Onda im je još veći fail kad tako zaključuju o igri koju još nisu ni odigrali. Bravo.
Printable View
Onda im je još veći fail kad tako zaključuju o igri koju još nisu ni odigrali. Bravo.
Sad obriši taj sajt iz bukmarksa.
http://i49.tinypic.com/tamyhk.jpg
http://i47.tinypic.com/1zyy3rn.jpg
Since FF13 went on sale in japan, retailers are stuck with huge cashes of FFXIII copies nobody in Japan wants, even at a 60% discount.
Angry Japanese gamers, still incensed by the "on rails rpg", have turned thier backs on SquareEnix and thier advertising bribey-lead reviews by famitsu, and are instead flocking to the new PSP IP God Eater, which has almost matched FF13's sales in the two weeks it has been on sale in Japan (1.7 & 1.5 million respectively).
^ FF13 did not even chart, with japanese gamers more prepared to play western shooters like MAG and Socom FTB 3.Code:This weeks Media Create Japanese sales figures
01. God Eater (PSP) - 110,000 / 406,000
02. Dragon Quest VI: Maboroshi no Daichi (DS) - 80,000 / 1,176,000
03. New Super Mario Bros. Wii (Wii) - 59,000 / 3,322,000
04. The Prince of Tennis: Motto Gakuensai no Oujisama -More Sweet Edition- (DS) - 44,000 / NEW
05. Tomodachi Collection (DS) - 38,000 / 2,817,000
06. Quiz Magic Academy DS: Futatsu no Jikuu Koku (DS) - 32,000 / NEW
07. Wii Fit Plus (Wii) - 29,000 / 1,639,000
08. Star Ocean 4: The Last Hope International (PS3) - 26,000 / 98,000
09. Zangeki no REGINLEIV (Wii) - 22,000 / NEW
10. Sacred 2 (PS3) - 22,000 / NEW
11. Dragon Ball DS 2: Totsugeki! Red Ribbon Gun (DS)
12. End of Eternity (PS3)
13. Wii Sports Resort (Wii)
14. Sacred 2 (Xbox 360)
15. Monster Hunter Portable 2nd G (the Best) (PSP)
16. Pokemon HeartGold / SoulSilver (DS)
17. Inazuma Eleven 2: Fire / Blizzard (DS)
18. Lupin Sansei Shijousaidai no Zunou Sen (DS)
19. New Super Mario Bros. (DS)
20. Kingdom Hearts: Birth by Sleep (PSP)
21. The Legend of Zelda: Spirit Tracks (DS)
22. Mario Kart Wii (Wii)
23. SOCOM: U.S. Navy SEALs Fireteam Bravo 3 (PSP)
24. Pop 'n Music Portable (PSP)
25. MAG (PS3)
26. Ar tonelico III: Sekai Shuuen no Hikigane wa Shoujo no Uta ga Hajiku (PS3)
27. Resident Evil: The Darkside Chronicles (Wii)
28. Valkyria Chronicles 2 (PSP)
29. Taiko no Tatsujin Wii Dodoon to 2 Yome! (Wii)
30. Momotarou Dentetsu 2010 Senkoku Ishin no Hero Daisyuugou ! No Ken (Wii)
Koja nesreca za Square Enix... Trebali su preskocit broj 13. :rotfl:
Ili su trebali odjebati konačno ff serijal i napravit dobru igru.
Prije će biti da se Japan budi konačno sad kad je bio izložen zapadnim igrama. Na kraju krajeva, nije da Square-Enix bitcha o tome kako ih zapadni recenzenti ne shvaćaju... ne, stvarno.SFF13 se ne čini kao LOŠA igra, kriva je stara JRPG formula koja se nije promijenila od kada postoji dok zapad stalno inovira.
Ja to tvrdim već 12 godina, otkad sam ga prvi put pokrenuo na SNES-u, i nitko mi nevjeruje :(= Citat =:
Izvorno postao KingMortal
Chrono serijal općenito ima više kultni status nego li je poznat van RPG krugova, dok je za FF svatko čuo. U biti, FF serijal je većini predstavnik JRPG-a.
