Koliko ja vidim prebacio je u prvu i na polovici brijega stao i počeo kliziti unazad kao i svi ostali automobili na toj stazi.Znači , napravili su auto i omogućili utrkivanje na stazi koju ne može ni odvoziti ?
Printable View
Koliko ja vidim prebacio je u prvu i na polovici brijega stao i počeo kliziti unazad kao i svi ostali automobili na toj stazi.Znači , napravili su auto i omogućili utrkivanje na stazi koju ne može ni odvoziti ?
Pa ako sa dovoljno velikom brzinom dodes pred to brdo savladati ces uzbrdicu bez problema.To me odmah podsjetilo na trke za dobivanje licenci u GT2.
Da je snijeg na cesti priznao bih , ovako ne . Auto tu uzbrdicu ima da savlada makar krenuo sa mjesta.Vidim da su pokušavali više puta spuštajući se u podnožje ali šipak .Ovo ispada kao da se penješ na nagib pokriven snijegom pa napraviš grešku i staneš na pola brijega i počneš prolizavati i kliziti unazad .
A gle, nekom je fizika u GT5 super, dok je drugom sranje...tak da ono :) Meni je bitno samo da nije prerealna i da nije ko da se vozim po tračnicama, ostalo sve može, uz naginjanje na realnost. Nemožete očekivat od bilo koje igre baš 100% bude realna u svim stvarima, ovo sad u biti od strane dosta gamera postaje samo puko traženje negativnih stvari u igri, što je i normalno ^^ Da je igra šrot, ne bi je nitko ni pogledao.
Vid bezimenog što pati pošto nemože igrati gt5, ako te igra toliko zanima šta ne kupiš konzolu i igraš, a ne tu pisati o nedostacima koje su drugi napisali. Igraj ti samo shift i uzivaj u tome koliko je on bolji od gt5 kojeg nećeš nikada probati.
A loading koji traje dobru minutu, ako ne i duže (fali mi facepalm smajl sada) :(= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
= Citat =:
Izvorno postao snowblind
Mogu bez problema i mislio sam kupiti konzolu zbog te igre ali ona ne vrijedi tih novaca .Jedno je moći a drugo je htjeti to napraviti :wink: .A probati igru mogu na više mjesta ....ne živim ispod staklenog zvona tj. družim se sa ljudima .
Haters gonna hate.
Pričaš fanu serijala koji je do sada odigrao sve dijelove a možda odigram i ovaj .Isticanje nedostataka u igri koja je godinama najavljivana kao ultimativni grafički i vozni simulator smatraš hejtanjem ?Priznajem da sam počeo mrziti konzole kao igraću platformu jer šteti PC fanovima ali ovaj vozački serijal sam oduvijek samo obožavao. Jednostavno nadmoć konzola kojom nas je Vedran hranio sa ovom igrom kao primjerom se nije pokazao točnim.Igra nije nova nirvana nego proizvod sa mnogim manama .
Gran Turismo 5 je najbolji komad programskog koda još od Mac OS X-a. Jednostavno besprijekoran.
Eto , kaj sam rekao :D .Nemereš ti sa njime na zelenu granu .
Kužimo šta hoćeš reći, ali koliko sam upoznat s GT5 vozni model je doista jako dobar, čak i uzevši u obzir fiću koji šlajfa po pijesku. Možda i jedini fizički vozni model koji je bolji od ovoga bi bio u GTR i GTR2 a koje ne možeš smisliti iz nekog razloga.
Kada bi ljudi kupovali igru zbog odličnog voznog modela onda bi se GTR ili RBR prodavali u milionima primjeraka a neki NFS HP ne bi kupio nitko .Pojam zabave nije svima isti a većina više voli opušteniju , adrenalinsku vožnju nego suhoparnu simulaciju u koju moraju uložiti hrpu vremena i truda .Ljudima se to većinom jednostavno neda . GT je uvijek jako dobro balansirao između simulacijskog i zabavnog iako ga jako mali broj igraća uspije odigrati do 100% jer igra zna biti frustrirajuće teška .
