Ja imam x286 nažalost zato što nemogu upgradeat x86 na x64 a clean install mi nije ni na kraju pameti uz toliko programa koje imam i postavki koje ne želim ponovno mijenjat.= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Printable View
Ja imam x286 nažalost zato što nemogu upgradeat x86 na x64 a clean install mi nije ni na kraju pameti uz toliko programa koje imam i postavki koje ne želim ponovno mijenjat.= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Well,moracu ija preci na otaj OS,vidim da se dobro pise o njemu :D .Koji bi prepurucili build.
Pa valjda je najbolje finalni build uzeti, ziher je bolje uglancan od prethodnika...
Nego, skinuti ću x64 i napraviti Clean Format, tak i onak mi je to rutina, ko dobro jutro :D Jebate riža, brijem da svi aktivni članovi ovog foruma nisu u životu formatirali sustave kao ja u jednoj godini :rotfl: Zna se desiti da u jednom danu stavljam po 4 sustava :shock:
Prvi i jedini format na ovom laptopu sam obavio kad sam ga uzeo. Jelte, došao je sa najbeskorisnijim operativnim sustavom ikad - FreeDOS-om.
Jel mi moze netko rec koje su glavne razlike između 7100 RC builda i 7229 pre RTM builda zato sto mi se neda prelazit na 7229 ako su razlike minimalne.
Skida se u nekom glupom manageru unutar FireFoxa :o
Sutra idem roštiljat, bolje mu je da se skine do jutra pošto ne znam jel smijem gasiti komp dok se to skida!?
PS: Uz to skidam još i 16GB sranja za curu, pa mi je brzina slabašna (150kB/s)...
lol wut :)= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Ne kuzim te,kako bi mogao ugasit komp a da se nesto nastavi skidat,kako bi HDD zapisivao podatke ako je ugašen :)
Ma na pauzu mislim, kao kada skidaš veliki torrent pa stisneš pauzu, ugasiš komp i nastaviš sa skidanjem dok se vratiš doma... Ipak je ovo neki čudan manager kojemu ne vjerujem...
Kod torrenta mozes sto hoces,i da ti nestane struje ili bsod se pojavi bez problema mozes nastavit skidat,ali ovo sumnjam,ne vjeruj tome.
BTW,zasto uopce skidas u download manageru a ne preko utorrenta?
Evo poceo vec skidati sa Microsoft-ove stranice,mislim da je Build 7100,nisam potpuno siguran.
Ma skidam drito sa Microsoftove stranice :D Nije mi se dalo tražiti preko torrenta. Uglavnom, ograničio sam uTorrent na 300kB/s tako da mi ovaj manager prognozira da će file biti skinut za cca 3 sata. Zadovoljan! U ponedjeljak ću vjerojatno baciti format i staviti Win7, sutra (danas) nemrem...
hmm..mora, meni radi.. probaj reinstalirat :D= Citat =:
Izvorno postao Hellboy
speaking of wei.. podigli su granicu na 7.9 što znači da moj hdd suxxa.. disk mi ima ocjenu 5.9 i ruši mi ocjenu.. damn..
Sredio sam problem, trebalo je restartati laptop. :D
Meni grafa ruši prosjek na 3,4 u performansama u Aero sučelju. Radna je zasluženo dobila 3,9 jer je ima malo i krš je, HDD je dobio 5,3, proc 4,9, a grafa u igrama 5,1. Ne shvaćam čemu tolika potrebitost za Aero sučelje da mi sroka ocjenu na 3,4.
= Citat =:
Izvorno postao Constantine
Evo ovako= Citat =:
Jel ko zeli Croatian Language Packs za Win 7= Citat =:
u svakom novijem buildu su ispravljeni neki bugovi iz prethodnih buildova, i učinjene neke preinake, ili su dodane nove mogućnosti, ili su uklonjene neke stare itd
Vjerojatno ima neki changelog, proguglaj.