Inače, Wedran sad može umrijeti sretan sa iPhoneom u ruci:
Final Fantasy I & II Available Now on iPhone
Mislim da bi prije ipak sa Chronosima... (A i ja bi Chrono serijal na ajfonu)
Ili cek, ovo tvoje je bio sarkazam, rajt ?
Da, bio je, budući da Vedran i FF ne idu zajedno.
Chrono Tigger nisam imao šanse igrati, a Chrono Cross ima jedno 5 završetaka, od njih, nisam uspio doći niti do jednog. Ja i frend smo pokušali skupa svatko svoje igrati, tako da skupa idemo sve prolaziti, međutim fora je što na jednom mjestu mene upute na jednu stranu, a njega na drugu, tako da sama priča i kako će teći ovisi o puno random naredbi, puno je bolji nego FF, ali i puno teži. Od svih mogućih RPG fanova ne znam niti jednog da je prešao CC. :pray:
BTW Sada sam odlučio ponovno prijeći Final Fantasy X, X-2 i XII za PS2.
Pošto nemam PS2, znači igram na emulatoru, X mi ide od 40-60 FPS-a (s ponekim bugom; od 100 3D modela, jedan ima bug), X-2 50-60, i XII od 35-60 FPS-a, s time da je FPS zaključan na 60 kao max., inače mi zna skočiti na 150 FPS-a, pa sve nenormalno juri.
Sada mene zanima, mogu li kako u XII namjestiti da se lik automatski bori? Jer su totalno sjebali fight system, tako da je fight kao u MMORPG-ovima, tipa Warcrafta i sličnih.
Možeš. Nakon kaj obaviš prvih par questova i otključaš gambite, možeš sve likove, pa čak i sebe, podesit da to automatski izvršavaju, što je u principu malo i bzvz. To si narihtaš, uključiš onaj turbo mode i pičiš ko blesav. Meni su svi likovi zahvaljujući tome jedno 8 lvl-a overlvlani. Btw, dobro si me sjetio, mogao bih ja 12-icu i privest kraju...
Je, skužio sam, igrao sam samo 2 sata, frend mi je prešao taj FF, pa mi je rekao (za to vrijeme ja sam prešao serijal Grandia), trebam prijeći ovaj FF i najnoviji, a on je za PS3, pa ću vidjeti.
jeli itko zna dali ce izaci na racunalo FF13?
Japanese publisher Square Enix announced that their project Final Fantasy XIII is in development not only for the PlayStation 3 and Xbox 360 (Europe and US only), but for the PC as well.= Citat =:
Izvorno postao Shaka
Most of their upcoming games now use the new PC-based Crystal Tools development environment, which allows the devs to create cross-platform games.
Yes, yes, we know. While some just seem to be figuring this out, Final Fantasy XIII is coming to the Xbox 360 *and* the PC. Square Enix announced this way back at its E3 press conference.
sa nekoliko googlanih izvora
Meni izgleda dobro :)
EDIT: Ali neki izvori ipak govore da se igra samo razvija na PC-u, i da ce biti SAMO za konzole, sad kome vjerovat, neznam.
To je ja mislim bila spika 2008., te su u međuvremenu obustavili emulaciju za pc.
Final Fantasy je oduvijek bio linearan do bola, a sad im je glavni prigovor linearnost. WTF?
Čak ni gradova nema. Cijela igra mi izgleda kao turn-based Devil May Cry.
Meni izgleda kao mix dvanaestice i last remnanta.
Kriv je zapad i jer je Squaresoft ovaj put čak i promijenio nešto.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Nemoš' to zadovoljiti, ili će stara hardcore fan baza bitchati ili nove ljude neće interesirati. :)
ja sam na FF 12 natukao na PS2 200sati...citavu igru sam presao i imao sam cak onaj secret Zodiac Spear...
ako ce FF13 doci na PC i biti upola dobra kao 12(a dobra kao crno ispod nokta od FF7) onda se svakako isplati odigrati,samo mi je zao sto nisam odigrao The last remnant(dali tko zna jeli ima u low budzet u algoritmu)
Jeyzus, hoće li se ovaj Squaresoft odlučiti više i reći "da" jednostavno? :)
FFXIII Director Wants To Remake Final Fantasy VII
uh kad bi to napravili...
