-
Re: Koji album sada slusate(ako slusate ijedan : )
Judas Priest - Angel of Retribution
http://www.metallized.it/recensioni/judas_angel.jpg
Odličan album Judasa,pravi povratnički,(dobro,star je 3 godine,ono,već ej nostradamus na izlasku :D )
10/10 !
Preporučujem pjesme s ovog albuma ; Angel,Hellrider,Judas Rising,Deal With Devil,ma cijeli album :)
-
= Citat =:
Izvorno postao LL21
= Citat =:
Izvorno postao Bara
I,BTW,Slayer je thrash a ne death...Baldrick,ako oces da sviras kao Hetfield,treba ti oko 4-5 sati vjezbe dnevno...jedan talentovani basista kao Burton vjezbao je 6 sati dnevno...
netačno. ako je tako, kako to da ja skoro sviram kao on, možda za godinu dana? evo, mogu da odsviram sve što je on svirao, a gitaru sviram godinu i po, po otprilike 15 minuta dnevno vežba.
-
western metal? nešto kao down? kao corrosion of conformity? kao load? uporedi.
= Citat =:
Izvorno postao Sickmanno1
Zasto sam ja lol?
Ja tebi mogu odmah objasniti zasto si ti lol :D
prvo ti.
= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
šta je to ''crust-punk''?
zaboravih da ubacim i ll32. jebiga.
-
Ice Cube - Laugh Now, Cry Later
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ughnowcube.jpg
1. Definition Of A West Coast G (Intro)
2. Why We Thugs
3. Smoke Some Weed
4. Dimes & Nicks (A Call From Mike Epps)
5. Child Support
6. 2 Decades Ago (insert)
7. Doin' What It 'Pose 2Do
8. Laugh Now, Cry Later
9. Stop Snitchin'
10. Go To Church (featuring Snoop Dogg & Lil Jon)
11. The Nigga Trapp
12. A History Of Violence
13. Growin' Up
14. Click, Clack - Get Back!
15. The Game Lord
16. Chrome & Paint (featuring WC)
17. Steal The Show
18. You Gotta Lotta That (featuring Snoop Dogg)
19. Spittin' Pollaseeds (featuring WC & Kokane)
20. Holla @ Cha' Boy
Chart Position
Billboard 200 #4
Top R&B/Hip-Hop Albums #2
Top Rap Albums #2
UK R&B Albums Chart #11
UK Albums Chart #152
Moja ocjena: 10/10
Nešto predobro. Od kako je izašao album (June 6, 2006), slušam ga svakim danom sve do dan danas i nije mi dosadio. Tko voli (gangsta) rap, neka posluša ovo. (Jedan od rijetkih "NOVIJIH" albuma koji me drži, s obzirom da Hip - Hop umire polako, zbog wannabe MC-a poput 50 Cent-a i ostale družine koji od pravog Hip Hop-a rade sprdačine). Živio ICE CUBE :rambo:
-
Nightwish - [Once #01]SDark Chest Of Wonders
Nightwish - [Once #02]SWish I Had An Angel
Nightwish - [Once #03]SNemo
Nightwish - [Once #04]SPlanet Hell
Nightwish - [Once #05]SCreek Mary's Blood
Nightwish - [Once #06]SThe Siren
Nightwish - [Once #07]SDead Gardens
Nightwish - [Once #08]SRomanticide
Nightwish - [Once #09]SGhost Love Score
Nightwish - [Once #10]SKuolema Tekee Taiteilijan
Nightwish - [Once #11]SHigher Than Hope
-
= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
Nausea-The Punk Terrorist Anthology, Vol. 1
http://bp3.blogger.com/_gGBESasU16g/...s320/cover.jpg
9.2/10
Malo Crust-Punk pržione. Jedan od najboljih Crust/HC bendova ikad, s odlicnim tekstovima i duljim i kompleksnijim pjesmama od vecine DIY crust bendova.
šta je to ''crust-punk''?
Crust punk bi ti najlakse opiso kao mix izmedu Hardcore punka sa Extremnim metalom. Glazba moze bit brza i agresivna, al ne tolko koliko recimo, Grindcore, ili prilicno spora i depresivna. Vokali su cesto musko, zenski i slicni Growlu. Neki bendovi takoder sadrze solaže na gitari, ili ubace ska ritmove, tipa Nausea. Bazira se na Do It Yourself nacinu zivota, znaci sami rade albume, artworke, fanzine i ono sto im treba. Tekstovi su vecinom depresivni i nihilistički, ali isto tako i politički aktivni. Recimo, meni je pjesma od Amebixa,koji su jedni od osnivaca Crusta, Drink And Be Merry depresivnija i tuznija od bilokojeg Black ili Doom Metal benda koji sam slusao. Ako te zanima, za početak bi ti preporucio Nausea, Amebix i Axegrinder, koji su malo vise metalični.
