a neznam ni ja, ja imam opcije 60 i 70, uopce nevidim nikakvu razliku izmedju to dvoje...
Sad ce marijanovic uletit sa nekom spikom o tome 100% :P
Printable View
a neznam ni ja, ja imam opcije 60 i 70, uopce nevidim nikakvu razliku izmedju to dvoje...
Sad ce marijanovic uletit sa nekom spikom o tome 100% :P
marijanovic, mozda tvoj problem nije proc nego low end ASRock ploca i nestabilan napon...
Da bi vidio, monitor ti mora podržavati više od 60Hz, što vrlo vjerojatno ne podržava, isto kako moj nije podržavao 75Hz... Znači podržava nativnih 60 ili manje... samo mi nije jasno čemu 1 Hz!? Nisu bez razloga stavili @59Hz u igre!? :D= Citat =:
Izvorno postao Razzarach
PS: I u slučaju da ti monitor podržava više od 60Hz, vjerojatno nebi vidio razliku u kvaliteti slike već bi se samo koristilo u svrhe V-Synca, tako da se FPS zaključa na veću brojku...
To vam je razlika sto neki broje od 0 do 59 onak 0 1 2 3... 58 59 i tu ukupno ima 60 a neki broje od 1 do 60. Da ste programeri znali biste da recimo int var[10]Sprima 11 vrijednosti.
Hahaha, koji si ti lik xD
Niko a po čemu bi to točno moja ploča bila low end? Ima 4+1 faznu regulaciju napona - takvu su imale i znatno skuplje ploče onda kada sam kupovao. Ima AMD 770/710 čipset koji je onda bio mid-range i naravno ima sve feature koje su onda imale mid-range ploče, čak i podršku za Phenom II x6.
A napon i nije nešto previše nestabilan za jednu ploču s 4+1 faznom regulacijom, ploča samo mrvicu "overvolta" pod opterečenjem, no koliko sam primjetio otkao sam zadnji put vadio procesor i čistio puno manje nego prije.
A to za 59 Hz je vjerojatno nešto zbog enginea same igre, 100% su napravili nešto da je sinkronizirano ili ovisi o framerateu ili refreshu monitora.
Bartuc, ovo s brojanjem 0-59 i 1-60 sam nabacio bezveze čisto jer je Razzarach napisao da ću uletit s nekakvom spikom o tome xD.
I uspjelo je, bubnuo sam glupost koja nekom možda i zvuči realno. :D
genijalci... :P
NTSC standard TV signala ima službeni refresh rate od 59.94Hz, da ne bi video signal imao koliziju sa audio signalom..
daklem.. aplikacija ima dvije postavke, ovisno o tome koji refresh monitor stvarno podržava..
jer ako je riječ o televizoru, što neki od nas imaju kao sekundarni monitor, on najčešće nema pravih 60Hz
uglavnom, windowsi dekodiraju signal na pravu frekvenciju i šalju odgovarajući signal na monitor..
tako da nema razlike između postavki..
više infoa
http://support.microsoft.com/kb/2006076
E to je odgovor!
Što je drugo i bilo za očekivati od Gwina. :?= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Neki i dalje tvrde da je to teorija zavjere da vam unište monitor i morate kupit novi. xD
uglavnom, uspel sam ga na 4.3 potpuno stabilno puknuti... treba mu 1.5V... prolazi prime, occt i par sati gta 4... :)
na 1.5V se već primjeti porast temp, dođe do 54C u primeu... probat ću i dalje, tolko dugo dok ne dođem do 60C, iznad toga ga ne budem ganjao...
Malo botovsko pitanje :
Moze li mi se procesor sprziti ako se ne pregrijava, znaci ako diram takt i napon, ali se ne grije recimo preko 70 stupnjeva.
Ne može se spržit no može prije otići od napona usred elektromigracije (od prevelikog napona stvori se nekakvi unutarnji kratki spoj).
@Igor, se sjećaš koliko si ga uspio tjerati na kojih 1,3V?
3.6, eventualno 3.7... ali ga nikad u biti nisam držao tako nisko 24/7, uglavnom sam ga držao na 1.35= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Mog gadno koči treća jezgra (otključana); baš se evo od jutros bavim tim clockanjem i testiranjem stabilnosti.
