Slažem se, prijevod je odličan.
Printable View
Slažem se, prijevod je odličan.
Dobar je prijevod..ali ja bih ipak imena ljudi, gradova i sl. ipak ostavio na engleskom...za one koji uopće ne razumiju eng nek na kraju knjige stave prijevode tih imena a u samom tekstu knjige nek budu eng nazivi
Ful ste me nabrijali na knjige no užasno me strah te mase likova :(
To što mi fsb oduzima život je isto problem, ali može se čitanje odgodit za ljeto.
"When they write the history of my reign, sweet sister, they will say that it began tonight."
= Citat =:
Izvorno postao Maloki
gle, ako sam ja knjigu pohvatao i skužio dok sam bio 1-2 srednje, možeš i ti bez problema sad :)
samo znaj da je ovisnost, kad je uhvatiš, ne puštaš dok ne procitas
http://www.serijala.com/fantastika/game ... korisnike/
Epic potez hbo-a
Čekaj, prije mjesec dana je pisalo da je premjera 16-tog, jučer gledam piše 17-tog, i sad u tom članku piše 18-tog. O_o
edit:
aha, to samo regionalno zajebavaju, k
Premjera je 17-og u SAD-u, a 18-og kod nas.
SOON.
jebo vas, sad sam i sam u nedoumici, gledati seriju ili prvo pročitati knjigu :( a isto kao i malokiju, fax me tek počinje zajebavat
Ako prvo pogledas seriju na temelju nje ces stvoriti misljenje o knjizi, o likovima i sl. i onda kad budes cita imat ces vec postojece (serijom uvjetovano) misljenje, i likovi ce ti izgledati u glavi ka oni iz serije. A ako prvo procitas knjigu onda ces stvoriti svoje vidjenje likova i price i moze se dogoditi da te serija razocara jer nije ono sto si zamislja.
Tako nekako, ja bi na tvoj mjestu poceo citati knjigu ali i pratiti seriju u isto vrijeme, taman lipo, nemore bolje tj. ja sad bas razmisljam da procitam iopet dok pratim seriju da utvrdim znanje :)
Meni pol likova uopce ne izgleda kao oni u knjizi (posebno Sandor Clegane), ali zato su skoro svi Lannisteri bas onakvi kakvim sam ih zamislio
Uf, hvala jesušu kaj sam prvo knjige pročital.. Mislim da bi si pokvaril sa serijom dojam.
Kak ti Pseto ne paše??? Pa točno takav je. :D
Ja sam, iz nekog razloga, sebi utuvio u glavu da on izgleda ko moj prof iz hrvatskoga (koji je sad mrtav) samo opečene face... glupo znam, al eto... XD
Meni pol likova izgleda identično kako sam si zamislio, ali Cersei je žestoko promašena.= Citat =:
Izvorno postao Delirium
zlaćana, milfy... meni je ok
Slamnata kosa i crne obrve.
Tricia Helfer je trebala bit Cersei. Možda koja bora, šminka i to, ali inače je savršena za ulogu.
Meni je Ned promasen, nikako ga nisan tako zamislja, al nisan previse gleda trailere da si ne pokvarim dojam kad napokon dojde pa neznan kakvi su svi likovi :)
Baj d vej, jel Jaime u knjizi ima dugu kosu ili sam to ja samo nešto krivo pročitao/zamislio? :D
pogledat ću valjda prvu epizodu serije, pa se onda valjda knjige uhvatit. uz ovu s faxa :(
= Citat =:
Izvorno postao Aerial_51
Mislim da ima, na mom primjerku A feast of Crows na ilustraciji naslovnice je prikazan sa duzom kosom neg cersei XD
tko te muči? :(= Citat =:
Izvorno postao Da_killah
ma bilo šta što bi trebalo počet učit :D gp1 recimo
Ima kosu do vrata, onak, pokazuje ponosno da ju ima i da je plava.
hebeno dobra je ispala prva epizoda...
ja sam tek danas isprinto skriptu iz gp-a :D= Citat =:
Izvorno postao Da_killah
eniver: čeka se večer da se pogleda prva epizoda ^^
tako blizu :D
Pogledao sad prvu epizodu A ono, sviđa mi se, al moglo je i bolje. :D
Kak je moglo bolje? :(
Meni je prejebena epizoda. :')
Odlučih ne pogleat odma
pričeta ću da se nakupi pa onda sve u jednom danu
Ma ne, nije mi loša, daleko od tog, jednostavno nemam onaj filing da mi je 'sjela savršeno' Možda činjenica da znam što će se desiti unaprijed,bo. U svakom slučaju pogledat ću sve :))= Citat =:
Izvorno postao Death By Sexy
[quote=Dreamer Deceiver]ja sam tek danas isprinto skriptu iz gp-a :D= Citat =:
Izvorno postao "Da_killah":3jwcvvuz
eniver: čeka se večer da se pogleda prva epizoda ^^[/quote:3jwcvvuz]
meni je to predmet od pred 2 god ;)
a niš, ić ću danas pogledat kod bake tu prvu epizodu :D
pogledao sam prvu epizodu,knjige nisam citao.Serija je malo pre brutalna za moj ukus ali mi se sviđa :)
Nisi ti još ništa vidio :D= Citat =:
Izvorno postao Constantine
= Citat =:
hahaha, onda ni nemoj dalje gledati :D ovo je kako duke kaže čista nula :D
evo pogledao, svidja mi se serija, i sutra opet u knjiznicu dizati knjige :D
čekaj da vidiš kad pretuku i siluju Catelyn i onda je Lannisteri raščetvore i bace vukovima.= Citat =:
= Citat =:
Izvorno postao Aerial_51
ili uopće nisi čitao knjigu
Nije razočarala, nešto što je samo po sebi fenomenalan uspjeh kad je Game of Thrones ekranizacija u pitanju.
E da, odlična uvodna špica.
Uvodna spica je vrhunska. A epizoda je ok, mozda malo losija nego sam ocekiva, a nekako mi je brzo zavrsila, al sve u svemu jedva cekam iducu :)
odgledo. nije loše.
vi koji ste čitali, kroz kolko stranica se proteže ova prva epizoda u knjizi? čisto me zanima količina detalja u knjizi, jer prema seriji bi dao nekih 30ak stranica.