Dobar je film, iznenađen. Stillerova najbolja uloga do sad, Greta Garwig pre simpatična... Malo sad gledam po IMDBu, i skužim da je redatelj Noah Baumbach, ime iza kojeg stoji dosta mi odlični The Squid and The Whale koji me za svoje vrijeme isto tak na random ugodno iznenadil.
Pošto je Take Shelter bilo jedno od naj prošlogodišnjih iznenađenja, rekao sam si, moram kad tad pogledati i njegov prvi uradak. Stoga jesam, i izgleda da se od imena Jeff Nichols samo pozitivne stvari u budućnosti mogu očekivati. Priča o dva para polubraće u ruralnom američkom gradiću te njihovim problemima i obiteljskim razmiricama nastalih nakon smrti zajedničkog im oca jel. Shannon je i ovdje odličan, kao i režija i to na onaj način da se između sekvenca radnje nadopunjuje sa slikama SouthEast pejzaža, i općenito je dosta naglasak na isti, a to volimo.
Solidna ekranizacija romana Vladimira Nabokova kojoj ipak nedostaje dubine i kontroverze predloška.
Film započinje s odličnim uvodom u kojem briljira Peter Sellers, te se kroz film može vidjeti još nekoliko stvarno savršeno izrežiranih scena. Odabir glumaca je odlično napravljen i svi su i više nego dobri u svojim ulogama, a pogotovo James Mason u glavnoj ulozi.
Glazba je također dobra, no ponekad je montaža izvedena nekako pomalo nespretno.
Vjerojatno najautentičniji i najbolji film ikad snimljen na temu roots reggae kulture na Jamajci, točnije Kingstonu. Većina glavnih glumaca su poznati glazbenici iz zlatnog doba žanra krajem 70.-tih (Burning Spear, Lerroy Wallace, Gregory Isaacs, Jacob Miller, Robbie Shakespeare (Sly & Robbie) itd. i svi glume sami sebe), lokacije kao glazbeni studiji pa čak i domovi nekih likova su također autentični, i općenito je film sniman u nekakvom polu-dokumentarnom stilu s obrascima glavne radnje (koja prati krađu motora jednom od likova i njegove avanture pri povratku istog i osvećivanja krivcima) zalijepljenim na to. Soundtrack je naravno savršen, kao i zabavno opuš(t)ena atmosfera.
8.5/10
15-05-2012, 18:06
Sonic_Moronic
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
Gdje nađeš ovakve filmove :)
15-05-2012, 21:13
Duke of Earl
= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
Gdje nađeš ovakve filmove :)
Pa Rockers je (zasluženo) kultan klasik, nije baš nepoznat film.
15-05-2012, 21:18
Sonic_Moronic
Ma mislim ono, uvijek me zanimaju takvi filmovi vezani uz neku kulturu/pokret.
15-05-2012, 21:26
Duke of Earl
= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
Ma mislim ono, uvijek me zanimaju takvi filmovi vezani uz neku kulturu/pokret.
Također, i uživat ćeš u ovome u tom slučaju. A inače filmove takvog tipa nailazim po totalno random stranicama/forumima, nemam neki centar za preporuke :)
"Mel Gibson se vratio luđi nego ikad!!" najavljuje B. Dux na radiju! I moram priznati da je lud! Nije u rangu Martin Riggs-a ali je tu negdje! Vrijedi pogledati film!
Also, Clint Eastwood ftw!!!!
15-05-2012, 22:25
Duke of Earl
Uvijek sam cjenio Gibsona kao glumca i kao redatelja, tak da bi si baš mogao ovo sutra pogledati.
Ok film, no očekivao sam više od filma koji ima kultni status...
7/10
16-05-2012, 09:47
MILF hunter
Ne znam koliko više možeš očekivati kad bolje ne postoji... The Thing i Alien, sve ostalo je debelo ispod u tom žanru.
Ako ti je ovaj za sedmicu, s remakeom ne trebaš ni pokušavati. Grozan je.
16-05-2012, 09:55
Death By Sexy
= Citat =:
Izvorno postao crnisokol
The Thing
Ok film, no očekivao sam više od filma koji ima kultni status...
7/10
Nema boljeg u žanru... I ko da išta znači to što neki film ima kultni status. :roll:
16-05-2012, 10:04
crnisokol
= Citat =:
Izvorno postao MILF hunter
Ne znam koliko više možeš očekivati kad bolje ne postoji... The Thing i Alien, sve ostalo je debelo ispod u tom žanru.
Ako ti je ovaj za sedmicu, s remakeom ne trebaš ni pokušavati. Grozan je.
Pa Alien mi je puno bolji od Thinga...
16-05-2012, 14:46
Windwalker
Shutter
Gledaš jedan japanski (azijski, čiji već) horror, gledao si ih sve.
Ženska duh s dugom crnom kosom, bijelom kožom i 'creepy' očima.
Samo kaj sad ne izlazi iz televizora, niti prede/prdi dok silazi niz stepenice, već se pojavljuje na slikama, a i okolo.
Gledao sam ga u noći, vidio par 'creepy' scena, i kasnije bez problema zaspao.
6/10
16-05-2012, 15:24
Dania
Kak' misliš "gledao ih sve" kad ovdje postoji twist na kraju? E, da...Korejski je.
16-05-2012, 16:01
Dreamer Deceiver
nope, tajlandski je. Usput, Shutter mi je jedan od najboljih horrora. Gledao ga praktički preko kurca i s upaljenim svjetlima i svejedno me je uspio uplašiti
16-05-2012, 16:33
Windwalker
A jak im je twist. Meni je bio više komičan.
Najbolja scena je ona na slici, no i to sam očekivao.
Vrlo zabavan i bez nekih velikih mana. Gibson u iznimnoj formi, solidan scenarij, par dobrih fora i odličan tempo.
7.5/10
17-05-2012, 14:59
Horny Devil
Pogledao Take Shelter. Dosta ljudi ga je ovdje izhvalilo pa rekoh da provjerim. Scenarij fino balansira izmedu izmedu 2 moguca objasnjenja, Shannon je odlican u svojoj ulozi, a ima i jako lijepo snimljenih scena(pogotovo one u kojima likovi promatraju nebo). Uglavnom, 8/10.