GTR/GTR2 mi nije sjeo jer sam ga igrao odmah po izlasku i to nekih desetak sati prije nego sam dignuo ruke.Tražio je jako brz procesor ako si ga želio igrati sa većim brojem automobila na stazi .Također tražio je vrijeme i učenje staza ako si želio postići neki uspjeh.Kada bih imao samo tu igru na kompu obožavao bi ju ali s obzirom ali s obzirom na hrpu dobrih naslova , nema šanse.Isto kao i sa ovom novom formulom.Igra ima svojih trenutaka ali jednostavno traži previše vremena a zauzvrat nudi premalo .
Prije bih rekao da većina ljudi pada na lijepu grafiku i eye candy efekte koje rijetko koja hardcore simulacija ima. A više im se isplati i lakše je stavit lijepu grafiku nego ić razvijat realističan vozni model, pa onda ponekad prodaju priče da će vožnja i osjećaj realnosti biti fenomenalni, ovo, ono, a ispadne poluproizvod, mislim da lagano možemo svrstati F1 2010 u tu kategoriju, primjera radi.
GTR 2 i slične igre su prošle ispod radara, što baš i ne zaslužuju, i to zato što nisu bile razvikane. Gran Turismo je vjerojatno jedina realistična simulacija vožnje koja se prodaje u milijunima primjeraka. Ako ljudima većinom ne paše realistična simulacija vožnje, onda bi i GT sa svakim nastavkom prošao ispod radara i vjerojatno ga već dugo ne bi ni bilo na policama. Da, naravno, GT ima kudikamo više sadržaja i nenadmašno dobro razvijenu karijeru, ali bitna je sama vožnja, a tu je GT prava pravcata simulacija u kojoj jednako moraš učiti staze i paziti na svaki prolazak zavoja kao i u GTR-u.
Kad sam prvi put zaigrao GTR nakon prvog odvoženog kruga me oduševio, iako sam cijelo vrijeme prije toga više manje igrao samo neke random arkade. U GTR-u sam prvi put otkrio u čemu je ta ljepota vožnja auta po stazi i nastojanja da odvoziš krug čim brže. Zabavljao sam se kao niti u jednoj vožnji prije toga, i to u toj jadnoj demo verziji s jednim autom vozeći se sam po praznom Spa Francorchampsu. Da ne spominjem kako tada nisam imao pojma ni šta je oversteer ni šta je understeer, kako bi trebao kočiti i slično, i što je najbolje, vozio sam na tipkovnicu. Ali čak i sa traction controlom i drugim asistencijama bilo je prokleto zabavno.
Ne razumijem inače zašto je učenje staza toliki problem, ja mogu zapamtiti prosječnu stazu nakon tri ili četiri odvožena kruga. Po meni osobno je to kudikamo bolje od onih linija koje ti pokazuju kako moraš voziti i kada kočiti, samo gledaš u liniju i radiš što ti kaže, a na samu stazu ne obraćaš pozornost i jedva da znaš kuda si vozio.
Arkade su druga stvar. Burnout ili Flatout (kojeg inače obožavam) ne može nikada biti alternativa GT-u jer to niti nije racing, to je vožnja u kojoj ispucavaš bijes i agresiju i zabavljaš se na destruktivan način.
Na kraju, nikad nije sve u prodajnim ciframa. RBR i danas kad je prošlo šest godina od njegovog izlaska ima svoju publiku i modere koji ga stalno pumpaju s novim sadržajem. Rijetke se igre mogu pohvaliti time.
Izgleda awesome, ponekad mi bude i žao što nemam PS3, al onda upalim Forzu 3 i sva tuga nestane :D... Zaista, kao stari PS-ovac, ovo je zbilja jedini serijal koji mi nedostaje sa Sonyeve konzole
Inače ne podnosim igre koje su nastale kao potpuna imitacija neke druge igre i to me odbija jer autori time daju do znanja da su radili na igri preko kurca, i da je ta igra tu samo da te opelješi, ali kakva je ta Forza? U usporedbi s GT-om recimo, koliko ima auta, staza, kakve su, na šta liči karijera? Znam da nema vremenskih uvjeta i sličnoga, ima li bar neki rally tip natjecanja ili nešto?
Pa ovako- neću reći da je bolja. Moram priznati da je slaba što se tiče staza, mada se one često mogu downloadati besplatno kao DLC, pošto Turn10 daje "sampleove", i to skoro svaki mjesec tako. Međutim, u izboru automobila nije loša. Ne pretjerano bogat, ali opet impozantan izbor kvalitetno i lijepo modeliranih automobila, koji izgledaju, ponašaju se i zvuče odlično, a ne npr kao u Shiftu gdje gotovo svaki automobil isto zvuči. Grafika je na zavidnoj razini, kako dizajn automobila, tako i staza (osobito Montseratt ili Fujimi). Igra je izuzetno realna i kompetetivna. Igranje u multiplayu je zaista uživancija, a tako i u singleplayu, koji u karijeri sadrži puno utrka i eventova, pa tako i nagrada. DLC-ovi su izrazito bogati odličnim automobilima (preporučam Classic Car Pack) i stazama (također CCP). Uz GT, vjerojatno najbolja simulacija utrka. Svaka čast, Turn10 je dokazao da može parirati Polyphonyu i napravio izvrsnu ekskluzivu za Xbox360, kao što i PS3 to ima u GT-u.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
E da, GT na momente iznenađuje katastrofalnim zvukovima, primjerice škripanje guma podsjeća na vožnje iz devedesetih.
Evo teksta koji dobro opisuje što mislim ali nisam dovoljno rječit da to napišem.
klik
"Prva u nizu te trenutno najpopularnija navlakuša nosi ime Gran Turismo 5 i podiže dosta prašine na tržištu igara. Igrači koji točno znaju što očekivati od još jednog GT-a nisu ostali razočarani. Dapače, sve finese uobličene u realističnoj fizici, vjerno prenesenim modelima automobila te vozačkom iskustvu koje je nemoguće pronaći igdje drugdje su i dalje tu. Pa u čemu je problem? U tome što je igra prošla kroz barem dva mjeseca sustavnih odgoda i obećanja. Kontinuirano najavljivanje, konstatno bombardiranje trailerima i najavama nemogućih dostignuća oduzeli su danak konačnom proizvodu.
Njima se prag očekivanja strahovito povisio te samim time igru u očima skeptika pretvorio u nešto što ona nije – a to je najljepša igra svoh vremena. Budimo realni, gledatelji u Gran Turismu 5 i dalje su kartonski, stabla u pozadini također. Ipak, nama to ne smeta, ako uzmemo u obzir da smo od GT5 očekivali hrpu automobila, realističnu fiziku i profesionalno odrađeno hardcore vozačko iskustvo. Ono što su traileri i najave ostavili kao dojam je da će igra biti toliko fenomenalna da će ljude boljeti glava. Ono što smo dobili je samo dobra igra – ništa više od toga. I kao zaključak čitave drame vezane uz ovaj naslov imamo generalno razočaranje"
Tak se i bitchalo po SC2. Tak će se bitchat po D3. I tak dalje. I tak dalje. I opet se sve igra i sve sretni i zadovoljni :)
Hvala ti bezimeni, ovo me baš lijepo nasmijalo. S ovime si završio raspravu, štoviše lockajte topic jer je gamereport presudio. Kartonska publika i drveće su odgovorni zato što je igra samo dobra ne odlična.
Tak je, nitko nesmije govorit protiv ove igre koja se radila 7 godina. GT5 rulz. Konzole rulz.
:roll: :eyebrows:
Zanimljivo je kako najviše seru upravo oni koji nisu ni probali tako da...
Ja sam osobno malo jače angažiran zbog pompoznih najava i postova poput ovih ;= Citat =:
Izvorno postao snowblind
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Kada je izašao GT3 dobio sam opravdanje da kupim PS2 i nisam ni sekunde požalio.Imao sam se namjeru počastiti za kraj godine, pošto sam cijelu godinu bio dobar dečko , i kupiti PS3 da zaigram ovo remek djelo ali šipak.Igra ipak nije remek djelo .Previše je negativnih komentara i razočaralo me viđeno.Ovo me nikako ne može natjerati na investiciju od tri soma kuna.
zašto bi kupovao ps3 radi samo jedne jedine igre?
Zato jer me ostale ne zanimaju .Sve drugo imam na PC-u .
a ps3 ekskluzive?
To je za Japance.
Možemo nabaciti Red Dead na tvom PC-u.
Možemo čim dođe na PC sa daleko boljom grafikom , više detalja i većom rezolucijom od 1152 x 640 :rotfl: .