-
Re: Fakulteti-Preporuke-Pitanja-Upisi
Reviveam topic jer imam jedno pitanje:
dakle, imam prijavljeno studijski program psihologije na Filozofskom u Rijeci, danas se ulogiram na postani student i vidim obavjest vezanu uz taj studij:
"Uz ovaj studij obavezno je prijaviti još jedan studij dvopredmetne kombinacije (više u brošuri Informacije o uvjetima upisa u 1. godinu preddiplomskih sveučilišnih studija ak. god. 2012/2013.)"
Što to točno znači? Pogledao sam tu brošuru, ali uopće nema ništa o tome, piše samo da moram položiti maturu i onaj dodatni ispit više od 50% da bih uopće imao šanse za upad i to je to.
-
Mislim da se na filozofskom uvijek mora upisat dva smjera.
-
Ne mora, ovisi kako koji smjer. Psihologija je jednopredmetna i u Zgu i u Ri.. Sad, prema ovome što ti piše čini se da je ili psihologija postala dvopredmetni studij u Ri ili je došlo do greške.
ILI! Pri upisu moraš napisati neki alternativni studij u slučaju da ne upadneš na psih.
-
I u Os je jednopredmetni. Al' da, moguće je da su odlučili da bude dvopredmetni. :/
-
Hmm.. Provjerio sam, nije dvopredmetni, tako da mislim da je riječ o ovome drugome što je death by sexy rekao, budem još sutra pitao nekog.
-
Što se ovog tiče, maknuta mi je ta obavijest, tako da je vjerojatno bila nekakva greška.
Imam jedno pitanje za ekipu s filozofskog: što da očekujem od prijamnog? Da li je to samo običan test inteligencije i da li uopće ima smisla pripremati se za to?
-
Pripremati se za test inteligencije? :eyebrows:
Ne, fakat, možeš se. Vježbaj malo slične zadatke da se ufuraš u tu vrstu zadataka. Brže ćeš radit i bit će ti lakše.
-
imam mali problem. Studiram na jednom faksu kojeg završavam u 9 mjesecu i tamo su mi orginalne svjedožbe, i sad bi htio upisati novi faks koji zahtjeva da predam orginal svjedožbe. Šta sada?
-
Idi u referadu po njih, oni bi ih trebali imati negdje.
-
Um, pitanje. Kad se zaključaju rang liste i krenu upisi and all, upisuje li te Postani Student automatski na onaj faks gdje si upao, ili moraš i fizički otiči na taj faks i upisati se?
Konkretno radi se o FFZG.
-
Pa fizički. Pogledaj na stranici svog fakulteta za više informacija. Ne znam za FFZG, al' na FER-u su upisi od 18. do 27. i treba donijet potvrdu o prebivalištu, 300kn za upisni paket, sliku za indeks i znat svoj upisni broj.
Sad sam pogledo ffzg stranicu. Koji neorganizirani drlog. Mislim da je bolje da pitaš na forumu.hr ili pogledaš dal' je netko već pisao o tome...
-
Upisni broj? To je onaj u bazi Postani Stundenta, rite?
Enivej valjda neću morat opet u Zg samo zbog toga, mada bi mi godilo, preko 500kn autobusa nije malo.
Zvat ću ih sutra da pitam I guess.
-
Moras se doci upisat. Predat svjezodzbe i to.
-
Mogu valjda poslat nekog, isto kao što sam poslao nekog za prijavu na prijemni...
-
Zasto svi pisete da je Informatika okrenuta programiranju. Ja na stucnom studiju informatike sam imao samo jedan predmet koji se zvao Programiranje I i to je to. A na Racunarstvu su imali I i II. Kak sad moze netko rec da je na informatici programiranje!?!?! Kad naucis samo osnove. Po mom misljenju a i od drugih kolega s faksa. Isti si k.... Sta god zavrsio kad si na kraju dipl ing elektro t. Doslovno tak ispadne. I samo da se zna ako niste veliki fan ucenja upisite strucni studij jer na preddiplomskom se stvarno morate potruditi ako mislite to zavrsiti. Lp iz Osijeka
-
= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Mogu valjda poslat nekog, isto kao što sam poslao nekog za prijavu na prijemni...
Opet brijem da ne, jer te mora netko slikat za iksicu. :D
-
Sve ti je ovdje --> http://upisi.ffzg.unizg.hr/upis-upute.pdf
Ako šalješ nekoga drugog, ta osoba mora imati punomoć da te zastupa, ovjerenu kod javnog bilježnika.
-
Evo, upao sam u Rijeku na Tehnički fakultet, elektrotehnika :)
Sad me zanima jel zna netko nešto što se tiče ovih termina? Dobio sam upisni broj, ali nigdje poseban termin za njega, samo na stranici faksa da su upisi od 18.-20. srpnja. Help?