Sedmica je najprecjenjeniji FF od svih. OK je igra i to, al svo silno dizanje u nebesa, jebote... Da naprave rimejk, igra bi bila, u najboljem slučaju, osrednja za današnje standarde. Iako bi je bilo kul vidjet na nekoj prijenosnoj konzoli.
Ukratko nisi In.= Citat =:
Kao prvo, prije su se igre bazirale na priči, a ne na grafici i opcijama. Danas se baziraju na grafici i opcijama, a ne na priči. Dakle, priča je ta koja je privukla fanove.
Samim time nastavci su se pravili sve boljima. Igre i filmovi...
Kao drugo, postoji za PSP, i ako možeš vidjeti, grafika je predobra...
I za kraj, vrijedno je tolike hvale i dizanja u nebesa. Ako uzmeš u obzir da je FFVII izašao 1997 godine, a igra se i danas u 2010 godini, drugim riječima jedna te ista igra živi već 13 godina, a da ne govorimo o nastavcima koji su sve bolji, i to ne samo po priči, već i po grafici i opcijama.
Kad bi i napravili remake naravno da on ne bi bio ni u pola vjerodostojan originala, sve zamaskirano pod "next gen igra", naravno. Očite stvari koje bi letjele kroz prozor bi bile dijalog (kojeg ima pun prozor za današnje igre gdje za sve treba snimiti i glasove) i borbeni sistem (vjerojatno bi koristio nešto slično FF 13). Jedino što bi vjerojatno ostalo je Materia sistem samo što bi ga prilagodili "next gen igri", tj. pojednostavnili do bola.= Citat =:
Izvorno postao C
Industrija sux, šta ćeš.
Upravo tako. :)
Ne znam. :(= Citat =:
Izvorno postao C
Ako sam reko da su mi šestica i četvorka bolje od sedmice, znači da marim samo za grafiku i opcije, jelda? Sedmica je prehajpana i prerazvikana. Cloud je retardiran, priča je u redu, a cijela igra je dumbed down verzija šestice. Šestica ima bezbroj bolje okarakterizirane likove, kulnije likove, kompleksniji i bolji borbeni sistem, više igrivih likova, itd. Zašto je onda sedmica bolja?
Ne znam jesi li čitao ikad ijedan moj post, no meni idu nakurac moderne igre koje se furaju na grafiku, "kino" efekt i generičnost, tako da ne kužim ovo poučavanje svisoka "prije su se igre bazirale na priči, a ne na grafici i opcijama" kao da sam retardirani dvogodišnjak s ADD-om.
Ovo da su nastavci sve bolji po priči, grafici i opcijama neću komentirati, budući da nisam igrao novije nastavke od sedmice. Nekako je logično da je grafika bolja, ali ovo drugo... Ne nužno. Na koncu, činjenica da je sedmica na svačijoj boner listi ispred svih ostalih nastavaka je pomalo razočaravajuć podatak, s obzirom na "silan napredak".
Inače, mislim da je svijet vidio dovoljno FF igara i da bi se square trebao fokusirati na kreiranje nečeg originalnog i novog. Ne, ne smatram originalno i novo to što svaki FF ima novu priču i setting. Štimung ostaje isti, neke generične gluposti kao novac, chocoboi (wtf je s tim uopće? trebali su ih izbaciti čim se netko sjetio toga) i sl. Kad čujem "novi FAJNAL FENTEZI" znam da ću imati neku dramatičnu priču punu preokreta koji su mi odnekud poznati, gomilu japanskih iritantnih girly anime fora, male ili nikakve pomake na području igrivosti, gomilu nabrijanih i depresivnih metroseksualnih japanaca upitnog spola s glupim frizurama. Osim toga, znam da ću u priči spašavati svijet unatoč tome što sve izgleda uzalud (na što će me svi likovi podsjećati), koristiti ifrita, bahamuta i škvadru. Bah.
