije Crytek mario za tim sto nemamo svi ninja racunare kad je radio ni Far cry ni Crysis. I obje igre su pomjerile granice gaminga. Bilo je bitno samo napraviti kvalitetnu igru. A onog momenta kad je pored toga postalo bitno ili bitnije ono koliko ces zaraditi pocelo se sa kompromisima i medijskom potporom,reklamama i recenzijama koje su cesto apsolutno debilne. HL2,FEAR,CRYSIS, FAR CRY i STALKER. To su moji favoriti. Svaka ima nesto. Kako bi bilo fino kad bi imali priliku zaigrati neki remix ovih igara,nekog FPS Frankestajna :)= Citat =:
Treba igra koja će donijet pravu malu revoluciju, kao što je prvi half npr.
Kakvih ste vi gluposti nadrobili. Tak je svejedno na čemu se igrao. Neke su igre bolje na kontroleru, neke na mišu. Grafika je svugdje odlična.
Da, 1080p rezolucija je ustvari marketinški trik jer nema razlike između 1080p i 720p na kojoj je 90% igara na konzolama.
...I kakve to veze ima s kvalitetom igre?
Zahtjevnije igre idu i na 640 p rezi ili tak neš , prosječno ispod 30 slikica po sekundi...Pa nema veze nikakve .U biti mogli su ostati komotno i na PS2 i na prvom boxu i raditi igre na 640x480 pošto nema nikave veze .Naslovi bi i dalje bili kvalitetni prodavali se ogromnom broju , jel tak ?U stvari ne vidim zašto uopće i pripremaju slijedeće konzole kada su ove dovoljne zauvijek .Bolja grafika i veća rezolucija i tak nikoga ne zanima.Kladim se da to nitko neće ni kupovati za jedno dvije godine kada se pojave u dućanima.
Naravno da će se kupovati pošto živimo u potrošačkom društvu gdje je bitno da svake godine imaš novu verziju iPhonea.
Half life 2 u svakom slučaju ima linearne levele sa nevidljivim zidovima koji te pravocrtno vode.= Citat =: