Jep.= Citat =:
Izvorno postao Nee Joe
Referada je bila blokirana dosta dugo tad, dekan je vrijeđao neku studenticu i tak.
Iznenađujuće, na proljeće nije bilo nekog prosvjeda, bar koliko ja znam.
Bit će joj zabavno na ffzg-u.
Printable View
Jep.= Citat =:
Izvorno postao Nee Joe
Referada je bila blokirana dosta dugo tad, dekan je vrijeđao neku studenticu i tak.
Iznenađujuće, na proljeće nije bilo nekog prosvjeda, bar koliko ja znam.
Bit će joj zabavno na ffzg-u.
Meni se FF baš svidio, ljudi su easy-going, I guess. Upoređivala sam dojmove s frendicom koja je bila na upisima na ekonomiju, možda se zato FF čini bolji. I ljudi su kul. I made friends :$
Što si Majo upisala?
Nije gdje i ti, ne brini. ;)
Lingvistiku i antropologiju. Ti?= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Afaik, strajhi studira anglistiku i to.
Al, da.
!str1k3r
Informacijske znanosti i sociologiju, pa eto malo gledam po netu znam li nekog s kime ću bit na predavanjima~
Da, pričala sam već sa Strajkerom prije o tome :D
Ah, kul :D
:D= Citat =:
Izvorno postao croat1gamer
Bila je. Svađala se. Ne zna još ništa. Sve u svemu, hvala na pomoći.= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Jel' netko ide na FER ovdje? Kakva je to fora da nemamo indekse? Kak to onda ide (s potpisima profesora, itd.)?
I ako netko ide i ima nekih općenitih (ili konkretnijih, nebitno :D ) savjeta nek slobodno kaže :D
xica kartica? sve ti je na njoj u elektronickom obliku?
To meni govoriš? Znači iksica je umjesto indeksa? Zanima me više ovaj "ljudski" aspekt toga. Kako onda "dobijem potpis"? Jel' i dalje mogu otić kod profesora i molit ga za "potpis" ako mi ga ne da isprve?
Dobiješ potpis direktno u ISVU, nema više hodanja po konzultacijama.
Nema tu iz prve ili druge, ti na kraju semestra moraš imati uvjete za potpis ili BELLA CIAO, BELLA CIAO, BELLA CIAO CIAO CIAO!
Na FER-u nema potpisa. Tijekom studiranja kod studentske službe možeš zatražiti čitač iksice i jednom godišnje se održava neobavezno "punjenje" iksice (valjda, bio samo jednom) tako da ti na iksici bude sve dotad položeno. Sa čitačem, iksicom i prigodnim softwareom imaš indeks u elektroničkom obliku.
Ne kužim ovo s moljenjem potpisa.
Ne znam, čuo sam da neki ljudi nekad ne dobiju potpis i onda odu molit profesora da im ipak da. Nemam pojma, samo sam tak čito na forumima. Vjerojatno su to ove konzultacije koje je Pingvin pomenuo. Još bolje da ih nema, ovako mi se više sviđa :D
Što znači to neobavezno "punjenje"?
Hvala obojici :D
Konzultacije na FER-u služe da bi profesori objasnili nešto studentima pojedinačno ako student npr. ne kuži, teško mu je shvatiti itd.
Ma na iksicu ti iz sustava samo povuku podatke o ocjenama predmeta, ECST-ovima itd. Totalno nebitno.
Ako te išta dodatno zanima vezano uz FER slobodno pitaj.
Super, sad mi je jasnije :D
Hmmm... Jedino što mi konkretno pada na pamet je pitanje o matematici1. Vidio sam da to padne ~70% ljudi (640 studenata) pa me zanima jel' to baš tolko teško ili samo nitko ništa ne uči i jel' ga ti isti studenti polože kasnije (nemoguće valjda da baš 70% ljudi padne prvu godinu xD).
Baš sam mislio napisati da zapneš za tu Matematiku 1. Ovako, ove godine je popadalo dosta studenata za što je zaslužno mnogo faktora (malo više gradiva na ispitima tj. promjena načina studiranja, neusvajanje radnih navika (lijenost je li) itd.).
Čuj, za prolaz Matematike 1 se treba potruditi (kao i za OE i nešto manje za DigLog) i toplo ti preporučam da se potrudiš proći ju u roku (putem MI i ZI) jer ćeš time donekle usvojiti radne navike i nećeš produžiti studij za godinu ili više.
Još jednom: ozbiljno zapni od početka. Svaki tjedan rješavaj zadaće iz Matematike (iako više nisu obavezne) i to će ti rasteretiti opterećenje pred ispite jer ćeš imati ideju gdje se što nalazi i koje su cake u pitanju (i time ćeš imati više vremena za učenje drugih stvari). Ja sam na Mat1 imao 3 ispita (2 su nosila manji broj bodova) i na prvom nisam baš briljirao ali sam to mogao popraviti sa sljedeća 2. Ti ćeš imati 2 ispita (svaki po 40 bodova od 100 ukupno) i imati ćeš više gradiva na svakom pa ti (jako) loše napisan prvi ispit može dosta poremetiti stvari.
Uz usvojene radne navike iz prvog semestra drugi je laganica.
Znači ipak je tako teška :D
Nema veze, nisam ni očekivao da će bit lagano. Ipak, moram priznat da me matematika malo manje brine od osnova elektrotehnike. Matematiku mi je uvijek bilo relativno lagano učit, al' fizika mi nije baš najbolja strana. Hvala na savjetima :)
Upisao psihologiju na ffzg-u, pozdrav kolegama, ako vas ima :P
Jej FFZG
Studira netko arheologiju? Imam još dve godine pa bi bilo vrijeme da se krenem pripremat....
Mislim da se sgt. bull bavio time, al ubosni.
Piramide i co.
Evo jedno faks related pitanje... Gdje bi ja dok sam na faksu trebao ić kod doktora? I trebam li prenosit ikakav karton/podatke u Zagreb, mijenjat išta po pitanju zdravstvenog osiguranja...?
Meni su rekli da moras otic kod doktora (u gradu di ti je faks jeld) i prijavit se kod njega.
ideš kod doktora opće medicine ili kako se to kaže. Kažeš da si student vamo tamo i to je to. Meni je u 3 godine faksa jednom zatrebao lječnik, nakon šta sam imao fajt sa ceiling cat that watches you masturbate :(
to ti je odmah preko puta pomorskog faxa gore prije pomerijeve
Sta mi predator dolazi u Rijeku?!?
Hmmm
šta mislite, šta je bolji izbor, računarstvo na TVZu u Zagrebu ili FOI u vžu?
oviisi sto zelis
Ovisi, da li želiš na bauštelu odmah, za 3 godine ili za 5 godina...= Citat =:
Izvorno postao armagedon
hahaha
malo pozitivniji savjet?
tvz, foi nikako
zašto to kažeš?= Citat =:
Izvorno postao Worthaur
Ma ne moraš niš, mislim dobro je imat doktora di studiraš, al možeš i ostavit istog i u slučaju potrebe otić na hitnu il u nekog doktora, primit će te bez problema.= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
FOI puno košta, živaca i novaca, a kvalitet onoga što dobiješ je upitan.= Citat =:
Izvorno postao armagedon
Iako, budimo realni, najviše će sve ovisiti o tebi. Odi studirati informatiku ako te to zbilja zanima i ako želiš jednog dana za neku europsku firmu raditi projekte ili pisati aplikacije. U tom slučaju FOI je nešto bolji izbor.
U protivnom, ako te informatika zanima jer ti je kul raditi s računalom, odi na TVZ. Jeftinije, jednostavnije, a imati ćeš papir da se uguraš u neku domaću firmu i baviš se nekakvim održavanjem računalnih sistema.
a koja je prednost FOI-a kod zapošljavanja u HR?
jel se jednako gledaju FOIevci i TVZovci, ili će poslovdavac opet radije uzet FOIevca jer je sveuciliste i slicno?
Uzet će onoga koji zna bolje odraditi posao koji traži, ako isključimo nekakve nezakonite pogodnosti. Papir je samo formalnost u cijeloj toj priči ili u najboljem slučaju nešto bolja startna pozicija u očima poslodavca prije nego li dođeš na intervju.
Generalno, zaboravi bilo kakve iluzije o tome kako će ti fakultet nešto osigurati zahvaljujući nekom svojem "statusu". Kada dobiješ diplomu, na tržištu si i dalje nitko i ništa. Tek se trebaš dokazati, iako normalno imaš onda nešto bolju startnu poziciju u odnosu na SSS.