Ma ja cu puknut na wmware workstation, tak i tak imam rego par os-a koji se vrte pa usput da vidim i ovo cudo.
Ako već skidate, ne trebate skidati zadnju verziju, jer 7100 build je odličan, i zadnji koji se može skinuti u AIO izdanju (All in One).
Dakle Windows 7 AIO 7100 -> x86 + x64 (birate tokom instalacije).
Radi odlično, ipak x64 je nekako bolje optimizirana, tj iskorištava zaista tih 64 bita (brži search etc).
Stara konfa: 2500+ barton vrti x86 mnogo bolje nego XP. :bravo:
A vidi se da je Microsoft napravio odličnu stvar što je od builda 5xxx do 68xx držao
razvijanje zatvorenu sa krugom korisnika, ne samo Microsoft inžinjera,
a onda pustio betu javno za testiranje.
PS - Sedmica se radi u dva razvoja tima: Jedan već sprema service pack 1, a drugi ne.
Tako da će se pred kraj vejrovatno to sve uskladiti, i neće imati SP-ova.
Evo instalirao, it's alive :D Pa da vidimo to cudo...
Covjece, radi ko zvijer, po prvim dojmovima milijunima godina ispred Viste, ama bas nikakvih problema nemam, koje sam imao sa Vistom npr. al to je i realno za ocekivat. Treuntno se vrti na wmware-u tak da nemam uvid u aero sucelje al mi niti netreba trenutno, drzat cu je par tjedana gore pa je mozda i prebacim kao glavni OS.
Jel vam radi CoD4 multiplayer na RC-u?
Meni da...= Citat =:
Izvorno postao R@pt0r
Nije stvar do COD-a nego punk buster nije radio, tj nije bio prilagođen...
Cek,znači cod4 radi na wi7 napokon :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Pa radi već dugo, od builda 7000 još..= Citat =:
Nekad zna zezati sa ATi kartica, tj punk buster kenja, al sve se riješi.
(ja ne igram COD, ali kolega Apache igra ko blesav, i pričao mi je što i kako radi/ne radi)
Znam da je do pb-a. Kicka radi nepoznatog Windows API-a. Bez pb-a radi al nemoš igrat na serverima na kojim je pb obavezan.
Meni nije radio na buildu 7068 i još nekim starijim buildom, nesjećam se točno kojim. Pa sam se vratio opet na Vistu. Rado bi instalirao 7 ali me to koči jer špilam CoD4 često. Zato pitam...
Ok, otišao sam na zahod, vratio se natrag i dočekao me screen brightness postavljen na 30% i neće gore. Slider u Mobility centru krene prema gore, ekran zasvjetli jače ali se vrati natrag na 30%. Any hints?
Spoji ga na punjač?
Da se nije neki power saving mod ukljucio zbog slabe baterije?
Kad je kod kuće stalno je na gradskoj mreži. Problem je nestao nakon reboota i dizanja svjetline prije nego što su se Winsi podigli. Vird.
Pređi na CS 1.6 ili S. :roll:= Citat =:
Izvorno postao R@pt0r
Frend igra (Public Enemy tu na forumu) na Se7enu. Samo što mu ping bude ogroman kad dovuče kantu kod mene u servis, ali inače nema frke. CoD4 jelte.
Ok, sad imam nadasve zanimljiv problem. Naime na poslu imam jednu neosiguranu vezu u servisu na koju su mi spojena sva računala uključujući i moj laptop. Do danas sam se automatski spajao na tu mrežu. Međutim sada se neće spojiti na nju i jedino ju vidim u Manage Wireless Networks prozoru no ne i u ponuđenim mrežama među kojima vidim 2 mreže u susjedstvu koje su enkriptirane. Any hints?
