Re: ~Silmarillion/Hobit/LOTR~
To sam i ja rekao Delu nekidan, previše toga se ponavlja. Svejedno je prilično dobra, ilustracije su savršeno pogođene. Jedino mi je problem orijentirati se na vražjem zemljovidu - da me ubiješ ali neke lokacije ni u trilogiji ne mogu locirati kako spada.
Okej...ima dosta c/p materijala iz Silma, al' ako me sjećanje služi, dio sa Labadalom je dosta opširniji, a mislim da i Niniel dio ima noviteta. To je ono što mi bez većeg razmišljanja pada na pamet.
Ako mene pitate, same slike Alana Leea iz knjige, vrijede tih novaca :D
O da. Obožavam te ilustracije. :pray:
Čitam ovih dana Silmarillion i baš se vidi da je strpano naknadno.. usput, popizdim kad u naraciji dođe "neki govore da..."
A čuj, ipak je to naknadno objavljeno nakon Tolkinove smrti. Da je Tolkien to uspio završit kako pada, Silmarillion bi poderao i sve hobite i gospodare skupa. Morgoth <3
Dosta je zbunjujuće. Prvo mi je trebalo vremena da pohvatam tko su Eldari, Valinori, Noldori, Teleri... ali tek kod Feanora, Fingolfina i ostalih imena na F stiže prava zbunjola, ne mogu se snaći da me jebeš. Na drugo čitanje će valjda sjest. Jedino me zanima zašto je Iluvatar, ako je on kao "bog", manje puta spomenut od Mandosa koji je kao, njegov zamjenik ili nešto (ako se ne varam)? Šta ne bi on trebao "suditi" tu? Inače mi je taj prvi dio o Glazbi predobar.
Žestoko mi je kad se Luthien i Beren krenu fajtati protiv Saurona, koji se pretvori u vukodlaka, napadne Luthien "ali ga uhvati drijemežSjer mu je ova preko glave bacila ogrtač" i Huan ga razvali WTF :D :D
edit: aha, ona ima magic cloak :D
Iluvatar je više kao stvoritelj i sudac nakon posljednjeg shitstorma.
Default bogovi su Mandos i ostali.
@Aerial, meni je to fora. Dodaje onaj touch "Folklora" u koji se može sumnjat ili koji zvuči "skrpano" jer je istina izgubljena nekad davno. Ne znam, meni to paše.
Nije...ovo je više artsy film. Mislim da je zbog toga loše prošao na box officeu.
Al' ako mene pitaš, vrijedan je gledanja.
Vrijedi napomenuti da film pokriva radnju do "Povratka kralja".
EDIT
Lažem!
Box Office
Budget:
$4,000,000 (estimated)
Opening Weekend:
$626,649 (USA) (19 November 1978) (31 Screens)
Gross:
$30,471,420 (USA) (1979)
Znam sve, imam još VHS kazetu tog crtića samo nemam di gledat :D
Pogledat ću, izgleda zanimljivo.
Novi trailer i novi content iz filma najavljen za 19. rujan/septembar! :)
= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
nema boljeg rođendankog poklona :D
= Citat =:
Izvorno postao Windwalker
Jel to ovaj mjesec?
Aj odjebi.
Al fakat.
[quote=Dreamer Deceiver]
= Citat =:
Izvorno postao "Sgt. Bull":3nbje9vo
nema boljeg rođendankog poklona :D[/quote:3nbje9vo]S:thumbs2: :friends:
thorin izgleda baš badass.
Btw, ovaj koji glumi bilba (martin freeman ako se ne varam) ima cammeo ulogu u Hot Fuzzu, na početku filma kao policajac u uredu kod kojeg dođe Nicholas. Btw, još jedna mala trivia iz Hot Fuzza vezana za Lotr/hobbit je da također i Peter Jackson ima malu malu cammeo ulogu u obliku Djeda Mraza koji s nožem probije ruku glavnom liku :D
Kad god vidim Dwalina mislim da je Statham pod maskom. :)
Meni su patuljci baš bezveze.
Ma na stillovima svi izgledaju bezze osim Gandalfa koji onako... izgleda nekako epično zagledan u daljinu. :D
Kili, Fili i Thorin su pravi dwarfowi, ove ostale ušate karikature nisu vrijedne spomena. Hobbiton mi je nekako meh, izgleda ko tropski otok.
Radagast izgleda ko hobo. :(