-
Mislim da to nema veze sa tvojim upisnim brojem. Samo dođeš i upišeš se... Valjda, nemoj me držat za riječ xD
I službeno sam upo na FER :D Jel' zna netko možda dal' za upis domovnica smije bit starija od 6 mjeseci? Pretpotsavljam da smije jer na stranici ništa ne piše, al' nikad ne znaš...
-
= Citat =:
Izvorno postao loo
Mislim da to nema veze sa tvojim upisnim brojem. Samo dođeš i upišeš se... Valjda, nemoj me držat za riječ xD
I službeno sam upo na FER :D Jel' zna netko možda dal' za upis domovnica smije bit starija od 6 mjeseci? Pretpotsavljam da smije jer na stranici ništa ne piše, al' nikad ne znaš...
Nadam se, sve ću sutra provjeriti :D
I čestitam za FER :) Mislim da starost domovnice nije bitna.
-
FKIT, Kemija i inženjerstvo materijala.
Dino kolega vidimo se na faksu. 8)
-
= Citat =:
Izvorno postao Nee Joe
Nadam se, sve ću sutra provjeriti :D
I čestitam za FER :) Mislim da starost domovnice nije bitna.
Hvala, hvala :D I tebi čestitke :D
-
= Citat =:
Izvorno postao Nee Joe
Evo, upao sam u Rijeku na Tehnički fakultet, elektrotehnika :)
Sad me zanima jel zna netko nešto što se tiče ovih termina? Dobio sam upisni broj, ali nigdje poseban termin za njega, samo na stranici faksa da su upisi od 18.-20. srpnja. Help?
o rječaninu :D moja dva dobra frenda studiraju na tom faksu, tako da ako imaš pitanja se slobodno obrati meni :D
inače, službeno upao na kulturologiju u rijeci :D bilo je tijesno, al sam upao :D
-
Jeli mi može netko reći hoće li se ova lista koja je danas zaključana još pomicati.
Npr. želim se upisati na fsb. Svi koji idu na fsb stavili su barem 2 smijera tog faxa na listu.
Kada upišu npr. strojarstvo, trebali bi se maknuti sa liste na brodogradnji i te bi se ovi sa brodogranje trebali pomaknuti za par mjesta (npr. sa 30 na 24).
Jeli se to događa danas ili sutra, 18.07.?
Koordinatorica u školi nam je rekla da ćemo morati potvrditi da želimo upisati neki fax, da ćemo negdje dobiti opciju "DA", kojom potvrđujemo upis. Jel to sutra?
-
Dogodilo se danas oko ponoći. Rang liste su konačne i upisuješ onaj fakutet na kojem si dobio upisni broj.
= Citat =:
Izvorno postao postani-student.hr
Rang-liste po studijskim programima od sada su konačne.
Kandidati koji su ostvarili pravo upisa trebaju zapisati svoj upisni broj i upisati se na visoko učilište u terminima naznačenima uz upisni broj.
Još jednom podsjećamo da su kandidati dužni upisati se na studijski program na kojemu su ostvarili pravo upisa, a ako to ne učine, tada visoko učilište ima mogućnost zaračunati im oportunitetne troškove koji mogu iznositi i do iznosa jednogodišnje školarine.
Objavljeno: 17.7.2012, 00:14
Nikakva potvrda liste prioriteta ili namjere upisa nije potrebna.
Objavljeno: 15.7.2012, 13:25
-
= Citat =:
Izvorno postao Mafioz0r
FKIT, Kemija i inženjerstvo materijala.
Dino kolega vidimo se na faksu. 8)
I kažeš Pravo te ipak pobijedilo ? :)
-
= Citat =:
Izvorno postao Tsaя
Jeli mi može netko reći hoće li se ova lista koja je danas zaključana još pomicati.
Npr. želim se upisati na fsb. Svi koji idu na fsb stavili su barem 2 smijera tog faxa na listu.
Kada upišu npr. strojarstvo, trebali bi se maknuti sa liste na brodogradnji i te bi se ovi sa brodogranje trebali pomaknuti za par mjesta (npr. sa 30 na 24).
Jeli se to događa danas ili sutra, 18.07.?
Koordinatorica u školi nam je rekla da ćemo morati potvrditi da želimo upisati neki fax, da ćemo negdje dobiti opciju "DA", kojom potvrđujemo upis. Jel to sutra?
Nema više potvrđivanja fakseva tako da više nema ni da si na više rang lista odjednom. Samo si na rang listi fakulteta koji ti je najbolji izbor (ne znači da ti je prvi izbor nego najviši izbor, a da imaš pravo upisa). Tako da ako je netko prijavio kao 1. izbor strojarstvo, a 2. brodogradnju i po bodovima upada na strojarstvo ni nije na listi za brodogradnju. No, to više ni nije bitno pošto je sad sve već gotovo.
-
= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
SI kažeš Pravo te ipak pobijedilo ? :)
Pričaj mi. :( Bio bih loš i beskoristan pravnik, a u inozemstvu mi je diploma prava korisna kao diploma osnovne.
-
Ima li netko da je upao na FOI ili otprije ide?
-
Mislim da je masakrist isao.