Kao X3 nema šanse za stabilnošću na 3,6 GHz (18 x 200) koliko god podigao napon procesora i northbridgea; i OCCT Linpack izbacuje grešku a Prime95 daje BSOD i restart kompa.
Za sada je stabilno na 3,4 GHz [napon CPU na 1,400V (ploča upravo overvolta na 1,468V ako program dobro očitava) a NB na 1,375V]. Ako bude stabilno na 3,4 GHz probat ću i 3,5 pa vidit kako je s stabilnošću - ako bude stabilno tražiti ću stabilnost na manjem naponu.
Razmišljao sam da OC-am prve dvije jezgre više a treću ostavim na manje, no odustao sam oko toga zbog jednostavnog razloga - aplikacije nisu baš najbolje optimizirane za različite taktove jezgri (što se tiče raspodjele procesorskih resursa i raspodjele vremenski ograničenih zadataka po broju jezgri).
Dakle za sada mizeran OC od samo 300 eventualno 400 MHz, no bolje x3 na 3100 MHz nego x2 na 3600 - to mi je pokazalo ranije testiranje.
I da, zasada sam clockao samo podizanjem množitelja, pošto treća jezgra teško podnosi i podizanje samog množitelja sumnjam da će dopustiti baš podizanje FSB-a...
ja ću svojega danas testirati na 4.4.. :P
Evo ga - BSOD na 3,5 GHz.
Ništ, morat ću nekako nabaviti drugi procesor dok se ovoga još mogu riješiti (ima jamstvo još godinu) ako uspijem.
Samo daj, najbolje je na vrijeme reciklirati komponente tak da ne popušiš previše love. Ali ako to radiš samo zbog OC-a, onda rađe nemoj pošto vidiš po Igorovom testiranju da se ne isplati :D
Ne isplati se na x4 procesoru tj ne dobije se puno clockanjem, no moj procesor je dvojezgreni odnosno trojezgreni i ima razlike od clockanja (a kao x3 naspram x2 je razlika nebo i zemlja). Nek Igor proba proceosr kao x2, x3 i x4 pa da vidi razliku. Recimo baš me zanima kako se ponaša X3 na 4,1GHz naspram X4 na 3,1 itd...
Samo ne znam za koliko bih prodao proc ako bih prodavao; dakle Phenom II 550BE s oko godinu jamstva + stabilna treća jezgra.
Ljude ne zanima da li je stabilna treća jezgra što se tiče određivanja cijene, prodaješ ga kao dual core.
Pa znam to. Ali to da je treća jezgra stabilna je nekima dobar bonus. :)= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Ne znam za koliko se 550BE uopće polovan prodaje, na njuškalu sve nešto skupo xD.
Ispalo je da ni na 3,4GHz nije potpuno stabilan. Vratio sam na default jer stvarno 100-200 MHz više ne igra ama baš nikakvu ulogu.
Dakle i dalje je baz problema x3 na 3,1 GHz.
Samo grafa mi se neda nešto puno clockati za jedan HD 4850...
ja sam 4850 drzao na 800+MHz, nesjecam se tocno koliko, oko 800 je bilo.
O tome ja pričam; kod mene čim preko 685 za jezgru i 1075 za ram odmah artefakti u FurMarku ako se dobro sjećam.= Citat =:
Izvorno postao Razzarach
Unaprijed se ispricavam ako smetam. Nisam htio otvarati drugu temu.
Trebao bi cooler za OC. Trenutna temp u idle je oko 50 C,poslije nekog gejma bude 70+.
Ocistio sam ga od prasine al nisam stavljao novu term pastu.C&Q je off.
Procesor je isti,
maticna http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM ... /#overview
kejs CM 690.
Evo kako to izgleda unutra.
http://imageshack.us/photo/my-images/84/img0169tr.jpg/
Ne kuzim se u coolere,moze preporuka :)
Vidio sam prijasnje postove, ali se bojim uzeti neki pa da mi jos ne stane unutra..
Do koliko novca?
400maks
Od najskupljeg do najjeftinijeg-links
Scythe Mugen3 359kn
Scythe Yasya 349kn
Zalman cnps10x 309kn
Cm hyper212+ 269kn
http://www.links.hr/index.php?naziv=Coo ... 50.903.173
Na akciji je, meni se svidja po izgledu prvenstveno, a vjerujem i da dobro hladi.
Ja sam se zaljubio u taj cooler još od ove slike... :pray: :pray:
ajme pre dobar komp