u jebote, 18 min? o cemu se radi? pogledat cu, ali ne stignem sad...= Citat =:
Izvorno postao Doctor Freak
Printable View
u jebote, 18 min? o cemu se radi? pogledat cu, ali ne stignem sad...= Citat =:
Izvorno postao Doctor Freak
Cooler Master CM 690 II Advanced Case
http://www.guru3d.com/imageview.php?image=21342
The folks at Cooler Master are prepping a new chassis labeled as the CM 690 II Advanced Case.
Pretty much it will be a makeover of the CM 690. The new design looks a little more sturdy and
comes in an all black design, whichd efinitely is a trend these days.
Cooler Master will detail this case further during its unveiling at the upcoming CES in las Vegas.
We also spotted a teaser site, but it doesn't show much more than a countdown.
guru3d.com
Zakon! Ako ne bude preskupo... :eyebrows:
Na svježe instaliranim Win 7 x86 & x64 bit, prilikom instalacije ATi 9.11 drivera dolazi do BSOD-ova!
atikmdag -> stoped responding
Riješenje?
Driveri 9.10.
Amen...
PS - Ako ste prije imali recimo 9.10, pa upgradeali, nema problema, no ne želim riskirati.
mda? baš sam htio staviti 9.11 jer mi dirt 2 nešto serenda pa reko da probam... :o= Citat =:
Izvorno postao Don Kihot
Evo ja sam si danas stavio friški Windows 7 Ultimate 64-bit i instalirao taj "famozni" Catalyst 9.11 u onom pakungu di dođe i CCC. Sve radi super i morao sam instalirati samo drivere za grafičku i zvučnu. Zasad je jedino što me draga EVEREST Ultimate Edition 5.30 tj. radi on, ali ne kak bi trebao...
Naravno, furam dual boot. Ne pada mi napamet kraj XP-a koristiti XP mode... :wink:
Bug nastaje kod quad core sustava.
Najčešće kod otključanih jezgri, te intel Q6xxx i Q8xxx serije.
Pa kao to nisu prije otkrili :?
Ti mjesecni driveri su :thumbs1: loša odluka ATIa
ma ništa ja to ne vjerujem, to opet neki zadrti nvidijaš provocira... :D ne, ali stvarno, našlo se par ljudi kojima se pojavljuje bsod i odma su driveri smeće, baš ću ih sad staviti svima koje znam sa ati grafama da dokažem suprotno...
Imam Phenom II X4 940 i nikakav bug mi se ne pojavljuje... Jesam li izopčen?= Citat =:
Izvorno postao Don Kihot
Danamics LMX
Danska tvrtka Danamics počela je s prodajom svog egzotičnog procesorskog hladnjaka LMX. Na prvi pogled hladnjak je klasičnog dizajna u obliku tornja s niklovanim bakrenim toplovodnim cijevima i aluminijskim listićima te 120-milimetarskim ventilatorom.
LMX se od konkurencije razlikuje punjenjem cijevi tekućim metalom (NaK),....
više naSBUG.hr
isto sranje druga boja .. ako ništa bar su mogli zatvorit ove dvije odgavne rupe na bočnim stranicama ,zar nisu dosta 1 vent dole dva gore iza i napred ..= Citat =:
Izvorno postao Talični Tom
Zna Cooler Master vrlo dobro zašto ostavlja te bočne rupe na kućištima. Neki ljudi (koliko god se to činilo nevjerojatno) još uvijek preferiraju "top down" coolere za proc poput Zipanga naprimjer, tako da im vent montiran na onu gornju bočnu rupu može fino pomoći cooleru od proca, dok vent montiran na donju bočnu rupu lijepo puše direktno na pasivni hladnjak chipseta na matičnoj. Evo meni tako naprimjer kad upalim svoj Scythe Kaze Maru koji imam montiran na toj donjoj bočnoj rupi temperatura matične padne sa 45 na max 35 stupnjeva celzija...
ASRock ponovno odvaljuje šamar konkurenciji sa SATA3 kontrolerom:
sJdENviWubE
Ako itko pita "kome treba SATA3, kome treba PCI-E @ x16",
odgovor je: tko ima novaca za SATA3 disk, ima vjerovatno i za 58xx i 5970 (59xx) seriju grafičkih kartica,
te 28x i 295 (te buduću 3xx) seriju grafičkih kartica, kojima je x16 neophodan za maksimalnu propusnost (osobito za 295GTX i 5970, 4870x2).
Ukratko, integrirani SATA3 kontroler na konkurenciji, prilikom korištenja spušta vrijednost PCI-E slotova sabirnice na x8.
Fail...
aaa... ne znam samo koji idiot bi spajao sata2 uređaj na sata3 kontroler..
s obzirom da još nema hard diska koji može upotrijebit puni bandwidth sata2 kontrolera..
a sata3 uređaji još ni ne postoje..
I di piše da gpuz ne griješi?
Di piše da gigabyte neće izdati BIOS fix za ovo?
Di piše da je to tako? Koliko ja znam gigabyte nije o ovome rekao ništa, tako da ne postoji šansa da se to tako usitinu i događa.