-
Ane, i meni je images & words najgg album od DT-a
Leaves' Eyes - Legend Land
http://www.gothtronic.com/Goth/img_/...egend_land.jpg
Tek sam otkrio bend. Sviraju symphonic/gothic metal i prejaki su.Ponekad se ubaci neki growl ali to se tesko moze nazivati growlom, a i ono rasturaju uveliko
10/10 .
-
-
http://metalium.blog.hr/slike/coversf1.jpg
Anal Mandica - Igor
9/10
album je predobar,ali dao sam ocjenu 9 zbog produkcije,malo nerazumljiv vokal,ali sve u svemu GJ mandica :D
-
-
ok, neki dobri riffovi, ali dosadi posle nekog vremena... ne sviđa mi se mnogo jer je akcenat na glasu, a ne na muzici (''evil elvis'' glas).
= Citat =:
Crust punk bi ti najlakse opiso kao mix izmedu Hardcore punka sa Extremnim metalom. Glazba moze bit brza i agresivna, al ne tolko koliko recimo, Grindcore, ili prilicno spora i depresivna. Vokali su cesto musko, zenski i slicni Growlu. Neki bendovi takoder sadrze solaže na gitari, ili ubace ska ritmove, tipa Nausea. Bazira se na Do It Yourself nacinu zivota, znaci sami rade albume, artworke, fanzine i ono sto im treba. Tekstovi su vecinom depresivni i nihilistički, ali isto tako i politički aktivni. Recimo, meni je pjesma od Amebixa,koji su jedni od osnivaca Crusta, Drink And Be Merry depresivnija i tuznija od bilokojeg Black ili Doom Metal benda koji sam slusao. Ako te zanima, za početak bi ti preporucio Nausea, Amebix i Axegrinder, koji su malo vise metalični.
'fala, će da preslušam, nego ''slični growlu''... nije to ono death metal krkljanje? ako je slično growlu kao cavalera, ok, ali ako je onako... to me mnogo odbija.
= Citat =:
Izvorno postao LL21
= Citat =:
Izvorno postao Baldrick
netačno. ako je tako, kako to da ja skoro sviram kao on, možda za godinu dana? evo, mogu da odsviram sve što je on svirao, a gitaru sviram godinu i po, po otprilike 15 minuta dnevno vežba.
Burton je svirao bas gitaru...i on je bio genijalan basista,a toliko je vjezbao...ako si ti uspio za nekih godinu dana i 15 min vjezbe dnevno svirati kao on,ti si onda genije i ja ti se klanjam...ali ja mislim da si ti lazov stoga cemo zavrsiti ovu raspravu prije nego sto se pokazes jos gluplji i izjavis da sviras kao Hendrix sa 15 min vjezbe dnevno...i Sickmanno je u pravu,ti si izvalio notornu glupost...Sex Pistols i Clash nisu punk?To je kao da kazes da Sabbathi nisu metal jer se posle pojavio death koji je brzi i agresivniji...ti nemozes raspravljati o punku kad sam ja siguran da ne razlikujes hardcore punk,crust punk,punk rock etc,to jest nisi dovoljno slusao da bi znao razlike izmedju podzanrova...
Zato ti preporucujem da malo vise poslusas muziku,jer ja samo pokusavao da ne ulijecem u rasprave o muzici prije nego sto sam dovoljno poslusao da bih imao formirano misljenje...meni je dovoljno sto ti tvrdis da je Blow/ReBlow jedan od boljih albuma Metallice,a nisi ni spomenuo ...And Justice for All,Master of Puppets,Ride the Lightning...
nisam pričao za burtona, nego za hetfielda. čovek skoro da uopšte ne svira solaže (sam je to priznao), sve ostalo mu je lako. razlikujem hardcore i punk-rock, hardcore je onaj što dobro zvuči, a punk-rock su clash.
e sad, ti već lupaš za ovo za load... tebi se sviđaju master, ride i justice. ja ne volem thrash, pa su mi ti albumi samo ok, ali volem stoner rock i hard rock i load mi se sviđa. i ja sad nemam pojma?! po toj logici, bilo ko kome se ne sviđa ista muzika kao i tebi, se ne razume u istu? power of logic. i win.