Square bi trebo imati više projekata kao The World Ends With You, no opet, ako im uspješna formula donosi novac, ne mogu ih kriviti, krivi su gameri, jebi ga.
Baš sam se sada odlučio malo ozbiljnije pozabaviti sedmicom. Nisam ju nikada igrao dugo, odnosno sjećam se demoa za pc iz 98-e nad kojim sam slinio, i malo sam igrao pred jedno godinu dana. Sada sam prionuo malo ozbiljnije. Combat sustav mi je malo iritantan. Glupo mi je to kaj nitko nema jasnu ulogu u party-u, odnosno svatko može raditi sve sa manje više podjednakim uspjehom. Ok, dio likova je combat a drugi magic oriented, ali i tu su razlike nedovoljno izražene. Nespretno je riješena i materia, koju svako malo moram redistribuirati jer likovi dolaze u party, odlaze iz njega, razdvajaju se itd... jednostavno je sustav nepraktičan, premda mi se sviđaju fore sa all i elemental materijama. Sustav itema koji se mogu equippati je mizeran - 3 itema, od kojih je samo jedan stvarno unikatan za svakog lika ponaosob. Priča je ok, final fantasy-evska, premda mi se za sada one iz devetke i desetke više sviđaju. Eto toliko za sada, kad odigram više, komentira ću dalje.
SE planira najaviti "šokantni RPG" prije ovogodišnjeg E3-a. FF7 remake, možda?
http://www.psxextreme.com/ps2-news/4885.html
Bar nije prokleti Junction sistem kad trebaš seliti spellove sa likova kako ti dolaze i odlaze u party... i povezivati GF sposobnosti.= Citat =:
Nespretno je riješena i materia, koju svako malo moram redistribuirati jer likovi dolaze u party, odlaze iz njega, razdvajaju se itd... jednostavno je sustav nepraktičan,
U prijevodu ''imam loš komp'' hehe...= Citat =:
Ne, ali sad stvarno u potpunosti se se slažem sa King Mortalom, šestica je i meni osobno najdraža igra u serijalu. Broj 1 STEAMPUNK, Broj 2 Nisam nikad imao PSX, ali sam imao SNES. :D
A nemoj tako, mass effect 2 ide na 1680x1050, sve high, 8x AF bez trzaja. :)
Vidi vraga, prvih par scanova od FF13 Versus.
http://www.easilysharing.com/images/...3053_thumb.pnghttp://www.easilysharing.com/images/...3712_thumb.png
Još da easilysharing radi... :)
Nisam ja kriv što je integrirani upload na forumu otišao u prozor. :)
Što da radim, imam final fantasy VII, VIII, i IX nainstalirano (devetka ocito na emulatoru), krenuo sam igrati sedmicu i odigrao sam nekih 20-ak sati, ali sam malo i krenuo devetku i privlači me 6x više, iako znam da kad bi je krenuo igrat da bi mi falila i sedmica, a nekako nemam volje paralelno odigravati, devetka mi ima savršen setting i art style, sedmica mi ima odlicnu pricu i uopce nije zamorna. Jaooo odluke odluke....
Ah, sweet pain :D
Upravo to. Sedmicu sam vec igrao, devetku nesto malo kad sma bio klinjo na starom sivonji, nemogu vjerovat kako je devetka lijepa, jedna od najljepših igara na jedinici, s tim da osmica i dalje ima najbolje animacije, ali me nimalo ne privlaci da je igram, ali ipak je budem odigrao...
Pokušaj u društvu. ;)
Nas 5 se skupilo davno i svatko je svoje igrao, pomagali smo jedni drugima gdje i šta, skupa smo sve otkrivali, djelili znanje i savjete, i paralelno svi prelazili, nitko nije bio u zaostatku, niti da je netko bio previše daleko. Puno je zabavnije, svaki dan pričate o tome kao klinci, pa tako prijeđeš bez frke.
http://kotaku.com/5736409/
Square se pokusava iskupiti s proslim online debaklom, sad rade popravni