Di je pravi dokaz da se fakat smanji sa 16x na 8x???
Mogo je udarit neki pravi test pa da se vidi razlika, al eto samo taj lik zna zbog cega nije. Ko da je problem HDD tune odvrtiti. Barem je reko da su iste konfiguracije : ))))
whatever.. imao sam u rukama gigabyteicu p55 UD6..
onak.. i nemreš s ničim istestirat niti SATA6Gb/s kontroler niti USB3.0 kontroler..
jer jednostavno NE POSTOJE kompatibilni uređaji..
tak da je totalno bespredmetno
osim toga, sam p55 čipset ionako kontrolira CFX/SLI sa x8/x8 kombinacijom. a čak ni HD5970 ne može iskoristit PCIE2.0 x8 bandwidth do kraja..
Postoji...
2x ili više velociraptora u RAID-u ili 2ili više SDD-a u RAID-u iskoriste SATA3 kontroler.
Al Gigabyte faila opet... Ne vjerujem da će biti BIOS fixa, jer stvar je do sabirnice, jer kontroler koristi 8 linije PCI-E sabirnice, dakle banana, čim
uštekaš bilo koji HDD na jedan od ta dva SATA konektora, ploča prebacuje na x8 mode.
Fail...
OVERCLCOKING ON THE FLY
c_6THcwI ... re=channel
Bože...
zar nije Microstar nešto slično pokušao napraviti? naravno bezuspješno..
loša realizacija= Citat =:
Izvorno postao Don Kihot
Iskreno ne vidim smisao toga.
Čekaj, imam stroj koji ću OC-ati, i spojim prijenosnik s kojeg ću ga OC-ati.
Pa time ni ne znam stabilnost, osim ako ne koristim prime95 etc.
Makar ubrzava procesr OC-anja, ako treba naći MAX stabilnost u što kraćem vremenu, makar vjerujem da
metodom koračnog pomaka omogućava mnogo veći OC od "instant" OC-a.
Potpuno beskorisno, kao i nalijepnica koju dobiješ uz Gigabyte ploču.
Lijep je to poklončić, ono, cool, nalijepnica, ali u praksi beskorisna.
Kao i ovaj feature.
ajd mi molim te objasni na koji način ćeš ti spojit dva ili više diskova u raid a da oni iskoriste bandwidth??= Citat =:
Izvorno postao Don Kihot
kad ih spajaš na odvojene portove?
tak da koliko god da ih spojiš, svaki će imat teoretsku propusnost 6Gbps= Citat =:
The current SATA specifications detail data transfer rates as high as 6.0 Gbit/sSper device.
jedino ONFI flash diskovi mogu zatrpat SATA3 kontroler.. ali do njihove masovne pojave u trgovinama će proć još nekoliko godina..
a onaj tko želi brzi disk će bolje proć ako si kupi SAS kontroler i Seagate Cheetah disk na 15.000 rpm
Mehanički diskovi ? Mislim da ne , izumiruča vrsta bez obzira na sučelje...
SSD raid na poštenijem kontroleru...
kako god.. prema don kihotu bi ta četiri diska radili jednako brzo kao i dva, jer bi po njemu zatrpali sata3 kontroler..
dok u stvarnosti svaki disk ima svih 6Gb protok..
Baš ste zabrijali. Treba guštat u jeftinim diskovima i manje brijat na brzinu... :wink:
= Citat =:
Izvorno postao Talični Tom
Mogu znat koji je tvoj problem? Zar moraš svaku, al svaku temu zaprljat svojim glupim postovima?
Daj odi molim te na GMK...molim te...odi tamo piši balade, gluposti, kaj god hoces, samo ovdje nas pusti na miru...
Opa ...
Zaboravili ste da zadnja dva mjeseca Seagate ima u prodaji Sata3 disk : http://www.seagate.com/www/en-us/pro.../barracuda_xt/
Tak da se ima cime iskoristiti ... ali jedini je bed kaj kosta skoro ko ssd ... no prob ... :D
A i usb 3 se da iskoristiti ... bufffelo i apacer , icebox i jos par firmi je izdalo lepu gamu usb 3 uredaja ...
Ljep je to disk samo dali je on dovoljno brz da napuni SATA3? Sumnjam, pogotovo jer je to samo mehanički disk.
Iskreno po testovima je nekih 2-5% brzi od mehanickih sata2 diskova ... jedino u random zapisivanju ima 10-15% bolje performanse radi 64 Mb cache-a ...
Ali nije u tom poanta ... neg u tome da ljudi tvrde da ne postoji sata3 disk ...
Jedini je bed kaj je skoro duplo skuplji od normalne barice od 2TB sto je neoprostivo ... a s druge strane posto je jedini sata3 disk na svijetu i to zadnja dva meseca nek seagate muze budale koje ga kupe po toj cijeni ....
A najveci je bed kaj ce u hr dobavljivost sata3 i usb3 uredaja biti moguca mozda pred ljeto ... sto je neoprostivo :( ...