-
= Citat =:
'fala, će da preslušam, nego ''slični growlu''... nije to ono death metal krkljanje? ako je slično growlu kao cavalera, ok, ali ako je onako... to me mnogo odbija.
Nije krkljanje, vokali su vecinom razumljivi, samo malo agresivniji i hrapaviji.
Amebix-Arise
http://bp0.blogger.com/_-LvJQKf6B5U/...320/amebix.jpg
9.9/10
Woow :shock: Moja reakcija nakon kaj sam odsluso album. Prvi album od osnivača Crust Punka, koji je utjecao na mnoge Punk i Metal bendove koji su uslijedili. Album s nevjerojatnom atmosferom apokalipse i očaja, ali i maloj količini nade za bolje sutra ako se probudimo. I također sadrži jedne od najbolje napisanih tekstova ikad, bar sto se Punka tiče.
Fear of God
You say that you hear voices, I presume that is correct?
And you say that all the bad boys end their wicked days in hell?
Well if it wasn't for the collar that you wear around your neck
You'd be seeing life quite differently, inside a padded cell!
The fear of God
Am I to understand you, when you say I'll be forgiven?
I give you all my money, well that's blackmail don't you see?
And the ones who give the most are guarenteed a place in heaven
Where they can watch the burning souls below and rub their hands with glee!
The fear of God
Your priorities Are wrong
Your faith Is blind
Crush the weak Uphold the strong
Burn the brains Of mankind
The money spent on churches could appease the starving poor
To justify injustice you must misinterpret Christ!
You lock your wealth away at night behind a bolted door.
The fear of god? You hypocrite! Open up your eyes!
SSpoils of Victory
Look to the north, look to the east, look to the west and south
On all horizons storm clouds loom and roll across the sky
The river bursts its banks and vomits soil into the mouth
As thunder breaks the silence, a young child cries!
Between the night and the days first light the leaders made a pact
To raise the rotting corpse of war and set the wheels in motion
The stage a heaving battlefield would support the final act
While the authors hide in sattelites or forts beneath the ocean
And in this play We're cast as fools
To blindly play By others' rules
Now the dust has settled and the stench completely clear
Then return the victors to claim their wretched crown
But from the fleshheaps of the slain, there comes no cheer
Their game is over, the chips are down
You arrived like a breath from the angel of death
Famine, disease and a life on your knees, guaranteed
When you put them in power.
Jednostavno genijalno.
-
Trenutno slušam sve vezano za hip-hop! Posebno slušam Eminema.
-
-
= Citat =:
Izvorno postao Marko01
Trenutno slušam sve vezano za hip-hop! Posebno slušam Eminema.
Bravo za tebe, al si mogo bar napisat koji album slusas i ocijenit, posto je to svrha ovog topica.
Fear of god-Fear of God
http://content.answers.com/main/cont..._god_fear1.gif
9/10
Fear of God, Legendarni Grind/Noise bend iz Švicarske, na jednom od svojih mnogobrojnih izdanja, predstavljaju mozda i najneslušljiiviju ˝Glazbu˝ ikad snimljenu. Primjetite da je glazba stavljena pod navodnike, zato jer ni sam nisam siguran jel se ovo moze nazvat glazbom. Produkcija je lo-fi, užasno loša, Pjesme u prosjeku traju oko 30 sekundi i zvuče dosta slično. Vokali su najizraženiji, najlakse bi se mogli opisat kao neartikulirano kreštanje, bubnjevi se jedva čuju, a gitara i bas gitara su većinu vremena spojeni u jedno, nekakvo razmuljeno sviranje koje je dodatno pokopano več spomenutom produkcijom.
Ali se svejedno album več 4. put zaredom vrti u playeru :D :D
Ak nekog zanima kako zvuče, evo njihov MyspaceStribute page.
-
evo baš slušam od Kataklysm - Prevail, novi album ali sam očekivao malo više, najavljivali su da bu bolji od serenety in fire ali nisu baš uspjeli
-
-
= Citat =:
Izvorno postao LL21
Ne,ja samo kazem da slusas albume od Metallice na zalasku...slusaj Kill Em All ili Ride the Lightning pa da vidis kako Hetfildova gitara vuce pjesme...
Vidis da je čovjek reko da ne voli Thrash, na koju foru če mu se onda svidjet Kill Em All ili Ride The Lighting. A Load nije baš tolko loš album, a i nekako mi ga je teško smatrat selloutom, pošto su Black prodali u 22 mil. primjerka, i onda su potpuno promijenili zvuk i imidž, a mogli su jednostavno izdat album sličan Blacku i još više para pobrat.