Nije pomoglo. Vidim i dalje 2 enkriptirane mreže u popisu mreža kad kliknem na ikonu u taskbaru i vidim moj ConnectionPoint ovdje u servisu kako mi stoji u Manage Wireless Networks prozoru. Znači kad kliknem dolje kraj sata dobijem ovo:
http://www.imagesforme.com/out.php/t541745_wlan.png
Veliki prozor pokazuje našu mrežu na koju se nikako ne mogu spojiti, a manji pokazuje dostupne mreže koje su mi nedostupne zbog enkripcije.
Odošem formasati, ako sve prođe dobro, javim se sa Win sedmice, a ako mi neće raditi driver od Wirelessa, onda se vračam na Vistu :|
Sretno, hvala...
Ma driver radi, pronalazim druge mreže ali ne i onu koju trebam. I da, problem sa svjetlinom ekrana je bio povezan sa gašenjem ekrana prilikom neaktivnosti. Što dosta govori o vremenu koje sam proveo na veceu no to nije bitno. Onesposobio sam gašenje ekrana i nema problema. Sad još samo da sredim ovo sa WLAN-om.
Lol, sustav se snimio u roku od 15-20 minuta i već sam na netu xD Najbrža instalacija ikada :D
Uglavnom, prvi dojmovi su do jaja. Sustav izgleda fenomenalno, samo se nadam da me neće ubrzo razočarati kada počnem snimati programe i igre.
Javim dojmove kada sve snimim, optimiziram i malo istestiram :friends:
Evo službenih dojmova nakon što sam sve osim igara snimio...
Programi koji mi RADE:
+ MS Office 2003
+ Macromedia Dreamweaver 8
+ Photoshop CS2
+ Daemon Tools
+ ACDSee Pro
+ Nero 8
+ Phone Remote Control
+ Firefox
+ uTorrent
+ Visio 2000
+ WinAMP
+ Total Commander
Programi koji mi NE RADE:
- Diskeeper
- TuneUp Utilities
- Nokia PCSuit
Driveri koji mi RADE:
+ Audigy SE
+ Samsung 931BF
+ ATI HD3850
+ MBO
Driveri koji mi NE RADE:
- Logitech G11
- Logitech mx518
Sve u svemu, ima par programa što mi ne radi ali to i nije toliko bitno. Mogu bez svakoga od njih, mada bi rado da mi svi driveri rade. Ali tipkovnica i miš tako i onako odlično rade i bez službenih drivera. Diskeeper nemam najnoviju verziju, tako da možda najnovija verzija i radi pod sedmicom.
Također sam se pozabavio i optimizacijom sustava, pa evo rezultata (bez diranja vizualnih i zvučnih efekata):
Prije optimizacije:
http://www.imagesforme.com/out.php/t...timizacije.jpgS- 44 procesa & 835MB resursa
Nakon optimizacije:
http://www.imagesforme.com/out.php/t...timizacije.jpgS- 23 procesa & 538MB resursa
I prije optimizacije je sustav fino brz i odazivan, ali nakon optimizacije je to još bolje i brže. Zadovoljan sam brzinom i izgledom sustava. Za sada mi je u ta 2 segmenta bolji od Viste, ali da li je ukupno bolji sustav još nemrem reći pošto se moram malo dulje družiti sa njime tako da vidim kako se ponaša u igrama te koliko je stabilan. Što se optimizacije tiče, tu sam full zadovoljan, 23 procesa je gotovo na razini Windows XP-a.
Sve u svemu, vrlo zadovoljan sa RC proizvodom. Drago mi je što sam se nagovorio na prelazak.
PS:STko želi optimizirati sustav, istu onu optimizaciju servisa što sam pisao za Vistu možete primjeniti i u Windows 7. Ima nekih novih servisa, ali njih zanemarite za sada... Nisam gledao koliki pomak nosi samo sređivanje servisa pošto sam pogledao stanje nakon čitave optimizacije, a ne nakon svakog sloja optimizacije.
Meni Nokia PC Suite radi kao zvijer. Brže starta nego ikad. Samo još da osposobim WLAN u servisu.
Koju verziju suita imas?