Dub Incorporation-Diversite
http://bp0.blogger.com/_aKWyEzogmAk/...20/dub_inc.jpg
8.7/10
Relativno nepoznat Reggae band iz Francuske, što je velika šteta, s obzirom da sviraju prilično dobru mješavinu Reggae, Dub i Rap glazbe s malo utjecaja afričke i arapske glazbe. Pjevaju na engleskom, francuskom i arapskom što je osviježenje od uobičajenih Reggae bendova. Na ovom albumu im čak gostuje Tiken Jah Fakoly, poznati Reggae pjevač s Obale Bjelokosti, na jednoj od najboljih pijesmi na albumu.
Ugl. dobar album, ko voli takvu vrstu glazbe, sigurno če mu se svidjet, imate moju preporuku :thumbs2:
-
= Citat =:
Izvorno postao azrael
evo baš slušam od Kataklysm - Prevail, novi album ali sam očekivao malo više, najavljivali su da bu bolji od serenety in fire ali nisu baš uspjeli
SPrevail i Serenity in Fire su jednaki po kvaliteti - imaju nekoliko odličnoh pjesama, a sve ostale su jednostavno prosječne.
-
Dark Angel - Darkness Descends
http://static.metal-archives.com/images/5/3/9/539.jpg
9,5/10
Stvarno odličan Thrash.
-
http://img233.imageshack.us/img233/4...overhu6.th.jpg
9/10
Bivši frontman od S.O.A.D inače prije sam ih slušao sad ne tolko često no album od njega me ugodno iznenadio
Songs:
01. Empty Walls
02. The Unthinking Majority
03. Money
04. Feed Us
05. Saving Us
06. Sky Is Over
07. Baby
08. Honking Antelope
09. Lie Lie Lie
10. Praise The Lord And Pass The Ammunition
11. Beethoven's C*nt
12. Elect The Dead
-
-
Disturbed - Indestructible
-
= Citat =:
Izvorno postao LL21
Ne,ja smao kazem da slusas album eo d Metallice na zalsku...slusaj Kill Em All ili Ride the Lightning pa da vidis kako Hetfildova gitara vuce pjesme...
u stvari, sviram ritam u metalika tribjut bendu gde se sviraju sve rane pesme na metaliku, nema nijedna posle justice, tako da znam koji je njegov deo... kod metalike, jedino teže su solaže, ali i kod njih ubedljivo najveći problem je da se zapamte. vuče hetfieldova gitara, ali je to sve lako za odsvirat.
-
Wu-Tang Clan-Enter the Wu-Tang (36 Chambers)
http://bp3.blogger.com/_K9hgp9zqEmw/...6+Chambers.jpg
9.1/10
Jedna od rijetkih Rap grupa koje volim, i njihov legendaran prvi,najbolji i najutjecajniji album iz 1993. Sviđa mi se što imaju čak 9 MC-eva od kojih svako ima svoj stil, tipa legendaran Ol' Dirty Bastard(R.I.P) s humornim i absurdnim tekstovima, i neopisivim stilom repanja. Time izbjegavaju monotonost koja mi smeta kod mnogih reppera. Vidi se da je album rađen iz užitka, ima tu bolesnog smisla za humor, sample-ovi iz starih borilačkih filmova, inovativnih ritmova i lo-fi produkcije. Prilično originalan i unikatan album za vrijeme u kojem je izašao, i još uvijek je odličan, sigurno puno bolje od ovih sranja koja se danas serviraju na MTV-u.
-
Neću dopustit da ovaj topic padne u zaborav :)
Darkthrone-A Blaze in the Northern Sky
http://www.metalshop.co.il/files/sml/2282.jpg
9.5/10
Drugi album Darkthrone-a koji se smatra i prvim pravim Black Metal albumom. Bilo je i prije njih bendova koji su imali neke značajke onog što će kasnije postati Black Metal, al ovo je baš čisti Black. To je bila i velika promjena za njih, pošto je prvi album, izdan godinu dana prije, bio čisti Death Metal. Jedni od najboljih dijelova na albumu su kad Nocturno Culto izgovori nešto tipa ˝a true taste of evil˝ ili ˝wooaggrh black metal˝ :pray: Odlično se uklapa u atmosferu. Jednostavno, Ko god da sluša Black, a nije čuo ovaj album, ne sluša Black :) I nije Tr00:).
-
ne brini, neće, uskoro spremam recenziju st. angera.
-
-
-
slusam Guns 'N' Roses... ali nigdje slike albuma... ja trazio ali nista xD
album je Platinum (cd1) i Platinum (cd2)
9/10!